rysy_pl 28.01.08, 23:36 Na co zwracac uwage?mialam juz raz plombowana jedynka,jednak po jakims czasie zaczela szarzec i przeswitywac.Zab nie jest taki bialy jak te obok.Co mozna zrobic wiecej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
extreme_honey Re: plomba w jedynce 29.01.08, 09:13 Na pewno kawa i herbata nie służą utrzymaniu odpowiedniego koloru plomby, że o papierosach nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
arszana dobry dentysta 29.01.08, 09:38 dobrze dobrana i zalozona dobra plomba gwarantuje ladny efekt, trudno majac plomby nagle zrezygnowac z picia, kawy, herbaty, jedzenia potraw barwiacych, ja z jedynkami zawsze mialam problem, tylko jedna jedyna dentysta w calym moim zyciu potrafila zrobic to tak, ze bylam zadowolona, niestety, wielu dentystow robi na odwal. Odpowiedz Link Zgłoś
littlefrog Re: dobry dentysta 29.01.08, 09:46 ale plomba zszarzała czy jedynka? jeżeli ząb to może jest martwy? możesz założyć licówkę, przykryje ona cały ząb, choć wtedy chyba lepiej zrobić obie jedynki żeby były do siebie jak najbardziej podobne. Odpowiedz Link Zgłoś
aquarius82 Re: dobry dentysta 30.01.08, 19:54 Jest taki sposób,że dentysta usuwa materiał,z którego została zrobiona plomba i wstrzykuje tam jakiś wybielacz czy coś,a potem z powrotem zakłada plombę. Odpowiedz Link Zgłoś
rena-ta33 Re: dobry dentysta 31.01.08, 15:06 ja też miałam podobny problem z jedynką i sobie zrobiłam koronę Lumina Art i jestem zachwycona z efektu. Znajomi nie widzą różnicy między koroną a naturalnym zębem. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: dobry dentysta 01.02.08, 20:31 plomba nie ma prawa szarzec - ja mam swoje od lat i nic nie widac mimo ze lubie kawe, herbate, czerwone winko... Co innego jesli zab byl leczony kanalowo - wowczas ciemnieje niezaleznie od jakosci plomby. Odpowiedz Link Zgłoś
iselle Re: dobry dentysta 02.02.08, 14:42 Najlepiej zrobić koronę - ząb będzie jednolity i nie ma takiego ryzyka złamania się czy rozszczelnienia (jak na granicy między wypełnieniem a szkliwem/zębiną). Odpowiedz Link Zgłoś