Dodaj do ulubionych

jak sprawdzic oryginalnosc perfum?

20.01.08, 15:13
gdzie mozna POSIADAJAC numer seryjny perfum sprawdzic oryginalnosc
(strona producenta, katalogi, czy innymi drogami)
Obserwuj wątek
    • extreme_honey Re: jak sprawdzic oryginalnosc perfum? 20.01.08, 15:21
      Mnie kiedyś sprawdzono w Sephorze, porównałyśmy numery, szczegóły flakonu itd.
      Okazało się, że wszystko z nimi ok.
      • truskawkam73 Re: jak sprawdzic oryginalnosc perfum? 20.01.08, 15:56
        Też pomyślałam o porównaniu w perfumerii, ale najpierw muszę kupic i
        dostac te, które sobie upatrzyłam :-) A z doświadczenia wiem, że
        Sprzedający raczej nie przyjmie zwrotu, więc mogą byc to pieniądze
        wyrzucone w błoto, choc cena jest atrakcyjna (dużo niższa niż w
        perfumeriach, podobno nietrafiony prezent) i dlatego się
        zastanawiam. I też pamiętam, że był na allegro taki Sprzedający,
        który miał stronę o odróżnianiu podróbek, nie tylko perfum i
        kosmetyków.
        • justy1 Re: jak sprawdzic oryginalnosc perfum? 20.01.08, 16:00
          skoro jeszcze nie kupiłaś, to może przyda ci się ten artykuł:

klub.chip.pl/imka/perfumy.htm
        • extreme_honey Re: jak sprawdzic oryginalnosc perfum? 20.01.08, 16:04
          Tak, był taki sprzedający, chyba "gregorek" czy jakoś tak.
          Ja kupuję perfumy na allegro, najczęściej są sporo tańsze, jeszcze nie trafiłam
          na podróbkę.
          • basiczek21 Re: jak sprawdzic oryginalnosc perfum? 20.01.08, 18:00
            a ja natrafiłam na podróbke perfum mimo ze pan gj82 miał same pozytywy; zapach
            ten sam ale tak króciutko pachnie, ze właściwie zaraz po psiknieciu czuc a
            chwile potem sie juz nie. zadzwoniłam do pana z reklamacją bo miał napisane na
            stornie ze uznaje a pan ze nie widzi problemu i jak nie dam spokoju to mi zła
            opinie wystawi,wkurzyłam sie....ale tyle mogłam zrobić;/
            • extreme_honey Re: jak sprawdzic oryginalnosc perfum? 20.01.08, 18:12
              Ja bym od pana gj82 na pewno nic nie kupiła. Dużo perfum w tych samych cenach +
              wysyłka gratis + największe pojemności = ogromne prawdopodobieństwo trafienia na
              podróbę. Ale człowiek się uczy na błędach. Mam tylko nadzieję, że wystawiłaś
              typkowi odpowiedni komentarz.
              • basiczek21 Re: jak sprawdzic oryginalnosc perfum? 21.01.08, 08:47
                na razie żądam od niego zwrotu bo ma na stronce ze reklamacje uwzględnia przed
                wystawieniem komentarza. jeśli nie ebdzie chciał skontaktuje sie z serwisem
                allegro.pl a jeśli nic to nie da to dam mu "ładny" komentarz i ci jakiś czas
                bede na jego stronach opisywać jego "perfumy" zeby mu choc na chwile zycie
                zatruć. to bedzie moja nauczka za naiwność:) pozdr
                • elaine_lionors Re: jak sprawdzic oryginalnosc perfum? 21.01.08, 22:44
                  Wiem z autopsji, że allegro nie zareaguje na to. Odpowiedzą Ci tylko, żebyś
                  załatwiła sobie sprawę ze sprzedającym i tyle...
                  • basiczek21 Re: jak sprawdzic oryginalnosc perfum? 22.01.08, 09:05
                    ale i tam troche sie dowiedziałam,co robić i jakie mam prawa.do pana zadzwoniłam
                    i pusciłam słowotok ze to co tam napisał na stronie nie ma mocy prawnej i ze
                    rzadam zwrotu,i w przeciwnym razie złoze doniesienie o popełnieniu
                    przestępstwa.nie wiem czy pan jest mlody czy mi ten słowotok wyszedł wiarygodnie
                    ale nawet nie bronił swego towaru,tylko dogadalismy sie ze jeśli mi odda kase a
                    ja nie dam mu złego komentarza to o sprawie zapomnimy...paczke odesłałam za
                    pobraniem i teraz czekam...być moze nic nie odzyskam pieniedzy ale i tak jestem
                    z siebie dumna ze walczyłam o swoje a nie jak zwykle biernie sie poddawałam.... :)
                    • extreme_honey Re: jak sprawdzic oryginalnosc perfum? 22.01.08, 14:14
                      Ale cwaniaczkowi ktoś w końcu powinien zepsuć opinię bo inaczej będzie dalej
                      zalewał swoich klientów podróbami za niemałe pieniądze.
                      • basiczek21 Re: jak sprawdzic oryginalnosc perfum? 22.01.08, 16:42
                        oczywiście to zrobie z przyjemnoscia ale najpierw poczekam na kase,choc nie wiem
                        czy to mądre bo w koncu wie gdzie mieszkam:/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka