Gość: dalloway Re: w co się ubrać IP: *.chello.pl 25.08.03, 13:52 Przepraszam, za szybko kliknęłam. 6 września idziemy na ślub naszych bliskich przyjaciół. Po slubie musimy szybko się przemieścić na drugi koniec miasta na galowy koncert, który produkujemy. Co sie tam będzie działo jest nie do przewidzenia - w najlepszym wypadku z uśmiechem kontrolujemy prace podwykonawców, w najgorszym - sami na ostatnia chwile ustawiamy scenę, sprzęty, sadzamy gości, zastępujemy bileterów - zalezy czy, kto i w czym nawali. Po koncercie wracamy na wesele. Strój musi być adekwatny do kościoła, na koncert (też w starym kościele -a trzeba się bezgłośnie i szybko przemieszczać po nierównej posadzce, problem z butami!) i na wesele. Wesele będzie raczej skromne i głównie młodzi ludzie, koncert za to z rozmachem i spodziewam się wielkich kreacji. Witając gości jestem na patelni, oglądaja mnie wszyscy. No i jeszcze kolor - jak nie będzie upału, a raczej nie będzie to wszystkie moje nieletnie eleganckie iuchy są czarne. Można w czarnym na ślub? Czekam na rady, z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: w co się ubrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.03, 15:03 w żadnym wypadku nie idz na wesele w czerni! trochę głupio, poza tym byłabyś jedyna, serio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenya Re: w co się ubrać IP: *.lublin.mm.pl 25.08.03, 15:10 Gość portalu: lola napisał(a): > w żadnym wypadku nie idz na wesele w czerni! trochę głupio, poza tym byłabyś > jedyna, serio. Oj nie sądzę, duzo kobiet ubiera na wesela czarne kiecki. U mnei tez kilka sie takich znalazlo i wcale nie wzbudziły sensacji :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: w co się ubrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.03, 15:21 ja byłam 2 tyg temu na weselu i wszystkie panny były na szczęscie w innych kolorach niż czarny.Wszak to wesoły dzien a czarny kolor ciągle jeszcze kojarzy się z powagą, smutkiem i studniówką... Z drugiej strony czerń to elegancja, ale naprawdę nie na wesele i to w lecie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dalloway Re: w co się ubrać IP: *.chello.pl 25.08.03, 15:22 zawsze myślałam, że w czarnym nie wolno, ale teraz przez całe lato chodziłam na śluby niemal co tydzień i bez przesady mogę powiedziec, że połowa dziewczyn w czarnych ciuchach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: w co się ubrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.03, 15:22 i podobało ci się to? Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: w co się ubrać 25.08.03, 15:58 Gość portalu: dalloway napisał(a): > zawsze myślałam, że w czarnym nie wolno, ale teraz przez całe lato chodziłam > na śluby niemal co tydzień i bez przesady mogę powiedziec, że połowa dziewczyn > w czarnych ciuchach Może dlatego, że w Polsce wciąż czarny uznawany jest za najelegantszy i uniwersalny kolor, stąd ta popularność. Ja nie ubrałabym się na czarno. Choć przyznam, że na moim weselu była jedna osoba w czerni i sensacji nie wzbudziła. Odpowiedz Link Zgłoś
yagnaw Re: w co się ubrać 25.08.03, 16:08 co Wy z tą czernią, dziewczyna zadała pytanie nie o kolor tylko styl stroju mając na uwadze sytuacje w jakich będzie musiała wziąść udział. Moim zdaniem powinnaś iść na ślub i na koncert elegancko.... i mieć nadziję, że nie będziesz musiała składać sceny czy ustawiać scenografii, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: w co się ubrać 25.08.03, 16:12 yagnaw napisała: > co Wy z tą czernią, dziewczyna zadała pytanie nie o kolor tylko styl stroju > mając na uwadze sytuacje w jakich będzie musiała wziąść udział. Moim zdaniem > powinnaś iść na ślub i na koncert elegancko.... i mieć nadziję, że nie > będziesz musiała składać sceny czy ustawiać scenografii, pozdrawiam to nie my zaczalysmy z czernia, tylko autorka tego watku cyt.: No i jeszcze kolor - jak nie będzie upału, a raczej nie będzie to wszystkie moje nieletnie eleganckie iuchy są czarne. Można w czarnym na ślub? Czekam na rady, z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dalloway Re: w co się ubrać IP: *.chello.pl 25.08.03, 16:32 gdybym uważała, że czarny jest ok to bym nie pytała raczej mi sie nie podobało, ale czarny jest super odpowiedni na koncert, a w końcu to jest moja praca i rzeczywiście bardziej niż o kolor chodzi mi o styl i konkretne propozycje , bo i tak pewnie będę musiała coś kupić skoro wszytsko cieplejsze jest czarne. Chyba, że wrzesień będzie taki ciepły jak w ubiegłym roku i włożę letnią sukienkę. najwiekszy problem to jak wypośrodkować między wielka gala na koncercie, a zwykłym weselem, gdzie wszyscy będą eleganccy ale nie wystrojeni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghot Re: w co się ubrać IP: 62.148.83.* 25.08.03, 17:14 Gość portalu: dalloway napisał(a): > > i rzeczywiście bardziej niż o kolor chodzi mi o styl i konkretne propozycje , > bo i tak pewnie będę musiała coś kupić skoro wszytsko cieplejsze jest czarne. > Chyba, że wrzesień będzie taki ciepły jak w ubiegłym roku i włożę letnią > sukienkę. Ponoc ma byc cieplo - tego zycze :))) > > najwiekszy problem to jak wypośrodkować między wielka gala na koncercie, a > zwykłym weselem, gdzie wszyscy będą eleganccy ale nie wystrojeni A nie masz mozliwosci zmiany stroju? o kosciola ubrac sie tak jak na koncett, a po koncercie wbic sie w ciuch weselny? Moze jest to jakies wyjscie? Odpowiedz Link Zgłoś
yagnaw Re: w co się ubrać 25.08.03, 17:40 masz racje, ja również starałabym sie znależć możliwość zmiany kreacji...popieram z całą stanowczością, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dalloway Re: w co się ubrać IP: *.chello.pl 25.08.03, 18:20 bez szans - sam koncert powoduje ze bardzo sie spoznimy na wesele i wydluzanie tego o kolejne minuty nie wchodzi w rachube, poza tym to bylby duzy problem organizacyjny - nie wdajac sie w szczegoly, ale na tyle duzy, ze nie chce sobie tym obciazac glowy w dniu kiedy i tak stres i p[roblemy organizacyjne mnie zjedza Odpowiedz Link Zgłoś