kaja-23 07.06.09, 13:23 jaki jest najlepszy podkład kryjący Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
clio_1 Re: podkład kryjący 07.06.09, 13:43 Ja ma Estee Lauder Maximum Cover - dosyć ciężki, na lato mam mineralny Maybelline. Odpowiedz Link Zgłoś
malamuszelka Re: podkład kryjący 07.06.09, 13:45 Kolastyna Satin make up - najlepszy jaki miałam w życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
anaisanais96 Re: podkład kryjący 09.06.09, 00:57 najlepszy jaki miałam to Dermablend - vichy. Naprawdę rewelacyjnie kryje,a mam wiele czerwonych plam po trądziku. Należy jednak pamiętać by nakładać go bardzo oszczędnie, bo jak dla mnie jest dość ciężki. Kupiłam sobie ostatnio próbkę na allegro ponieważ szłam na wwesele i chciałam dobrze wyglądać, no i nie zawiodłam się- moja mama pytała się co zrobiłam, że mam taką gładziutką buzię :) Teraz kupiłam całą tubkę. Odpowiedz Link Zgłoś
greeneyes86 Re: podkład kryjący 09.06.09, 10:42 O tak Dermablend najlepszy :D Aczkolwiek jak jest naprawdę gorąco na dworze, to mi się warzy na twarzy i spływa... Odpowiedz Link Zgłoś
laracroft82 Re: podkład kryjący 09.06.09, 12:14 Dermablend jest dobry ale bardo ciezki i tworzy efekt maski na twarzy..z o wiele lżejszych moge polecic Max Factor - Lasting Performance i mineralny Astora Odpowiedz Link Zgłoś
fereszte Re: podkład kryjący 09.06.09, 15:08 dziwi mnie zachwyt nad dermablendem, dla mnie to podklad gwarantujący efekt maski czyli bardzo nienaturalny wygląd. oczywiście podkład bardzo dobrez kryje, bo ma dużo pigmentu, ale wygląda się strasznie, a już na pewno nie nadaje się na lato... Odpowiedz Link Zgłoś
greeneyes86 Re: podkład kryjący 09.06.09, 15:34 fereszte napisała: > dziwi mnie zachwyt nad dermablendem, dla mnie to podklad > gwarantujący efekt maski czyli bardzo nienaturalny wygląd. > oczywiście podkład bardzo dobrez kryje, bo ma dużo pigmentu, ale > wygląda się strasznie, a już na pewno nie nadaje się na lato... Może miałaś poprostu źle dobrany kolor albo nakładałaś go za dużo? Ja dopiero za którymś podejściem nauczyłam się go nakładać tak, by efekt był naturalny. I rzeczywiście twarz wygląda ekstra :D Ale jak wyżej napisałam nie nadaje się na lato, twarz się niemiłosiernie świeci i waży. Odpowiedz Link Zgłoś
fereszte Re: podkład kryjący 10.06.09, 21:13 kolor był dobrany dobrze, moim zdaniem poprostu z tym podkładem łatwo przekombinować. Jednak nakładając nawet małą ilość na mojej twarzy nie wyglądało to dobrze, zdecydowanie wolę toleriane La Roche Posay. Odpowiedz Link Zgłoś
milka852 Re: podkład kryjący 10.06.09, 17:32 Ja mam swoje 3 typy wśród podkładów kryjących: dermablend, ale tylko na zimę; color stay revlonu świetny przez cały rok no i ostatnie moje odkrycie mineralny lastin finish rimmela, bardzo dobry efekt za bardzo niewielka kaskę, w sam raz na lato. Mam problematyczną, zaczerwienioną cerę i nie wyobrażam sobie życia bez podkładów kryjacych. Te o których pisałam uważam za najlepsze w swojej kategorii cenowej Odpowiedz Link Zgłoś
malwina79 Re: podkład kryjący 10.06.09, 18:57 Ja uwielbiam Revlon Colorstay. Jak dla mnie idealny na cały rok i nie robi maski. pamiętaj, że przy kryjących podkładach bardzo ważny jest dobrze dobrany odcień, żeby nie robił "tapety" na buzi. Odpowiedz Link Zgłoś
elekti Re: podkład kryjący 14.06.09, 21:48 jeśli potrzebujesz dobry podkład do cery po trądzikowej to warto zapytać w aptece o radę bo podkład nie może być za tłusty, ani też za bardzo blokować porów, może coś z serii mineralnych, żeby szczególnie w lecie nie obciążać skóry Odpowiedz Link Zgłoś