Dodaj do ulubionych

przedluzanie wlosow

27.11.07, 12:25
Wotajcie chce zaszalec i na swieta przedluzyc sobie wlosy, moze Ktos
juz przedluzal sobie wlosy i moze mi cos o tym powiedziec?:)
Obserwuj wątek
    • magdaksp Re: przedluzanie wlosow 27.11.07, 21:32
      a co chcesz wiedziec?
      • julia0001 Re: przedluzanie wlosow 28.11.07, 12:17
        najbardziej czy to niszczy moje naturalne wlosy? u czy odczepione
        pasemka mozna potem przyczepic drugi raz?
        • aneta.zabek Re: przedluzanie wlosow 28.11.07, 19:04
          hej!
          ja jakis czas temu przedłuzalam wlosy metoda " na tasmach" ( doczepiane za
          pomoca substancji na bazie cieklego zlota).

I wg mnie!! Wyrzucilam pieniadze w bloto!!!!!!
          Nigdy wiecej!!!
          Wlosy odklejaly sie!! mimo ze byly naturalne zrobily se brzyudkie matowe i kluchy!

Nie polecam!!!!!!
          • magdaksp Re: przedluzanie wlosow 28.11.07, 19:52
            metoda przyklejania na liqiud gold to jets metoda dobra na jedna impreze czy np
            na wesele.na dluzej ona sie poprostu nie sprawdza bo klej tak jak piszesz puszcza.
            natomiast inne metody sa ok.najskuteczniejsza to przedluzanie na tulejki.bo masz
            100%pewnosci ze ci te pasemka nie spadna.
            troszke nizej jest metoda na mikroringi bo jednak zacisk jest slabszy.
            inne metody to np na keratyne, ale to metoda dobra dla wlosow rzadkich i
            cienkich natomiast nie przetluszczajacyhc sie ,poniewaz gdy sie przetluszczja to
            niestety zgrzewy keratynowe sie rozpulchniaja.
            najwzniejsze jesli chodzi o wlosy to to zeby byly tzw.remy czyli wszystkie łuski
            zamykaja sie w jedna strone tak jak wprzypadku wlosow ktore mamy na glowie.w
            tym wypadku przy prawidlowe pielegnacji kosmetykami odpowiednimi do wlosow
            przedluzanych wlosy beda naprawde ładne.
            tanszym sposobem jest przedluzenie wlosow syntetykami ,tu takze bywaja gorsze i
            lepsze wlosy .ale jest znimi mniej klopotow i peilegnacja jest latwiejsza.
        • magdaksp Re: przedluzanie wlosow 28.11.07, 19:54
          jesli nie bedziesz nosic wlosow przedłużanych rok tylko ok 3-5 miesiecy to
          wszytsko bedzie ok.noi oczywiscie trzeba dbac o wlosy ,nie dopuscic do tworzenia
          sie kołtunów .ale to nic trudnego.
          jesli będziesz miec wlosy przedłużone na tulejki za pomoca gotowych pasemek to
          te pasemka mozesz uzyc kilka razy.jeśli na mikroringi to i mikro ringi możesz
          użyć 2-do 3 razy.
          • snowflake1 Re: przedluzanie wlosow 29.11.07, 02:44
            magdaksp skad to wszystko wiesz? Ja tez bym chciala przedluzyc,
            tylko ze moje wlosiny sa cieniutkie i bardzo sie boje, ze bedzie
            bardzo widac polaczenia. Co mi poradzisz?
            • magdaksp Re: przedluzanie wlosow 29.11.07, 20:44
              pracuje w miejscu gdzie sie takie rzeczy robie i musialam sie tego wszystkiego w
              teorii i praktyce nauczyc:)
              jesli masz cienkie wlosy to np metoda na mikroringi czy tulejki odpada bo bedzie
              je poprostu widac.dobrym pomyslem jest keratyna jesli nie masz wlosow
              przetłuszczających sie bo keratyna kiepkso sie trzyma na takich
              wlosach.keratynę zdejmuje sie za pomoca specjalnego plynu ktorego nie nalezy sie
              bac-nie zniszczy wlosow napewno.
              wogole to sa metody ktorymi mozesz sama przedluzyc wlosy,np kupujesz sobie wlosy
              na tasmie i mikrospinki i doszywasz te mikrospinki igla i nitka co kilka
              centymetrow.potem dopinasz to do swoich wlosow.bardzo fajny sposób na szybkie
              przedluzenie np na impreze ,potem możesz te wlosy wkazdej chcwili zdjac i
              wykorzystac ponownie.a zeby bylo jak najtaniej to mozesz kupic wlosy
              syntetyczne.zreszta wlosy syntetyczne sa naprawde godne polecenia bo jest znimi
              mniej problemow a jesli sa dobrej jakosci to naprawde ladnie wygladaja i
              swietnie sie ukladaja.
              ta metoda ma oczywiscie tez wady bo np musisz nosić włosy rozpuszczone, nie
              mozna ich spiąć. ijeszcze jedna moja rada ,zracji miejsca wktorym pracuje
              przychodzi do nas sporo kobiet ktore przedluzaly wlosy za nieduza kase(300zl)w
              rożnych miejscach a efekt jest taki ze po pierwszym myciu wlosy nie nadają sie
              do noszenia.wiec naprawde warto to zrobic w jakims sprawdzonym salonie ajesli
              nei wsalonie to przynajmniej u kogos poleconego.zeby nie bylo ze sie tu
              reklamuje to oczywiscie nie podam miejsca wktorym pracuje:) ale naprawde trzeba
              uwazac bo jest sporo naciągaczy.
              • snowflake1 Re: przedluzanie wlosow 29.11.07, 21:44
                Magda daj mi do siebie namiar na priva: snoflake1@gazeta.pl. Jestes
                moze z Warszawy?
                • magdaksp Re: przedluzanie wlosow 29.11.07, 22:37
                  jestem:)ale ja sie tym nie zajmuje prywatnie :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka