09.10.03, 13:00
mam dziwny problem z włosami - miałam je długie ale musiłam zciąc i dalej nie
moge zapuszczc bo.... kark mi nie oddycha czy ... sama do konca nie wiem ale
jak leża na kraku to mnie on piecze i skora na nim pękka - nawet miałam
problem je wysuszyc w nocy warkocz tez przeszkadzał:(
Obserwuj wątek
    • mila25 Re: szyja 09.10.03, 15:34
      Hello!
      Wyglada na to ze masz uczulenie na jakis specyfik do włosów (Szampon,odzywka,
      lakier itp.)Ja miałam podobny problem z odzywką do włosów Firmy Mariza.
      Przestałam jej uzywać-problem znikł. Radziła bym Ci przeanalizować czy ostatnio
      zmieniałaś jakiś środek do pielegnacji włosów i powiązać ewentulanie
      wystąpienie uczulenia z danym srodkiem pielęgnacyjnym, np. jak dawno zmieniłaś
      np. szampon/odzywkę a od kiedy zauwazyłaś reakcję alertgiczną. Może np. nie do
      końca spłukujesz dany specyfik z włosów? A to może powodować reakcję alergiczą
      Twojej skóry.
      Pozdrawiam serdzecznie
      Monika
      • kici.kici Re: szyja 09.10.03, 15:44
        mam to od dłuzszego czasu.... a dzieje sie to głównie w lato:(
        • mila25 Re: szyja 09.10.03, 16:53
          Hello.
          W lecie bardziej się pocisz. Skóra głowy wydziela wtedy więcej tłuszczu,łoju
          niz w dni chłodniejsze.Wówczas, może się tak dziać że pod wpływem teperatury
          pocisz się, Twoje włosy wtedy mogą "przyklejać się" do skóry i jezeli nie są
          dostatecznie wypłukane subtstancja (a zarazem alergen) którą masz na włosach
          może "przyklejać się" wraz z nimi do skóry szyi, która jej nie toleruje-stąd
          objawy uczulenia. Namawiam Cię na zmianę preparatów do włosow (wypróbuj te
          Hypoalegiczne np. z Firmy Farmona -nie drogie około 6.50-11 zł wszystkie są
          ziołowe, ja stosuje "Saponics" do wł. delikatnych i cienkich)Dostępne są w
          sklepach zielarskich lub aptekach ale ja kupuje w tych pierwszych.
          Pozdrawiam
          Monika
    • oksana.zarewicz Re: szyja 12.10.03, 23:18
      Szanowna Pani Joanno,
      Ma Pani rzeczywiście dziwny problem z włosami. Szkoda, że wtedy, kiedy miała
      Pani długie włosy a jednocześnie pieczenie i popękaną skórę na karku, nie
      obejrzał tego dermatolog. Wówczas byłoby łatwiej stwierdzić bądź wykluczyć
      związek pomiędzy tymi dwoma zjawiskami. Mam pytanie: czy w chwili obecnej,
      kiedy ma Pani krótko ostrzyżone włosy, nie pojawiają się żadne niepokojące
      objawy na skórze, również w okolicy karku?
      Pozdrawiam
      Oksana
      • kici.kici Re: szyja 13.10.03, 08:51
        (kiedys myslłam ze to od łańcuszka)

terez znou musiłam je podciąc bo juz wchodziły na kark i zaczynały przeszkadzac.
        Ślad na szyji jest cały czas widoczny ale juz duzo mniej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka