Dodaj do ulubionych

co pierwsze? :

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.03, 14:39
Obserwuj wątek
    • Gość: cinka Re: co pierwsze? :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.03, 14:50
      sory, bez sensu enter mi sie wcisnal na temacie i sie wyslalo :)

a wiec dzis zrobilam rekonesans podkladowy. pytalam sie w sklepach czy moge
      dostac ewentualnie kupic probki. szkoda ze nigdzie nie maja bourjois... jestem
      w tej chwili szczesliwa posiadaczka loreala ideal balance, airwear i
      translucide, maybelline ever fresh i fresh matte.. oraz clarinsa fluid
      nawilzajacy - buuu, troche mi glupio bo nie mieli probek ale mila pani przelala
      mi troche do pojemniczka - chociaz ja raczej nie kupie takiego drogiego :(
      fajnie pachnie, jak syrop dla dzieci :)
      co panie o nich sadza? ja natomiast zabiore sie do testow :)
      • Gość: monia76 Re: co pierwsze? :) IP: *.u.mcnet.pl 03.09.03, 15:13
        Gość portalu: cinka napisał(a):

> sory, bez sensu enter mi sie wcisnal na temacie i sie wyslalo :)
        >
        > a wiec dzis zrobilam rekonesans podkladowy. pytalam sie w sklepach czy moge
        > dostac ewentualnie kupic probki. szkoda ze nigdzie nie maja bourjois...
        jestem
        > w tej chwili szczesliwa posiadaczka loreala ideal balance, airwear i
        > translucide, maybelline ever fresh i fresh matte.. oraz clarinsa fluid
        > nawilzajacy - buuu, troche mi glupio bo nie mieli probek ale mila pani
        przelala
        >
        > mi troche do pojemniczka - chociaz ja raczej nie kupie takiego drogiego :(
        > fajnie pachnie, jak syrop dla dzieci :)
        > co panie o nich sadza? ja natomiast zabiore sie do testow :)

ja jestem zachwycona translucide i wszystkim wciskam ten podklad. b. chetnie
        poznam twoja opinie na temat ideal balance i airwear w stosunku do translucide,
        bo na zime beda pewnie lepsze. fresh matta nie lubie, bo lubie aksamitne
        podklady, a ten wydaje mi sie ciezki i tlusty. koniecznie zdaj relacje z
        testowania!
        • Gość: calineczka Re: co pierwsze? :) IP: *.ARMnet.Torun.org.PL 03.09.03, 16:07
          Ja tez bardzo lubie Translucide, koncze wlasnie 3 czy 4 buteleczke i na pewno
          kupie kolejna.
          Fresh Matt jest beznadziejny, walkuje sie, wchodzi w pory, na dodatek
          przesuszyl mi cere.
          Innych podkladow nie uzywalam.
          Pozdrawiam.
      • Gość: cinka test nr 1 - clarins IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.03, 16:41
        nawet udalo mi sie trafic z kolorem - 05
        odpowiednio plynny, tzn rzadki, ladnie pokryl moj rozowy ryjek, wszystkie
        czerwonosci, ladnie matuje, ale za to uwidocznil przy dziennym swietle ze dawno
        nie robilam pilingu :( nie wiedzialam tez ze zlazi mi skora na nosie. w
        sztucznym swietle ujdzie. jak na moj gust za bardzo wysusza - ha, jest ponoc
        nawilzajacy. zaczyna mnie troche swedziec twarz, zastanawiam sie czy zmyc czy
        pochodzic przez wieczor :/
      • Gość: cinka test nr 2 - loreal- ideal balance IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.03, 18:43
        po clarinsie twarz byla tak sucha ze nie wytrzymalam swedzenia zatem zabralam
        sie za zmywanie i nakladanie nastepnego.
        kolor 22 sable/sand beige, wyglada na to ze tez udalo mi sie trafic.. moze
        troche jasniejszy...
        niestety nie pokrywa tak ladnie jak clarins czerwonosci, za to nie wysusza tak
        bardzo, wyglada lepiej w swietle dziennym.

ale... ja chyba nie umiem sie dobrze malowac albo za malo tego podkladu
        nakladam, bo w swietle dziennym z obojetnie jakim podkladem moja skora wyglada
        gorzej! widac ze jest czyms zapackana, zbiera sie na suchszych partiach twarzy
        i podkresla wszystkie defekty.
        mam w miare czysta skore, od czasu do czasu zdarza mi sie jakis pryszcz, jest
        troche nierowna i rozowa wzglednie czerwona, jako ze mam zylki bardzo plytko
        pod skora i ogolnie cienka skore. nie wiem, moze wogle dac sobie spokoj z
        podkladami na dzien? jesli chodzi o samo matowanie to spokojnie wystarczy mi
        puder transparentny.

buuu... jest sens sie dalej packac?
        • coralin Re: test nr 2 - loreal- ideal balance 03.09.03, 18:54
          Takie testowanie ma mały sens, bo nakładając go o 18 nie sprawdzisz jak podkład
          zachowa sie przez wiele godzin. O 18 to jest pora na maseczki a nie testowanie
          podkładów. Skoro masz cały arsenał próbek spróbuj każdego dnia użyć inny(choć i
          tak test moze być niewiarygodny bo będzie akurat za zimno lub za
          ciepło).Dlatego oryginalne próbki są na tyle duże by starczyło ich na kilka
          zastosowań. Wtedy test ma sens. Z podanych podkładów dobry dla mnie był Air
          Wear, a niezły Translucide,a pozostałe fatalne(widoczne na skórze!)
          • Gość: cinka Re: test nr 2 - loreal- ideal balance IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.03, 19:09
            tak, tylko ze mam zamiar dzis jeszcze wyjsc, a nie pojde z sama nakremowana
            twarza, zeby wygladala dobrze musialabym sie chwilke przespac, musi mi sie
            twarz 'uspokoic' po myciu - bo wylaza mi wszystkie czerwonosci. wiec musze sie
            czyms zaszpachlowac ;)
            dlatego tez zostawilam sobie transcluide i airwear na jutro.
            • Gość: ewa Re: test nr 2 - loreal- ideal balance IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.09.03, 22:00
              uzywam wlasnie tychm dwoch ktore wymieniasz i polecam je.
              • Gość: julita30 Re: test nr 2 - loreal- ideal balance IP: *.slubice.sdi.tpnet.pl 04.09.03, 06:49
                Zaden z podkładów ( oprócz Clarins, bo tego nie testowałam ) nie odpowiadał
                mi , uważam że sa fatalne...szczególnie Translucide L'oreal, zgroza ;-////
                Uważam, że DUŻO lepszy od ww jest podkład Mariza, beztłuszczowy, w małej
                granatowej tubce.Za śmieszne 8zł.
      • Gość: cinka test nr 3 - loreal - translucide IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.03, 13:53
        niestety odpada - niesamowicie szybko wsiaka i ciezko go rozetrzec, a u mnie
        tarcie nawet palcami twarzy powoduje ze chodze przez pol dnia z rozowym
        ryjkiem. rozsmarowalam to co juz pacnelam na czesci policzka, nie widac roznicy
        ani nie odcina sie od reszty twarzy, wiec zrobilo mi sie szkoda mojej porannie
        ladnej skory i przymatowalam ja tylko pudrem transparentnym.
        aby uzyskac jakis efekt pokrycia musialabym polozyc zapewne grubsza warstwe,
        ale wtedy w tym przypadku kolor - taki sam jak w ideal balance - sable jest
        deko za ciemny.
        ogolnie - dla mnie nie, nie tego szukam.
        chyba daruje sobie wogle te podklady na dzien... chyba szukam czegos
        nierealnego :(

a tak btw.. wczoraj w pubie byla jakas sesja zdjeciowa na parkiecie, dwie
        modelki przebieraly sie w 'rockowe' ciuchy, 'mieszaly sie w tlum' i 'swietnie
        bawily'.. cholera, przychodze do pubu sie odstresowac, potanczyc, zabawic a nie
        dolowac ze jestem mala gruba, ubrana w stare nieco obwisle dzinsy [w koncu to
        byl wieczor metalowo-grungowy!] a po tancu spocona i rozczochrana - i jeszcze
        sie przypadkiem tak zalapie na jakies zdjecie obok tych lasek.. buu. zamiast
        poskakac siedzialam i pilam piwo.
        • Gość: renia30 Re: test nr 3 - loreal - translucide IP: *.toya.net.pl / 10.0.218.* 04.09.03, 18:03
          Spróbuj max factora lub revlona colorstay. Polecam Renia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka