plisowanka
13.06.09, 21:47
Jestem ciepłą blondynką, typ urody to Wiosna. Niestety większość Polek to podobno typy zimne, więc producenci produktów fryzjerskich zwariowali i uznają tylko zimne blondy. Wszystkie rozjaśniacze do włosów to albo Silver albo Platinum albo z dopiskiem "nieweluje niepożądane żółte odcienie". Tylko zapominają o tym, że te żółte tudzież złote odcienie części kobiet pasują!!!
W drogeryjnych farbach gdzie niegdzie znajdzie się jakiś ciepły odcień blodu, ale mnie niestety te drogeryjne chwytają słabo. Milczeniem pominę kwestię, że "złoty blond" to według nich "rudy blond". Zaczęłam się więc interesować farbami profesjonalnymi i okazuje się, że tam też trudno się doszukać podziału na blondy ciepłe, a jeżeli już jakiś jest (Majiblond 903S), to podobno jest wycofywany ze sprzedaży. Pomyślałam sobie, że po prostu przerzucę się na rozjaśniacze, ale okazuje się, że większość to albo Silver albo Platinum albo dopisek, że "niweluje niepożądane żółte odcienie".
Mniejszość w przemyśle kosmetycznym się nie liczy. Wszechogarniające platynowe blondy górą!
Dziękuję za uwagę. Trochę mi dzięki temu ulżyło.