polskiprl 04.04.09, 09:13 Hej. Jest bardzo dużo wątków nt depilacji bikini różnymi sposobami. Ale możecie mi powiedzieć jak się robi pasta cukrowa? I przepis na paste cukrowa. Jakiej długości maja byc wloski. Dziekuje za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kotapsota Re: Depilacja bikini- pasta cukrowa 13.04.09, 16:42 Dzień dobry. Od razu mówię, że nie podam Ci przepisu na pastę cukrową.Sama swego czasu szukałam przepisów w Internecie i znalazłam, robiłam sama, raz wychodziła super, raz do niczego. A ponieważ tych włosków do depilacji mam sporo (całe nogi), to byłam bliska załamania.Chodziłam też na zabiegi depilacji woskiem do salonu kosmetycznego, ale wstydziłam się tam pokazywać swoje nogi. I stał się "cud" Przypadkowo znalazłam na Allegro sklep z tymi wszystkimi pastami i okazało się, że on jest w moim rodzinnym mieście! Od tej pory kupuję tylko tam -cukrowy wosk do depilacji.Jest super na moje włoski. Aby je powyrywać woskiem, muszę trochę podhodować. Najlepiej jak są trochę dłuższe, to szybciej się wyrywają i nie zostaje ich prawie wcale.Poza tym wosk cukrowy jest też fajny-bo zmywa się go woda, a nie specjalnym olejkiem. I paski do depilacji po wypłukaniu, służą jeszcze do kilku depilacji. Ten wosk, który ja kupuje i jestem zachwycona, to: www.allegro.pl/item606020747_erbel_wosk_cukrowy_paski_szpatulki_zestaw.html Ale może Ty masz cieńsze włoski i może Tobie zaproponują inny rodzaj wosku w tym sklepie? Pozdrawiam serdecznie Joanna z Białegostoku Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda_pl Re: Depilacja bikini- pasta cukrowa 13.04.09, 18:16 Nie wiem czy przypadkiem nie odpowiadam na spam:P, ale to co tu pokazałaś to jest wosk cukrowy, a nie pasta cukrowa... Odpowiedz Link Zgłoś
kotapsota Re: Depilacja bikini- pasta cukrowa 14.04.09, 09:08 Acha. No faktycznie. Wosk cukrowy. Po prostu odpowiedziałam dziewczynie, bo wiem, jak sama się borykałam z depilacja i z tym cukrem. Pozdrawiam Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
kaska123 Re: Depilacja bikini- pasta cukrowa 14.04.09, 12:42 A czy kupilas tez urzadzenie do podgrzewania, czy robisz to zimnym woskiem, i czy jest to bardzo bolesne w porownaniu do zwyklego wosku u kosmetyczki Odpowiedz Link Zgłoś
marripossa Re: Depilacja bikini- pasta cukrowa 15.04.09, 00:00 Ja się depiluję woskiem/pastą cukrową i boli mnie o wiele mniej niż woskiem. I w ogóle lepiej się sprawdza. Podgrzewam pojemnik z pastą w mikrofalówce (kilkanaście sekund) wystarczy. Można też włożyć pojemnik do miski czy kubka z gorącą wodą na parę minut. Kupowanie jakiegoś badziewia do podgrzewania to wyrzucanie pieniędzy w błoto. Odpowiedz Link Zgłoś
polskiprl Re: Depilacja bikini- pasta cukrowa 15.04.09, 09:10 A ja jak robie paste cukrowa sama w domu to mi nigdy nie wychodzi. poradzcie dobry przepis i wytłumaczcie krok po kroku jak to sie robi? Odpowiedz Link Zgłoś