Gość: emi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.03, 16:51 w jaki sposób można leczyć blizny po zapaleniu mieszków włosowych (po depilacji) . Przeczytałam gdzieś że do tego można stosować cepan - co to jest Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ? Re: jak leczyć blizny IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.09.03, 17:52 a uzyłaś juz tutejszej wyszukiwarki? na pewno nie- nie pytałabyś wtedy co to jest cepan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emi Re: jak leczyć blizny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.03, 17:57 Gość portalu: ? napisał(a): > a uzyłaś juz tutejszej wyszukiwarki? > na pewno nie- nie pytałabyś wtedy co to jest cepan. poprostu liczyłam na to że odezwą się tu ludzie którzy najzwyczajniej pomogą Odpowiedz Link Zgłoś
leeloo2002 Re: jak leczyć blizny 25.09.03, 22:45 Cepan to krem z wyciagiem z cebuli i rumianku (ma lekko cebulowy zapach) do leczenia blizn po poparzeniach i zabiegach chirurgicznych - stosuje sie go po calkowitym wygojeniu rany. Stosowalam go po poparzeniu na nodze na niewielkiej powierzchni - przynosi b.dobre rezultaty - nie mam sladu. Kosztuje : 35 g < 10 zl Jest drugi b.dobry specyfik na blizny - contractubex - zel - stosuje go na blizne pooperacyjna u mojej coreczki i moim zdaniem jest rewelacyjny (stosuje na zmiane z Cepanem). Jest chyba przyjemniejszy w stosowaniu, lepiej pachnie, na pewno mozna z niego robic oklady w przypadku blizn zgrubialych. Kosztuje: 20 g ok 30 zl (zagraniczny producent) Chyba w obu przypadkach nalezy zachowac ostroznosc, aby nie mialo kantaktu ze sluzowka. Przeczytaj ulotki przed zakupem w aptece - oba bez recepty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J. Re: jak leczyć blizny IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.09.03, 13:49 no ale blizna bliznie nie jest rowna prawda??? chodzi mi np o blizne pooperacyjna i tradzikowa wiele osob sie wypowiadalo ze leczenie cepanem nie zawsze przynosi efekty, tzn blizny zostaja takie jakie byly Odpowiedz Link Zgłoś