Dodaj do ulubionych

chciałabym kupić prawdziwy podkład mineralny

23.03.09, 09:44
Ostatnio zauważyłam wysyp podkładów mineralnych (o różnej konsystencji)
niestety większość tych w drogerii to mineralne z nazwy, a lista składników
ogromna. Chciałabym zamówić podkład (w formie pudru sypkiego)silnie kryjący,
bardzo jasny o tonacji neutralnej (beżowej). Obecnie używam podkładu Gosh
X-ceptional odcień najjaśniejszy i pudru Manhattan Soft compact 0 (1 już dla
mnie za ciemna).
Przeczytałam, że dobry jest Everyday Minerals Intensive Mineral Foundation
tyle tylko, że nie znam angielskiego i nie wiem jak go zamówić. Widziałam na
allegro były próbki chociaż jest tam mniej odcieni do wyboru.
Obserwuj wątek
    • ida17 Re: chciałabym kupić prawdziwy podkład mineralny 23.03.09, 13:45
      Rzeczywiscie chyba Everyday jest nalepszy pod tym wzgledem. Tez nie
      wiem jak zamowic go ze strony tej firmy. Zalogowalam sie tam i nie
      wiem co dalej.Zamowilam sobie 4 probki z Allegro zeby wybrac jakos
      swoj kolor.Mysle ze w koncu znajdzie sie jakis dystrybutor tych
      kosmetykow w Polsce i bedzie mozna bez problemow zamawiac je z
      Polskiej strony.
      • marta_monika Re: chciałabym kupić prawdziwy podkład mineralny 23.03.09, 14:23
        Jeszcze raz - jak zamawiac probki i kosmetyki z Everyday Minerals -
        instrukcja krok po kroku jest tutaj
        wizaz.pl/forum/showpost.php?p=8563195&postcount=1 oraz tutaj
        wizaz.pl/forum/showpost.php?p=8717781&postcount=117
    • ida17 Re: chciałabym kupić prawdziwy podkład mineralny 23.03.09, 15:25
      Najbardziej przerazala mnie platność ale zrozumialam z tych
      wskazowek ,że jesli np. mam konto w mBanku to nie musze nic
      wymieniać tylko placic normlanie w polskiej walucie...Mam nadzieje...
      • marta_monika Re: chciałabym kupić prawdziwy podkład mineralny 23.03.09, 15:59
        Kupujac kosmetyki EDM mozesz placic karta kredytowa albo za pomoca
        PayPal czyli specjalnego konta doladowywanego z konta bankowego.
        Jesli zalozysz konto na PayPal to mozesz przelac na nie pieniadze z
        polskiego konta (zlotowki) i potem placic w internecie za pomoca
        PayPal. Nie wiem jaki przelicznik dolary-zlotowki ma PayPal.
        wizaz.pl/forum/showthread.php?t=288711
        • ida17 Re: chciałabym kupić prawdziwy podkład mineralny 23.03.09, 16:05
          Dzięki . Teraz to trochę pojęłam :)
    • katerina233 Re: chciałabym kupić prawdziwy podkład mineralny 23.03.09, 16:16
      z tego comi wiadomo to tylko isadora ma całkowicie naturalny podkład
      mineralny
      • chicarica Re: chciałabym kupić prawdziwy podkład mineralny 25.03.09, 08:52
        Mam marki Sephora i wg mojej najlepszej wiedzy jest to podkład w 100% mineralny.
        • kiepureczka Re: chciałabym kupić prawdziwy podkład mineralny 12.11.13, 16:39
          prawdziwe mineraly mają w swoim skladzie same mineraly i są w stu procentach naturalne np z earthnicity takie sa. Sprawdz sobie sklady, poczytaj to bedziesz wiedziec :)
    • rhodeisland polecam firme Colorescience 25.03.09, 03:15
      • ida17 Re: Everyday... 27.03.09, 14:15
        A ja zamówilam sobie na Allegro probki podkladow Everyday i zaden z
        kolorów nie jest odpowiedni dla mojej cery. Wiekszosc jest za jasna.
        Wygladam jak posypana mąką . Jeden ciemniejszy okazal sie zbyt
        ciemny. Trudno jest wybierac w ten sposob kolor . Na razie zostaje
        przy Vichy. Jest najlepszy ze wszystkich dostepnych u nas.
        • qv1 Re: Everyday... 27.03.09, 22:47
          Również zamówiłam w końcu przez allegro (szybsza dostawa, niż z EDM). Mam bardzo
          jasną karnację i wybrałam odcienie neutralne Buff fair neutral i fairly light
          neutral.
          Tylko pozostaje pytanie o rodzaj pędzla. Oglądając filmy na youtube zauważyłam,
          że nakładają albo grubym, szerokim pędzlem (kabuki)wykonując ruchy okrężne, albo
          wąskim, z długą rączką (ruchy od czoła do brody).
          Osobiście średnio mi się podoba pomysł kupna pędzla za min. 40 zł. Będąc w
          drogerii naturze widziałam szerokie, ogromne pędzle za 15 zł i takie właśnie
          wąskie na długiej rączce. Który byłby lepszy?
          • daslicht Re: Everyday... 27.03.09, 23:53
            Ten z Rossmanna :P serio mówię, całkiem fajne mają te pędzle
    • pochodnia_nerona Re: chciałabym kupić prawdziwy podkład mineralny 27.03.09, 23:23
      Chciałabym ostrzec przed kłamliwą reklamą podkładu Astor. W Vivie, która została
      zakupiona dla filmu, znalazłam próbkę nowego podkładu Mineral Match. W reklamie
      twarz Przybylskiej zachwala podkład i puder. W opisie podkładu widnieje m.in.
      taki tekst: "nie zawiera talku, składników perfumowanych i jest beztłuszczowy".
      Zaglądam na tyły próbki, a tam, jak byk: talc. Co prawda, nie na pierwszym
      miejscu, ale zawsze... I PO CO TO OBRZYDLIWE KŁAMSTWO? Jak się która sparzy, to
      więcej nie kupi, a ja, po odkryciu tego szwindlu, niczego nie kupię tej firmy.
    • metamorphosis4 Re: chciałabym kupić prawdziwy podkład mineralny 12.11.13, 21:09
      Ja kupuję Amilie. Nie podaję strony, bo to chyba niedozwolona reklama. Możesz wygooglać ;) Mają bardzo duży wybór odcieni i próbka w woreczku strunowym kosztuje chyba 2,90. Pełnowymiarowe pudełeczka sa w cenie 36zł., więc też nie majątek. Ostrzegam jednak, ze najjaśniejsze odcienie są zwykle zbyt jasne dla każdego. Gdybyś miała kupować próbki, to przy bardzo jasnej cerze polecam zaczynac od środkowych (W kolejności trzeci od lewej). Sa naprawde fajne. Kryją moje przebarwienia i twarz wygląda bajecznie, a swoje lata mam ;)
      Nakładam na mokro - pędzelkiem flat top, który przed każdą aplikacją spryskuje wodą termalną.
    • nataasha Re: chciałabym kupić prawdziwy podkład mineralny 13.11.13, 00:30
      Marki niektórych "czystych" minerałów już zostały wymienione, ja ze swojej strony mogę dorzucić Anabelle Minerals. Powinny ci podpasować, bo formuła kryjąca jest naprawdę kryjąca, wysyłka jest prosta (firma jest polska), próbki duże i w miarę tanie. Na minus może dzialać jedynie dość ubogi wybór kolorów, ja muszę mieszać ze sobą dwa odcienie żeby było ok.
      Z naszych krajowych minerałów jest jeszcze Pixie, ale obecna formuła wielu osobom nie odpowiada, a nowa jest w fazie opracowania. Na all dostępne są jeszcze próbki Meow, mają dość dużo kolorów, dobrze opisanych więc może coś wybierzesz. Wiem że już kupiłaś próbki ale podrzucam kolejne firmy, podkłady mineralne to naprawdę super sprawa, tylko trzeba trafić na swój ideał :-)
      Jeśli chodzi o pędzle to sprawdz na all sushade minerals, ich flat top (i kabuki też) kosztuje niecałe 20zł a jakościowo nie odbiegają od pędzli Pixie i Everyday Minerals.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka