kalia9 23.04.08, 17:16 jak często powinno się "pumeksować" stopy/niezależnie od narzędzia/ - codziennie, co drugi dzień, raz na tydzień. wstyd ale nie mam pojęcia stąd takie se pytanie:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malange Re: pedicure - codziennie? 23.04.08, 17:20 Ja się używa kremu Scholla to nie trzeba pumeksować :) Odpowiedz Link Zgłoś
annamarta6 Re: pedicure - codziennie? 23.04.08, 19:16 A który z prod Shola jest tak dobry? czy mozesz podpowiedziec? Odpowiedz Link Zgłoś
malange Re: pedicure - codziennie? 23.04.08, 19:21 Scholl Cracked Heel Repair - ja nim smaruje całe stopy i nie wiem co to pumeks :) Odpowiedz Link Zgłoś
littlefrog Re: pedicure - codziennie? 23.04.08, 22:31 o tak, ten krem jest boski! szkoda tylko że nie sprzedają go w większych tubkach ;) Odpowiedz Link Zgłoś
malange Re: pedicure - codziennie? 24.04.08, 00:30 Ja uważam, że wszystkie kremy powinny być sprzedawane w większych objętościach i koniecznie z pompką! Odpowiedz Link Zgłoś
mal-sia Re: pedicure - codziennie? 24.04.08, 06:55 a ja stosuje nocny kram zmiekczajacy i mam miekkie ,gładkie pietki:) Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: pedicure - codziennie? 23.04.08, 17:29 Wtedy kiedy potrzebujesz.ale codziennie to chyba przesada Odpowiedz Link Zgłoś
arabelka13 Re: pedicure - codziennie? 23.04.08, 21:10 ja pumeksuje dwa razy w tygodniu, a raz na tydzien robie sobie calosciowy pedicure:) Odpowiedz Link Zgłoś
adwarp Re: pedicure - codziennie? 23.04.08, 21:47 a ja gdzieś słyszałam,że im więcej się ściera tym bardziej naskórek ma tendencje do rogowacenia i tak koło się zamyka.... a ja mam brzydkie twarde pięty:( Odpowiedz Link Zgłoś
matylda1234 Re: pedicure - codziennie? 24.04.08, 10:44 Tak ja tez to słyszałam, ale to też pewnie sprawa indywidualna, ale znalazłam super sposób (sprawdziłam go na sobie rewelacja!!!!)- Właściwie usłyszałam w TVN STYLE i trochę zmodernizowałam Może pomyślicie ze jestem „walnięta” ale efekty osiągam super Więc tak robię raz na jakiś czas: - Po 1 Moczę nóżki w nie zbyt gorącej wodzie ok 20 minut z dodatkiem soli (ostatnio nawet ze zwykłą kuchenną) - Po 2 później ścieram pięty i stopy grubszą tarką później wygładzam je tą stroną do wygładzania (mniejsza tarka) - Po 3 wycinam skórki, obcinam pazurki i piłuję - Po 4 wcieram peeling (jestem fankom kosmetyków mineral care) i zmywam - Po 5 grubo tłusty krem, masło i zakładam foliowe torebki i później skarpetki I tak idę spać a rano nóżki wyglądają tak że niemowlak bu się ich nie powstydził Robie też tak na ręce Odpowiedz Link Zgłoś
feel-good Re: pedicure - codziennie? 24.04.08, 10:19 pedicure - gruntowny najlepiej wykonywać średnio raz na trzy tygodnie. skóra ścierana codziennie szybciej wraca. by podtrzymać dłużej efekt zabiegu warto co dwa, trzy dni, w trakcie kąpieli zetrzeć skórę tarką w najbardziej newralgicznych miejscach pozdrawiam Olga Odpowiedz Link Zgłoś
kalia9 Re: pedicure - codziennie? 24.04.08, 12:06 dzięki za wszystkie podpowiedzi:) skorzystam na pewno Odpowiedz Link Zgłoś