kleine.prinzessin 26.06.08, 18:38 Jaka jest waszym zdaniem najlepsza dieta odchudzajaca? south beach kopenhadzka, rozdzielcza? Gdy chcecie schudnac, jaka diete stosujecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
farelkaa Re: MŻ - mniej żreć ;) n/txt 26.06.08, 18:55 >Re: MŻ - mniej żreć ;) n/txt to samo chciałam napisać:) Odpowiedz Link Zgłoś
maja_sara Re: Najlepsza dieta 27.06.08, 12:09 Dokładnie MŻ - mniej żreć, jak napisały powyżej dziewczyny, lub bardzo podobnie - ŻP - czyli żreć połowę ;p Zero słodyczy, zero białej mąki i produktów z tejże mąki, zero gotowanej marchewki/ ma dużo cukru/, ziemniaków i kukurydzy. Troche ruchu i efekt murowany ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
gory_szalenstwa Re: Najlepsza dieta 27.06.08, 12:14 racjonalną - 5 posiłków dziennie, śniadanie bankowo, woda, i odpowiednie nastawienie. Odpowiedz Link Zgłoś
sonia23.1 Re: Najlepsza dieta 27.06.08, 14:41 MŻ jest rzeczywiście najlepsza ale poniewaz ciężko mi to przychodzi :) to od poniedziału mam 5 dni diety kapuścianej. Wydaje mi się ona smaczna.. ale to sie okaże Odpowiedz Link Zgłoś
basia.plewik Re: Najlepsza dieta 27.06.08, 17:15 Montignac- efekt -18kg ponad rok temu i ciągle mam tendencję spadkową ;) Dieta ma sens i jest skuteczna jeśli trwale zmieniasz nawyki żywieniowe. Odpowiedz Link Zgłoś
koma77 Re: Najlepsza dieta 27.06.08, 19:03 Tylko Montignac. Nie chcę już głodówek, diety Kwaśniewskiego, diety Cambridge (straszna jest moim zdaniem-oczywiście próbowałam-podziwiam osoby które na niej wytrzymują :/) i nie chcę liczenia kalorii. Chcę żyć jak człowiek, nie rejestrować, nie przeliczać i nie odmawiać sobie. A to mi daje tylko Montignac. Nawet gofry jem, kluski, makaron, placki z jabłkami-w/g przepisów fazy I. I to jest dla mnie właśnie to!! Odpowiedz Link Zgłoś
karolenka francuska dieta-Pierre Dukan-nie potrafię schudnąć 11.09.08, 14:58 Nowa francuska dieta prowadzona na bazie książki "Nie potrafię schudnąć". Mój czwarty dzień. Biorąc pod uwagę jak dużo kilogramów muszę zrzucić czeka mnie około 9 miesięcy Planu Protal. Chciałabym zebrać tutaj wszystkie ochotniczki, które już stosują dietę, a także te, które zastanawiają się czy ją stosować. Na czym polega dieta: Protal I: Faza ataku prowadzona za pomocą diety czysto proteinowej pozwala na efektowny start przynosząc niemal tak błyskawiczne efekty jak głodówka Czas trwania w zależności ile kg chcemy zrzucić: - 20 kg - 7 - 10 dni - 10-20 kg - 5 dni - poniżej 10 kg - 3 dni - 0-5 kg - 1 dzień Można jeść ile się chce i kiedy się chce w dowolnych konfiguracjach ale tylko i wyłącznie poniższe produkty: - wołowina - cielęcina - podroby - ryby (sardynka, makrela, tuńczyk, łosoś, pstrąg, sola, dorsz) - mogą być pieczona, gotowane albo wędzone !!!!! - surimi - owoce morza - drób (kurczak i indyk) kaczki i gęsi zabronione - chude wędliny (kurczak i indyk) - jaja - jogurty, serki, kefiry (wszystko bez tłuszczu i cukru) - 1,5 litra wody na dobę !!! - Przyprawy dozwolone !!! - Zabroniony ketchup i majonez (DOZWOLONA MUSZTARDA) - Zamiast cukru słodzik !!! - Zabronione oleje, oliwy i masła - Kawa z mlekiem 0%, herbata - OK Protal II: Faza równomiernego rytmu utraty wagi opiera się na naprzemiennej diecie proteinowej, która pozwala szybko dojść do upragnionej wagi. Trwa aż do uzyskania upragnionej wagi :) 5 dni fazy I + 5 dni naprzemiennie warzywa + białko (faza I) Warzywa: - pomidory, - ogórki - rzodkiewki - szpinak - szparagi - pory - zieloną fasolę - kapustę - grzyby - seler - sałaty - bakłażany - papryka - marchew i buraki (ale nie w każdym posiłku) Protal III: Faza utrwalania uzyskanej wagi i niedopuszczenia do pojawienia się efektu jo-jo, to okres w którym należy być szczególnie ostrożnym. Trwa dziesięć dni, na każdy zrzucony kilogram Jeśli stracisz 20 kg - 200 dni kuracji W jadłospisie jest dokładnie to co powyżej +: - jedna porcja owoców dziennie (poza bananami, winogronami i czereśniami a także wszelkimi orzeszkami, pistacjami, migdałami) - dwie kromki pełnoziarnistego chleba dziennie (zapomnijcie o białym pieczywie) - jedna porcja sera dziennie (tylko twarde sery) - dwie porcje produktów skrobiowych (NA TYDZIEŃ) makarony, kasze, ryż, ziemniaki, - nowe rodzaje mięs: schab, gotowana szynka - Dwa razy w tygodniu możecie zjeść posiłek, na jaki macie ochotę (bez ograniczeń co to będzie) - Jeden dzień w tygodniu tylko proteiny Protal IV: Faza definitywnej stabilizacji, opiera się na prostej zasadzie niezbędnej by zachować uzyskaną wagę: 1 dzień ścisłej diety proteinowej w wybrany dzień do końca życia (np. w każdy wtorek) 1 dzień samych protein I co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
dziubasekk South Beach 11.09.08, 18:32 Zaczęłam i póki co jestem zadowolona;) To dopiero 3 dzień,więc o skuteczności na razie nie mogę nic powiedzieć :) Odpowiedz Link Zgłoś
marchewka_2 Re: francuska dieta-Pierre Dukan-nie potrafię sch 12.09.08, 08:49 cześć, osobiście jestem zachwycona dietą pierr dunkana. Jestem na diecie od 23/07/08 i rezultanty są fantastyczne 12 kg mniej. Polecam wszystkim ten rodzaj odchudzania, bez liczenia kalorii i posiłków. pozdrawiam serdecznie m Odpowiedz Link Zgłoś
sleepysheep Racjonalna! 11.09.08, 19:47 Jeśli ktoś nie ma jakichś szczególnych problemów ze zdrowiem i nie powinien mieć indywidualnie dopasowanej diety, to najlepsza dieta (na całe życie, a nie tylko na 2 tygodnie odchudzania) to po prostu RACJONALNE ODŻYWIANIE SIĘ, przez co rozumiem od 4 do 6 niewielkich posiłków dziennie, w ostępach ok. 3-godzinnych (od 2 do 4 godzin). W tym śniadanie najpóźniej godzinę po wstaniu z łóżka (jako najważniejszy posiłek dnia), ostatni posiłek mniej więcej 4 godziny przed snem (żeby nie iść z pełnym brzuchem spać, bo wtedy w tłuszcz obrastamy, a jednocześnie żeby nas nie zasysało na dobranoc, bo spać się nie da), no i koniecznie jeden (przynajmniej) ciepły posiłek. Nie podjadać nic między posiłkami, dbać oto, żeby jedzenie było zróżnicowane, unikać super tłustych rzeczy i zbędnego cukru (np. słodkie napoje, słodycze w nadmiarze - jak ktoś musi, to niech sobie czasem łakocia wszamie, ale bez przesady). Generalnie moim zdaniem powinno się zostawić w spokoju wszelkie diety-cud, nawet jeśli czasem przynoszą efekty (bo to zależy od organizmu, jak na co reaguje, a nie tylko od samej diety - jednemu pomoże dieta SB, a innemu Atkinsona, a trzeci tylko od nich przytyje i będzie miał większy problem). Taka dieta nie reguluje procesów zachodzących w organizmie, często przynosi efekty jojo albo jakieś inne problemy ze zdrowiem (np. przy niedoborze pewnych składników anemii się można nabawić) no i przede wszystkim niczego nas nie uczy (w sensie prawidłowego stylu żywienia), a celem diety poza zgubieniem kilogramów jest też poprawia pracy organizmu i nauka, jak jeść, żeby nie trzeba było z nadwagą lub otyłością walczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
dziubasekk Re: Racjonalna! 11.09.08, 20:52 Jestem za:) Mój plan jest taki,że najpierw schudnę(mam nadzieję), a potem będę jeść tak jak piszesz:) I dużo ruchu! Wolę na początku coś mocniejszego,bo nie chce mi się na efekty zbyt długo czekać.Potem będzie motywacja,żeby utrzymać dobrą figurę:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: Najlepsza dieta 12.09.08, 11:02 odstawic slodycze, pieczywo, tluste jedzenie Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: Najlepsza dieta 12.09.08, 12:11 nie rozumiem skąd u wszystkich przekoannie, ze zdrowa dieta=dieta bez pieczywa????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
mata811 ograniczyć węglowodany na rzecz białka i... 12.09.08, 13:45 ... "dobrych" tłuszczy. W połączeniu z siłownią napewno efekty będą rewelacyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: ograniczyć węglowodany na rzecz białka i... 12.09.08, 13:56 skąd takie pseudo-mądrości? Odpowiedz Link Zgłoś