Dodaj do ulubionych

brzydka cera po odstawieniu piguł

22.09.03, 20:36
przez ponad rok brałam pigułki, teraz jest to mój trzeci cykl bez nich. do
tej pory moja buzia wyglądała OK, ale od miesiąca to jest koszmar - wypryski
pojawiają sie jeden za drugim, u kosmetyczki byłam na czyszczeniu tydzień
temu - dziś mam juz mnóstwo nowych syfków.
mam 26 lat, przed pigułkami moja cera nie była rewelacyjna, ale nie było źle,
w trakcie brania tak samo, żadnej poprawy, ale też nie pogorszyło się,
dopiero teraz jest naprawdę nieciekawie.
czy jest nadzieja, że to przejdzie? jesli tak, to kiedy?
do pigułek nie wrócę, bo nie służą mi, poza tym niedługo zamierzamy starać
się o maluszka.
jakich kosmetyków powinna używać osoba w moim wieku, z cerą mieszaną, na
której nagle zaczęły sie pojawiać wypryski. teraz używam żelu do mycia Nivea
do cery mieszanej, kremu Vichy S1, kupiłam też Vichy Normaderm, ale nie
zauważyłam żeby cos pomagał, uzywam też płynu wysuszającego Izis, który
stosuję miejscowo.
nie używam fluidów, stosuję tylko puder sypki.
poradźcie proszę od strony zdrowotnej i kosmetycznej.
dzięki.

Obserwuj wątek
    • missmarion Re: brzydka cera po odstawieniu piguł 22.09.03, 22:00
      nie martw sie nie jestes sama z tym problemem! przeczytaj w watku ponizej!
      • Gość: Eva Re: brzydka cera po odstawieniu piguł IP: *.broker.com.pl 22.09.03, 22:56
        Jeśli mozesz, odstaw natychmiast sypki puder. On zatyka pory i stąd taki
        efekt. Może kup sobie jakiś fluid nie zatykający porów (słyszłam ze takie sa)i
        moze Ci to pomoże.
        Dobra jest takze seria Garniera "czysta skóra" a zwłaszcza zel do mycia twarzy
        i krem.
        Sprawdź, może twoja buzia polubi te kosmetyki.
        powodzenia
        • balbina_alexandra Re: brzydka cera po odstawieniu piguł 23.09.03, 00:41
          No dokładnie tak... ten wątek tu się przewijał jeszcze wczoraj bodajże...
          Wiem jak straszne jest jak coś wyskakuje znienacka na brodzie jak już się
          skończyło 25 lat... (choc u mnie hormony sa jak najbardziej ok)
          Udało mi sie jakość dojść do porządku ze swoją cerą, ale kosztowało mnie to
          bardzo dużo wysiłku, nerwów, płaczu, wyrzeczeń... dlatego rozumiem jak się
          czujesz...
          Dla mnie receptą okazały się kremy z kwasami a konkretnie effaclar najpierw -
          to mój ulubieniec, a w okresie wyjątkowego nasilenia wrogów silniejszy lysanel
          active (choć ten już piekł nieźle - ale naprawdę bardzo skuteczny). W sumei
          ciagle używam róznych kwasów, róznych - teraz o większym natęzeniu ale
          effaclar ze względu na swą łagodność jest moim faworytem.
          Do oczyszczania twarzy używaj łagodnych preparatów, najlepiej dl;a skóry
          wrażlwiej. Nowa seria Vichy nie jest zła ale jednak rozczarowuje, mam tonik -
          świetnie oczyszcza ale ma bardzo dużo alkoholu co dobre nie jest - im więcej
          alkoholu tym skóra bardziej sie broni i tym więcej sebum (a wtedy więcej
          pryszczy). Dlatego ważne zeby tej buzi nie odtłuszczać, tonik koniecznie
          bezalkoholowy.
          Jesli po hormonach rozregulowała ci się cera do tego stopnia że masz problemy
          z łojotokiem mozesz spróbować mojego kremu nr dwa - Biodermine na wyciągu z
          drożdzy, w aptece za niecałe 15 (uwaga - trudno dostępny)
          oprócz tego maseczki z glinki, np argiletz albo błotna (ja od jakiegoś czasu
          używam zywa ziemię wulkaniczna i bardzo zadowolona jestem z niej)
          Jednak najskuteczniejszym lekiem dla mnie okazał się Brevoxyl, który zachwalam
          wszystkim w około, równiez na tym forum (Najskuteczniejsza substancja jesli
          chodzi o walke z wypryskami, nadtlenek benzoilu) codziennie pod krem smaruję
          brodę ta lekka emulsją - to się nakłada nie punktowo a właśnei na cały
          problematyczny rejon. Spać już idę zaraz i nie mam siły się wiecej rozpisywac
          i powtarzac się jak na zachodzie nadtlenek benzoilu przezywa swoj renesans i
          jest mnóstwo produktów z jego udziałem... bo skóra sie do niego nie
          przyzwyczai w przeciwnienstwie do wielu antybiotyków... uuu ziewam...
          oczywiście warto sie przyjrzec diecie - nadmiar węglowodanów zdecydowanie zle
          wpływa na cerę...
          Oprócz tego ejstem zwolenniczka herbatki z bratka, ja już całkiem ja
          polubiłam, bez niej dnia nie zacznę...
          • sanis Re: brzydka cera po odstawieniu piguł 23.09.03, 01:20
            tak ,ja także polecam herbatkę z bratka polnego. Ma delikatny smak, jest
            moczopędna i bardzo dobrze działą na cere.
            pozdr.

uu balbino alexandro ,zaraziłaś mnie tym ziewaniem :):)

dobranoc kobitki
          • mychapycha Re: brzydka cera po odstawieniu piguł 24.09.03, 19:18
            balbina_alexandra napisała:

dzięki za obszerna odpowiedź ;)

> Dla mnie receptą okazały się kremy z kwasami a konkretnie effaclar najpierw -
            > to mój ulubieniec, a w okresie wyjątkowego nasilenia wrogów silniejszy
            lysanel
            > active (choć ten już piekł nieźle - ale naprawdę bardzo skuteczny).

ile kosztują w/w kremy? jak brzmi ich pełna nazwa? czy są to kosmetyki
            apteczne, czy dostępne również w drogeriach?

> Jednak najskuteczniejszym lekiem dla mnie okazał się Brevoxyl, który
            zachwalam
            > wszystkim w około, równiez na tym forum (Najskuteczniejsza substancja jesli
            > chodzi o walke z wypryskami, nadtlenek benzoilu)

czy jest on na receptę?

dzięki raz jeszcze ;)
          • Gość: megima Do balbiny IP: *.cordef.net.pl 25.09.03, 13:14
            Jestes nieoceniona...Ja po odstawieniu pigul z powodow dzieciowych przezywam
            szal na twarzy, wlosy mi wylaza na maksa, niestety i wszystko sie
            przetluszcza...Ja, oprocz effaclaru, odkrylam K2 Biodermy, tez swietny. I plyny
            micelarne do demakijazu!A Brevoxyl kupie, jak zbiore fundusz (koniec
            miesiaca...)Chociaz waham sie pomiedzy nim a Differinem, robia mi sie nie
            krostki,ale wkurzajace grudki, z kt. ciagle cos wyduszam...Stosowalas moze?
            Dziewczyny mi sporo pomogly w temacie, ale moze masz jeszcze porownanie.
            Pozdrawiam
        • mandra Re: brzydka cera po odstawieniu piguł 23.09.03, 10:01
          Gość portalu: Eva napisał(a):

> Jeśli mozesz, odstaw natychmiast sypki puder. On zatyka
          pory

???? przyznam, ze pierwsze slysze.
          to sypki zatyka, a prasowany czy w kulkach juz nie...?

mandra szczegolnie zaciekawiona, bo z pierwszym w zyciu
          sypkim pudrem na obliczu
    • lahliq Neostrata 23.09.03, 09:17
      Miałam tyen sam problem - po odstawieniu pigułek, po jakims miesiacu czy dwóch
      na mojej twarzy pojawiły się wulkany. :( Rzecz mi zupełnie nieznana, bo
      problemów z cerą nigdy nie miałam, czasem jakiś drobny wyprysk.
      Po dniach i nocach spędzonych na forum szarpnełam się na kosmetyki Neostraty.
      Używałam ok. 1,5 - 2 m-cy, pozytywne efekty zaczęły być już widoczne po 3
      dniach, po dwóch tygodniach zapomniałam o pryszczach. Kosmetyki jeszcze się nie
      skończyły, ale odstawiłam je, bo niedługo wyjeżdżam do Egiptu a podczas
      używania kwasów trzeba zapomnieć o słońcu czy solarium. Można stosować
      samoopalacze.
      • Gość: Ola Re: Neostrata IP: *.wprost.pl / 192.168.0.* 23.09.03, 12:09
        lahliq napisała:

> Miałam tyen sam problem - po odstawieniu pigułek, po jakims miesiacu czy dwóch
        > na mojej twarzy pojawiły się wulkany. :( Rzecz mi zupełnie nieznana, bo
        > problemów z cerą nigdy nie miałam, czasem jakiś drobny wyprysk.
        > Po dniach i nocach spędzonych na forum szarpnełam się na kosmetyki Neostraty.
        > Używałam ok. 1,5 - 2 m-cy, pozytywne efekty zaczęły być już widoczne po 3
        > dniach, po dwóch tygodniach zapomniałam o pryszczach. Kosmetyki jeszcze się
        nie
        >
        > skończyły, ale odstawiłam je, bo niedługo wyjeżdżam do Egiptu a podczas
        > używania kwasów trzeba zapomnieć o słońcu czy solarium. Można stosować
        > samoopalacze.

Prosze, napisz jakie kosmetyki Neostraty stosowałaś??????

• Gość: Lahliq Do Oli - Neostrata IP: 81.210.121.* 23.09.03, 14:01
          Podaję link do wątku, który wtedy założyłam. Teraz widzę, że stosowałam kremy
          jakieś 6 tygodni, odstawiłam je bo chcę skórę troche przygotowac do słońca.
          Uzywałam 6 tygodni, toniku mam 1/4, kremu i żelów po 2/3 opakowania. Wydajne są
          niesamowicie. Ale tonik i żel stosowałam tylko na wieczór, by cery nie
          przesuszyć.
          Pozdrawiam
      • mychapycha Re: Neostrata 24.09.03, 19:20
        lahliq napisała:

> Miałam tyen sam problem - po odstawieniu pigułek, po jakims miesiacu czy
        dwóch
        > na mojej twarzy pojawiły się wulkany. :(

piguły odstawiłam 2 miesiące temu ;(

> Po dniach i nocach spędzonych na forum szarpnełam się na kosmetyki Neostraty.

w jakiej są cenie? do kupienia w aptece czy w drogerii?

dzięki, lahliq ;)

• Gość: balbina_alexandra Re: Neostrata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.03, 20:22
          No ja kiedys uzywałam Neostraty, ale za duzo naraz i mi się mocno podrazniła
          twarz. Teraz się z nia przeprosiłam.
          Na dzien w lecie kupiłam sobie lekką nietłustą emulsję z PHA 4% i SPF 15.
          Aktualnie używam na noc nie Neo, tylko glyco A to 12% aHA, a kupiałm juz
          sobie w zapasie słynny krem Neostraty Renewal plus.
          Neostrata jest dość droga, toniki i zele ok 90-100 zł, a kazdy z kremów
          powyżej stówy. Każdy z moich kremów kosztował ok 115 zł.
          Neostrata jest cięzko dostępna, jest w nielicznych aptekach.
          Musisz powiedziec skąd jesteś, dziewczyny ci podpowiedza gdzie mozesz kupić.
          Np w warszawie - byłam niedawno - można zamówić w siedzibie derm service, albo
          kupic w tej duże aptece na dworcu (ale akurat renewala nie było tam!!!!
          Renewal dostałam dopiero u siebei w Gdansku, choć całą warszawę obleciałam z
          moją dzielną kumpelka (Nanuś - buźka!)
          • mychapycha Re: Neostrata 25.09.03, 08:12
            Gość portalu: balbina_alexandra napisał(a):

> No ja kiedys uzywałam Neostraty, ale za duzo naraz i mi się mocno podrazniła
            > twarz. Teraz się z nia przeprosiłam.
            > Na dzien w lecie kupiłam sobie lekką nietłustą emulsję z PHA 4% i SPF 15.
            > Aktualnie używam na noc nie Neo, tylko glyco A to 12% aHA, a kupiałm juz
            > sobie w zapasie słynny krem Neostraty Renewal plus.

czy to są nazwy kosmetyków Neostraty? nie śmiej się, zielona jestem ;)

> Neostrata jest dość droga, toniki i zele ok 90-100 zł, a kazdy z kremów
            > powyżej stówy. Każdy z moich kremów kosztował ok 115 zł.

sporo, ale jeśli faktycznie ma pomóc, nie ma się co sępić ;)

> Neostrata jest cięzko dostępna, jest w nielicznych aptekach.
            > Musisz powiedziec skąd jesteś, dziewczyny ci podpowiedza gdzie mozesz kupić.
            > Np w warszawie - byłam niedawno - można zamówić w siedzibie derm service,
            albo
            > kupic w tej duże aptece na dworcu

jestem z Wawy właśnie.
            na którym dworcu? Centralnym?

• Gość: justy Re: Neostrata IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.09.03, 09:28
              tu masz dokładny opis kosmetyków tej firmy:
              www.bio-med.pl/neostratadetal.html
              jeśli chodzi o dworzec to Centralny (całodobowa apteka na centralnym)
              • mychapycha Re: Neostrata 25.09.03, 09:35
                dzięki, justy ;)
            • Gość: balbina_alexandra Re: Neostrata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.03, 09:39
              Nazwy kremów to właśnie Oil Free Lotion z 4%PHA i filtrem SPF 15 a drugi to
              renweal plus. Ale na początek nie kupuj Neostraty bo mozesz sobie wypalić
              paszczę! Dobry jest jeszcze tonik z serii dla tłustej cery - jest tylko jeden,
              ma tylko 100 ml i 8% AHA.
              Kosmetyki Neo w wawie były w wielkiej aptece na dworcu centralnym (ale nei
              wszystko)
              Na początek kup sobie coś z lżejszych aptecznych - la Roche ma krem Effaclar
              K, Avene ma dwa: Diacneal i Cleannce K (te mogą cię piec). Jeszcze bardzo
              dobrym kremem jest Lysanel Active SVR ale nie zaczynaj od niego - jest
              potwornie silny i bardzo podrażnia na początku. Najlepiej zaczać od
              effaclaru... albo od zelu Neutrogeny Clear Pore. Co do tonika z kwasami to SVR
              w serii LYsanel ma tonik z dość sporym procentem kwasu, a dużo tanszy od tego
              neostratowego. Bardzo dobrym polskim tonikeim jest tonik Benzacne, kosztuje
              jakieś 14 zł a ma kwas mlekowy i wyciąg z drożdzy, odblokowuje pory i
              normalizuje cerę - uważam ze to najlepszy polski tonik, niech się chowają
              inne... tylko niepotrzebnie został zdemonizowany na wizażu - zapach nei jest
              dla mnie problemem, zreszta błyskawicznie się ulatnia! No i wazne nie ma
              alkoholu.
              A zapomniałam ze pytałaś się o brevoxyl - kupisz w aptece bez recepty za
              jakies 20 zł. Smaruj nie punktowo ale cały zaatakowany rejon. Trochę to potrwa
              bo nie działa błyskawicznie - ale to bardzo skuteczny lek.
              Pozdrawiam
            • lahliq Do Mychypychy 25.09.03, 09:41
              Hej
              dziewczyny podały już Tobie stronę i ceny.
              Dla mnie cena też była problemem, ale byłam starsznie zdesperowana - teraz nie
              żałuje tych wydanych 400 zł. Przyznam szczerze, ze nawet w tym czasie nie byłam
              u kosmetyczki... Tak wyniknęło.
              zanim kupiłam Neostratę spedziłam kilka dni, po kilka godzin w sieci szukając
              wszystkiego na jej temat. Przede wszystkim opinie dziewczyn na Wizażu i Forum
              GW, tez nie za bardzo mogłam połapać się w nazewnictwie, nie wiedziałam co
              wybrać. Potem szczegółowo przeglądałam stronę biomedic.
              Miałam tylko krem na dzień, żel do przemywania cery wieczorem, tonik też na
              wieczór i ten żel punktowy.
              Spójrz też czego używa Balbina, coś z tego sobie wybierzesz. Zanim pójdziesz do
              apteki spokojnie poczytaj stronę biomedic i zapisz sobie nazwy na które się
              zdecydujesz.
              Pamiętaj: absolutnie nie wolno się opalać, ani na słońcu ani na solarium, ale
              możesz za to używać samoopalacza.
              Rób sobie maseczki nawilżające. Kup sobie glinki Argiletz (są naprawdę
              świetne) - można je dostać na www.esentia.pl

I głowa do góry! ten stan jest odwracalny!

PS
              Czy masz też problemy z włosami? Po odstawieniu zaczęły mi wyłazić garściami,
              ale chyba po 3 m-cach opanowałam to... Jakby co, to mam kilka porad. ;)
              • Gość: Tahala Do Lahlig - odnośnie problemów z włosami IP: *.acn.pl 25.09.03, 13:34
                Jak udało Ci sie opanowac wypadanie włosów? Mi też po odstawieniu pigułek
                wychodza jak wściekłe, biore preparaty witaminowe, próbowałam juz różnych,a le
                nic mi nie pomaga - rano na poduszce są kłeby kłaków, po całym dniu siedzenia w
                pracy mam całe ramiona i oparcie krzesła pokryte równa wartswą włosów i juz
                naprawde trace nadzieję, ze to sie kiedyś zmieni. Pomocy!
                • lahliq Re: Do Lahlig - odnośnie problemów z włosami 25.09.03, 13:47
                  Gość portalu: Tahala napisał(a):

> Jak udało Ci sie opanowac wypadanie włosów? Mi też po odstawieniu pigułek
                  > wychodza jak wściekłe, biore preparaty witaminowe, próbowałam juz różnych,a
                  le
                  > nic mi nie pomaga - rano na poduszce są kłeby kłaków, po całym dniu siedzenia
                  w
                  >
                  > pracy mam całe ramiona i oparcie krzesła pokryte równa wartswą włosów i juz
                  > naprawde trace nadzieję, ze to sie kiedyś zmieni. Pomocy!

Oprócz tego co opisałaś mnie jeszcze straszyły moje ciemne kudły na jasnej
                  podłodze w mieszkaniu... :(
                  Widzę od tygodnia poprawę - ale nie dlatego, że jestem już łysa i nie ma co
                  wypadać. ;)
                  Brałam różniste preparaty witaminowe, ale ostatnio głównie... cholerka, jak się
                  on nazywa??? Takie zielone kapsułki, kiedyś w gazetach reklamowała je
                  dziewczyna z zielonymi soczewkami. ;) Do tego wcierałam Neril rano a wieczorem
                  Seboradin (toniki). Oprócz tego odżywka na włosy (raz na tydzień):
                  5 dkg drożdzy rozetrzeć z żółtkiem, dodać łyżke miodu i kilka kropel z cytryny
                  (przepis z forum o ziołach) i na włosy, na 30 min.
                  Nie wiem co mi konkretnie pomogło. :( Witaminy brałam od dawna (Hepamerz pomógł
                  mi chyba tylko na paznokcie), ale ten Neril właśnie dziś mi się skończył i, nie
                  wiem, czuję, że to jego zasługa. pamiętam, że pomógł mi na wypadanie (choć nie
                  tak mocne) dwa lata temu, a poleciła mi koleżanka, której też pomógł.
                  Do kupienia w aptekach.

Pozdrawiam
    • mandalay00 Re: brzydka cera po odstawieniu piguł 23.09.03, 09:18
      Przegladalam forum i znalazlam ten watek,taki sam temat:
      www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=211&w=8024233
      • mychapycha Re: brzydka cera po odstawieniu piguł 24.09.03, 19:22
        mandalay00 napisała:

> Przegladalam forum i znalazlam ten watek,taki sam temat:
        > www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=211&w=8024233

dzięki, to też mi się przyda ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka