Dodaj do ulubionych

spierzchniete usta!!!

19.10.03, 15:03
Ratunku co mam robic?! moje usta sa bardzo, ale to bardzo spierzchniete, juz
nic nie pomaga, czuje jakbym miala jakas maske czy grom go wie na ustach,
uzywalam tisane, ale on jakby wogle sie nie chcial wchlaniac 9na poczatku
uzywania byl super, ale teraz juz chyba nie dziala:(
co rbic?!
Kama
Obserwuj wątek
    • Gość: Maria Re: spierzchniete usta!!! IP: *.gliwice-bernardynska.sdi.tpnet.pl 19.10.03, 16:33
      kiedyś przypadkowo z braku czegoś pod ręka posmarowałam usta Epikremem
      (polecany był na forum do stóp) i to jest cudo , spróbuj, ja w torebce nosze go
      cały czas, przełozyłam do maleńkiego pudełeczka, uzywam również pod szminkę,
      wyglada jak błyszczyk. Do nabycia w aptece ok.5 zł. Pozdrawiam
      • Gość: K. Re: spierzchniete usta!!! IP: *.biaman.pl 19.10.03, 16:56
        A miod niepomaga? Podobno to dobry balsma na usta.
        • Gość: 5th Re: spierzchniete usta!!! IP: 5.5D* / *.club-internet.fr 20.10.03, 22:12
          no pewnie, ze miod !
          A z kosmetykow polecam stick Neutrogeny.
        • kamaoka Re: spierzchniete usta!!! 21.10.03, 16:10
          juz go nakladalam kilka razy, ale jakos nie ma efektu, na ktorka chwiel to
          pomaga, wiec robie to jak jestem w domu, bo lepsze (smaczniejsze:) to niz
          kremy:), ale w szkole to nie za bardzo mam jak takich cwiczen wykonwyac (mam
          miod nosic w tubeczce?:)))
    • Gość: justa Re: spierzchniete usta!!! IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 20.10.03, 16:50
      polecam maść witaminową, w aptece ok. 2 zł.
      • kamaoka Re: spierzchniete usta!!! 26.10.03, 15:59
        Kupilam te masc, aksoderm sie nazywa, smierdzi na ustach termentiolem czy ajkos
        tak, ale musze przyznac ze jest dobra, chlopak cop prawda nie jest zadowolony
        9to ten zapach), ale ja tak, przy moich skromych srodkach finansowych efekt
        zostal parwie osiagniety - zmniejszylo mi sie spierzchniecie i o to chodzilo:)
    • katka16 Re: spierzchniete usta!!! 21.10.03, 10:09
      Najlepsza tradycyjna dobra wazelina.
    • Gość: justy Re: spierzchniete usta!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.03, 16:18
      dobry efekt daje delikatny piling, np. miękką szczoteczką + np. Nutrilogie
      Levres, albo pomadka Oeparol.
    • Gość: du.pa balsam Tisane!!!!! IP: *.sonata.waw.pl 21.10.03, 16:32
      miły "pszczeli" zapach, skuteczny, nie błyszczy się wściekle i nie sprawia, że
      usta wyglądają na blade
      • kamaoka Re: balsam Tisane!!!!! 21.10.03, 18:09
        tak, jest swietny, ale teraz mam jakis "ostry atak" i on nie dziala, niestety,
        ale zapach ma boski, to fakt!!!:)
        • Gość: fleurette Re: balsam Tisane!!!!! IP: 81.219.160.* 21.10.03, 18:52
          taka pomadka jest specjalna- nivea med zdaje mi się... no i masc witaminowa
          powinna pomóc. możesz też łykac witamine A+E
          • kamaoka Re: balsam Tisane!!!!! 21.10.03, 21:09
            dziekuje, ja wogle powinnam witaminki lykac, nawet czasami mam do tego zapal:),
            ale przewaznie na nim sie konczy, a jesli juz zajde dalej, tzn. zaczne brac to
            i tak dlugo to nie trwa, bo ja mam jakas blokade przed braniem tabletek, u mnie
            cala akcja jest zeby polknac panadol podzielony na pol, nie mowiac juz o niczym
            innym (mam nawet takie specjalne "có?" do dzielenia tabletek i ich
            rozmiazdzania:), szczerze mowiac, to nawet czasami mam problmem z polknieciem
            tabletki antykoncepcyjnej (a przeciez ona jest tak naprawde mikroskopijna:)
            pzdr
            Kama
            P.S. a ktore preparaty witaminowe bys polecila?!
            • Gość: fleurette Re: balsam Tisane!!!!! IP: 81.219.160.* 21.10.03, 21:40
              ja bym przede wszystkim łykała A+E. do tego ja falvit łykam i mi lepiej i ze
              skóra i ze spierzchniętymi ustami. poza tym z tego co pamiętam witaminki z
              grupy b też dobrze robią. ale przede wszystkim a i e. poza tym mozesz coś na
              wzmocnienie organizmu z echinaceą itp. mnie to zawsze pomagało.

pozdr. Fleurette
    • aganiok13 spierzchniete usta ? Tisane 24.10.03, 17:25
      Potwierdzam zbawienne działanie balsamu Tisane. Nie gorszy niż balsam Lancome
      czy Vichy, a kosztuje ... 6 pln w aptece :-)

pozdrawiam
      • ariel23 Re: spierzchniete usta ? Tisane 24.10.03, 17:43
        Ja tez mam problemy ze spierchnietymi ustami. Dermatolog mi poecil diprobase
        albo dermobaze. Oba do kupienia aptekach. Polecam.
        • Gość: fizia Re: spierzchniete usta ? IP: *.aster.pl / 10.66.2.* 24.10.03, 19:07
          polecam balsam Neutrogena-formuła norweska. cudo. ok 12 zl
          • Gość: lika Re: spierzchniete usta ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.03, 14:31
            Przy tak mocnym spierzchnięciu polecam nakładac na noc
            gruba warstwę kremu Dermosan ( wersji b. tłustej), dosłownie
            na pół palca - i isc spać, rano będzie lepiej. W ciagu dnia
            tez mozesz smarować usta dermosanem lub pomadka z nagietkiem
            Schelera. Zwróc uwagę czy nie jestes uczulona na składniki szminek,
            to moze pogarszac stan ust ( ja nie moge uzywać pomadek i błyszczyków
            wiekszosci firm )
            pozdrawiam
      • Gość: Ada Re: spierzchniete usta ? Tisane IP: *.chello.pl 26.10.03, 14:47
        Równiez podpisuję się pod tissane :)
    • Gość: Ilona Re: spierzchniete usta!!! IP: *.green.net.pl 26.10.03, 15:19
      Codziennie na noc nakładam na usta gruuubą warstwę kremu NIVEA a w ciągu dnia
      smaruję je tylko błyszczykiem (jak czuję, że zaczynają być "suche"). Muszę Wam
      powiedzieć, że od kiedy zaczęłam tą "przygodę" nie miałam jeszcze problemu ze
      spierzchniętymi ustami.

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka