Dodaj do ulubionych

LOXON - help!!!

26.11.03, 08:14
Dziewczyny, pomóżcie. Od pewnego czasu przerzedzily mi sie wlosy. Nie sa to
moze jakies drastyczne zmiany, ale mam ich mniej niz kiedys. Dermatolog
przepisal mi LOXON 5%, zaznaczyl jednak, ze po 2-3 pierwszych uzyciach wlosy
moga wypadac jeszcze bardziej.czy to prawda?? Boje sie zaczac stosowac ten
plyn, zeby mi sie nie pogorszylo. Powiedzcie proszę, jak to naprawdę jest???
Obserwuj wątek
    • karolinach3 Re: LOXON - help!!! 26.11.03, 08:21
      meggi, ja wlasnie jestem po trzecim "psiknięciu" loxonu 2 i nic od tego wiecej
      mi nie wypadło!!! takze tego sie chyba nie obawiaj. poza tym na tym forum byly
      dziewczyny, ktore uzywaja i bardzo chwaliły. lekarzom możesz nie ufać, ale
      koleżankom w niedoli to chyba trzeba ;)
    • meggi7 Re: LOXON - help!!! 26.11.03, 10:54
      Dzięki za pokrzepiająca informację:-) Teraz chyba bez obaw mogę zacząc stosowac
      ten specyfik. mam jeszcze pytanko: czy po kazdym uzyciu trzeba umyć wlosy?
      Pytam, bo każde mycie glowy to kilkadziesiat wlosow mniej:(( Dzieki stokrotne
      za odpowiedz.
      • ry-bka Re: LOXON - help!!! 26.11.03, 11:03
        hej! Ja juz od marca stosuje loxon. Wcieram go wieczorem a rano myje glowe. Ale
        mysle ze nie jest to konieczne, ja po prostu od zawsze codziennie myje glowe:)
        Musze przyznac ze na poczatku stosowania mialam wrazenie ze wlosy mi troche
        bardziej wychodza, ale ja stosowalam go razem z Alpicortem i to moze od tego
        wymieszania. Gdyby nawet troche bardziej Ci sie wlosy sypaly to i tak warto!
        Ja jestem zachwycona, bo po latach walki z cienkimi wypadajacymi wlosami
        nareszcie czuje ze ta walke wygralam. Wszyscy znajomi mi mowia ze mam jakies
        inne wlosy- a ja mam ich po prostu wiecej:))))))))
      • karolinach3 Re: LOXON - help!!! 26.11.03, 11:09
        Myszko - teraz to mnie zatkałaś pytaniem o mycie!!! Ja robiłam już trzy razy i
        nie myłam!!! Na instrukcji nic nie jest napisane a ja nie lubie myć codziennie
        wlosów z dwóch powodów - bo mi sie nie chce ich codzinnie układac i suszyc
        przed pracą, a poza tym - tak jak mówisz - każde mycie - kilkadziesiat wlosów
        mniej ;) także ja pozostaję przy stosowaniu tego i nie myciu! :) odezwij sie -
        jakie bedziesz miala efekty - sama jestem ciekawa :)
    • ola4444 Re: LOXON - help!!! 27.11.03, 11:56
      A jak stosujecie ten Loxon? Ja oprocz tego, ze wypadaja mi wlosy na potege,
      mam gole place. I mi lekarz kazal wcierac w te gole place. I teraz mysle, ze
      moze warto w cala glowe? Ale wtedy technicznie jest to trudne.
      Usciski
      Ola
      • karolinach3 Re: LOXON - help!!! 27.11.03, 12:11
        Olka - chyba dobrze Ci lekarz poradził - bo od tego mają rosnąć nowe włosy -
        wiec jak najbardziej w gołe wcieraj; ale ja się wczoraj też radziłam jednej z
        dziewczyn i rada była taka, żeby wcierać jednego dnia bardziej tu a kolejnego w
        inne miejsce.
    • oksana.zarewicz Re: LOXON - help!!! 29.11.03, 15:25
      Witam
      Po zastosowaniu Loxonu na skórę głowy wieczorem, proszę już nie myć włosów.
      Poranne mycie zależy od własnego uznania. Jeżeli włosy wymagają mycia, to nie
      ma przeciwwskazań, aby myć je codziennie. Najważniejszym jest jednak, aby nie
      myć włosów tuż po wtarciu preparatu, tak aby mógł on zadziałać. Jeśli włosy
      wymagają mycia, to lepiej umyć je przed wcieraniem Loxonu. Radzę także zajrzeć
      do wątku 107.
      Pozdrawiam
      Oksana

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka