truskawkam73 20.01.08, 15:13 gdzie mozna POSIADAJAC numer seryjny perfum sprawdzic oryginalnosc (strona producenta, katalogi, czy innymi drogami) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
extreme_honey Re: jak sprawdzic oryginalnosc perfum? 20.01.08, 15:21 Mnie kiedyś sprawdzono w Sephorze, porównałyśmy numery, szczegóły flakonu itd. Okazało się, że wszystko z nimi ok. Odpowiedz Link Zgłoś
truskawkam73 Re: jak sprawdzic oryginalnosc perfum? 20.01.08, 15:56 Też pomyślałam o porównaniu w perfumerii, ale najpierw muszę kupic i dostac te, które sobie upatrzyłam :-) A z doświadczenia wiem, że Sprzedający raczej nie przyjmie zwrotu, więc mogą byc to pieniądze wyrzucone w błoto, choc cena jest atrakcyjna (dużo niższa niż w perfumeriach, podobno nietrafiony prezent) i dlatego się zastanawiam. I też pamiętam, że był na allegro taki Sprzedający, który miał stronę o odróżnianiu podróbek, nie tylko perfum i kosmetyków. Odpowiedz Link Zgłoś
justy1 Re: jak sprawdzic oryginalnosc perfum? 20.01.08, 16:00 skoro jeszcze nie kupiłaś, to może przyda ci się ten artykuł: klub.chip.pl/imka/perfumy.htm Odpowiedz Link Zgłoś
extreme_honey Re: jak sprawdzic oryginalnosc perfum? 20.01.08, 16:04 Tak, był taki sprzedający, chyba "gregorek" czy jakoś tak. Ja kupuję perfumy na allegro, najczęściej są sporo tańsze, jeszcze nie trafiłam na podróbkę. Odpowiedz Link Zgłoś
basiczek21 Re: jak sprawdzic oryginalnosc perfum? 20.01.08, 18:00 a ja natrafiłam na podróbke perfum mimo ze pan gj82 miał same pozytywy; zapach ten sam ale tak króciutko pachnie, ze właściwie zaraz po psiknieciu czuc a chwile potem sie juz nie. zadzwoniłam do pana z reklamacją bo miał napisane na stornie ze uznaje a pan ze nie widzi problemu i jak nie dam spokoju to mi zła opinie wystawi,wkurzyłam sie....ale tyle mogłam zrobić;/ Odpowiedz Link Zgłoś
extreme_honey Re: jak sprawdzic oryginalnosc perfum? 20.01.08, 18:12 Ja bym od pana gj82 na pewno nic nie kupiła. Dużo perfum w tych samych cenach + wysyłka gratis + największe pojemności = ogromne prawdopodobieństwo trafienia na podróbę. Ale człowiek się uczy na błędach. Mam tylko nadzieję, że wystawiłaś typkowi odpowiedni komentarz. Odpowiedz Link Zgłoś
basiczek21 Re: jak sprawdzic oryginalnosc perfum? 21.01.08, 08:47 na razie żądam od niego zwrotu bo ma na stronce ze reklamacje uwzględnia przed wystawieniem komentarza. jeśli nie ebdzie chciał skontaktuje sie z serwisem allegro.pl a jeśli nic to nie da to dam mu "ładny" komentarz i ci jakiś czas bede na jego stronach opisywać jego "perfumy" zeby mu choc na chwile zycie zatruć. to bedzie moja nauczka za naiwność:) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
elaine_lionors Re: jak sprawdzic oryginalnosc perfum? 21.01.08, 22:44 Wiem z autopsji, że allegro nie zareaguje na to. Odpowiedzą Ci tylko, żebyś załatwiła sobie sprawę ze sprzedającym i tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
basiczek21 Re: jak sprawdzic oryginalnosc perfum? 22.01.08, 09:05 ale i tam troche sie dowiedziałam,co robić i jakie mam prawa.do pana zadzwoniłam i pusciłam słowotok ze to co tam napisał na stronie nie ma mocy prawnej i ze rzadam zwrotu,i w przeciwnym razie złoze doniesienie o popełnieniu przestępstwa.nie wiem czy pan jest mlody czy mi ten słowotok wyszedł wiarygodnie ale nawet nie bronił swego towaru,tylko dogadalismy sie ze jeśli mi odda kase a ja nie dam mu złego komentarza to o sprawie zapomnimy...paczke odesłałam za pobraniem i teraz czekam...być moze nic nie odzyskam pieniedzy ale i tak jestem z siebie dumna ze walczyłam o swoje a nie jak zwykle biernie sie poddawałam.... :) Odpowiedz Link Zgłoś
extreme_honey Re: jak sprawdzic oryginalnosc perfum? 22.01.08, 14:14 Ale cwaniaczkowi ktoś w końcu powinien zepsuć opinię bo inaczej będzie dalej zalewał swoich klientów podróbami za niemałe pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
basiczek21 Re: jak sprawdzic oryginalnosc perfum? 22.01.08, 16:42 oczywiście to zrobie z przyjemnoscia ale najpierw poczekam na kase,choc nie wiem czy to mądre bo w koncu wie gdzie mieszkam:/ Odpowiedz Link Zgłoś