Gość: cinka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.03, 14:39 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cinka Re: co pierwsze? :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.03, 14:50 sory, bez sensu enter mi sie wcisnal na temacie i sie wyslalo :) a wiec dzis zrobilam rekonesans podkladowy. pytalam sie w sklepach czy moge dostac ewentualnie kupic probki. szkoda ze nigdzie nie maja bourjois... jestem w tej chwili szczesliwa posiadaczka loreala ideal balance, airwear i translucide, maybelline ever fresh i fresh matte.. oraz clarinsa fluid nawilzajacy - buuu, troche mi glupio bo nie mieli probek ale mila pani przelala mi troche do pojemniczka - chociaz ja raczej nie kupie takiego drogiego :( fajnie pachnie, jak syrop dla dzieci :) co panie o nich sadza? ja natomiast zabiore sie do testow :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia76 Re: co pierwsze? :) IP: *.u.mcnet.pl 03.09.03, 15:13 Gość portalu: cinka napisał(a): > sory, bez sensu enter mi sie wcisnal na temacie i sie wyslalo :) > > a wiec dzis zrobilam rekonesans podkladowy. pytalam sie w sklepach czy moge > dostac ewentualnie kupic probki. szkoda ze nigdzie nie maja bourjois... jestem > w tej chwili szczesliwa posiadaczka loreala ideal balance, airwear i > translucide, maybelline ever fresh i fresh matte.. oraz clarinsa fluid > nawilzajacy - buuu, troche mi glupio bo nie mieli probek ale mila pani przelala > > mi troche do pojemniczka - chociaz ja raczej nie kupie takiego drogiego :( > fajnie pachnie, jak syrop dla dzieci :) > co panie o nich sadza? ja natomiast zabiore sie do testow :) ja jestem zachwycona translucide i wszystkim wciskam ten podklad. b. chetnie poznam twoja opinie na temat ideal balance i airwear w stosunku do translucide, bo na zime beda pewnie lepsze. fresh matta nie lubie, bo lubie aksamitne podklady, a ten wydaje mi sie ciezki i tlusty. koniecznie zdaj relacje z testowania! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: calineczka Re: co pierwsze? :) IP: *.ARMnet.Torun.org.PL 03.09.03, 16:07 Ja tez bardzo lubie Translucide, koncze wlasnie 3 czy 4 buteleczke i na pewno kupie kolejna. Fresh Matt jest beznadziejny, walkuje sie, wchodzi w pory, na dodatek przesuszyl mi cere. Innych podkladow nie uzywalam. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cinka test nr 1 - clarins IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.03, 16:41 nawet udalo mi sie trafic z kolorem - 05 odpowiednio plynny, tzn rzadki, ladnie pokryl moj rozowy ryjek, wszystkie czerwonosci, ladnie matuje, ale za to uwidocznil przy dziennym swietle ze dawno nie robilam pilingu :( nie wiedzialam tez ze zlazi mi skora na nosie. w sztucznym swietle ujdzie. jak na moj gust za bardzo wysusza - ha, jest ponoc nawilzajacy. zaczyna mnie troche swedziec twarz, zastanawiam sie czy zmyc czy pochodzic przez wieczor :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cinka test nr 2 - loreal- ideal balance IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.03, 18:43 po clarinsie twarz byla tak sucha ze nie wytrzymalam swedzenia zatem zabralam sie za zmywanie i nakladanie nastepnego. kolor 22 sable/sand beige, wyglada na to ze tez udalo mi sie trafic.. moze troche jasniejszy... niestety nie pokrywa tak ladnie jak clarins czerwonosci, za to nie wysusza tak bardzo, wyglada lepiej w swietle dziennym. ale... ja chyba nie umiem sie dobrze malowac albo za malo tego podkladu nakladam, bo w swietle dziennym z obojetnie jakim podkladem moja skora wyglada gorzej! widac ze jest czyms zapackana, zbiera sie na suchszych partiach twarzy i podkresla wszystkie defekty. mam w miare czysta skore, od czasu do czasu zdarza mi sie jakis pryszcz, jest troche nierowna i rozowa wzglednie czerwona, jako ze mam zylki bardzo plytko pod skora i ogolnie cienka skore. nie wiem, moze wogle dac sobie spokoj z podkladami na dzien? jesli chodzi o samo matowanie to spokojnie wystarczy mi puder transparentny. buuu... jest sens sie dalej packac? Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: test nr 2 - loreal- ideal balance 03.09.03, 18:54 Takie testowanie ma mały sens, bo nakładając go o 18 nie sprawdzisz jak podkład zachowa sie przez wiele godzin. O 18 to jest pora na maseczki a nie testowanie podkładów. Skoro masz cały arsenał próbek spróbuj każdego dnia użyć inny(choć i tak test moze być niewiarygodny bo będzie akurat za zimno lub za ciepło).Dlatego oryginalne próbki są na tyle duże by starczyło ich na kilka zastosowań. Wtedy test ma sens. Z podanych podkładów dobry dla mnie był Air Wear, a niezły Translucide,a pozostałe fatalne(widoczne na skórze!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cinka Re: test nr 2 - loreal- ideal balance IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.03, 19:09 tak, tylko ze mam zamiar dzis jeszcze wyjsc, a nie pojde z sama nakremowana twarza, zeby wygladala dobrze musialabym sie chwilke przespac, musi mi sie twarz 'uspokoic' po myciu - bo wylaza mi wszystkie czerwonosci. wiec musze sie czyms zaszpachlowac ;) dlatego tez zostawilam sobie transcluide i airwear na jutro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: test nr 2 - loreal- ideal balance IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.09.03, 22:00 uzywam wlasnie tychm dwoch ktore wymieniasz i polecam je. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julita30 Re: test nr 2 - loreal- ideal balance IP: *.slubice.sdi.tpnet.pl 04.09.03, 06:49 Zaden z podkładów ( oprócz Clarins, bo tego nie testowałam ) nie odpowiadał mi , uważam że sa fatalne...szczególnie Translucide L'oreal, zgroza ;-//// Uważam, że DUŻO lepszy od ww jest podkład Mariza, beztłuszczowy, w małej granatowej tubce.Za śmieszne 8zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cinka test nr 3 - loreal - translucide IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.03, 13:53 niestety odpada - niesamowicie szybko wsiaka i ciezko go rozetrzec, a u mnie tarcie nawet palcami twarzy powoduje ze chodze przez pol dnia z rozowym ryjkiem. rozsmarowalam to co juz pacnelam na czesci policzka, nie widac roznicy ani nie odcina sie od reszty twarzy, wiec zrobilo mi sie szkoda mojej porannie ladnej skory i przymatowalam ja tylko pudrem transparentnym. aby uzyskac jakis efekt pokrycia musialabym polozyc zapewne grubsza warstwe, ale wtedy w tym przypadku kolor - taki sam jak w ideal balance - sable jest deko za ciemny. ogolnie - dla mnie nie, nie tego szukam. chyba daruje sobie wogle te podklady na dzien... chyba szukam czegos nierealnego :( a tak btw.. wczoraj w pubie byla jakas sesja zdjeciowa na parkiecie, dwie modelki przebieraly sie w 'rockowe' ciuchy, 'mieszaly sie w tlum' i 'swietnie bawily'.. cholera, przychodze do pubu sie odstresowac, potanczyc, zabawic a nie dolowac ze jestem mala gruba, ubrana w stare nieco obwisle dzinsy [w koncu to byl wieczor metalowo-grungowy!] a po tancu spocona i rozczochrana - i jeszcze sie przypadkiem tak zalapie na jakies zdjecie obok tych lasek.. buu. zamiast poskakac siedzialam i pilam piwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia30 Re: test nr 3 - loreal - translucide IP: *.toya.net.pl / 10.0.218.* 04.09.03, 18:03 Spróbuj max factora lub revlona colorstay. Polecam Renia Odpowiedz Link Zgłoś