vivi-anne 23.01.09, 12:17 Mam cienkie i delikane włosy,a do tego wysokie czoło. Włosy wciąż wyglądają na przylizane.Pianka pomaga minimalnie, Znacie jakieś sposoby? Dodam, że włosy bardzo się przetłuszczją i muszę je myć codziennie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ja-26 Re: Przyklapnięte włosy. 23.01.09, 12:37 witam, ja z własnego doświadczenia wiem, że najlepiej dodają objętości i podnoszą włosy wałki, średniej grubości, najlepsze dla mnie są rzepowe, po umyciu trzeba włosy wysuszyć suszarką koniecznie, zostawienie ich do samodzielnego wyschnięcia powoduje ich oklapnięcie pod wplywem ich ciężkości gdy są mokre a pozatym przy suszeniu dobrą suszarką z jonizacją stają się milutkie i puszyste, jak założę wałki, to trzymam je na głowie ok 1 godzinę i w tym czasie nacieplam powietrzem z suszarki ok 3 razy, a gdy zdejmuję wałki z włosów to prostuję końcówki prostownicą, zależy jaki efekt chcesz uzyskać, można też nie prostować.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ja-26 Re: Przyklapnięte włosy. 23.01.09, 12:41 a jeśli chodzi o przetłuszczanie się włosów to wyprobuj szampon z vichy do przetłuszczających się, taki biało niebieski, naprawdę fajny i pomaga, mam ten sam problem co ty. Wałki też Ci pomogą, gwarantuję!!! Odpowiedz Link Zgłoś
plisowanka Re: Przyklapnięte włosy. 25.01.09, 02:56 Pewnie masz włosy obciążone silikonami dodawanymi do różnych szamponów. Poczytaj sobie o tym np. na wizazu, bo nie ma sensu tego tutaj wszystkiego tłumaczyć. Używaj szamponów bez silikonów, bo one cholernie obciążają włosy. No i niech ci nie przyjdzie nigdy do głowy używać odżywek ze silikonami czy jakichkolwiek produktów do stylizacji włosów! Odpowiedz Link Zgłoś
li_lah Re: Przyklapnięte włosy. 25.01.09, 12:08 czy moglabys napisac mniej wiecej ktore dokladnie kosmetyki maja w skladzie silikony? np gliss kur? albo pantene ta odzywka odbudowujaca wlosy? jelsi nie chcesz podawac marek szamponow to powiedz jakiej nazwy w saldzie sie wystrzegac? silicone czy jakies inne nosza nazwy te chemikalia? Odpowiedz Link Zgłoś
chocklit Re: Przyklapnięte włosy. 25.01.09, 14:55 Z tego co pamiętam, to nalezy unikać wszelkich PEG-ów i dimethicone. To są te składniki oblepiające włos i w rezultacie go obciążające. A co to za szampon ten Vichy biało - niebieski? Wie ktoś jak on się nazywa? Chętnie bym spróbowała. Odpowiedz Link Zgłoś
bye-bye Re: Przyklapnięte włosy. 25.01.09, 15:01 zwróć uwagę ,zeby nie nakładać odżywki bezpośrednio przy skórze głowy. zacznij nakładać parę centymetrów od nasady. wtedy nie obciążysz włosów. jeżelu ikładasz włosy to proponuję spróbować użyć pianki unosząćej włosy u nasady i przy pomocy szczotki "odbić" włosy od głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
ja-26 Re: Przyklapnięte włosy. 25.01.09, 18:55 moim zdaniem, nie ma znaczenia, czy nałoży się odżywkę od nasady na włosy, no chyba, że używasz właśnie takich jak np. pantene czy elseve-totalna porażka. Wszystkie szampony czy odżywki marketowe to nieporozumienie, nie używaj ich jeśli zależy Ci aby twoje włosy były ładne i zdrowe, wybierz się do hurtowni fryzjerskiej i kup sobie maskę, nie odżywkę, np. Matrix Loreala, są super, nie obciążaja a włosy są po nich cudowne i przepięknie pachną, ja do tej maski używam szamponów vichy, też są świetne. Co mogę jeszcze polecić to odżywka w sprayu Rigenol-świetna.podrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
to.ja.esmeralda Re: Przyklapnięte włosy. 25.01.09, 19:26 ja 26 - czy masz wlosy cienkie?...jesli tak, to i ja sprobuje tych wymienionych przez ciebie kosmetykow, bo wiele wysokopolkowych z salonow fryzjerskich to tez przyslowiowy pic na wode (np seria zielona kerastase - dla cienkich to blef). a walki - popieram!swietna sprawa, uzywam niemal po kazdym myciu Odpowiedz Link Zgłoś
ja-26 Re: Przyklapnięte włosy. 25.01.09, 22:55 ja mam bardzo cienkie włosy, teraz używam dokładnie szamponu vichy dodającego objętości-super i maski matrix fioletowej w hurtowni w warszawie płacę 37zł za 500ml, a szampon to ok 35 zł 200ml, ale naprawde warto, no i ten rigenol w sprayu, a do tego jeszcze jedwab czasem. w takie kosmetyki naprawde warto zainwestować. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lady.godiva Re: Przyklapnięte włosy. 25.01.09, 20:23 Po pierwsze dobre cięcie. Nie możesz nosić włosów o jednakowej długości, muszą być cieniowane i to mocno. Po drugie nie używaj szamponów dla włosów przetłuszczających się- działają wręcz odwrotnie. Po umyciu nałóż maskę, a nie odżywkę. Wysusz ręcznikiem i suszarką lekko podsusz. Nałóż piankę i nakręć na wałki- takie na rzepy, już tu wspominane. Potem podsuszaj suszarką. Można też prostować, ale stwierdzam, że mnie to włosy zniszczyło. Kiedy nie chce mi się nawijać to suszę włosy 'warstwowo"- zapinam klamrą i suśzę kolejną warstwę. Można też używać jedwabiu na końce po suszeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
mogra1 Re: Przyklapnięte włosy. 26.01.09, 00:57 Dobre cięcie owszem ale nie mocne cieniowanie- każdy fryzjer Ci to powie. Cieniować ale z umiarem, bo w życiu mocno pocieniowanych włosów nie ułożysz sama tak jak fryzjer (szczególnie cienkich i przetłuszczających się).Będą rozsypywały Ci się w rękach a nie układały. A już nie wspomnę o wilgoci... Odpowiedz Link Zgłoś
aire1 Re: Przyklapnięte włosy. 26.01.09, 17:38 Zgadzam się, wycieniować mocno można grube gęste włosy, wycieniowanie cienkich włosów powoduje że zostaje kilka cienkich smętnie zwisającyh pasemek. Co do wałków, jak wy to robicie dziewczyny, mnie zawsze po tych wałkach koszmarnie plączą się włosy, nie mogę ich ściagnąć! Odpowiedz Link Zgłoś
joana.mz Re: Przyklapnięte włosy. 25.01.09, 21:30 czy któraś z Was może mi rozjaśnić - o jakie wałki-rzepy chodzi? mogę prosić o zalinkowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
velis Re: Przyklapnięte włosy. 25.01.09, 22:28 Cos takiego np. www.hairstyle.abc24.pl/default.asp?kat=44926&pro=156058#fotka Odpowiedz Link Zgłoś
marrgaretta Re: Przyklapnięte włosy. 31.01.09, 15:09 Też mam cienkie i przetłuszczające się włosy i nie ma takiej możliwości, żeby te wałki trzymały się same... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Przyklapnięte włosy. 21.02.09, 10:30 marrgaretta napisała: > Też mam cienkie i przetłuszczające się włosy i nie ma takiej możliwości, żeby t > e > wałki trzymały się same... :/ a wynalazek typu wsuwki?Moja mama uzywa ich do wałków ooodkąd pamietam;) Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda_pl Re: Przyklapnięte włosy. 25.01.09, 22:47 Google Grafika czasem ułatwia życie;)... images.google.com/images?q=wa%C5%82ki+rzepy&btnG=Szukaj+obraz%C3%B3w&um=1&hl=pl&lr=lang_pl&client=opera&rls=pl&sa=2 Odpowiedz Link Zgłoś
zoe125 Re: Przyklapnięte włosy. 21.02.09, 10:16 Ja problem z przetłuszczaniem sie włosów rozwiązałam przechodząc na szampon dziecięcy Bebi. Z codziennego mycia przeszłam na mycie codwa dni. Sek w tym, że ten szampon jest ciężko dostać, wiem, gdzie go kupuję w Warszawie, ale ogólnie dystrybucja jest kiepska. Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Przyklapnięte włosy. 21.02.09, 10:27 Mam podobne włosy,tyle tylko,że wiecznie falują i skręcają się.Przez lata nie używałam żadnych pianek lakierów itp,ale teraz widze ,że to konieczność:(U mnie najlepiej sprawdza sie www.skapiec.pl/img/244799-116-1-wella-wellaflex-lakier-do-wlosow-cienkich-i-delikatnych.html i pianka wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=14319 Lakier jest o tyle dobry,że mozna przeczesywać włosy,nie sa sklejone,a wieeczorem wszystko się ładnie wyczesuje z włosów Odpowiedz Link Zgłoś
azja811 Re: Przyklapnięte włosy. 21.02.09, 17:21 Miałam identyczny problem jak Ty. Do czasu kiedy nie zmieniłam fryzjerki- teraz musze jeździć do niej 35 km. Najważniejsze jest dobre cięcie. Kiedys używałam grubych wałków, alkierów i pianek, na które wydawałam masakryczne pieniądze- efekt mizerny. Teraz mam nową fryzjerkę i od tego czasu, nawet jak mam włosy- zdawałoby się obciete na równo, to w takie sposób że odbijają od głowy- przez cały dzień!I wydaje się byc ich dwa razy więcej.Ale znaleźć dobrego fryzjera to naprawde niełatwa sztuka. Odpowiedz Link Zgłoś
annjen Re: Przyklapnięte włosy. 08.03.09, 13:37 idąc za radą uczestniczek forum nabyłam szampon vichy zwiększający objętość i... masakra. włosy się sypią, są bardzo miękkie i nie chcą się ułożyć. nie ma mowy o większej puszystości. nadmieniam, że używałam do tej pory elseve regenium i byłam zadowolona, tylko teraz chciałam trochę zapuścić włosy, wiec uznałam, ze może ten cudo-szampon pomoże mi utrzymać kształt fryzury. elseve jest skuteczny, kiedy regularnie obcinam włosy. i mam pytanie, czy po pierwszym użyciu może to tak wyglądać, a potem będzie lepiej? czy wyrzucić wynalazek do kosza, skrócić włosy i myć starym? Odpowiedz Link Zgłoś