juliette00 05.09.09, 17:13 Tyle piszecie, drogie panie, o kosmetykach pielęgnacyjnych do twarzy i kosmetykach do makijażu , a jak dbacie o ciało? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
juliette00 Re: Jak dbacie o ciało? 05.09.09, 17:16 Raz w tygodniu: - peeling całego ciała (używam gruboziarnistego o cucownym ananasowym zapachu) Kilka razy w tygodniu: - depilacja Codziennie: - smaruję całe ciało masłem lub balsamem - używam kremu ujędrniającego do biustu (znalazłam rewelacyjny) Na koniec używam perfum o ślicznym bambusowym zapachu;) Odpowiedz Link Zgłoś
blanszetka Re: Juliette00 05.09.09, 17:22 Hej możesz podać jaki to krem do biustu i perfumy ? Bede wdzieczna :) Odpowiedz Link Zgłoś
magda_mp Re: Jak dbacie o ciało? 10.09.09, 15:05 jeż jestem ciekawa co to za krem do biustu:-)Ja niestety jestem z tych niezdyscyplinowanych. Do kosmetyczki chodzę w miare regularnie (henna, czyszczenie, ampułki witaminowe, algi itd.) ale z ciałem to kiepsko; a więc tak: - stopy, jak się kąpie w wannie to robię peeling a potem nakładam grubą warstwę kremu i skarpetki na noc, - używam peelingu myjącego do ciała (też w wannie), - miejsca najbardziej widoczne (np.: ramiona) smaruję balsamem nawilżającym tak często jak jestem w łazience i o tym pamiętam (czasem kilka razy dziennie), - resztę ciała smaruję po kąpieli i po prysznicu - tu niestety specjalnie się nie przykładam bo na ogół jestem już na to zbyt śpiąca. To samo z używaniem przyrządu do masażu: jak sobie kupiłam to smarowałam się i masowałam dwa razy dziennie a teraz masażera używam bardzo rzadko, - antyperspirant rano i wieczorem, - perfum rano i czasem w ciągu dnia, - do włosów albo jedwab albo mgła stylizująca. To chyba tyle. Po porodzie (termin na tą Sobotę) planuję wprowadzić masaże ciała:-) Odpowiedz Link Zgłoś
pochodnia_nerona Re: Jak dbacie o ciało? 23.02.10, 21:47 Z ciekawości zapytam, po co Ci antyperspirant wieczorem? Chyba, ze piszesz o stosowanym raz na jakiś czas mocnym antyperspirancie na noc typu Antidral i Etiaxil. Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Jak dbacie o ciało? 23.02.10, 22:50 pochodnia_nerona napisała: > Z ciekawości zapytam, po co Ci antyperspirant wieczorem? a Ty stosujesz antyperspirant rano? Po czy przed prysznicem? Odpowiedz Link Zgłoś
pochodnia_nerona Re: Jak dbacie o ciało? 24.02.10, 22:22 Rano, po :-) Myję się 2 razy dziennie, w upały czasem częściej, w ciągu dnia też się odświeżam. Ale antyperspirant tylko na dzień, w nocy pozwalam oddychać skórze, chyba, ze używam akurat Antidralu (1 noc w tygodniu). Odpowiedz Link Zgłoś
delusek Re: Jak dbacie o ciało? 10.09.09, 16:37 Hej juliette00 Ja codziennie wieczorem wmasowuję masło kakaowe w górne partie ciała i/ lub balsam ujędrniający NUXE w dolne. Około dwóch razy w tygodniu robię peeling cukrowy całego ciała. Depilacja -wiadomo. Nogi maszynką, pachy -pasta cukrowa u kosmetyczki albo wosk. Na co dzień wmasowuję krem z łoju jakiegoś zwierza w stopy. Staram się uprawiać sport regularnie, ale nie jestem zdyscyplinowana, aby robić dużo. Staram się "dosypiać". Raz na jakiś czas idę na masaż relaksujący. Nie wiem, czy wątek tego dotyczy- ale regularnie manicure w salonie i, rzadziej, pedicure. W lato -filtr na szyję i dekolt (oczywiście poza twarzą, którą mamy w wątku zignorować). Czasem używam kremu do rąk -The Body Shop- ale zwykle starczają masełka z nocy. W momentach stresowych stosuję magnez, a co dzień łykam suplement (Merz Spezial). Odpowiedz Link Zgłoś
zawszezabulinka Re: Jak dbacie o ciało? 10.09.09, 21:06 kapiel, golenie, peeling raz w tygodniu. diety nie stosuje, zazywam kompleks witamin w pastylkach,robie brzuszki Odpowiedz Link Zgłoś
4justyna Re: Jak dbacie o ciało? 11.09.09, 13:35 serię zabiegów z zakresu pielęgnacji ciała robią mi w villa parku, od takich podstawowych detoksujących, tonizujących czy ujędrniających po modelujące sylwetkę i wyszczuplające. Bardzo ważne jest też systematyczne złuszczanie naskórka, polecam peeling czekoladowy, solny, cukrowy, z pudrem bambusowym Odpowiedz Link Zgłoś
delusek Re: Jak dbacie o ciało? 17.02.10, 11:25 Update: zakochałam się w peelingu z orzecha braz. THE BODY SHOP i w ich masełku kakaowym. Plus basen =cuda Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: Jak dbacie o ciało? 11.09.09, 14:30 Na codzień żel myjący z peelingiem (grapefruitowy Sea of Spa z minerałami z MMartwego), 1-2 tyg gruboziarnisty peeling (też Sea of Spa, solny z olejkiem z lawendy), balsam lub masło do ciała (teraz Baume Corps Nutrition Intense Biothermu - jest super, wspaniale się wchłania i bardzo dobrze nawilża), tarka do stóp, raz na 2 tyg. pedicure u kosmetyczki, 1 w tygodniu manicure, raz na miesiąc depilacja woskiem. Deo oraz perfumy według nastroju, chcenia i pogody ;-) Poza tym pływam, to jest bdb sposób na ruch i rekreację. Odpowiedz Link Zgłoś
elle_est_jolie Re: Jak dbacie o ciało? 11.09.09, 23:14 Zdrowo się odżywiam Ćwiczę -to dopiero dało efekty, ciało jest jędrne,gładkie, skóra się błyszczy :) W kremy już zbytnio nie wierzę :) Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: Jak dbacie o ciało? 12.09.09, 16:16 spie 7 godzin na dobe plywam czasem sie przebiegne po okolicy chodze po schodach, najlepiej na 10 pietro duzo spaceruje nie obzeram sie wypijam duzo plynow, jakies 2 litry dziennie, ale ja ze znaku Ryb ktory lubi mokro ;) wole kapiele, bo prysznic splywa po ciele i nie mozna sie pod nim relaksowac unikam slonca, stosuje bardzo silne sunscreeny jesli musze znalezc sie na sloncu jem duzo owocow i jarzyn w sezonie suchym stosuje rozne kremy i smarowidla do ciala, Kiehl'sa satynowy moj ulubiony, ale DHC tez ma przyjemne nawilzacze raz na jakis czas smarowidlo do ciala AHA, ze dwa razy na tydzien jakis scrub, ahava ma bardzo przyjemny o zapachu jabluszka, no i DHC sole Pacyfiku sa nie do pobicia lubie nosic wysokie obcasy, tak dla praktyki balansu i wlasciwej postawy ;) unikam niewygodnych ubran Odpowiedz Link Zgłoś
aeromonas Re: Jak dbacie o ciało? 23.02.10, 09:34 prawie tak samo, jak przedmówczyni z wyjątkiem: - wolę prysznic i wywaliłam z łazienki wannę - nie unikam słońca, a nawet wprost przeciwnie - nie noszę obcasów Odpowiedz Link Zgłoś
mala.czarnaa siłownia i dieta... 17.02.10, 12:42 ćwicze na siłowni, trzymam diete (dieta co prawda od półtora tygodnia, ale jak na mnie to już sukces;)) Odpowiedz Link Zgłoś
jut-ra Re: Jak dbacie o ciało? 17.02.10, 14:13 Pływanie, marsze - to jeśli chodzi o sport. Pilingi kawowe raz w tygodniu, oliwka po kazdym prysznicu. Depilacja i inne pedicure - wiadomo. Aha - no i od dwóch lat mam hopla na punkcie dobrego stanika - polecam Lobby ;) Odpowiedz Link Zgłoś
e-robaczka Boskie masaże :) 22.02.10, 20:08 Kosmetyki, sport, zdrowa dieta - to wiadomo, ale dodatkowo stosuję masaże. Od roku raz w tygodniu chodzę na masaż i czuje się bosko i z wyglądem ciała nie mam większych problemów. Nie dość, że wspaniały relaks, to jeszcze efekty przynoszą :) Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina_blus Re: Boskie masaże :) 22.02.10, 21:43 3-4 razy w tygodniu siłownia duuużo zielonej herbaty i wody po kąpieli mleczko do ciała depilacja, kosmetyka stóp i dłoni. Hm, zaintrygował mnie ten 'cukrowy peeling'. Same robicie? Jakie są tam składniki i czy mozna go zrobic na zapas? :) Odpowiedz Link Zgłoś
miss.mirabelka Re: Boskie masaże :) 22.02.10, 21:56 ksztaltowanie-sylwetki24.blogspot.com/2009/10/peeling- antycellulitowy.html O tak go robimy:) Możesz zrobić na zapas, ale wtedy lepiej zmieszać tylko suche składniki i trzymać w słoiku, a resztę dodawać na bieżąco. A działa naprawdę super. To co tam opisałam to podstawy, ostatnio szalałam z dodawaniem olejków eterycznych - super! Odpowiedz Link Zgłoś
e-robaczka peeling 22.02.10, 22:51 Ja lubię czasami, jak zabraknie mi gotowego, robić sobie peeling kawowy: mielę w młynku kawę, dodaję oliwy z oliwek i tak trę - ma fajny zapach i całkiem dobrze złuszcza :) Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina_blus Re: Boskie masaże :) 22.02.10, 23:02 aaaale mi smaku narobiłaś :) dzięki za przepis, jutro na pewno zrobię! może bym dodała troche cynamonu i skórki pomarańczy? Można eksperymentować zapachami :) Odpowiedz Link Zgłoś
e-robaczka Re: Boskie masaże :) 23.02.10, 10:38 Ja bym w ogóle przestrzegała przed dodawaniem jakichkolwiek olejków, bo kiedyś eksperymentowałam i tylko skórę mi podrażniło. Czasami im mniej tym lepiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Boskie masaże :) 23.02.10, 10:15 ewelina_blus napisała: i skórki pomarańczy? Można eksperymentować > zapachami :) ja przestrzegam przed skórkami !Sa nafaszerowane chemią i potrafią nieźle uczulić.Sama próbowałam kiedyś wrzucić parę skórek dla zapachu do kąpieli-piekła mnie potem skóra:( Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina_blus Re: Boskie masaże :) 23.02.10, 17:50 dobrze, że przeczytałam Wasze przestrogi zanim zabrałam sie do roboty :) Za pierwszym razem nie dodam niczego, zobacze jak moje ciało w ogóle zareaguje na ten peeling. Ide robić! :) Odpowiedz Link Zgłoś
cafem Re: Jak dbacie o ciało? 23.02.10, 19:37 Cwicze. Narty 5-6 razy w tygodniu, to samo fitness - body combat, praktycznie codziennie. Zero tluszczu, zero cellulitu;) I lubie zdrowo zjesc;) Odpowiedz Link Zgłoś
e-robaczka Re: Jak dbacie o ciało? 23.02.10, 22:08 A co to jest body combat? Próbowałam w tym roku pierwszy raz w życiu nart i powiem szczerze, że nie dziwię się, że nie masz problemów z nadmiarem tłuszczu i cellulitem - niesamowicie męczący sport :) Odpowiedz Link Zgłoś
cafem Re: Jak dbacie o ciało? 23.02.10, 22:53 Fitness w polaczeniu z kick boxingiem, capoeira i martial arts. Triler: www.youtube.com/watch?v=hVw5s8G0Jww Odpowiedz Link Zgłoś
e-robaczka Re: Jak dbacie o ciało? 23.02.10, 23:43 Świetnie to wygląda :) Na innych filmikach widać jeszcze lepiej. Szkoda, że w moim klubie tego nie ma :( Odpowiedz Link Zgłoś
natatunia Re: Jak dbacie o ciało? 23.02.10, 21:19 ja stosuje przede wszystkim kosmetykow antycellulitowych. stosowalam juz wiele roznych...i bielenda..i vichy...tanie i drozsze.od jakis dwoch miesiecy stosuje balsamu Avonu - takie opakowanie rozowo biale.jest naprawde dobry.delikatnie chlodzi cialo.bardzo szybko sie wchlania i nie pozostawia lepiacego, tlustego filmu.polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
e-robaczka balsam do ciała 23.02.10, 22:06 Ja wolę zamiast preparatów antycellulitowych, które uważam, że za bardzo nie mają szans na rzeczywistą walkę z tym problemem - balsamy bardzo dobrze nawilżające ciało i ujędrniające okolice biustu (mam wrażenie, że mam bardziej napiętą skórę na biuście i dekolcie). I tak z własnego doświadczenia polecam cudownie pachnący Krem nawilżający do ciała Academie i Serum ujędrniające biust tej samej firmy. Są dość drogie, ale wydajne. Żeby uciąć wydatki na kosmetyki i wolniej je zużywać co drugi dzień zamiast tych kosmetyków stosuję po kąpieli zwykłą oliwkę dla dzieci :) Wtedy opakowania starczają mi na dłużej. Na sam cellulit to chyba działa tylko sport, dieta i dobre masowanie - przynajmniej tak jest w moim wypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielafrancuz Re: balsam do ciała 23.02.10, 23:54 Odkąd ćwiczę, zauważyłam znaczną poprawę. Dołożyłam do tego dietę Dukana i skóra wyraźnie się wygładziła. Nie jem w McDonaldsie itp. - raz ze względu na dietę, a dwa - po takim jedzeniu wyskakują mi jakieś czerwone plamy i krostki. Muszę niedługo wrócić na fitness (najlepiej aerobox, świetnie i szybko robi na rzeźbę i szybko spala to, co zbędne), bo trochę zardzewiałam podczas sesji ;-) Poza tym standard: depilacja, peeling, codziennie balsam (staram się, ale czasem nie mam siły wieczorem). Odpowiedz Link Zgłoś
armos Re: balsam do ciała 24.02.10, 11:33 Tez mysle o diecie Dukana, dobrze sie na niej czujesz? ponoc ćwiczenia nie są przy niej wskazane Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielafrancuz Re: balsam do ciała 24.02.10, 15:51 Świetnie, dawno nie czułam się lepiej :-) Ćwiczenia są niewskazane podczas I, kilkudniowej fazy - co jest zrozumiałe, bo w tym czasie rezygnujesz całkowicie z węglowodanów, możesz więc być ospała itp. Ale to mija. Odpowiedz Link Zgłoś
opcja-0 Re: Jak dbacie o ciało? 08.03.10, 11:13 peeling, kremy, balsamy, oliwa z oliwek, nawilżanie od wewnątrz, masaż Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Jak dbacie o ciało? 08.03.10, 12:10 a jak dbacie o ciało? kupuje mu od czasu do czasu swietny designer ciuch i wtedy moje cialo jest bardzo zadowolone :) Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynawielka42 Re: Jak dbacie o ciało? 08.03.10, 13:31 Niestety jestem już w wieku, że niedbanie mści się strasznie. Dbam więc ;-) Staram się używać kosmetyków w miarę naturalnych, balsamuję się, chodzę na masaże, fitness 3x w tygodniu - bo w zdrowym ciele zdrowy duch! :) Niestety coraz większe mam problemy z utrzymaniem ciała w ryzach, zwłaszcza ta "dolna" połowa mi dokucza. Zastanawiam się nad zabiegiem velashape na uda właśnie. A jak Wy o własne "zadki" i uda po 40-stce dbacie? Odpowiedz Link Zgłoś