27.09.03, 00:43
Jak walczyć z tym nałogiem, nie pale już (dopiero) trzy dni, ale powoli
wysiadam, czuje, że nie dam rady. Muszę zwalczyć ten nałóg, bo zauważyłam, że
moja cera na tym cierpi, liczne pryszcze, zaskórniaki itd. Ale jak to zrobić
jak znajomi częstują cię papierosem , jeść cukierki miętowe, gumy , czy
co????????????????????????????????
Proszę o jakieś rady - skuteczne!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: justy Re: Papierosy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.03, 06:35
      gdybyś niestety wróciła do nałogou, to przy następnej próbie porzucenia go,
      zapytaj lekarza o Zyban
      • nido Re: Papierosy 27.09.03, 11:42
        Zgadzam się z Justy; zwłaszcza jeżeli sporo palisz i masz sensowną motywację do
        rozstania się z nałogiem, polecam zyban. naprawdę zmniejsza przykre objawy
        abstynencji:) i pozwala zapomniec o paleniu. Moi bliscy, którzy towarzyszyli mi
        kilkakrotnie w moich próbach rzucania palenia byli bardzo zaskoczeni, jak
        relatywnie bezboleśnie przebiegło to tym razem. No i dalej nie palę, już pół
        roku. Nie przyznam się, ile papierosów dziennie wypalałam, bo to wstyd:(
        • Gość: Mikka Re: Papierosy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.03, 15:00
          A co to jest ten zyban?
          Tabletki, plastry? Cos w stylu Nicorette? Ja co prawda juz nie pale, ale może
          namówie chlopaka na rzucenie.
          • Gość: justy Re: Papierosy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.03, 15:49
            tabletki na receptę. w połączeniu z zastępczą kuracja nikotynowa daje bardzo
            dobre efekty.
    • Gość: beti Re: Papierosy IP: *.su.krakow.pl 30.09.03, 09:58
      Na początku roku nie paliłam 3 miesiące, ale potem niestety wróciłąm. Teraz od
      3 dni znowu nie palę i przechodzę to zdecydowanie łatwiej niż za pierwszym
      razem. Polecam gumę do żucia no i duuuuużo silnej woli. Pozdrawiam i trzymam
      kciuki
    • Gość: mmmmm Re: Papierosy IP: *.piaseczno.sdi.tpnet.pl 30.09.03, 12:29
      Silna wola Poza tym glebokie przeswiadczenie ze nie chce wiecej smierdziec
      etc!!!
      • Gość: Adria Re: Papierosy IP: 212.160.130.* 30.09.03, 14:39
        Nie palę już ( a może dopiero) 10 miesięcy. Początki rzeczywiście były trudne
        ale mąż wspierał mnie i kupował mnóstwo gum do żucia. Dziennie zużywałam ok. 3-
        4 paczek. Trzymam kciuki, mam nadzieję, że Ci się uda!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka