margrethe 04.04.08, 10:15 Naprawdę pomaga?? I czy nie uzależnia?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
murya Re: Deprim- zażywałyście?? 04.04.08, 10:34 Deprim nie,ale odpowiednik - wyciag z dziurawca zawierajacy hiperycyne w tabletkach (mieszkam w nl).Dziala tak jak tabletki antydepresyjne - po okolo 2 tygodniach.Nie ma zadnych dzialan ubocznych.Przeciwwskazaniem jest przebywanie na sloncu lub solarium.Nie uzaleznia!Mozesz w kazdej chwili odstawic.Jest stosowany i bardzo popularny w Niemczech w psychiatrii.Z tym,ze z tego co sie orientuje w Polsce jest o wiele nizsza dawka dzienna niz w nl.Te,ktore ja tutaj bralam maja dawke:495mg ekstratu ziolowego dziurawca =1.5mg hiperycyny. Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: Deprim- zażywałyście?? 04.04.08, 10:51 dwa lata temu w gorącym okresie w pracy jesli chodzi o efekt - łykaj tic tac : to samo działanie a cena korzysniejsza Odpowiedz Link Zgłoś
murya Re: Deprim- zażywałyście?? 04.04.08, 10:54 Bo byc moze za mala dawka(okolo 300mg).Nie wiem,jak dlugo bralas i czy systematycznie.Ja niewierzylam w ich dzialanie,ale sprobowalam i pomoglo.Wczesniej bralam tabletki antydepresyjne (kilka roznych),po ktorych depresja wrecz sie nasilala. Odpowiedz Link Zgłoś
silowka Re: Deprim- zażywałyście?? 04.04.08, 10:56 mnie poprawiał humor - doraźnie. Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedzica_sousie Re: Deprim- zażywałyście?? 04.04.08, 13:13 brałam codziennie, jakieś 2 miesiące, zero efektu Odpowiedz Link Zgłoś
murya Re: Deprim- zażywałyście?? 04.04.08, 13:30 Byc moze,ze nie na wszystkich dziala.Na mnie nie dzialaly tabl.antydepr.nowej generacji(z 5 roznych probowali na mnie)potem jedne starego typu i nic:(Z tym ze jak pisalam wyzej - w Polsce dawka dzienna wynosi ok.300mg ekstratu,w nl ja bralam 500mg dziennie.Na mnie na przyklad waleriana nie dziala,chocbym polknela konska dawke. Odpowiedz Link Zgłoś