Dodaj do ulubionych

pomocy, dziewczyny. ważny wyjazd i tłuste włosy...

05.01.09, 00:52
w srodę wyjezdzam na pewien wyjazd, niestety w warunki bez- łazienkowe, gdzie nie będę mogła umyc włosów. a tak sie składa, ze przetłuszczaja się one bardzo, juz na 2 dzień są przyklapnięte do głowy, robią sie strąki. zostanę tam do piątku, przez 3 dni zdązą się więc pewno nieźle zabrudzić.
sęk w tym ze.. jade z kolegą, który bardzo mi się podoba. nie chcę przy nim wyglądać jak zmora :( doradźcie, co zrobić z wlosami, by wyglądaly lepiej, mimo, ze będą tluste?:( mam dlugie, za obojczyk..
ratujcie..
Obserwuj wątek
    • minniemouse Re: pomocy, dziewczyny. ważny wyjazd i tłuste wło 05.01.09, 00:58
      wez extra kase na fryzjera?

Minnie
    • jagoda_pl Re: pomocy, dziewczyny. ważny wyjazd i tłuste wło 05.01.09, 01:02
      Serio!? Bez łazienki!?

Mamy w końcy styczeń, więc chyba na biwak pod namiotem w głuszy nie jedziesz...

Rozumiem Twoje obawy, bo sama mam takie włosy, ale jedyne co mi przychodzi do głowy do suchy szampon (zero doświadczenia, nie wiem czy działają).
      • bestyjaa Re: pomocy, dziewczyny. ważny wyjazd i tłuste wło 05.01.09, 01:17
        jadę na biwak w głuszy, dokładnie :),niestety będziemy też przebywć w pomieszczeniach więc czapka 24/h nie wchodzi w grę..
        a moze nic nie robić, zapleść warkocz i liczyć na to, ze jesli mam sie mu podobać, to podobam się i tak. to dobrze by o nim świadczyło. ale czy to nie za naiwne podejscie?:)
        • minniemouse Re: pomocy, dziewczyny. ważny wyjazd i tłuste wło 05.01.09, 03:19
          jak do gluszy to zawsze mozesz wziac szampon i dwulitrowe butelki na
          wode/snieg.
          na zewnatrz szybko klaki przemyjesz raz i zawiniesz w recznik,
          potem drugi i raz dwa ci wyschna.

Minnie
          • sankanda Re: pomocy, dziewczyny. ważny wyjazd i tłuste wło 05.01.09, 08:43
            jak najbardziej suchy szampon, dziala i nawet jest polecany przez
            dermatologow w takich przypadkach jak twoj (tlustych wlosow nie
            mozna myc za czesto, zwlaszcza szamponami do wlosow tlustych : efekt
            chwilowy i uwarunkowanie...czyli tylko raz na jakis czas :)
            z suchych dobry jest szampon Klorane, wlosy po nim sa bardzo ladne i
            puszyste.
            • bestyjaa Re: pomocy, dziewczyny. ważny wyjazd i tłuste wło 05.01.09, 09:35
              a drogie to..?
              pomysł fajny, tylko czy mnie będzie stać..:)
              • edi681 Re: pomocy, dziewczyny. ważny wyjazd i tłuste wło 05.01.09, 10:02
                suchy szmpon Klorane kosztuje ok.38 zł w Superpharm
                może gdzie indziej jest trochę taniej
              • sankanda Re: pomocy, dziewczyny. ważny wyjazd i tłuste wło 05.01.09, 10:02
                czy ja wiem... kupuje raz w roku; w aptece i nie wydaje mi sie, zeby
                bylo drogie. ale niestety, nie znam cen w Polsce.
                • sankanda Re: pomocy, dziewczyny. ważny wyjazd i tłuste wło 05.01.09, 10:03
                  o, juz masz konkretna odpowiedz wyzej :)
    • filona.may Chustka 05.01.09, 11:39
      Ja w czasach licealnych, gdy też miałam tego typu problemy, brałam ze sobą
      chustkę. Jak Ci się włosy przetłuszczą, to w pomieszczeniach zawiąż chustkę, a
      na dworze, skoro jest zima, zmień na czapkę.

Swoją drogą wyprawa w takie warunki z chłopakiem, który Ci się podoba, to nie
      najlepszy pomysł. Przecież prysznica też nie będziecie mieli jak wziąć, możecie
      się sobie na wzajem delikatnie obrzydzić. Warunki nie sprzyjające rozwojowi
      bliższej znajomości. Ale powodzenia.
      • feralcat Re: Chustka 05.01.09, 16:50
        Oj chyba przesadzasz. Mysle ze na wyjezdzie bedzie miala okazje
        zaprezentowac swoja osobowosc i przyblizyc sie do niego. My kobiety
        za duzo sie przejmujemy naszym wygladem. Ale rozumie autorke watku w
        100% bo ja sama mam tluste i cienkie wlosy a uwielbiam snowboard.
        MOje wlosy spod czapki wygladaja ochydnie i zawsze sie wstydze jak
        ide na obiad do restauracji i musze zdjac czapke. Do tego mam
        grzywke wiec efekt jest wiele gorszy.
        • anula36 Re: Chustka 05.01.09, 18:55
          ja w takich warunkach robilam warkocz francuski ( nie mialam grzywki) i staralam sie przetrwac,ale ten suchy szampon to moze byc dobre rozwiazanie.
          btw zalezy kto co lubi,ale ja sie ciesze ze moge z wlasnym facetem jechac na tramping i nie marudzi choc nie zawsze jestesmy super swiezy i pachnacy:)
    • morja13 Re: pomocy, dziewczyny. ważny wyjazd i tłuste wło 05.01.09, 19:23
      Ja też polecam suchy szampon Klorane, dosyć dobry, na 3 dni powinien
      dać radę.
      Powodzenia;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka