bjps 08.04.08, 22:13 Witam,potrzebuje dobry krem na noc do skory bardzo suchej ,po 30- stdze,najlepiej tez przeciwzmarszczkowy. Po myciu twarzy od razu wyskakuja mi czerwone plamy i strasznie pieka.Macie cos wyprobowanego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dita0519 Re: krem na noc 09.04.08, 10:13 Po pierwsze nie powinnaś myć twarzy zwykłą wodą a już na pewno nie mydłem.Z kremów stosowałam sporo serie z dermiki,sorayę ale nic mi to specjalnie nie pomogło.Więc w końcu skusiłam się i kupiłam krem Lancome w sumie jest dobry tylko cena spora:)Ale mogę Ci także polecić krem z alg z Mary Kay oraz krem przedłużający nawilżenie z tej samej firmy tylko ze względu na długość wchłaniania stosuję go na noc.Żeby też przeciwzmarszczkowy...hmm.. takiego to nie znam na noc,choć seria time wise mary kay jest przeciwzmarszczkowa i tam jest emulsja nawilżająca. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaj_siwunia Re: krem na noc 09.04.08, 10:24 Ja polecam Garnier Komfort Suchej Skóry. Sama jakiś czas temu szukałam kremu i właśnie na forum polecono mi go. Fakt- ja nie szukałam przeciwzmarszczkowego i ten taki nie jest ale to co robi ze skórą przez noc jest fantastyczne. I mimp, że na ogół jestem fanką trochę droższych ksmetyków, to ten krem już chyba na zawsze zagości w mojej kosmetyczce. Fakt- pachnie troszkę intensywnie, ale kompletnie nie podrażnia przynajmniej mojej skóry. Polecam wypróbować. Bo ja mam to samo z myciem- suche placki i czerwone plamy. I ten kremik sobie z nimi radzi. Aha, używam go po 3krokach Clinique, ale bez nich też sobie radzi. Odpowiedz Link Zgłoś
arabelka13 Re: krem na noc 09.04.08, 19:52 no coz, przede wszystkim myj ja jakimis tonikami i pilinguj od czasu do czasu...trudno polecic jakis krem, skoro nie bardzo wiadomo jaki typ skory posiadasz itd... Odpowiedz Link Zgłoś
wk-m Re: krem na noc 09.04.08, 10:26 polecam krem Synesis www.synesis.pl/sklep/product_info.php/products_id/29 ma działanie wygładzające, uelastyczniające i nawilżające działa również przeciwzmarszkowo. Bardzo pozytywnie działa zwłaszcza na skórę suchą (efekty są widoczne natychmiastowo) kosztuje nie załe 60 zł i jest doś wydajny :) polecam Odpowiedz Link Zgłoś
bjps Re: krem na noc 09.04.08, 23:29 Dzieki, na pewno ktorys wyprobuje,mam juz dosyc tych plam,a jak chce je zamaskowac pudrem to jest jeszcze gorzej bo skora zaczyna mi sie luszczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
ledzeppelin3 Re: krem na noc 10.04.08, 22:24 Spróbuj Benefiance Shiseido, leczy podrażnienia suchej skóry i jest przeciwzmarszczkowy. Jest wersja i do bardzo suchej, i do suchej cery. Nie wierzyłabym, ale miałam mocno podrażnioną twarz i shiseido mnie uratował. Inna opcja- to jest taki krem w saszetkach Avene, tolerance extreme się nazywa. Nie zawiera w ogóle konserwantów, dlatego jedną saszetkę (5 ml)po otwarciu trzeba zużyć w ciągu kilku dni (można trzymać w lodówce, wtedy do 4 dni). No ale to jest taki leczniczy kremik, na podraznienia, nie jest przeciwzmarszczkowy. Ale możesz spróbować, kupić 1-2 saszetki (jedna 5 ml to ok 10 zł), jak podleczysz twarz, to potem możesz zainwestować w coś przeciwzmarszczkowego. Odpowiedz Link Zgłoś
aga1822 Re: krem na noc 11.04.08, 23:24 Dobrym środkiem na przesuszoną i podrażnioną skórę jest, przynajmniej w moim wypadku, mleczko dardia. Używam je często. Mogę je zaliczyć do wypróbowanych przeze mnie środków, przekonałam sie o jego skuteczności. Odpowiedz Link Zgłoś