Dodaj do ulubionych

Jakosc kosmetykow z AVON'u

IP: *.vgernet.net 28.01.02, 20:20
Dostalam dzisiaj katalog z produktami AVON'u i niektore rzeczy wygladaja
calkiem calkiem, rowniez ceny ale jak jest z jakoscia ????? Wolalabym uslyszec
odpowiedz od dziewczyn uzywajacych te kosmetyki niz od tych co sprzedaja .Bede
wdzieczna za wasze opinie.
Obserwuj wątek
    • Gość: konsulka Re: Jakosc kosmetykow z AVON'u IP: *.dami-rz.pl 28.01.02, 22:04
      Mam pytanie czy nie przyszło Ci do głowy, że konsultantki Avonu też uzywają
      kosmetyków Avonu. Tak samo jedne kosmetyki mogą być dla nich odpowiednie a inne
      nie (np. jeśli chodzi o uczulanie). Uczciwa konsultantka napewno kitu Ci nie
      będzie wciskać a napewno doradzi. Zawsze możesz też poprosić konsultantkę o
      próbki, dobra konsultantka powinna mieć ich całe masy. Może Ci również pokazać
      swoje własne produkty (oczywiście jeśli chce).
    • Gość: Maja Re: Jakosc kosmetykow z AVON'u IP: *.chello.pl 28.01.02, 22:12
      Niestety, nie ma nic za darmo. Jaka cena taka jakość, czyli mizerna
    • Gość: KICIEK Re: Jakosc kosmetykow z AVON'u IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.01.02, 22:28
      Używam AVONU i powiem Ci jedno - ceny są niskie bo AVON sprzedaje całe masy
      kosmetyków typu krem brzoskwiniowy czy krem do rąk i w związku z tym mogą
      pozwolić sobie, żeby na droższych kremach np. z retinolem zarobić mniej!
      Polecam szczególnie serię ANEW! Skład kosmetyków jest taki sam jak LANCOMA czy
      LOREALA. Mogę CI polecić moją konsultantkę bo zawsze mi dobrze doradzi!
    • Gość: Aga Re: Jakosc kosmetykow z AVON'u IP: 192.168.10.* 29.01.02, 01:18
      Mogę Ci polecić nawilżającą maseczkę z miodem i mlekiem. Działa naprawdę
      dobrze, po jej użyciu skóra jest nawilżona i gładka.
      Ale zdecydownie odradzam kupno szamponu z odżywką ogórek/mięta. Okropnie
      swędziała mnie po nim skóra głowy. Nie polecam też kremu z aloesem i kiełkami
      pszenicy z serii Naturals - zamiast nawilżać wysuszał mi skórę, poza tym
      dostałam po nim jakiegoś paskudnego uczulenia
      • Gość: Izabella Re: Jakosc kosmetykow z AVON'u IP: *.vgernet.net 29.01.02, 02:20
        Dziekuje wam wszystkim za dopowiedzi.
        Konsultantko pewnie ze przyszlo mi do glowy ze konsultantki uzywaja tych
        kosmetykow ale chcialam zasiegnac bardziej obiektywnej opini i chyba nie
        powinnas mi miec tego za zle. Jednego czego u takich wlasnie konsultantek nie
        znosze to natarczywosc;))

Czy wiecie cos o lakierach do paznokci, cieniach i kretkach do oczu ??
        • koralik27 Re: Jakosc kosmetykow z AVON'u 29.01.02, 08:38
          Mam bardzo duzo kosmetykow z AVONu - staram sie korzystac jak najwiecej z
          promocji, bo wcale nie uwazam, by te kosmetyki byly tanie!!! Najbardziej lubie
          kosmetyki kolorowe - szminki sa bardzo trwale i ladnie pielegnuja. Jedynie
          mozna miec problem z doborem koloru, bo w katalogu kolory (szczegolnie szminek)
          prezentuja sie niezbyt ciekawie. Moja ulubiona to satynowa Chic, do niej
          dobralam rewelacyjna konturowke Misty Rose. Ten kolor jest zarezerwowany
          na "wielkie wyjscie" :-))). Cienie do powiek tez sa bardzo trwale (zarowno
          te "AVON colours" jak i "colour trend"), tak samo lakiery do paznokci (moze
          AVON colours ma niezbyt wygodny pedzelek, ale wg mnie utwardza i pielegnuje
          paznokcie, a Colour Trend bardzo szybko schnie, no i jest jeszcze tanszy)
          Doskonale sa wszelkie plyny do kapieli, zele pod prysznic i balsamy do ciala.
          Uzywam teraz gruszkowego z serii Naturals (taki jest smakowity - mniam). Na
          zime jest doskonaly tez Balsam Aloesowy AVON BASIC. Swietna jest seria Skin So
          Soft, ale nie kazdemu odpowiada ten zapach, bo jest dosc intensywny. Kiedys
          mialam zel do pielegnacji biustu, byl bardzo wydajny, ale ja nie musze czegos
          takiego uzywac - dalam siostrze, ktora byla bardzo zadowolona.
          Nie uzywam zadnych AVONowych kosmetykow do twarzy. Jedyny krem, na jaki sie
          skusilam, to wspomniany wczesniej aloesowy z kielkami pszenicy. Byl dla mnie za
          lekki, natomiast swietnie sie sprawdza po ... depilacji bikini :-))) Ach,
          mialam tez taki matujacy - byl rzeczywiscie do niczego i bardzo mnie bolala po
          nim skora na calej buzi. Dalam mamie, by sprobowala i jest zadowolona, bo wg
          niej szybko sie wchlania!
          Mam jeszcze tusz do rzes - taki podkrecajacy "continous curl" i jestem bardzo
          zadowolona. Choc tu na forum spotkalam sie z negatywnymi opiniami na temat
          tuszy AVONu, ja nie mam nic im do zarzucenia.
          Na zakonczenie dodam, ze nie jestem konsultantka AVONu :-))).
          Pozdrawiam, Koralik
    • Gość: I. Re: Jakosc kosmetykow z AVON'u IP: 10.85.101.* 29.01.02, 11:10
      Posluchaj ja pomimo ze jestem konsultantka Avonu uwazam ze jestem bardzo obiektywna bo szanuje swoje cialo i
      nie nakladam na nie byle czego.Uwazam ze Avon ma dobre rzeczy jesli chodzi o pielegnacje np.balsamy(z
      miodem i z mlekiem),krem do stop,szampony(tez zalezy ktore)dezodoranty.Mnie wogole nie odpowiadaja
      kosmetyki do makijazu.Fluidu wieczorem wogole juz nie zobaczysz na swojej twarzy(0-o trwalosci),maskary sa
      do niczego a lakiery do pozanokci szybko sie scieraja na koncowkach.
      acha.polecam tez kremy do rak.
      pozdr I.
      • Gość: Izabella Re: Jakosc kosmetykow z AVON'u IP: *.vgernet.net 29.01.02, 16:01
        Jeszcze raz serdeczne dzieki teraz wiem juz cos wiecej ;))
        • Gość: gAndzia Re: Jakosc kosmetykow z AVON'u IP: *.se.com.pl 20.05.02, 15:35
          Avon, jak każda tania i masowa firma sprawdza się w przypadku młodych i
          niewymagajacych (jakościowo i z bezproblemową cerą) klientek. Dla mnie to
          kompletne badziewie, a zwłaszcza beznadziejne mają lakiery do paznkoci i
          szampony.
    • Gość: kasik Re: Jakosc kosmetykow z AVON'u IP: *.wloclawek.sdi.tpnet.pl 21.05.02, 10:53
      Polecam antyperspiranty , zwłaszcza z szałwią i aloesem i Sunny Skies.Swietne
      na lato , świeżo i lekko pachną.
    • Gość: agul Re: Jakosc kosmetykow z AVON'u IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 21.05.02, 12:14
      Moim zdaniem Avon ma dobre kosmetyki białe, a kolorówka już jest taka sobie. Ja
      uwielbiam na przykład taki żel na cellulitis chłodzący, mleczka i balsamy,
      odżywki do włosów i peelingi do ciała. A, no i maseczki też mają super,
      ostatnio odkryłam taką rozgrzewającą, nakładasz na twarz i robi ci się gorąco,
      ona jest oczyszczająca z lekkim peelingiem ładnieoczyszcza twarz. I to nie jest
      prawda, że to są kosmetyki dla mało wymagających kobiet, bo wcale nie są gorsze
      od np chanel, która ma pielęgnacyjne beznadziejne!
      Pozdrawiam
      • Gość: aga71 Re: Jakosc kosmetykow z AVON'u IP: *.MAN.atcom.net.pl 21.05.02, 14:14
        jakosc jest raczej niska, choc kilka produktow da sie uzywac.

O dziwo, polubilam nawet dwa zapachy - z serii Nature's Perfumery Orchidea i Momoza, oraz Little Black Dress. ten ostatni ma fajny krem pachnacy do ciala - duza objetosc, a zapach dosc trwaly.

jestem tez zadowolona z cienia poj. w odcieniu Classic Canvas, ale nie jest to zadna rewelacja, po prostu przecietny cien w cielistym kolorze.

uzywalam kilku kremow do twarzy, zaden nie odpowiadal mi na tyle, zeby go kupic ponownie, niektore zuzywalam do ciala, bo do twarzy sie nie nadawaly.

Kremy i inne specyfiki, szczegolnie te do cer tradzikowych, tlustych itp. wiele osob podrazniaja, i nic dziwnego, wystarczy spojrzec na liste skladnikow.

Zel pod prysznic powodowal u mnie pieczenie intymnych okolic ciala - a nie zdarzylo mi sie to juz z zadnym zelem pod prysznic od lat!

Kosmetyki kolorowe sa zcesto wrecz okropne - cienie w sztyfcie strasznie twarde, szminki tez suche (te ktore maja byc nawilzajace, tych uper trwalych to sie balam sprobowac). Nie sposob dobrac kolor, bo obrazki w katalogu bardzo sie roznia od rzeczywistosci.

generalnie, juz lepiej chyba wybrac cos z polskich tanich kosmetykow, chociazby Polleny-Ewy czy Urody, niektore kremiki itp. sa calkiem do rzeczy, krzywdy raczej nie zrobia, a kosztuja mniej niz Avon.

aga

• Gość: gigi22 Re: Jakosc kosmetykow z AVON'u IP: 213.77.28.* 22.05.02, 12:12
      Szczerze mogę Ci polecić szampony z serii Advanced Techniques, a szczególnie do
      włosów cienkich i przetłuszczających się. Do tego rewelacyjnie działa na moją
      skórę balsam z serii Milk&Honey - prześlicznie pachnie i skóra zostaje po nim
      gładka i miękka. Ostatnio odkryłam też mleczko do ciała z serii Skin-so-soft -
      co prawda zapach jest taki sobie, ale efekty są niesamowite - skóra leciutko
      połyskuje, jest niesamowicie miękka... chyba żaden balsam dotąd nie spowodował
      takiego efektu na mojej skórze.
      Pozdrawiam
      • bibelot Re: Jakosc kosmetykow z AVON'u 22.05.02, 12:23
        lakier do paznokci, który mam (brokatowa śliwka) - do kitu
        Balsam basic taki różowy - dobry
        pytałam w innych wątkach już o "poranny blask" - czy ktoś używał?
        • Gość: ptasia Re: Jakosc kosmetykow z AVON'u IP: *.wcp.pl 22.05.02, 16:20
          ja używałam i polecam, zajrzyj do "pod żadnym pozorem nie używajcie z Avonu"
          albo na wizaż.pl, do kosmetyku wszechczasów
        • Gość: kasica Re: Jakosc kosmetykow z AVON'u IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.05.02, 18:46
          Ja uzywam porannego blasku. Jak na taka cene, calkiem niezly kremik, choc dla
          mojej tlustej cery przytlusty, moglby tez lepiej nawilzac. Rozswietlenie tez
          nie jest spektakularne, filtr tylko SPF10. Ale kosztowal mnie w promocji 19 zl.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka