Dodaj do ulubionych

WYPADANIE WŁOSÓW

IP: *.spray.net.pl / 192.168.1.* 02.09.03, 20:27
czesc dziewczyny! Potwornie wypadają mi włosy. Zastanawialam sie ze byc moze
to od farbowania, ale slyszalam ze uzywanie dobrych farb nie wplywa na
wypadanie wlosow. Zreszta nie farbuje ich tak czesto. Zna ktos moze jakis
dobry srodek, szampon, odzywke... Pozdrawiam i z gory dzieki za rady
Obserwuj wątek
    • Gość: julita30 Re: WYPADANIE WŁOSÓW IP: *.slubice.sdi.tpnet.pl 02.09.03, 20:46
      Poszukaj przez wyszukiwarkę.Temat wypadających wlosów pojawial się na tym
      forum 2000 razy ;-))) Zajrzyj też na forum " piękne wlosy " , tam pani dr
      Oksana Zarewicz odpowiada fachowo na różne pytania.
      Co do farbowania
      • Gość: mary244 Re: WYPADANIE WŁOSÓW IP: *.spray.net.pl / 192.168.1.* 02.09.03, 20:59
        Bardzo Ci dziekuje Julito, milego wieczoru zycze, pa!
    • Gość: graid Re: WYPADANIE WŁOSÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.03, 22:57
      niestety wlosy sie krusza po frbowaniu :( -wiem, bo ja tez mialam do niedawna
      taki problem. Stres zrobil swoje z dlugich kreconych wlosow musialam sciac na
      krotkie, bo fatalnie wygladaly :( Zmienilam farbe na szampon koloryzujacy bez
      amoniaku. Troszke pomoglo, ale wlosy nadal sie sypaly- zaczelam brac vitapil i
      silice oraz myc glowe szamponem vichy przeciwko wypadaniu wlosow dla kobiet-
      pomoglo :)

Pozdrawiam i zycze mniej stresu
      • Gość: Hiszpanka Re: WYPADANIE WŁOSÓW IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.09.03, 11:13
        Hej graid,
        czy mozesz napisac mi czy pomogly ci witaminy tak , ze masz wlosy jak dawniej?
        Mam taka sama sytuacje i jestem bliska zalamaniu. MAialam dlugie krecone geste
        wlosy, teraz sie rozprostowaly juz prawie i wypada ich garsc dziennie. Tez
        mysle , ze to od stresu, bralam merz special- paznokcie mialam super , na
        wlosy nic nie dziala. Niedlugo bede lysa :(((((
        Czy to mozliwe ze to sie wszystko odwroci? Slyszalam , ze w ciazy włosy dobrze
        rosna. JAk na razie wybieram sie do dermatologa i kupilam ziolowe tabletki
        uspokajajace na te wlosy:(

Gość portalu: graid napisał(a):

> niestety wlosy sie krusza po frbowaniu :( -wiem, bo ja tez mialam do
        niedawna
        > taki problem. Stres zrobil swoje z dlugich kreconych wlosow musialam sciac na
        > krotkie, bo fatalnie wygladaly :( Zmienilam farbe na szampon koloryzujacy bez
        > amoniaku. Troszke pomoglo, ale wlosy nadal sie sypaly- zaczelam brac vitapil
        i
        > silice oraz myc glowe szamponem vichy przeciwko wypadaniu wlosow dla kobiet-
        > pomoglo :)
        >
        > Pozdrawiam i zycze mniej stresu
        • Gość: graid Re: WYPADANIE WŁOSÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.03, 13:41
          Hiszpanko witaj!

Nie mam pojecia czy pomogly mi te witaminy czy szampon- zastosuj obie te
          rzeczy.Mi pomogly.A, jak morzesz to zlikwiduj sytuacje, ktora cie stresuje, bo
          naprawde to ci nie pomoze :(. Ja mialam przejscia z moja tzw przyjaciolka,
          wspollokatorka, wyprowadzilam sie / a raczej, facet mnie z tamtad zabral/ i
          zniknal problem, fakt, ze wlosy musialam sciac, ale odtastaja mi nowe.
          ps.- I nie kontaktuje sie z tzw przyjaciolka

pozdrawiam
          graid
    • komandos57 [...] 02.09.03, 22:58
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: ja Re: WYPADANIE WŁOSÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.03, 07:06
        łeeeee, ochyda............. co za zboczeniec, fuj
    • Gość: justa Re: WYPADANIE WŁOSÓW IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 05.09.03, 12:47
      niestety, nawet najlepsze farby niszczą włosy, osłabiają je, np. ja farbowałam
      ostatnio u fryzjera i też zaczęły mi wypadać. do włosów farbowanych dobre są
      szampony i odżywki Gliss Kur, możesz tez kupić coś z salonów fryzjerskich, np.
      Wella Professional. do tego witaminki, np. skrzyp polny itp. wypadanie włosów
      często wiąże się z niedoborami cynku w organizmie, wtedy kupujemy w aptece
      Zincas lub jeszcze lepiej Zincas Forte (ale ten drugi na receptę, można
      przebłagac panią w aptece), 50 szt. za ok. 5 zł, bierze się po 1 dziennie.
      • Gość: graid Re: WYPADANIE WŁOSÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.03, 13:43
        gliss kur niestety nie jest dobry dla kreconych wlosow- po zastosowaniu tych
        kosmetykow wlosy sa sztywne i sklejaja sie, ciezko je rozczesac po
        wyschnieciu :(
        • Gość: Hiszpanka Re: WYPADANIE WŁOSÓW IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.03, 21:48

Ja Ci polecam Johna Friede , niestety nie mozna dostac w Polsce:( Napisz mi
          Graid, czy Ci sie wlosy tez troche wyprostowaly od tego stresu? Ja na razie nie
          podjelam decyzji zeby sie wyprowadzic od mojego stresodawcy(partnera:(
          Kurcze mi sie jakies strupki robia na glowie i mnie glowa swedzi. Albo to
          lojotokowe zapalenie skory albo te nerwy. Juz nie wiem co robic.

Gość portalu: graid napisał(a):

> gliss kur niestety nie jest dobry dla kreconych wlosow- po zastosowaniu tych
          > kosmetykow wlosy sa sztywne i sklejaja sie, ciezko je rozczesac po
          > wyschnieciu :(
          • Gość: graid Re: WYPADANIE WŁOSÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.03, 16:10
            tak, wyprostowaly sie, ale zobaczymy jak odrosna
        • Gość: justa Re: WYPADANIE WŁOSÓW IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 11.09.03, 10:53
          można też kupić w aptece odżywkę Henna Wax Treatment, na wypadanie włosów, jest
          polecana przez wszystkie użytkowniczki.
    • Gość: Acacia Re: WYPADANIE WŁOSÓW IP: *.nott.cable.ntl.com 05.09.03, 21:47
      Hmm, pociesz sie ze ja nie farbuje moich i tez mi wypadaja :-(((
      Pozdr
      Acacia
    • Gość: Laura Re: WYPADANIE WŁOSÓW IP: *.lodz.msk.pl / 10.120.20.* 06.09.03, 22:01
      Ja mam podobny problem. Jeszcze 0,5 roku temu miałam gęste, grube i długie
      włosy, a teraz musiałam je ściąć, bo bardzo mi wypadają (czesząc się kilka razy
      dziennie wypada mi garść włosów za każdym razem). Jestem zrospaczona... Biorę
      Natural Vit skrzyp (20 tab. 20 zł, 2 razy dziennie), ale na razie nie widzę
      zmian. Płuczę również włosy naparem ze skrzypu, myję je żółtkiem jajka i piję
      dużo herbaty z POKRZYWY. Zrezygnowałam z wszelkich odżywek (chemikalia jakie
      tam są bardziej szkodzą niż pomagają włosom) i zamierzam używać delikatne
      szampony, najlepiej dla alergików, tylko że nie wiem jaka firma kosmetyczna
      takie oferuje i jaka to seria. Proszę, powiedzcie. Dobry (sprawdzałam) jest
      szampon rzepakowy, choć ma nieprzyjemny zapach, bardzo wzmacnia i odżywia
      włosy. Jak ognia wystrzegam się farb do włosów, żeli i pianek. Dziewczyny,
      najlepszą chyba kuracją dla włosów jest odpoczynek od takich specyfików i picie
      dużo ziół!
      Pozdrawiam i dzięki za wasze rady!
      • Gość: wawa Re: WYPADANIE WŁOSÓW IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.09.03, 22:26
        Laura sprobuj moze szampon Radical ze skrzypu polnego 8zl w aptekach, zdobyl
        kilka nagrod. Jest jeszcze do tego odzywka w ampulkach 30zl i mgielka
        ulatwiajaca roztrzesywanie i ukladanie 8zl
        • Gość: nela Re: WYPADANIE WŁOSÓW IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.09.03, 23:07
          To fakt, ze wlosy wypadaja po niektorych odzywakach, mi zaczely po tak tu
          zachwalanej odzywce do wlosow suchych Dove ://////
    • Gość: edika Re: WYPADANIE WŁOSÓW IP: *.umirm.gov.pl 11.09.03, 09:28
      dla mnie najlepszy jest lotion - SEBORADIN (spirytusowy wyciąg z czarnej
      rzodkwi z dodatkami), do nabycia tylko w aptekach , cena ok 10 zł, nieciekawy
      ma zapach ale pomaga , codziennie wcierany w skórę głowy naprawdę hamuje
      wypadanie i do tego można zauważyć że odrastają włosy. Jako dodatek można
      używać balsamu i szmponu z tej samej serii Seboradin, ale nie wiem jak działają
      bo nie używam, sprawdziłam tylko lotion-wydaje mi się że ma najmniej chemii
      (może nawet wcale nie ma :-))
      • Gość: vega Re: WYPADANIE WŁOSÓW IP: *.acn.pl / *.acn.pl 11.09.03, 10:16
        Zgadzam sie co do lotionu Seboradin. Mnie bardzo wypadaly wlosy po farbowaniu,
        dosłownie garsciami! Kupilam w aptece Seboradin Lotion z zeń-szeniem za 11 zl.
        Juz po zuzyciu polowy buteleczki (wcieralam w skore glowy co drugi dzien) wlosy
        poprostu przestaly wypadac! Skonczylam buteleczke dwa tygodnie temu - wlosy nie
        wypadaja.
        • Gość: plum1000 Re: WYPADANIE WŁOSÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.03, 10:19
          dziewczyny polecaly Vitapil/tabletki/.Sama sobie dzis kupilam..kosztuje 33zl.
        • nanan1 Re: WYPADANIE WŁOSÓW 11.09.03, 10:22
          Jeśli któraś z was jest z Pomorza to polecam dr. derm. Zielińskiego (w
          Szczecinie). Bardzo pomógł mojej siostrze, szkoli się regularnie za granicą
          itd. W kwestii włosów jest genialny, za to nie zna się na problemach skórnych
          (opinia siostry)
          • mewalo Re: WYPADANIE WŁOSÓW-- ZIELIŃSKI???!!! NIE! 11.09.03, 11:46
            nanan1 napisała:

> Jeśli któraś z was jest z Pomorza to polecam dr. derm. Zielińskiego (w
            > Szczecinie). Bardzo pomógł mojej siostrze, szkoli się regularnie za granicą
            > itd. W kwestii włosów jest genialny, za to nie zna się na problemach skórnych
            > (opinia siostry)

JA znam dr. derm.Zielińskiego ze Szczecina i NIE POLECAM GO! leczyłam sie u
            niego rok -cera i włosy, no na włosy troszke mi pomógł(na 6m-c) ale za to
            cera... pozostały mi tylko blizny na rekach-żyły po kuracji pobierania krwi z
            żył i wstrzykiwania jej w posladki(tak, tak ponoć miało pomóc na przeziebiona
            krew), blizny i dziury na policzkach po "słynnym" doktora Zielińskiego laserze,
            owszem było widac poprawe krótkotrwałą na buźce po specyfikach robionych
            głownie na zamówienie w aptekach(dodam że chodziłam wiecznie ze złuszczajacym
            sie naskórkiem na twarzy,czerwona)ale leczył skórę-twarz tylko "na zewatrz" i
            nawet nie zalecał czyszczenia u kosmetyczki(bo "po co?" "niepotrzeba")i ...moją
            kieszeń także nie polecam doktora, chyba że naprawde sie zmienił, mi nie pomógł
            wręcz "oszpecił" i zniechecił do siebie i wogóle nie liczyłam na jakąkolwiek
            juz poprawe ale dzis jest dobrze Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka