Dodaj do ulubionych

Aparat na zęby

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.03, 21:41
właśnie podjęłam cięzką decyzje i mam zamiar założyć aparat.Wiem że bede go
nosić ok. 2 lat!!!!Wydaje mi sie to straszne!!!Boje sie że znajomi będą sie
ze mnie śmiać!!
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: Aparat na zęby IP: *.biaman.pl 30.09.03, 21:49
      Glowa do gory, nawet jak beda sie teraz smiac, to pozniej beda zazdroscic
      ladnego usmichu. :)
      Ja sie przemeczylam ok 2 lat i reakcja otoczenia byla "poprawna".
    • Gość: ani Re: Aparat na zęby IP: *.devs.futuro.pl 01.10.03, 14:12
      Ja mam założony od 2 miesięcy, górny łuk przeźroczysty. Z daleka w ogóle nie
      widać;) Tylko jak się ktoś blisko przygląda. Podeszłam do tego z humorem. Wśród
      znajomych - żadnej sensacji, żadnych śmiechów. Widać, że mam kasę i tyle;))
      Jest fajnie:)
      • umaa Re: Aparat na zęby 01.10.03, 20:18
        chyba masz na mysli ceramiczny...
    • Gość: anja Re: Aparat na zęby IP: 212.160.156.* 01.10.03, 14:23
      a ile kosztuje taki aparat przeźroczysty na gore?
      • Gość: Maja Re: Aparat na zęby IP: *.fwfin.fwc.com 02.10.03, 08:40
        Z tego co pamiętam od 1700-2000zl. W Katowicach zaplacilam 1700 ale to bylo
        jakis czas temu i ceny mogly sie zmienic jakkolwiek nie przypuszczam zeby
        jakies radykalne zmiany nastapily.

pozdrawiam no i chyba jednak warto zalozyc aparat chociaz na efekt trzeba
        troszke poczekac niestety :-)
        • apolka Re: Aparat na zęby 02.10.03, 13:50
          Wylecz co tam masz do wyleczenia i do dzieła! Ja też noszę "druty", bałam się
          reakcji ludzi, zwaszcza w pracy. Niepotrzebnie, chociaż niektórzy uznali to za
          fanaberię "przecież masz takie piękne zęby" (miałam naprawdę krzywe). Wybór
          rodzaju aparatu doradziła mi ortodontka, uwzględniając kształt (powierzchnię)
          zębów, ich kondycję, stopień wady. Dlatego noszę "zwyczajny" aparat, zresztą,
          gdy na początku często odklejały mi się zamki stwierdziła, że "całe szczęście",
          że to nie ceramiczny, nie pytałam dlaczego (w danej chwili nie miałam jak ;o) a
          potem zapomniałam). I wiesz co, odkąd mam aparat chętniej się uśmiecham,
          wstydziłam się krzywych zębów a teraz, nie mam czego, że o nie dbam?
          Pozdrawiam
    • Gość: gosia Re: Aparat na zęby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.03, 14:31
      nie ma sie czego bac, przeciez to normalna rzecz, sama mam za soba ponad 2 lata
      w drutach, nik sie ze mnie nie smial, choc bylo to ladnych pare lat temu, kiedy
      aparaty nie byly jeszcze tak popularne i wsrod niektorych osob wzbudzaly pewna
      sensacje:), ale bylo to czyste zainteresowanie, zero zlosliwosci
      poza tym teraz sa aparaty ceramiczne, ktorych prawie nie widac, a do tego mozna
      sie fajnie bawic wymieniajac kolory gumek co miesiac
      a poza tym to szybko sie przyzwyczisz...do tego stopnia, ze jak ci zdejma to
      czegos ci bedzie brakowac:)
      • livia_m Re: Aparat na zęby 02.10.03, 15:42
        ja mam od 10 mies. na "górę" i dół".
        jest super. tylko ciągłe odklejanie zamków na początku bardzo mnie denerwowało.
        nosze do niego białe gumki. kolorowe sa dla mnie beznadziejne.
    • Gość: terminator Re: Aparat na zęby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.03, 21:04
      Nosiłam aparat 2 lata w czasach kiedy coś takiego nie było zbyt popularne.mówie
      szczerze-nie było ani łatwo ani przyjemnie.Koledzy z klasy zwracali sie do mnie
      per"terminator" ale naprawde sie opłaciło, boi teraz mam równiutkie zęby
      których można mi zazdrościć.Niech cie nie przeraża to co napisałam bo od czasu
      kiedy ja nosiłam aparat minęly 4 lata,teraz ludzie zupełnie inaczej do tego
      podchodzą i podobniż noszenie aparatu stało sie nawet modne.powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka