Gość: p IP: 213.158.197.* 08.01.02, 16:39 czy znacie jakiś dobry krem na rozstępy i może ktoś wie od kiedy należy stosować? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hserwin Re: krem przeciw rozstepom w ciąży IP: *.chello.pl 22.01.02, 16:18 Witam.Na rozstepy,a właściwie na ich uniknięcie jest jeden sposób-szczypanie skóry brzucha do czerwoności.Miedzy kciuk i palec wskazujący łapiesz skóre z brzucha i przekrecasz w prawo.Robisz to ruchem kolistym od środka na zewnątrz i z powrotem.Sposob ten znalazłam w jednej z ksiażek Wisłockiej.W moim przypadku zadziałal rewelacyjnie.Stosowałam od 3-go mc.ciązy.Urodziłąm 3-je dzieci o wadze 3.750,4,050 i 3.650 i nie wiem jak wyglądają rozstepy choc mam juz48 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: krem przeciw rozstepom w ciąży IP: *.chello.pl 22.01.02, 21:50 Mnie równiez udało sie uniknąć rozstępów. Używałam na przemian kremu Lirac oraz Elancyl. Niestety sąd dosyc drogie, mnie jedno opakowanie wystarczało na około 3 tygodnie, pod koniec ciąży nawet na dwa (więcej powierzchni do smarowania). Sądzę jednak, że warto zainwestować. Przy smarowaniu sie zwróć uwage na tylną część, tam tez się robią rozstępy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fi Re: krem przeciw rozstepom w ciąży IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 22.01.02, 22:55 Podobno to czy pojawią się rozstępy czy nie zalezy od idywidualnych skłonności. Moja mama np. nigdy nie stosowała żadnego specjalistycznego preparatu ( w tamtych czasach nikt nawet nie wiedział o ich istnieniu) podczas ciązy a nie ma ani jednego rozsępu, ani nawet celulitisu. Ja używam od początku ciąży kremu Mustela (do kupienia w aptekach) i kremu Vichy przeciw rozstepom. Na razie nie mam żadnego ale nie jestem do końca przekonana czy to ich zasługa, ale zawsze lepiej "dmuchać na zimne". No i masaż dwa razy dziennie, kolistymi ruchami do całkowitego wchłonięcia się preparatu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Apia Re: krem przeciw rozstepom w ciąży IP: *.turboline.skynet.be 23.01.02, 10:56 Niestety mi nie pomogly zadne kremy. Smarowalam sie nimi prawie od pierwszego dnia ciazy.Na poczatku rzeczywiscie nie bylo zadnych rozstepow, ale chyba w 8 miesiacu pojawily sie male kreseczki w dole brzucha (jeszcze nie bylam pewna ze to sa rozstepy). Niestety po porodzie okazalo sie, ze to byly rozstepy;na dodatek ich przybylo. Minelo juz prawie 3 lata od porodu, a rozstepy jak byly tak i sa. Nie zniknely mimo smarowania ich "kremam na istniejace rozstepy". Chyba musze juz z tym zyc, choc czasami chcialabym miec gladki brzuszek sprzed porodu. "Szczescie w nieszczesciu" rozstepy mam nisko na brzuchu, wiec dosyc wysokie majtki je zakrywaja i moge nalozyc nawet(!) stroj dwuczesciowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: krem przeciw rozstepom w ciąży IP: *.chello.pl 23.01.02, 11:22 Zgadzam sie z opiniami porzedniczek, chyba wiele zależy od predyzpozycji skóry. To tak jak ze zmarszczakami, u jednych pojawiają sie wczesniej a u innych później. Wydaje mi sie jednak, że należy stosować kremy na rzstępy. Jeśli nawet nie pomogą, to przynajmniej nawilżą i odżywią skórę. W czasie ciązy rozciągnięta skóra na brzuchu - przynajmniej u mnie - była wysuszona i czasami swędziała. Odpowiedz Link Zgłoś