Dodaj do ulubionych

DROGIE PANIE,POMOCY !!!!! !!!!!!!!! !!!!!!!!! !!!!

01.08.03, 00:18
Mam do Was kochane wielką prośbę : doradźcie mi co mam zrobić z moją
czerwoną jak burak twarzą : całe moje ciałko jest pięknie opalone na brązowo
a twarz - horror,ma czerwony odcień,bardzo nie podoba mi się ten
koloryt.Ogólnie zawsze miałam jakiś niezdrowy koloryt twarzy,ale po opaleniu
wygląda jeszcze gorzej.Co mam robić? Dodam że mam cerę trądzikową i
stosowanie samoopalaczy które mogłyby "przybrązowić" moją buźkę nie wchodzi
raczej w grę.Ratunku!
Obserwuj wątek
    • spearsbritney Re: DROGIE PANIE,POMOCY !!!!! !!!!!!!!! !!!!!!!!! 01.08.03, 11:40
      up
      • Gość: wawa Re: DROGIE PANIE,POMOCY !!!!! !!!!!!!!! !!!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.08.03, 13:10
        A samoopalacz probowalas, oczywiscie do cery opalonej?
        • Gość: yoda Re: DROGIE PANIE,POMOCY !!!!! !!!!!!!!! !!!!!!!!! IP: 81.210.53.* 01.08.03, 13:18
          Jak sama napisałaś, masz trądzikową cerę i stąd to zaczerwienienie.
          Pewnie chciałaś sobie opalić, żeby lepiej wyglądała. A przecież dermatolodzy
          trąbią w kółko, że poprawa na słońcu jeśli już jest to tylko przejściowa i w
          zależności od problemów skóry, a poza tym, na dłuższą metę, słońce działa
          niekorzystnie.
          Także stosowane wcześniej leki, mogły wpłynąć na efekt czerwonej opalenizny.
          Spróbuj uspokoić cerę, nie wystawiać jej na słońce, nawilżyć i skonsultować
          się z dermatologiem-kosmetologiem.
          • spearsbritney Re: DROGIE PANIE,POMOCY !!!!! !!!!!!!!! !!!!!!!!! 01.08.03, 13:55
            Masz rację,to pewnie stosowane przeze mnie od prawie 2 lat różnego rodzaju
            kremy na trądzik (Differin,Isotrexin i td) spowodowały że moja buzia opala się
            na czerwono.Ale nadal nie wiem co zrobić by już czerwona nie była :-( Dziękuję
            za opinię.
            • Gość: yoda Re: DROGIE PANIE,POMOCY !!!!! !!!!!!!!! !!!!!!!!! IP: 81.210.53.* 01.08.03, 14:07
              Zapomnij o opalaniu buzi. Smaruję się tym samym co ty, więc wiem coś o tym.
              Isotrexin sam w sobie portafi wywołać pieczenie i zaczerwienie, a jeszcze
              podgrzany...
              Nic nie przyśpieszysz, skóra sama musi dojść do siebie. Myj czymś delikatnym
              bardzo, możesz nawilżyć żolową maseczką intensywnie nawilżającą z niebieskimi
              algami firmy AA, którą po nałożeniu cieniutką warstwą nie zmywaj, ona wsiąknie
              w skórę i pomoże jej się zregenerować. I niczym drażniącym już się nie smaruj.
              A do opalania, jeśli już bardzo musisz, powinnaś mieć wysoki filtr, może wtedy
              skóra więcej skorzysta niż straci.
              • aally Re: DROGIE PANIE,POMOCY !!!!! !!!!!!!!! !!!!!!!!! 01.08.03, 14:12
                spróbuj posmarować na noc (bo to bardzo widać) Penatenem - tym w metalowym
                pudełeczku, którego używa się na pupcie dzieci w profilaktyce odparzeń
                popieluszkowych.
                Nie zaszkodzi z pewnością.
                A jestem prawie pewna, że pomoże w ciągu jednej lub dwu nocy.
                Pozdrawiam
                a.
                • Gość: yoda Re: DROGIE PANIE,POMOCY !!!!! !!!!!!!!! !!!!!!!!! IP: 81.210.53.* 01.08.03, 14:25
                  Penaten odpada, za tłusty do cery trądzikowej.
                  Tylko lekkie nawilżanie, nic ciężkiego, tłustego, zatykającego pory.
                  • spearsbritney Re: DROGIE PANIE,POMOCY !!!!! !!!!!!!!! !!!!!!!!! 07.08.03, 23:51
                    I tak też w ostatnich dniach robię - całkiem dobry ( i niedrogi) jest krem
                    nawilżający "oli free" z Clean & Clear.Ale nadal wyraźna jest różnica między
                    brązowym ciałem a czerwoną buzią.Nie mam pomysłu co z nią zrobić,żeby wyrównać
                    koloryt...........
                    • skinoren Re: DROGIE PANIE,POMOCY !!!!! !!!!!!!!! !!!!!!!!! 11.08.03, 12:58
                      Wiem,że to może nie jest najlepszy pomysł na lato (a w każdym razie do
                      codziennego stosowania) ale wypróbuj jakiś korektor,który nałożysz na całą
                      twarz (np.z Oriflame) a na to puder brązujący (polecam z Yver
                      Rocher).Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka