dzikoozka 13.08.09, 16:07 typu Acnecol, Face OK Pomogło to komuś? Nie piszę o witaminowych, drozdzowych, skrzypowych, bo to nie ma żadnego wpływu na moja cerę, ale te z białkami serwatkowymi czy to działa jakoś? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qpowo Re: Wszelkie tabletki na trądzik 14.08.09, 11:59 nie :P zeby wyleczyc calkowicie tradzik, to chyba tylko leki typu aknenormin trzeba stosowac Odpowiedz Link Zgłoś
fri-e-da Re: Wszelkie tabletki na trądzik 15.08.09, 09:21 Radzę zainteresować się vilcacorą albo liściem oliwnym. Odpowiedz Link Zgłoś
elfia4 Re: Wszelkie tabletki na trądzik 15.08.09, 17:31 Taa... następne "cuda" oczyszczające raczej portfel niż cerę. Na trądzik pomaga kuracja u dobrego dermatologa, a nie suplementy diety. Gdyby naprawdę pomagały nie potrzebowalibyśmy lekarzy i długotrwałego leczenia. Bo po co stosować cieżkie kuracje retinoidami, skoro można łykać supelement i cieszyc sie ładna cerą? Niestety to nie takie proste i te preparaty nie wyleczą cery. Mogą troszkę pomóc i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
fri-e-da Re: Wszelkie tabletki na trądzik 16.08.09, 13:51 Cierpię, a raczej cierpiałam z powodu trądziku prawie dziesięć lat. W tym czasie przetestowałam chyba wszystkie dostępne leki, łącznie z antybiotykami i retinoidami. Po Izoteku spokój miałam na około dwa lata, lecz po tym czasie problem powrócił, co prawda mniej nasilony, ale powrócił... Ponieważ kolejnej kuracji retinoidami zaczynać nie chciałam - ze względu na koszty i skutki uboczne stosowania leku- zaczęłam szukać alternatywnych sposobów leczenia. I znalazłam fitoterapię. Leczę się vilcacorą doustnie i miejscowo borowiną. Rezultat taki sam jak poleczeniu Izotekiem, a toksyczność preparatów żadna i koszty znacznie mniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
chocklit Re: Wszelkie tabletki na trądzik 16.08.09, 18:24 A gdzie mozna nabyc ta vilcocare? Chetnie sprobuje, bo z tradzikiem walcze juz chyba z 15 lat:( Odpowiedz Link Zgłoś
fri-e-da Re: Wszelkie tabletki na trądzik 16.08.09, 20:21 Trzeba o nią popytać w dobrze zaopatrzonych sklepach zielarskich, niektóre sklepy internetowe o takim profilu sprzedaży też ją oferują. Najlepiej wpisać hasło vilcacora w wyszukiwarce i - zanim się ją nabędzie - o tej roślinie co nieco się dowiedzieć, bo warto. Mego gronkowca skutecznie unieszkodliwia. Ponoć dobre rezultaty daje leczenie liściem oliwnym, ale nie u wszystkich. Niestety czasem trzeba poeksperymentować, zanim trafi się na odpowiedni dla siebie preparat. Ale tak dzieje się również w tradycyjnej dermatologii, wiem coś o tym... Warto tez zainwestować w dobrze oczyszczającą i działającą przeciwzapalnie maseczkę na przykład nabyć błoto z morza martwego bez żadnych domieszek, glinkę zieloną w proszku albo tak jak ja borowinę, choć dość trudno ją z twarzy po wyschnięciu usunąć. U mnie to przynosi, oby nie zapeszyć, znakomite rezultaty. Odpowiedz Link Zgłoś
chocklit Re: Wszelkie tabletki na trądzik 18.08.09, 10:18 Dziekuje za odpowiedz. Zaopatrze sie na pewno:) Odpowiedz Link Zgłoś