Gość: wujek IP: 89.243.183.* 09.03.09, 08:38 Ten PL to jest raj na ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: david "Rz": Optymistyczny Polak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.09, 08:39 Podawanie wyników badań z 2008 r. to głupota i debilizm do kwadratu. To były inne czasy, propaganda medialna cudaków z rządu mąciła ludziom w głowach, udawano, że wszystko ok. i wzrost PKB ma wynieść w 2009 r. ponad 4,5 %. Jak jest teraz każdy widzi ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ed "Rz": Optymistyczny Polak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.09, 08:47 A ja od początku tego roku dostałem podwyżkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goldenbaum Re: "Rz": Optymistyczny Polak IP: 213.77.28.* 09.03.09, 08:58 My jesteśmy przyzwyczajeni do biedy i kryzysu. To dla nas normalny stan. Polak sobie poradzi. Jesteśmy znani z kombinowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrówa "Rz": Optymistyczny Polak IP: *.acn.waw.pl 09.03.09, 09:14 Ten kryzys to taka dziwna sprawa. Niby jest, ale taki jakiś mało bolesny. U mnie w pracy były zwolnienia, teraz pracuje ok. 2/3 tej liczby osób co rok temu. Mnie nie zwolniono, więc tak bardzo nie odczułam. Z kolegów którzy odeszli większośc ma juz pracę. Tak że mimo kryzysu ludzie sobie świetnie radzą. Nie jest tak źle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: david Powiedz to tym pracującym za połowę pensji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.09, 09:30 zwalnianym grupowo. Pojedyncze przypadki o których piszesz o niczym nie świadczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrówa Re: Powiedz to tym pracującym za połowę pensji IP: *.acn.waw.pl 09.03.09, 10:07 Dla mnie zwolnienia grupowe to jakieś "pojedyńcze przypadki" które znam tylko z prasy, właściwie nie mam nikogo znajomego kogo by to dotknęło. To co obserwuję bezpośrednio wokół siebie opisałam powyżej. To że masz inne obserwacje nie oznacza że moje są błędne, tylko że najwyraźniej obracamy się w innych środowiskach. Odpowiedz Link Zgłoś
ksionc_proborzdz Re: "Rz": Optymistyczny Polak 09.03.09, 09:27 Gorzej jak za reformy Balcerowicza być nie może, więc się kryzysu nie ma co bać. Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Re: "Rz": Optymistyczny Polak 09.03.09, 10:43 ksionc_proborzdz napisał: > Gorzej jak za reformy Balcerowicza być nie może, więc się kryzysu nie ma co bać > . W porównaniu z "reformami" jaruzelskiego z l 80-tych,reformy balceronowicza to mały pikuś Odpowiedz Link Zgłoś
ksionc_proborzdz Re: "Rz": Optymistyczny Polak 09.03.09, 11:16 Czyli Ci co przeżyli jedno i drugie, śmieją się kryzysowi w twarz. Taki kryzys to w porównaniu z tamtymi czasami- druga Irlandia i Japonia w jednym. Odpowiedz Link Zgłoś
bergerac Re: "Rz": Optymistyczny Polak 09.03.09, 12:45 ksionc_proborzdz napisał: > Gorzej jak za reformy Balcerowicza być nie może, więc się kryzysu nie ma co bać > . Ciekawe co byś jadł, gdyby nie ta znienawidzona przez Ciebie regorma... Odpowiedz Link Zgłoś
ksionc_proborzdz Re: "Rz": Optymistyczny Polak 09.03.09, 13:01 Nie oceniam sensu przeprowadzenia reformy, tylko jej ówczesny skutek. Nawet jej zagorzały zwolennik nie zaprzeczy, że dała ludziom w kość, zwłaszcza najbiedniejszym. I nie ma co się tutaj emocjonować, kryzys przy tym to pikuś. Odpowiedz Link Zgłoś
chronski "Rz": Optymistyczny Polak 09.03.09, 09:29 Ja od 1989 roku żyję z kryzysem.Kryzys to mój brat-to mam się gniewać na brata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beerman Re: "Rz": Optymistyczny Polak IP: *.isw.intel.com 09.03.09, 10:29 Rozumiem, że urodziłeś się w 1989 roku albo masz amnezję, ewentualnie byłeś wysoko postawionym działaczem partyjnym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc "Rz": Optymistyczny Polak IP: *.83.171.168.170.ip-pool.NEFkom.net 09.03.09, 09:29 glowna przyczyna optymizmu Polakow jest slepota... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ` "Rz": Optymistyczny Polak IP: *.chello.pl 09.03.09, 09:35 Oni po prostu kryzysu z prawdziwego zdarzenia nie widzieli. Kwestia skali porównawczej. Odpowiedz Link Zgłoś
ksionc_proborzdz Re: "Rz": Optymistyczny Polak 09.03.09, 09:39 Niektórzy widzieli już, albo znają z opowiadań: wojnę, okupację, kartki, stan wojenny, dzikie wymiany pieniądza, reformę Balcerowicza, to co im jakiś kryzys? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drf U nas recesja dopiero sie zaczyna.Cierpliwości... IP: *.chello.pl 09.03.09, 09:43 A jatka będzie większa niż we Francji czy Austrii Odpowiedz Link Zgłoś
hollowcat kryzys mamy nieprzerwanie od 966 roku 09.03.09, 09:53 Polska to dziwny kraj gdzie dla wielu marzeniem jest pensja w wysokości średniej krajowej (500 euro). Wyjdziemy z kryzysu o ile nie dopuścimy znowu do władzy oszołomów. Odpowiedz Link Zgłoś
airborell Re: kryzys mamy nieprzerwanie od 966 roku 09.03.09, 10:41 > Polska to dziwny kraj gdzie dla wielu marzeniem jest pensja w wysokości średniej krajowej. Podobnie dziwne są w takim razie wszystkie kraje świata ;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Macho Re: kryzys mamy nieprzerwanie od 966 roku IP: 213.199.193.* 09.03.09, 10:45 Dopóki nie wyrzuci się na zbity pysk czarną sotnie okradającą kraj nie ma szans by było lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 "Rz": Optymistyczny Polak 09.03.09, 09:58 Polakom żaden kryzys niestraszny, gdy się udało pozbyć jednego Kaczora, a i drugi - na wylocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg1900 "Rz": Optymistyczny Polak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.09, 10:02 To wszystko względne. Dla jednego kryzysem będzie zmniejszenie zarobków, dla drugiego brak możliwości wyjazdu na wakacje do Hiszpanii. Czy wiecie co byłoby największym kryzysem dla Francuza? Gdyby zlikwidowali weekendy (z piątkiem włącznie)! Wszystko jest względne, ale musimy dążyć do normalności i przewidywalności. W Polsce jest ciągle mnóstwo przypadkowości i spekulacji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwyczajny a ja też idę do nowej pracy IP: *.t-mont.net.pl 09.03.09, 10:14 jak w temacie. jaki kryzys? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tuptek z Eire "Rz": Optymistyczny Polak IP: 89.124.236.* 09.03.09, 12:18 Chyba ci wszyscy badani nie mają pojęcia co dzieje się w bogatych krajach zachodu. Bezrobocie rośnie w turbo prędkości, firmy tracą zamówienia, tną koszty i liczbę zatrudnionych, rząd wprowadza kolejny podatek na ratowanie budżetu. Jeśli Polacy myślą, że są radosną wyspą szczęścia, to pogadajmy za jakieś pół roku. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: "Rz": Optymistyczny Polak 09.03.09, 17:21 Zgadza się. Kryzys będzie widać dopiero wraz ze znacznym wzrostem bezrobocia. Ludzie łatwo zapomnieli jak rynek pracy wyglądał przed 2004 r. Odpowiedz Link Zgłoś
jana51 "Rz": Optymistyczny Polak 09.03.09, 13:38 Są dwa powody takiego wyniku badań - primo: inne badania dowodzą niezbicie, że trzy czwarte populacji to idioci - i secundo: posierpniowa kartoflandja od dwudziestu lat w kryzysie - był więc czas przywyknąć ;-) Odpowiedz Link Zgłoś