Dodaj do ulubionych

Depilacja bikini- pasta cukrowa

04.04.09, 09:13
Hej.

Jest bardzo dużo wątków nt depilacji bikini różnymi sposobami. Ale możecie mi
powiedzieć jak się robi pasta cukrowa? I przepis na paste cukrowa. Jakiej
długości maja byc wloski.

Dziekuje za pomoc
Obserwuj wątek
    • kotapsota Re: Depilacja bikini- pasta cukrowa 13.04.09, 16:42
      Dzień dobry.
      Od razu mówię, że nie podam Ci przepisu na pastę cukrową.Sama swego czasu
      szukałam przepisów w Internecie i znalazłam, robiłam sama, raz wychodziła super,
      raz do niczego. A ponieważ tych włosków do depilacji mam sporo (całe nogi), to
      byłam bliska załamania.Chodziłam też na zabiegi depilacji woskiem do salonu
      kosmetycznego, ale wstydziłam się tam pokazywać swoje nogi. I stał się "cud"
      Przypadkowo znalazłam na Allegro sklep z tymi wszystkimi pastami i okazało się,
      że on jest w moim rodzinnym mieście! Od tej pory kupuję tylko tam -cukrowy wosk
      do depilacji.Jest super na moje włoski. Aby je powyrywać woskiem, muszę trochę
      podhodować. Najlepiej jak są trochę dłuższe, to szybciej się wyrywają i nie
      zostaje ich prawie wcale.Poza tym wosk cukrowy jest też fajny-bo zmywa się go
      woda, a nie specjalnym olejkiem. I paski do depilacji po wypłukaniu, służą
      jeszcze do kilku depilacji.
      Ten wosk, który ja kupuje i jestem zachwycona, to:
      www.allegro.pl/item606020747_erbel_wosk_cukrowy_paski_szpatulki_zestaw.html
      Ale może Ty masz cieńsze włoski i może Tobie zaproponują inny rodzaj wosku w tym
      sklepie? Pozdrawiam serdecznie
      Joanna z Białegostoku
      • jagoda_pl Re: Depilacja bikini- pasta cukrowa 13.04.09, 18:16
        Nie wiem czy przypadkiem nie odpowiadam na spam:P, ale to co tu
        pokazałaś to jest wosk cukrowy, a nie pasta cukrowa...
        • kotapsota Re: Depilacja bikini- pasta cukrowa 14.04.09, 09:08
          Acha. No faktycznie. Wosk cukrowy. Po prostu odpowiedziałam dziewczynie, bo
          wiem, jak sama się borykałam z depilacja i z tym cukrem.
          Pozdrawiam
          Joanna
          • kaska123 Re: Depilacja bikini- pasta cukrowa 14.04.09, 12:42
            A czy kupilas tez urzadzenie do podgrzewania, czy robisz to zimnym
            woskiem, i czy jest to bardzo bolesne w porownaniu do zwyklego wosku
            u kosmetyczki
            • marripossa Re: Depilacja bikini- pasta cukrowa 15.04.09, 00:00
              Ja się depiluję woskiem/pastą cukrową i boli mnie o wiele mniej niż woskiem. I
              w ogóle lepiej się sprawdza. Podgrzewam pojemnik z pastą w mikrofalówce
              (kilkanaście sekund) wystarczy. Można też włożyć pojemnik do miski czy kubka z
              gorącą wodą na parę minut.
              Kupowanie jakiegoś badziewia do podgrzewania to wyrzucanie pieniędzy w błoto.
              • polskiprl Re: Depilacja bikini- pasta cukrowa 15.04.09, 09:10
                A ja jak robie paste cukrowa sama w domu to mi nigdy nie wychodzi. poradzcie
                dobry przepis i wytłumaczcie krok po kroku jak to sie robi?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka