Dodaj do ulubionych

Wszelkie tabletki na trądzik

13.08.09, 16:07
typu Acnecol, Face OK Pomogło to komuś?
Nie piszę o witaminowych, drozdzowych, skrzypowych, bo to nie ma
żadnego wpływu na moja cerę, ale te z białkami serwatkowymi czy to
działa jakoś?
Obserwuj wątek
    • qpowo Re: Wszelkie tabletki na trądzik 14.08.09, 11:59
      nie :P
      zeby wyleczyc calkowicie tradzik, to chyba tylko leki typu aknenormin trzeba
      stosowac
      • fri-e-da Re: Wszelkie tabletki na trądzik 15.08.09, 09:21
        Radzę zainteresować się vilcacorą albo liściem oliwnym.
        • elfia4 Re: Wszelkie tabletki na trądzik 15.08.09, 17:31

Taa... następne "cuda" oczyszczające raczej portfel niż cerę.
          Na trądzik pomaga kuracja u dobrego dermatologa, a nie suplementy diety. Gdyby
          naprawdę pomagały nie potrzebowalibyśmy lekarzy i długotrwałego leczenia. Bo po
          co stosować cieżkie kuracje retinoidami, skoro można łykać supelement i cieszyc
          sie ładna cerą? Niestety to nie takie proste i te preparaty nie wyleczą cery.
          Mogą troszkę pomóc i tyle.
          • fri-e-da Re: Wszelkie tabletki na trądzik 16.08.09, 13:51
            Cierpię, a raczej cierpiałam z powodu trądziku prawie dziesięć lat. W tym czasie
            przetestowałam chyba wszystkie dostępne leki, łącznie z antybiotykami i
            retinoidami. Po Izoteku spokój miałam na około dwa lata, lecz po tym czasie
            problem powrócił, co prawda mniej nasilony, ale powrócił... Ponieważ kolejnej
            kuracji retinoidami zaczynać nie chciałam - ze względu na koszty i skutki
            uboczne stosowania leku- zaczęłam szukać alternatywnych sposobów leczenia. I
            znalazłam fitoterapię. Leczę się vilcacorą doustnie i miejscowo borowiną.
            Rezultat taki sam jak poleczeniu Izotekiem, a toksyczność preparatów żadna i
            koszty znacznie mniejsze.
            • chocklit Re: Wszelkie tabletki na trądzik 16.08.09, 18:24
              A gdzie mozna nabyc ta vilcocare? Chetnie sprobuje, bo z tradzikiem
              walcze juz chyba z 15 lat:(
              • fri-e-da Re: Wszelkie tabletki na trądzik 16.08.09, 20:21
                Trzeba o nią popytać w dobrze zaopatrzonych sklepach zielarskich, niektóre
                sklepy internetowe o takim profilu sprzedaży też ją oferują. Najlepiej wpisać
                hasło vilcacora w wyszukiwarce i - zanim się ją nabędzie - o tej roślinie co
                nieco się dowiedzieć, bo warto. Mego gronkowca skutecznie unieszkodliwia. Ponoć
                dobre rezultaty daje leczenie liściem oliwnym, ale nie u wszystkich. Niestety
                czasem trzeba poeksperymentować, zanim trafi się na odpowiedni dla siebie
                preparat. Ale tak dzieje się również w tradycyjnej dermatologii, wiem coś o
                tym... Warto tez zainwestować w dobrze oczyszczającą i działającą
                przeciwzapalnie maseczkę na przykład nabyć błoto z morza martwego bez żadnych
                domieszek, glinkę zieloną w proszku albo tak jak ja borowinę, choć dość trudno
                ją z twarzy po wyschnięciu usunąć. U mnie to przynosi, oby nie zapeszyć,
                znakomite rezultaty.
                • chocklit Re: Wszelkie tabletki na trądzik 18.08.09, 10:18
                  Dziekuje za odpowiedz. Zaopatrze sie na pewno:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka