Dodaj do ulubionych

Jak skutecznie prostowac włosy naturalnie kręcone?

03.06.08, 17:58
Co mozecie poradzić, mam naturalne krecone włosy i wszystko jest ok
ale irytuja mnie same końcówki, mam włosy długosci do ramion ale
zawsze po myciu tak mi sie skręcaja ze wydaja sie krótkie,uzywałam
prostownicy i balsamu nivea,to pierwsze nie nadaje sie do
codziennego uzytku gdyż wiadomo niszczy włosy a z balsamem marny
efekt, własciwie to skrecaja sie jeszcze bardziej!! Poradzcie co z
nimi zrobić??Dziekuje, pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • kropla_beskidu Re: Jak skutecznie prostowac włosy naturalnie krę 03.06.08, 18:15
      Jeśli je jednego dnia wyprostujesz, prostownicą, to następnego masz już kręcone?
      • katiq1 Re: Jak skutecznie prostowac włosy naturalnie krę 03.06.08, 18:51
        Nie, trzymaja sie do nastepnego mycia a myje co drugi dzień wiec
        zabieg prostowania musiałabym powtarzac co drugi dzień!
        • kropla_beskidu Re: Jak skutecznie prostowac włosy naturalnie krę 03.06.08, 21:21
          Nie możesz ich myć rzadziej? Raz na tydzień?
          • angazetka Re: Jak skutecznie prostowac włosy naturalnie krę 04.06.08, 00:58
            Jak można myć włosy raz na tydzień???
            • shameeka Re: Jak skutecznie prostowac włosy naturalnie krę 04.06.08, 07:43
              niestetty jelsi cce miec sie proste ladne wlosy - z kreconych trzeba im duzo casu poswiecac i myc glowe przynajmniej 2 razy w tygodniu
              ja kiedys prostowalam wlosy co drugi dzin...
              koneczne jest sprsykiwanie wlosow czyms co chroni wlosy od ciepla.
              moga to byc mleczka prostujace bo one zawieraja zazwyczaj taki skladnikw sobie
              a pozatym faktycznie wlosy robia sie gladsze.
              Pamietaj o maseczkach nawizajacych,
              w okresie kiedy sie prostuej wlosy naprawde trzeba o nie dbac i pielegnowac.
              Maseczki polecam profesjonalne. albo na aallegro albo w sklepie fryzkerskim do kupienia i niekoniecznie za niewiadomo jak duz epieniadze.
              na konic jedwab lub nablyszczazc ( kropelke) ..

a jaka masz prostownice? bo duzo tez od prostownicy zalezy..
    • wiedzma30 Re: Jak skutecznie prostowac włosy naturalnie krę 03.06.08, 21:03
      Ja mam krecone - naturalne "swiderki". Rzadko lubie je w takiej "pudlowej"
      formie, wiec pozostaje prostowanie... Myje wlosy codziennie i codziennie
      prostuje. Wlosy sa ladne i blyszczace. Niedawno odkrylam "krem wygladzajacy na
      goraco" z firmy L'Oreal. Wlosy sa po nim "sliskie" i dluzej proste. Niestety, u
      mnie to "dluzej" to jedynie kilka godzin... bo moje wlosy zaczynaja sie skrecac
      juz w kilka godzin po prostowaniu...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka