Dodaj do ulubionych

krem przeciw rozstepom w ciąży

IP: 213.158.197.* 08.01.02, 16:39
czy znacie jakiś dobry krem na rozstępy i może ktoś wie od kiedy należy
stosować?
Obserwuj wątek
    • Gość: hserwin Re: krem przeciw rozstepom w ciąży IP: *.chello.pl 22.01.02, 16:18
      Witam.Na rozstepy,a właściwie na ich uniknięcie jest jeden sposób-szczypanie
      skóry brzucha do czerwoności.Miedzy kciuk i palec wskazujący łapiesz skóre z
      brzucha i przekrecasz w prawo.Robisz to ruchem kolistym od środka na zewnątrz i
      z powrotem.Sposob ten znalazłam w jednej z ksiażek Wisłockiej.W moim przypadku
      zadziałal rewelacyjnie.Stosowałam od 3-go mc.ciązy.Urodziłąm 3-je dzieci o
      wadze 3.750,4,050 i 3.650 i nie wiem jak wyglądają rozstepy choc mam juz48 lat.
      • Gość: Jola Re: krem przeciw rozstepom w ciąży IP: *.chello.pl 22.01.02, 21:50
        Mnie równiez udało sie uniknąć rozstępów. Używałam na przemian kremu Lirac oraz
        Elancyl. Niestety sąd dosyc drogie, mnie jedno opakowanie wystarczało na około
        3 tygodnie, pod koniec ciąży nawet na dwa (więcej powierzchni do smarowania).
        Sądzę jednak, że warto zainwestować. Przy smarowaniu sie zwróć uwage na tylną
        część, tam tez się robią rozstępy. Pozdrawiam
    • Gość: fi Re: krem przeciw rozstepom w ciąży IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 22.01.02, 22:55
      Podobno to czy pojawią się rozstępy czy nie zalezy od idywidualnych skłonności.
      Moja mama np. nigdy nie stosowała żadnego specjalistycznego preparatu ( w
      tamtych czasach nikt nawet nie wiedział o ich istnieniu) podczas ciązy a nie ma
      ani jednego rozsępu, ani nawet celulitisu. Ja używam od początku ciąży kremu
      Mustela (do kupienia w aptekach) i kremu Vichy przeciw rozstepom. Na razie nie
      mam żadnego ale nie jestem do końca przekonana czy to ich zasługa, ale zawsze
      lepiej "dmuchać na zimne". No i masaż dwa razy dziennie, kolistymi ruchami do
      całkowitego wchłonięcia się preparatu!
      • Gość: Apia Re: krem przeciw rozstepom w ciąży IP: *.turboline.skynet.be 23.01.02, 10:56
        Niestety mi nie pomogly zadne kremy. Smarowalam sie nimi prawie od pierwszego
        dnia ciazy.Na poczatku rzeczywiscie nie bylo zadnych rozstepow, ale chyba w 8
        miesiacu pojawily sie male kreseczki w dole brzucha (jeszcze nie bylam pewna ze
        to sa rozstepy). Niestety po porodzie okazalo sie, ze to byly rozstepy;na
        dodatek ich przybylo. Minelo juz prawie 3 lata od porodu, a rozstepy jak byly
        tak i sa. Nie zniknely mimo smarowania ich "kremam na istniejace rozstepy".
        Chyba musze juz z tym zyc, choc czasami chcialabym miec gladki brzuszek sprzed
        porodu. "Szczescie w nieszczesciu" rozstepy mam nisko na brzuchu, wiec dosyc
        wysokie majtki je zakrywaja i moge nalozyc nawet(!) stroj dwuczesciowy.
      • Gość: Jola Re: krem przeciw rozstepom w ciąży IP: *.chello.pl 23.01.02, 11:22
        Zgadzam sie z opiniami porzedniczek, chyba wiele zależy od predyzpozycji skóry.
        To tak jak ze zmarszczakami, u jednych pojawiają sie wczesniej a u innych
        później. Wydaje mi sie jednak, że należy stosować kremy na rzstępy. Jeśli nawet
        nie pomogą, to przynajmniej nawilżą i odżywią skórę. W czasie ciązy
        rozciągnięta skóra na brzuchu - przynajmniej u mnie - była wysuszona i czasami
        swędziała.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka