kokosowa_roxi 26.08.08, 19:13 Gdzie kupic olej kokosowy i jak go stosowac?? Chodzi o maseczke na włosy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
naina Re: Olej kokosowy 26.08.08, 21:08 Olej kokosowy dostaniesz w sklepach ze zdrowa zywnoscia,albo w necie : www.bio-market.pl/p/pl/546/olej+kokosowy+-+100g.html Nakłada się go na mokre włosy, wystarczy niewielką ilość nanieść na końcówki włosów i delikatnie masować i wcierać. Pozdrawiam naina Odpowiedz Link Zgłoś
kokosowa_roxi Re: Olej kokosowy 26.08.08, 21:12 Serdecznie dziekuje. Nie spłukiwac, tak?? Odpowiedz Link Zgłoś
naina Re: Olej kokosowy 26.08.08, 22:02 Olej kokosowy zalecany jest również jako odżywczo-regenerująca maska do włosów kładziona na ciepło lub na zimno. Może być używany w postaci czystej, lub dla suchych i łamliwych włosów mieszany z jojobą oraz lecytyną sojową. Maskę kładziemy na włosy przed myciem. Wcieramy roztopiony olej kokosowy tylko we włosy i zawijamy głowę ręcznikiem na 10-15 minut (lub spinamy włosy). Można również stosować olej kokosowy do pielęgnacji zniszczonych końcówek włosów wcierając go przed rozczesaniem mokrych włosów jako balsam. Zapobiega to uszkodzenia włosów przy czesaniu. www.ecospa.pl/kokosowy-swiezego-miazszu-p-9.html naina Odpowiedz Link Zgłoś
elfia4 Re: Olej kokosowy 30.08.08, 17:48 Olej kupisz w sklepach ze zdrową żywnością lub z pólproduktami kosmetycznymi. Ważne zeby był nierafinowany i tłoczony na zimno, wtedy zachowuje najwiecej cennych substancji. Tu jest cały watek na temat oleju kokosowego (i palmowego): www.laboratoriumurody.pl/forum/viewtopic.php?t=340 A tutaj o tzw. olejowaniu włosów: www.laboratoriumurody.pl/forum/viewtopic.php?t=1204 Ja mam olej kupiony na mazidłach. Nakładam na końcówki włosów odrobinkę roztartego w dłoniach oleju (tylko tyle, że palce są tłuste, ale nie widac nadmiaru oleju). Potem wygładzam dłońmi całe włosy. Są wtedy miękkie i błyszczace, ale na efekty trzeba trochę poczekać. Po pierwszym zastosowaniu włosy będą gładsze, ale olej powinno się stosować regularnie, żeby osiagnąć najlepszy efekt. Odpowiedz Link Zgłoś
wino_porzeczkowe Re: Olej kokosowy 30.08.08, 23:06 Ja też kupiłam kiedyś w sklepie ze zdrową żywnością, w lodówce chyba stał. Użyłam na całe włosy, ale obciąża za bardzo. Na końcówki będzie za to OK :) Odpowiedz Link Zgłoś