Dodaj do ulubionych

Chcę ufarbować włosy na blond, czy warto?

08.11.03, 18:53
Obserwuj wątek
    • lula11 Re: Chcę ufarbować włosy na blond, czy warto? 08.11.03, 19:01
      Myślę o tym od dawna, z natury jestem latem ciemną blondynką a zimą szatynką. Zdecydowanie
      ładniej mi w letnich włosach. Chciałabym teraz ufarbować je na właśnie taki kolor, tylko nie wiem ,czy
      powinien to być balejaż, czy jednolity kolor - chciałabym by włosy wyglądały naturalnie. Zastanawiam
      się też, co zrobić, gdy pojawią się odrosty ( zakładam teraz, że znudzi mi sie nowy kolor i będę chciała
      powrócić do naturalnego) i czy takie farbowanie nie wpłynie negatywnie na wygląd moich włosów. Czy
      farba ich nie zniszczy( są długie ).
      A może wystarczy szampon koloryzująący, czy on może lekko rozjaśnić włosy?
      Dziewczyny napiszcie...
    • Gość: Margaret Re: Chcę ufarbować włosy na blond, czy warto? IP: *.ssnet.pl / 80.55.131.* 08.11.03, 19:02
      to chyba zalezy - jakiego koloru sa Twoje naturalne wlosy i na jaki typ blondu
      chcesz je ufarbowac..Ja na ten krok , mimo iz jestem "srednia szatynką"raczej
      nie zdecydowałabym się. A-raczej wysusza wlosy B -odrosty C- 3/4 polskich
      kobiet farbuje sie na blond, co tylko u 1/4 z nich wyglada w miare ok-albo
      fajnie ;). To juz nudne, co druga dziewczyna- blond wloski, odrosty itp.
      Moze Baleyage z odcieniami blondu bylby lepszy?.
    • Gość: detoxy Re: Chcę ufarbować włosy na blond, czy warto? IP: *.chello.pl 08.11.03, 19:12
      To zalezy jak bardzo chcesz!Jeśli uważasz,że pasowałby do Ciebie, to spróbuj!
      Ja rozjaśniam włosy od wielu lat, bo źle czuję się w moim mysim kolorze ale w
      innych też, miałam bordo, mahoń, kasztan i brąz- czarny odpada,bo do jasnej
      karnacji nie pasuje. W wersji blond czuje sie super!!! Niestety musisz liczyć
      się z tym-jak bardzo rozjaśnianie niszczy włosy. Ja przez wiele lat
      rozjasniałam je sama-wszystkie,co miesiąc, bo odrosty wyglądaja okropnie;
      teraz chodzę do fryzjera na "balejaż" co 3 miesiące i mimo, że jest to
      specjalista i używa profesjonalnych kosmetyków, włosy są:suche i połamane, po
      umyciu rozczesywanie to koszmar, poplatane strasznie, nie pomagają odżywki (
      wypróbowałam setkę chyba)używam tylko masek, ale niewszystkie pomagają!!
      Rozczesuję je nieraz pół godziny i widzę jak na ziemię spadają połamane
      części!! Pielęgnacja jest upiorna ale rozjaśniam dalej!!! Oceń sama czy
      warto!! Powodzenia
      • Gość: Nitka Re: Chcę ufarbować włosy na blond, czy warto? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.11.03, 19:27
        Jestem z natury ciemną blondynką
        Od lat farbuję włosy,także na bardzo jasny blond.

Wczesniej robiłam to samodzielnie, odrosty nigdy nie były problemem...po prostu
        bardzo dokładnie je farbowałam co jakiś czas.
        Mimo częstego farbowania włosy nigdy nie były zniszczone...dbałam o nie i
        regularnie podcinałam...
        Teraz mam "balajaż" w kolorze khaki, zmywa się szybko i co 2 miesiące farbuję...
        Włosy mam zdrowe i błyszczące...nic im nie jest..
        Dobrze wykonane zabiegi fryzjerskie włosów nie niszczą.

• Gość: Magdalena Re: Chcę ufarbować włosy na blond, czy warto? IP: *.cxt.pl / *.zlo.cxt.pl 08.11.03, 20:10
          Przez 2 lata rozjasnialam wlosy na blond. Najpierw Joanna a potem juz z Welli
          (jest tam taki rozjasniacz VIVA EXTRA - 30 zl). Musialam rozjasniac silnymi, bo
          bo takie ktore mialy nawet 9% wode rozjasnialy tylko na zolte. Juz w momencie
          zmywania rozjasniacza po raz pierwszy, moje wlosy byly jak szczotka. PLAKALAM.
          Mowie powaznie. Nie mialam innego wyjscia jak rozjasniac odrosty co miesiac bo
          brzydko wygladaja. Tak wiec przez 2 lata rozjasnialam. Teraz sama sie sobie
          dziwie. Jak moglam na wlasne zyczenie tak zniszczyc sobie wlosy i jeszcze za to
          tyle placic? W dodatku bez odzywki ze splukiwaniem nie rozczesze wlosow.
          Teraz zafarbowalam wlosy na kolor podobny do mojego naturalnego. Nie moge sie
          juz doczekac jak mi odrosna. Oczywiscie zaloje tego rozjasniania.
          Tak wiec moja odpowiedz na pytanie jest chyba jasna.
        • Gość: kati Re: Chcę ufarbować włosy na blond, czy warto? IP: 194.9.93.* 09.11.03, 11:47
          Nitka, jak wygląda balleyage w kolorze khaki? myślę,że może być to
          interesujące, tylko jak wyjaśnić fryzjerowi, że o jaki kolor mi chodzi??
          • lula11 Re: Chcę ufarbować włosy na blond, czy warto? 09.11.03, 12:21
            Dziewczyny!
            bardzo wam dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
            Nie zdecyduję się na rozjaśnianie, bo nie chcę stracić moich zdrowych i długich włosów. Wcześniej
            się nad tym w ten sposób nie zastanawiałam. Domyślałam się ,że to może żle wpłynąć na włosy,
            ale nie sądziłam ,że aż tak!!!
            I jeszcze fakt, że tyle polek ma blond włoski!
            Nie będę złotowłosą, szkoda, chyba że szamopon koloryzujący troszeczkę ozłoci moją czuprynkę, a
            może lepsza będzie pianka? Jak sądzicie?
            w końcu podobno " mężczyźni wolą blondynki"...
            • Gość: Margaret mezczyzni wola blondynki?;) IP: *.ssnet.pl / 80.55.131.* 09.11.03, 13:01
              dawno ukuty slogan, stracił juz na swojej aktualnosci. Owszem, z USa-popularne
              sa blond wampy w sylu Pameli , ale- z tego co zauwazylam, moi koledzy-wola
              panie ciemnowlose.. Zreszta, przede wszystkim, pożadane sa WLOSY ZDROWE,
              lsniące, geste.. Nie samym kolorem czlowiek zyje :)
            • Gość: sniezka Re: Chcę ufarbować włosy na blond, czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.03, 13:04
              ja mam dlugie do pasa proste blond wlosy
              naturalnie mam ciemny blond- wiec je rozjasniam na bardzo jasny
              i nie mam wcale zniszczonych wlosow
              od czasu do zcasu je podcinam
              poza tym uzywam szamponu, odzywki i maseczki dove i jestem z tych kosmetykow
              bardzo zadowolona,bo po nich nie rozczesuje ich pol godziny i nie sa poszarpane
              a wiele oosb zazdrosci mi moich wlosow, a ja czuje sie wtym kolorze ladnie i
              atrakcyjna (w moim naturalnym czulam sie fatalnie)
              i jestem zlotowłosa , co bardzo przyciaga facetów :)
          • Gość: Nitka Re: Chcę ufarbować włosy na blond, czy warto? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.11.03, 13:17
            Ciężko to określić, to nowy trend kolorystyczny Loreala...
            Troszkę kamienisty, beżowy, srebrny...dośc zimny...
            Ja się zachwyciłam pażdziernikową okładką Twojego Stylu, gdzie dziewczyna miała
            taki kolor...
            Mam własnie taką fryzurę i podobny oddcień...troszkę więcej pasemek jedynie...
            • Gość: mua Re: Chcę ufarbować włosy na blond, czy warto? IP: *.rmf.pl 12.11.03, 10:46

Hej,
              a gdzie robilas ten kolor?
              Za mna tez on chodzi...:)

pozdrawiam
    • Gość: ElisaDay nie!! IP: *.tele2.pl 09.11.03, 12:27
      no wez sie na blond nie farbuj, koszmar!!!!!!!
      • Gość: ElisaDay a dlaczego: IP: *.tele2.pl 09.11.03, 14:19
        nigdy mi sie blond nie podobał, a juz szczegolnie farbowany i to jeszcze jasny,
        zniszczysz włosy, ale przede wszystkim bedziesz wygladala jak pierwsza lepsza
        co chce sie 'chlopakom podobac' bo blond taki ładny :-//. dobrze ci tu
        powiedzialy ze 3/4 sie farbuje.
        ze juz nie wspomne o jakichkolwiek odrostach, bo to Żałosne..
        • lula11 Re: a dlaczego: 09.11.03, 14:54
          Dziewczyny,
          napiszcie coś o szmponach i piankch koloryzujących, czy mog lekko ożywić włosy i dodać łocistych
          refleksów?
          Te preparaty , chyba, nie niszczą włosów...
          • Gość: up Re: a dlaczego: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.03, 16:11
          • Gość: Margaret szampony dla blondynek. IP: *.ssnet.pl / 80.55.131.* 10.11.03, 18:54
            Sa takie z serii profesjonalnej Loreala -shine blond, podobno ozywiaja wloski i
            dodaja zlocistych refleksow, sa tez takie szampony J.Friedy, niestety
            niedostepne w Polsce :/. PO prostu udaj sie do jakiegos salonu fryzjerskiego
            bazujacego na kosmetykach profesjonalnych i popytaj :)
          • Gość: Margaret szampony dla blondynek. IP: *.ssnet.pl / 80.55.131.* 10.11.03, 18:54
            Sa takie z serii profesjonalnej Loreala -shine blond, podobno ozywiaja wloski i
            dodaja zlocistych refleksow, sa tez takie szampony J.Friedy, niestety
            niedostepne w Polsce :/. PO prostu udaj sie do jakiegos salonu fryzjerskiego
            bazujacego na kosmetykach profesjonalnych i popytaj :)
    • coralin Re: Chcę ufarbować włosy na blond, czy warto? 10.11.03, 19:22
      Czytając wątek odniosłam wrażenie ze ów blond z tytułu wątku podziałał jak
      płachta na byka;) Niektórym wydaje sie że dziewczyna prosiła o radę jak
      zafarbować się na kolor Pameli:) A przecież chodziło jej o rozjaśnienie
      naturalne, jak robi to słońce z jej włosami latem. Polecam Open Color L'Oreala.
      Rozjaśnia o 2-3 tony i nikt nie domyśli się że poprawiałaś kolor. Polecam np.
      8b lub 7 b (zależy od Twojego naturalnego odcienia) To żel koloryzujący. Farby
      odradzam bo sa za mocne (i przy Twoich oczekiwaniach niepotrzebne)
      • Gość: MArgaret do coralin IP: *.ssnet.pl / 80.55.131.* 10.11.03, 21:04
        dlategeo moja pierwsza odpowiedz zawierala mala asekuracje "zalezy od tego jaki
        masz kolor wlosow-odcien".
        Bo faktycznie jezeli tylko delikatne rozjasnienie, to jak najbardziej.Ale nie
        wydaj Ci sie -ze w tym przypadku fajnie wygladaja delikatne pasemka blondu?..
        • coralin Re: do coralin 10.11.03, 21:44
          Gość portalu: MArgaret napisał(a):

> dlategeo moja pierwsza odpowiedz zawierala mala asekuracje "zalezy od tego
          jaki
          >
          > masz kolor wlosow-odcien".
          > Bo faktycznie jezeli tylko delikatne rozjasnienie, to jak najbardziej.Ale nie
          > wydaj Ci sie -ze w tym przypadku fajnie wygladaja delikatne pasemka blondu?..

Ale Lula to napisała-jaki ma kolor. Ja mniej więcej mogę sobie to wyobrazić
          dlatego nawet podrzuciłam odcienie- one są właśnie do delikatnego rozświetlenia
          i rozjaśnienia o 2-3 tony. Takie zele maja to do siebie że włosy po nich grają
          ze światłem. Kiedy zachowamy naturalny odcień włosa po takim żelu one wyglądaja
          jak rozjaśnione slońcem czyli jak po pasemkach. Teraz rzadko kto trzyma się
          swojego odcienia(wszystkie chcą być chłodnymi blondynkami wbrew naturze, bo
          najczęściej maja ciepły odcień włosów),ale Lula chce być złocistą ciemną
          blondynką. Tak chyba pisała:)
          • Gość: Magdalena Re: do coralin IP: *.cxt.pl / *.zlo.cxt.pl 11.11.03, 09:51
            Powiedzcie mi jak pielegnujecie wlosy po rozjasnianiu?
            Czy ta seria z Dove jest faktycznie taka super? I chyba do wlosow suchych
            prawda? Pytam bo ja wrocilam juz po rozjasnianiu do brazu.
        • lula11 Re: do coralin 11.11.03, 20:09
          Coralin,
          właśnie takiego produktu szukam. Podoba mi się mój naturalny kolor włosów, tyle że
          zimą włosy jakby szarzeją. Chciałabym po prostu " wpleść słońce we włosy".
          Dziękuję za radę.
          Dziękuję też wszystkim wam, dziewczyny, za odpowiedzi.
          Pozdrawiam.
          • xmila Re: do coralin 12.11.03, 11:25
            Lula!
            jeśli masz odwage to zmieniaj kolor!!! Ja jestem ciemną szatynką, miałam już na
            głowie rudy, mahoń, a pięć lat temu zdecydowałam się na blond. Wszyscy
            stwierdzili, że wyglądam rewelacyjnie, a matka natura spłatała mi figla
            obdarzając mnie ciemnymi włosami!
            Od trzech lat używam tej samej farby Natea z Garniera, całkiem ładnie pachnie,
            jest niedroga, no i przede wszystkim nie niszczy włosów! Moje są zdrowe,
            błyszczące, żadnego łamania, plątania.
            A żeby nie mieć na głowie koloru "kurczaka" polecam szampon Welli do siwych
            włosów. Podobny i tańszy można dostać w serii Rosmanna, ale go jeszcze nie
            używałam. Polecałabym go nawet naturalnym blondynkom, bo niestety jasne włosy
            mają tendencję do żółknięcia.
            • lula11 Re: do coralin 12.11.03, 11:31
              Dziękiuję za radę.
              Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka