Dodaj do ulubionych

Dax Cosmetics - seria Bioenergia - opinie

30.12.03, 11:29
Opis składu i działania (wg producenta) brzmi baaaardzo zachęcająco, ale
jestem ciekawa jak to wygląda w praktyce. Proszę więc użytkowniczki o opinie
z zaznaczeniem jaką macie cerę. Szczególnie interesuje mnie krem na dzień
(brawo za filtry!!!!) i sorbet pod oczy. Z góry dzięki.
Obserwuj wątek
    • Gość: katinka Re: Dax Cosmetics - seria Bioenergia - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.03, 11:43
      Sorbet pod oczy - bomba! delikatnie rozjasnia skórę, nieźle nawilza, pieknie
      pachnie, kapitalna konsystencja, dobrze się wchłania.
      Krem na dzien nawilżający - w sumie też niezły, ale wolę Dermikę PREVENTI. Mam
      cerę mieszaną, wrazliwą. I problemy z cieniami pod oczami.
      • bum4 Re: Dax Cosmetics - seria Bioenergia - opinie 30.12.03, 11:55
        Gość portalu: katinka napisał(a):

> Sorbet pod oczy - bomba! delikatnie rozjasnia skórę, nieźle nawilza, pieknie
        > pachnie, kapitalna konsystencja, dobrze się wchłania.

Ten sorbet jest na dzien czy na noc?
        Zastanawialam sie nad nim, ale w koncu kupilam sobie krem pod oczy Soraya
        rozswietlajacy, szukam czegos na cienie pod oczami. Myslisz ze ten sorbet
        bylby dobry?

Ola
        • Gość: katinka Re: Dax Cosmetics - seria Bioenergia - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.03, 12:03
          Ja mam taki "kochany" typ urody, ze nawet jak jestem wyspana i wypoczeta to mam
          widoczne cienie pod oczami. Sorbet uporał się z tym na tyle, że nie muszę
          wklepywac ton korektora. Stosuję go rano i wieczorem.
          • lilian_ka Re: Dax Cosmetics - seria Bioenergia - opinie 30.12.03, 13:18
            Też zainteresowałam się tą serią kiedy dostalam probki od Daxa. Krem pod oczy
            jest niezły, podoba mi się w nim to ze zostawia taką różowawą poswiatę na
            skórze (choć czasami jest ona zbyt widoczna - trzeba uważac przy nakładaniu -
            i gryzie się to z niektórymi cieniami moim zdaniem). Jego ogromna wadą jest to
            ze nie ma filtrów, bo jednak chyba jest to krem na dzien - na noc zbyt suchy,
            mam wrazenie ze trochę sciąga skórę.
            Wypróbowałam tez eliksir na krotkie noce (na razie raz tylko) i efekt byl tak
            fantastyczny ze kupilam go sobie :) Cera pięknie zarózowiona, zero sladów
            zarwanej nocy, az nawet mialam ochotę nie nakladac podkladu!
            Jesli chodzi o krem z na dzien to muszę cię niestety zmartwić -
            przeanalizowalam sklad i te filtry to sa jedynie anty UVB, a nie UVA, ktore są
            tak naprawdę szkodliwe dla skóry!
            • Gość: E. Re: Dax Cosmetics - seria Bioenergia - opinie IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 30.12.03, 14:37
              A ja niedawno kupiłam ten krem na dzień i jestem bardzo rozczarowana.Mam
              odczucie że on wcale nie nawilża,a wręcz wysusza,skóra na twarzy aż mnie
              piecze,jest ściągnięta i mam odczucie duuużego dyskomfortu.Gdyby nie to że
              jestem w pracy to zaraz bym wszystko zmyła i wklepała jakiś inny krem a tak
              to...ratuję się spryskując twarz mgłą i lekko wklepując...krem do rąk! Pierwszy
              raz mam takie niedobre odczucia po kremie na dzień!Już zwykłe kremiki za kilka
              zł były o niebo lepsze.
              A muszę podkreślić, że nie mam żadnych alergii, cera normalna,bezproblemowa,
              tyle że delikatna i płytko unaczyniona.
              • Gość: Mariko Re: Dax Cosmetics - seria Bioenergia - opinie IP: *.crowley.pl 30.12.03, 15:49
                Ja mialam krem na noc. Działał OK, bez rewelacji, ale OK, tzn. jest dość
                treściwy, rano buzia wyglądała dobrze. Ma natomiast koszmarny zapach,
                straszliwie mocny, aż musiałąm krem odstawic.
                BTW to nie rozumiem, dlaczego polskie firmy dają do kremów tak słabe filtry
                (Preventi bodajże 8?)???
                • Gość: ula Re: Dax Cosmetics - seria Bioenergia - opinie IP: *.tnt39.mia5.da.uu.net 31.12.03, 18:17
                  Krem na dzien rzeczywiscie nie chroni najlepiej. Firmy polskie opieraja sie na
                  niskich filtrach, gdyz niestety patrzac ogolnie na wymagania Polek malo kto
                  zwraca uwage na ochrone sloneczna, a jesli juz to preferuje niskie faktory,
                  SPF 15 to dla wiekszosci cos wysokiego, poza tym prawie nikt nie zwraca uwagi
                  na jakosc i rodzaj uzytych filtrow, a niestety polskie firmy nie oferuja
                  najskuteczniejsz ochrony, zadne polskie preparaty nie zawieraja najlepszych
                  obecnie filtrow UV czyli Mexoryl i tinosorb. Mexoryl jest patentem stad jego
                  uzycie jest ograniczone, Tinosorb uzywany jest przez wiele firm byc moze
                  kiedys pojawi sie w polskich kremach.
    • bubster Re: Dax Cosmetics - seria Bioenergia - opinie 31.12.03, 12:42
      a mnie z tej serii interesują krem modelujący owal twarzy i krem wyszczuplający
      twarz
      używałyście?
      • Gość: Nitka Re: Dax Cosmetics - seria Bioenergia - opinie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 31.12.03, 15:05
        Używałam , zakupiałam i już gdzieś napisałam, ta okropna tendencja do pakowania
        w kremy błyszczących drobinek mnie wyjątkowo denerwuje,w tym kremie kolor tych
        drobinek jest fioletowo -różowy i dość widoczny. Moim zdaniem krem ma zapach
        nie do zniesienia. Wysusza trochę i ściąga.Teraz stosuję go li i jedynie na
        podbródek.
        • bubster Re: Dax Cosmetics - seria Bioenergia - opinie 02.01.04, 10:03
          ale działa?
          bo można jakoś "poradzić" sobie z kolorem drobinek używając kremu np wieczorem
          po powrocie do domu
          ale czy dały pożądany efekt?
    • Gość: Mikka Re: Dax Cosmetics - seria Bioenergia - opinie IP: 80.48.129.* 31.12.03, 15:51
      Sorbet pod oczy jest bardzo dobry. Przyjemna konsystencja i zapach, nawilża i
      wygładza, relaksuje i nie ogołoci portfela. Mam 24 lata, wiec nie potrzebuje
      jakichs super mocnych specyfików pod oczy, ale tez lubię widzieć efekty ich
      stosowania. Polecam daxa!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka