Dodaj do ulubionych

peeling enzym. YSL, czy Bandi?

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.12.03, 14:23
przypływ gotówki sprawił, że mam ochotę zainwetsować w peeling enzymatyczny
YSL (170pln!!!).. jak dla mnie to dużo, dlatego bbb sie wacham, czy nie
lepiej jednak wybrać bandi drożdżowy, o którym sporo dobrego tu pisano..?
poradźcie, czy efekty po YSL warte są tej ceny?
Obserwuj wątek
    • ainer1 Re: peeling enzym. YSL, czy Bandi? 29.12.03, 22:29
      o obu czytalam na www.wizaz.pl, ale z zadnego nie korzystalam a tez szukam
      dobrego enzymatycznego.

Prosze o porade!

Renia
      • Gość: katrina Re: peeling enzym. YSL, czy Bandi? IP: 192.168.2.* / *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.03, 22:54
        miałam miniaturkę YSL, efelt dobry, ale nie dałabym aż tyle za niego, no i
        zanim nabrał na twarzy odpowiedniej konsystencji "ciągnęłam" skórę
        (prawdopodobnie można by to zrobic lepiej, bez ciągniecia).
        z drożdzowego bandi jestem bardzo zadowolona, myślę że efekt jest podobny
        (obydwa te peelingi sa bardzo delikatne).
        na korzyść ysl przmawia szybkość i brak zapachu drożdżowego jeśli komuś
        przeszkadza.
        na korzyść bandi cena.
        efekty dla mnie identyczne, zapach mi nie przeszkadza, więc wybrałam bandi :)
        mam nadzieję że pomogłam :)
        • Gość: kika Re: peeling enzym. YSL, czy Bandi? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.12.03, 23:47
          dziękuję.. bandi górą !! jutro lecę kupić :)
          pozdrawiam
    • Gość: balbina_alexandra Re: peeling enzym. YSL, czy Bandi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.03, 02:37
      Ja mam oba te peelingi w domku, jako naczynkowiec muszę uważać, a z drugiej
      strony mam mieszaną skórę, skłonną do zanieczyszczeń... Uwielbiam peeling YSL
      używam go od dawna - to zakup który się opłaca, bo jest wydajny - mimo ytego
      iż nie drapie skóry bardzo skutecznie oczyszcza :) ALE! Nalezy się zastanowić
      ży jest sens zebys wydawała tyle pieniedzy na produkt który może Ci do gustu
      nie przypaść. Ja go bardzo lubie ale wiele moich koleżanek stwierdziło ze jest
      do bani, często padają argumenty że nie oczyszcza tak jak trzeba (no fakt,
      nawykłyśmy do ścierających drobinek...) i że się maże na buzi, że
      nieprzyjemnie naciąga się skórę itp. Nie każdemu on pasuje - trzeba się do
      neigo przekonać. Ja już tak się z nim zżyłam że musze go zawsze mieć - ale jak
      użyłam po raz pierwszy to miałam mieszane uczucia...
      Napisawszy to wszystko musze powiedziec ze jestem bardzo zadowolona z peelingu
      bandi. Poleciłam go już prau osobom (gdańszczankom nawet pomogłam go
      namierzyć :)) naprawdę doskonale oczyszcza, lekko zwęza pory, ma drożdze więc
      w jakis tam sposób normalizuje cerę, a do tego jest bardzo łagodny. Trochę
      może czasochłonny - trzeba z nim chwilę posiedzieć. No i ja akurat lubie
      zapach drożdzy - ten peeling ma taki leciutki aromat, nie wiem może komuś
      przeszkadzać...
      Czyli - na razie to bym sie zastanowiła ma Twoim miejscu nad tym YSL, to
      kontrowersyjne mazidło. Biorąc pod uwagę relację cena/jakość polecam Bandi
      gorąco - nawet jak ci się nie spodoba to mała strata...
      Pozdrawiam!
      • Gość: kika Re: peeling enzym. YSL, czy Bandi? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 31.12.03, 09:34
        i tobie bardzo dziękuję
        będzie bandi :)
        pozdrawiam i wszystkiego NAJ NAJ życzę z wiadomej okazji :)
        • ainer1 Re: peeling enzym. YSL, czy Bandi? 31.12.03, 10:18
          jestem z Warszawy - gdzie tego BanDi namierzyc? i ile za ile (cena/ml)?

Renia
          • Gość: kika Re: peeling enzym. YSL, czy Bandi? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 31.12.03, 10:34
            słyszałam, że w forte farma na świętokrzyskiej
            ja zaraz jade, więc jak kupię to dam znać :)
          • Gość: kika Re: peeling enzym. YSL, czy Bandi? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.12.03, 11:57
            mam :)
            12,99 za 70 ml
            swietokrzyska 9
            • ainer1 Re: peeling enzym. YSL, czy Bandi? 31.12.03, 12:25
              Kika, daj znac jak Ci sluzy - ja mam cere mieszana, ale cienka

Renia
              • angieblue26 Re: peeling enzym. YSL, czy Bandi? 31.12.03, 12:26
                A probowalyscie Estee Lauder?
              • Gość: kika Re: peeling enzym. YSL, czy Bandi? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 31.12.03, 13:15
                jus po :)
                ja mam cerę mieszaną, ale z tendencją do przesuszania w niektórych miejscach.
                wcześniej miałam sorai też enzymatyczny i na pewno bandi (jak dla mnie
                przynajmniej) będzie dużo lepszy :)
                czułam, że coś tam się działo ze skórą, troszke jakby szczypało i takie tam :)
                po zmyciu rzeczywiście odczuwalna różnica w dotyku, skóra delikatniejsza.
                uczucie oczyszczenia jest na pewno :) nie napiszę, że zaskórniki zniknęły co do
                jednego, bo tak nie jest oczywiście, ale ogólnie twarz na pewno wygląda ladniej
                i czyściej.. kolorek jakby ujednolicony co mnie bardzo cieszy..
                wiesz, trudno tak po jednym użyciu oczekiwać, że wszystko zniknie z twarzy i
                skórka będzie jak nowa, ale naprawdę wydaje mi się, że jest to b dobry peeling!
                jestem bardzo zadowolona i polecam z czystym sumieniem!!
                pozdrawiam :)
      • Gość: elve Re: peeling enzym. YSL, czy Bandi? IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 31.12.03, 13:21
        Balbinko, a gdzie ten peeling można w Gdańsku kupić? chętnie bym popróbowała.
        • balbina_alexandra Do Elve - już odpisałam na maila :) (n/t) 01.01.04, 17:22
          • karla71 Re: A gdzie dostanę go w Krakowie :) 01.01.04, 20:52
            Może ktoś go już namierzył?
            • Gość: katrina Re: A gdzie dostanę go w Krakowie :) IP: 192.168.2.* / *.internetdsl.tpnet.pl 01.01.04, 21:11
              jasne :) jest w Sabie na Gertrudy.
              • Gość: karla71 Re: A gdzie dostanę go w Krakowie :) IP: *.chello.pl 01.01.04, 21:24
                Dzięki :) A czy Saba to sklep ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka