Dodaj do ulubionych

dziewczyny pomóżcie

06.09.03, 19:58
Mam 29 lat i bardzo dużo zmarszczek pod oczami. Nie wiem jak sobie z tym
radzić... Są już naprawdę bardzo głębokie, wyżłobione... To samo powoli
dzieje się z moją szyją.. Proszę jeśli znacie jakiś naprawdę skuteczny kremik
podajcie jego nazwę.. Moja skóra jest bardzo cienka i być może (obok zwykłych
zmarszczek mimicznych), to jest powodem mojego zmartwienia. Jakie witaminy??
Obserwuj wątek
    • Gość: ines Re: dziewczyny pomóżcie IP: 81.15.189.* 06.09.03, 21:06
      A jak pielęgnowałaś do tej pory skórę? Dużo się opalałaś? Jakich kremów
      używałaś?
      • mijka Re: dziewczyny pomóżcie 06.09.03, 21:57
        Czy dużo Ines?? Możliwe... Ze względu na swoją bladość starałam się w ciągu
        roku być conajmniej 3x opalona (słońce lub solarium). W tym roku jednakże zero
        słońca, mimo że mój facet dokuczał mi, że jestem "bielanką", że lepiej by mi
        było gdybym się trochę opaliła. Poza tym kremy do twarzy, pod oczy... Trudno mi
        jednak coś dobrego dobrać.. Mam cały czas wrażenie, że skóra pod oczami
        momentalnie wchłania mi krem i po chwili znów jest strasznie sucha.. Reszta
        twarzy mieszana (T)..
        • Gość: ines Re: dziewczyny pomóżcie IP: 81.15.189.* 06.09.03, 22:39
          Pytam o słońce bo to główny winowajca zmarszczek. Kremy mogą jedynie
          zapobiegać .Chronienie delikatnej skóry wokół oczu kremami z filtrami to
          najlepsza inwestycja, dobre okulary przeciwsłoneczne (u optyka). Jeśli
          zmarszczki się już pojawiły będzie trudno. Zerknij na poleconą stronę , ale
          jeśli nie będziesz na dzień pod oczy używać wysokich filtrów to nie obiecuj
          sobie wiele skoro juz w wieku 29 lat dorobiłaś się zmarszczek. Ja od 20 roku
          życia twarzy nie opalam wcale...I efekty widać:-) Masz delikatną cerę ,
          skarżysz sie na zmarszczki i opalasz w solarium oczekując od nas polecenia
          magicznego kremu. Owszem możesz kremem coś niecoś poprawić (Shiseido ma krem
          prasujący zmarszczki, ale raczej optycznie z linii dla dojrzałych kobiet), ale
          podstawa to codzienne dbanie.
    • Gość: wawa Re: dziewczyny pomóżcie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.09.03, 21:31
      Poczytaj tutaj

www.wizaz.pl/produkty/baza/censura.php?cmd=browse&category_id=44
      • mijka Re: dziewczyny pomóżcie 06.09.03, 22:00
        Dzięki wawa zabieram się do lektury...:-)
        • Gość: wawa Re: dziewczyny pomóżcie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.09.03, 22:22
          Zwroc uwage na Diora i Ziaje
          • balbina_alexandra Re: dziewczyny pomóżcie 06.09.03, 23:06
            Ja się nie opalam nigdy ale co tu dużo kryć, latka lecą i niedospane noce
            robia swoje, skóra pod oczami ma tendencje do przesuszania się, a jeszcze jak
            ktoś lubi się smiać... Ja tam nie bedę siedziec jak mumia w obawie przed
            zmarszczkami :))) Uzywam regularnie Active C La Roche, albo D Stress Biothermu
            pod oczy a raz na jakis czas funduję sobie coś mocniejszego w formie kuracji.
            Miałam już perełki pod oczy Elizabeth Arden oraz Eyeserum Guerlaina. Było
            jeszcze sporo innych ale te mi najbardziej w pamięc zapadły, chyba najlepiej
            działały. Dziś gnana wewnętrzną determinacją wpadałam zakupiłam Anti gravity
            Clinique. Następny mój krok to Collagenist Heleny Rubinstein oraz Advanced
            Night Repair Estee Lauder (na razie w fazie testów).
    • Gość: lola2003 Re: dziewczyny pomóżcie IP: *.ostroleka.cvx.ppp.tpnet.pl 07.09.03, 00:18
      polecam krem pod oczy Nivea z koenzymem Q10. uzywam go takze na szyje.super.
    • Gość: justy Re: dziewczyny pomóżcie IP: *.library.pl 07.09.03, 16:25
      coś bardzo nawilżającego-tłustawego (ja używam nutrilogie2, ale to nie jest
      krem specjalnie pod oczy, co może niektórym przeszkadzać) + coś z retinolem w
      dużej dawce,np. kapsułki pod oczy Oceanic+ codziennie filtr przynajmniej spf 15.
      • mijka Re: dziewczyny pomóżcie 07.09.03, 21:59
        Dzięki serdeczne.. Postaram się zastosować do poniższych rad. Zacznę najpierw
        od tych tańszych kosmetków i na pewno od okulisty... Mój problem leży bowiem
        też w krótkowzroczności (-1,5) i mrużeniu oczu. Już kilka miesięcy temu
        powinnam kupić nowe soczewki... Wiem, nic nie mówcie... moja beztroska i
        lenistwo doprowadziły do tego zaniedbania i teraz mojego "płaczu"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka