Dodaj do ulubionych

Dax Cosmetix

IP: *.net / 192.168.9.* 01.10.03, 19:15
Mam na półce coraz więcej kosmetyków tej firmy - seria Re-Lipid (dla mnie
rewelacja), Chińskie Zioła, maseczki Sekrety Natury, jeszcze coś tam...
ogólnie jestem zadowolona; I słuchajcie: Kostałam jakiś tydzień temu ulotkę
nt. nowej serii Model Bioenergia - poczytałam, spodobało mi się wię c
napisałam e-maila do firmy: że chciałabym próbki tej nowej serii, bo w
sklepie nie było; od razu dostałam re że dizękują za maila, ze wyślą, takie
bleble... A dziś w skrzynce wielka koperta, a w niej cała masa wszelkich
saszetek (chyba ze 20), poza tym krótki ale bardzo miły liścik, ładny
katalog z dokładnymi opisami wszystkiego co mają...:)
No bardzo to miłe:))
Ale może to nie żaden wyjątek, nie prosiłam jeszcze żadnej firmy o próbki to
nie wiem:)
I będę testować zaraz te nową serię, wygląda zachęcająco :)
Pozdrawiam;
Obserwuj wątek
    • Gość: julita30 Re: Dax Cosmetix IP: 80.54.38.* 01.10.03, 19:21
      Też lubię tą firmę;-))Lubię ich peeling z serii Sekrety Urody , czy jakoś
      tak...Fajne są maseczki , szczególnie Chińskie Zioła.Czekam z utesknieniem na
      tę nową serię, w moim miescie jeszcze jej nie ma, ale kupie na pewno jak tylko
      się pokaże.
      • anek-25 Re: Julka ! 01.10.03, 19:47
        Gość portalu: julita30 napisał(a):

> Też lubię tą firmę;-))Lubię ich peeling z serii Sekrety Urody , czy jakoś
        > tak...Fajne są maseczki , szczególnie Chińskie Zioła.Czekam z utesknieniem na
        > tę nową serię, w moim miescie jeszcze jej nie ma, ale kupie na pewno jak
        tylko
        > się pokaże.
        ----
        Yo yo Julka , ale w niemieckich drogeriach go nie będzie ! To co pójdziesz na
        jumę do polskich sklepów ?
    • coralin Re: Dax Cosmetics 01.10.03, 19:24
      A ja już testowałam krem na noc z tej serii i jest świetny. Cudownie nawilża i
      skóra rano wyglada naprawdę na wypoczętą. Mam tez 'elksir na krótkie noce'(całe
      opakowanie-jeszcze nie uzywałam). Kremy Daxa to jedyne z nielicznych (oprócz
      Dermiki Iwostinu) które nie zanieczyszczają mi cery.
      • coralin Re: Dax Cosmetics 01.10.03, 19:26
        coralin napisała:

> A Kremy Daxa to jedyne z nielicznych (oprócz
        > Dermiki Iwostinu) które nie zanieczyszczają mi cery.

Chodzi mi o kremy polskie. Eris modelowo zapycha mi pory i zanieczyszcza skórę.
        • Gość: dixi Re: Dax Cosmetics IP: *.net / 192.168.9.* 01.10.03, 19:44
          ja natomiast miałam wieczne problemy z potwornie suchą skórą, której nic nie
          bylo w stanie dostateczne nawilżyć, zawsze się wchłonęło i znów było sucho,
          albo nie wchłonęło i wytarło w poduszkę;)- do czasu gdy nabyłam ich serię Re
          Lipid - a aktywator pod krem to dla mnie chyba najlepszy polski specyfik (i
          jeden z najlepszych ogólnie); według opisu zawiera składniki pobudzające skórę
          do samodzielnego wytwarzania lipidów, i cjhyba coś w tym jest;
          Bardzo jestem ciekawa tego eliksiru na krótkie noce - chyba użyję od razu,
          choć mam zamiar się wyspać dzis :)
          • Gość: julita30 Re: Dax Cosmetics IP: 80.54.38.* 01.10.03, 20:17
            A mnie ciekawi ten kremik " odchudzający twarz ";-))) Ciekawe czy to w ogóle
            działa, czy jakiś bajer....ale kupie i sprawdzę;-)))
            • anek-25 Re: Dax Cosmetics 01.10.03, 21:13
              Gość portalu: julita30 napisał(a):

> A mnie ciekawi ten kremik " odchudzający twarz ";-))) Ciekawe czy to w ogóle
              > działa, czy jakiś bajer....ale kupie i sprawdzę;-)))
              ---------
              Yo yo juleczka w takie chwyty to tylko taki debil jak ty może wierzyć, hehe!
              Zresztą twojej nalanej gęby nic nie odchudzi, więc za tę kasę kup se lepiej
              jakąś książkę, yo yo.
              • rooodanaserio Anek! 02.10.03, 12:30
                Nie wqrviaj mnie i daaj wejście na swoje forum!!!

r.
          • coralin Re: Dax Cosmetics 01.10.03, 20:31
            Skoro masz suchą skórę to ten krem może być dla Ciebie za lekki. Dla mnie
            Chińskie zioła też był lekki przy kaloryferowym powietrzu(przy mojej mieszanej
            cerze), ale ten Model Bioenergia na teraz w sam raz. Odradzam Ci używanie tego
            eliksiru kiedy masz i tak długi sen przed sobą. Mnie też kusi, ale do końca
            tygodnia nie zarwę nocy więc poczekam. Tym bardziej że odradzają stosowanie
            częściej niż 2-3 razy w tygodniu, a chcę widzieć efekty gdy będzie to
            potrzebne. Teraz ten energetyzujący krem wystarczy na noc.
            • Gość: dixi Re: Dax Cosmetics - do Coralin IP: *.net / 192.168.9.* 01.10.03, 20:44
              Dzięki za rady, Coralin, masz chyba rację z tym eliksirem, co za dużo to
              niezdrowo:)
              a kremy najpierw przetestuję a potem sie zobaczy, włśnie dlatego chciałam
              próbki że wiele kremów okazuje się dla mnie niedostatecznie nawilżających i
              natłuszczających; ale jak będzie fajny i nie tragicznie suchy, to kombinuję
              używać tego naprzemiennie z Re - Lipidem, albo aktywator Re-L.pod ten nowy :))
              tak się napaliłam... :))
              zaraz ide wklepać kremik...
              a możesz napisać jakie są ceny tej nowej serii?
              Pozdrawiam;
              • coralin Re: Dax Cosmetics - do Coralin 01.10.03, 20:49
                Za eliksir zapłaciłam 36 zł(30 ml), dostałam kilka próbek kremu na noc i z tego
                co pamiętam kosztuje 33 zł (50 ml). Podobnie krem na dzień. Innymi preparatami
                nie interesowałam się.
                • Gość: dixi Re: Dax Cosmetics - do Coralin IP: *.net / 192.168.9.* 01.10.03, 21:14
                  dzięki, tanio nie jest jak na Daxa, ale warto na pewno:) zresztą pewnie kremik
                  jakiejś wysokopółkowej firmy, dający porównywalne efekty, ma cenę x10;
                  Pozdrowienia;
    • Gość: pixi Re: Dax Cosmetix IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.03, 08:57
      Krem DC na dzień z serii Retinol dostał bardzo pozytywna ocenę na stronie
      poświęconej trądzikowi. Ponieważ mam taki problem, kupiłam i jestem b.
      zadowolona. Nie zatyka porów, świetnie nawilża, nie wyskakują żadne
      niespodzianki. Przenalizowałam skład kremu na noc z nowej serii Model
      Bioenergia i wydaje mi się, że też nie ma tam żadnych
      składników "trądzikotwórczych", więc może się skuszę.
      • Gość: zafka Re: Dax Cosmetix IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.10.03, 09:49

Przenalizowałam skład kremu na noc z nowej serii Model
        > Bioenergia i wydaje mi się, że też nie ma tam żadnych
        > składników "trądzikotwórczych", więc może się skuszę.

szanowna pixi,
        a jakie składniki są trądzikotwórcze?
        • Gość: pixi Re: Dax Cosmetix IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.03, 13:45
          Bardzo wiele, m.in: parafina, wazelina, stearyna, glikol propylenowy, dioksan, bizmut, trójetanolamina, pochodne kwasu benzoesowego, kwas
          borowy, kalium iodatum, pochodne fenolu (krezole), aceton, ksylen, talk, eozyna, palmitynian cetylu, cerezyna, ozokeryt. Kosmetyki zawierające
          glikole, proteiny (białka), parafiny i sylikony wywołują lub nasilaja trądzik. Także kosmetyki zawierające olejki eteryczne rozmieszane detergentami
          nasilają trądzik . Zwłaszcza mieszanka glikoli z alkoholami, detergentami, olejami mineralnymi (np. parafina) i olejkami eterycznymi równocześnie
          zatyka i podrażnia gruczoły łojowe i wyzwala procesy ropne. Polecam stronę www2.pwsz.krosno.pl/~henroz/PRYSZCZE2002.htm jest tam mnóstwo
          pożytecznych informacji.
          • Gość: go Re: Dax Cosmetix IP: 195.205.251.* 02.10.03, 14:30
            ja zupełnie nie w temacie-gdzie sie kupuje te kosmetyki? juz słyszałam wiele
            dobrego o nich, ale nigdzie nie wpadły mi w oko....
            w drogeriach, aptekach, sklepach internetowych???
            • Gość: lola Re: Dax Cosmetix IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.03, 14:37
              Daxa masz w kazdej drogerii, markecie, rossmanie, takze w necie.
              • Gość: go Re: Dax Cosmetix IP: 195.205.251.* 02.10.03, 14:39
                dzięki! zaraz sobie cos nabędę, jak tak zachwalacie :)
            • Gość: ElisaDay w drogeriach IP: *.tele2.pl 02.10.03, 14:44
              dosyc popularne sa i latwo je dostac ..w normalnych drogeriach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka