Dodaj do ulubionych

Jaki podkład wyrównujący koloryt przy upale?

03.05.09, 09:07
Prosze doradźcie-czego używac do twarzy oprócz kremu ,kiedy temperatura 40
stopni i wszystko spływa...Chodzi o wypoczynek, wakacje, nie nosze wtedy
makijazu, ale chciałabym chociaz twarz miec "wyrównaną"...Żle się czuje z
naturalną twarzą, nie jest doskonała dlatego zawsze mam podkład wyrównujący
koloryt .
Czy są takie kremy z "kolorem", albo podkłady z filtrem, które można nałozyc
spokojnie na wakacjach i nie spłyną?
Obserwuj wątek
    • issey_miyake Re: Jaki podkład wyrównujący koloryt przy upale? 03.05.09, 11:59
      Najlepszy jest jak dla mnie krem tonujący z filtrem 50+. W swojej ofercie ma
      Bioderma, Avene. Mnie odpowiada Bioderma, ale dobrze by było gdybyś dobrała
      sobie odpowiedni odcień.
      • denna Re: Jaki podkład wyrównujący koloryt przy upale? 03.05.09, 12:02
        A dla mnie najlepszy jest SVR 50+
        jest koloru b. jasnego podkładu, a jako, ze sie nie opalam i
        karnacje mam chłodną, to nadaje sie dla mnie znakomicie
        matowie go tylko krzemionką i jest git!
        Najlepiej zdobyć próbki.
        • niesubordynacja Re: Jaki podkład wyrównujący koloryt przy upale? 03.05.09, 12:15
          denna napisała:
          > matowie go tylko krzemionką i jest git!

jak to krzemionka? w jakiej jest postaci ta przez Ciebie uzywana, i gdzie ja
          zdobywasz, zainteresowalo mnie to:)
          • b-b1 Re: Jaki podkład wyrównujący koloryt przy upale? 03.05.09, 12:55
            Ogromne dzięki za podpowiedzi!!!
            Mam jeszcze chwile do wyjazdu-więc potestuję co bedzie dla mojej twarzy najlepsze.
            Jeszcze raz dziekuję!
            • kam-ka Re: Jaki podkład wyrównujący koloryt przy upale? 03.05.09, 21:33
              Może zacznij kilka dni przed wyjazdem używać balsamów brązujących do ciała.
              Używaj ich na całe ciało, włącznie z twarzą, to i tam będziesz miała wyrównany
              koloryt i przy okazji lekką opaleniznę, bez ryzykowania przebarwień
              posłonecznych. Moim zdaniem w sam raz na "przedurlopowe" przygotowanie.
              • b-b1 Re: Jaki podkład wyrównujący koloryt przy upale? 03.05.09, 21:55
                kam-ka napisała:

> Może zacznij kilka dni przed wyjazdem używać balsamów brązujących do ciała.
                > Używaj ich na całe ciało, włącznie z twarzą, to i tam będziesz miała wyrównany
                > koloryt i przy okazji lekką opaleniznę, bez ryzykowania przebarwień
                > posłonecznych. Moim zdaniem w sam raz na "przedurlopowe" przygotowanie.
                Samoopalacze/balsamy brązujące nie dla mnie-potwornie wysuszają mi
                skórę-próbowałam już-nic z tego...
                Mnie tylko o twarz chodzi-cerę mam po prostu taka sobie nieciekawą,zawsze coś
                tam wyskoczy, co dobrze jest zamaskować podkładem.
                • minniemouse Re: Jaki podkład wyrównujący koloryt przy upale? 03.05.09, 22:31
                  sprobuj podkladu w pudrze. Rimmel ma taki,
                  well.ca/images/large/products/rimmel-london-stay-matte-powder-_1187105945_LRG.png
                  E Lauder ma Double Wear ktory dobrze sie spisuje zamiast fluidu czy
                  kremu
                  albo podkladow mineralnych np Maybelline.

duzo tego jest.
                  na pryszcze punktowo korektor.

Minnie
                  • b-b1 Re: Jaki podkład wyrównujący koloryt przy upale? 04.05.09, 09:47
                    minniemouse napisała:

> sprobuj podkladu w pudrze. Rimmel ma taki,
                    > well.ca/images/large/products/rimmel-london-stay-matte-powder-_1187105945_LRG.png
                    > E Lauder ma Double Wear ktory dobrze sie spisuje zamiast fluidu czy
                    > kremu
                    > albo podkladow mineralnych np Maybelline.
                    >
                    > duzo tego jest.
                    > na pryszcze punktowo korektor.
                    >
                    > Minnie
                    >
                    >
                    Wybór jest duży, ale mało który podkład wytrzymuje 40-50 stopni..zawsze coś ze sobą zabieram -maybelin bardzo lubię, ale odpada w przedbiegach-spływa..
                    Art deco jak również loreal, nawet przy obecnej temperaturze nie wytrzymują moich łez, które czasami lecą z powodu rażącego słońca-robią się zacieki na twarzy, więc co tu mówic o np pryskającej słonej wodzie.
                    Twarzy na słońce staram się nie wystawiać-ale czasami sie nieumyslnie zdarzy-więc rowniez chodzi o to, aby podkład nie powodował opalania się w plamki..

• elfia4 Re: Jaki podkład wyrównujący koloryt przy upale? 04.05.09, 20:09
                      Przy 40-50 stopniach nie wystarczy nie wystawiać twarzy do słońca. Trzeba ja dobrze zabezpieczyć przed promieniami warstwą filtra. Wypróbuj 2w1 czyli filtr tonujący, nadający kolor. Zawsze mozna go w ciągu dnia nałożyć ponownie, jeśli się zetrze.
                      Możesz też poszukać podkładu mineralnego, ale w 100% mineralnego, a nie jakiegoś loreala czy maybelline z talkiem:/
                      Ma je w ofercie wiele firm amerykańskich (rhea, EDM, buff itd.) a w Polsce w drogeriach Natura mozesz kupić puder mineralny essence w formie sypkiej. Puder mineralny nie powinien zbyt łatwo spłynąć w upale, szczególnie, ze na skórę nakładasz proszek, a nie tłusty fluid.
                      • b-b1 Re: Jaki podkład wyrównujący koloryt przy upale? 04.05.09, 21:08
                        elfia4 napisała:

> Przy 40-50 stopniach nie wystarczy nie wystawiać twarzy do słońca. Trzeba ja do
                        > brze zabezpieczyć przed promieniami warstwą filtra. Wypróbuj 2w1 czyli filtr to
                        > nujący, nadający kolor. Zawsze mozna go w ciągu dnia nałożyć ponownie, jeśli si
                        > ę zetrze.
                        > Możesz też poszukać podkładu mineralnego, ale w 100% mineralnego, a nie jakiego
                        > ś loreala czy maybelline z talkiem:/
                        > Ma je w ofercie wiele firm amerykańskich (rhea, EDM, buff itd.) a w Polsce w dr
                        > ogeriach Natura mozesz kupić puder mineralny essence w formie sypkiej. Puder mi
                        > neralny nie powinien zbyt łatwo spłynąć w upale, szczególnie, ze na skórę nakła
                        > dasz proszek, a nie tłusty fluid.
                        Przynaje się bez bicia nie stosowałam nigdy pudru sypkiego-bardzo dziekuję za radę!!
    • lola211 Re: Dior 03.05.09, 22:27
      am larwww.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=25207

Polecam.Przetestowałam w upałach chorwackich wakacji, spisal sie
      swietnie.Wspaniale nawilza, optycznie odmladza, cudownie odswieza
      cere, przy tym maskuje delikatnie niedoskonalosci.Ja mam
      przebarwienia na twarzy, ktore ten produkt naprawde ladnie krył.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka