Dodaj do ulubionych

Sucha skóra

• winogronowa Re: Sucha skóra 12.12.12, 10:19
      Skoro już Ci coś polecono, to po co pytasz? :P Najlepsza i niezawodna jest oliwka dla niemowląt ;)
    • cooraline Re: Sucha skóra 26.06.13, 21:57
      poszukaj kremu z duza zawartoscia gliceryny! na pewno pomoze a na ogol sa w niedrogiej cenie ;)
      • kora333 Re: Sucha skóra 11.07.13, 15:45
        Moja siostra jest bardzo zadowolona z kremu regenerującego na noc z serii vitamin soraya. Krem specjalny dla skóry suchej i bardzo suchej z witaminami E i F, dodatkowo zawiera kompleks regenerujący naskórek. Cena to niecałe 20 zł, więc warto zakupić i wypróbować :)
    • marthunia Re: Sucha skóra 04.11.13, 14:26
      przydałoby się coś z aloesem, aloes ma niesamowite właściwości nawilżające, ja też mam suchą skórę z niepokojem patrzę na nadchodzącą zimę, ale mam fajną kosmetyczkę, która potrafi dobrze dobrać do mojej skóry zabieg
    • kleopatrycja Re: Sucha skóra 04.12.13, 09:02
      wymieniłaś chyba najlepszy krem na suche dłonie, dobry jest jeszcze ewentualnie Garnier czerwony
    • pani_piekna Re: Sucha skóra 09.12.13, 23:11
      Warto skorzystać również z zabiegów nawilżających, gdyż sam krem nie zapewni nam pełnej pielęgnacji. Kokon nawilżający Maria Galland to dobry i ciekawy sposób- po zabiegu skóra jest nawilżona i odświeżona (zabieg w Krk w Sekretach Piękna).
    • kleopatrycja Re: Sucha skóra 23.12.13, 11:03
      Nanobase jest bardzo dobrym kremem, możesz go spokojnie używać na noc. Po tygodniu powinnaś zauważyć różnicę. Polecam jeszcze czerwony krem Garnier do rąk. Jest super
      • elizka100 Re: Sucha skóra 01.02.14, 22:55
        Kremy Dermiki z serii Aquaoptima są super do suchej, szarej i odwodnionej skóry. W przypadku mojej cery okazały się rewelacyjne.
    • diana_ Re: Sucha skóra 04.02.14, 12:17
      U mnie bardzo dobrze spisuje się krem ochronny bambino :)
    • violet1 Re: Sucha skóra 03.03.14, 12:38
      na suchą skórę polecam Krem do cery wrażliwej na dzień Schisandra Sante Naturkosmetik :-)
    • violet1 Re: Sucha skóra 03.03.14, 12:42
      a jeśli potrzebny bardziej leczniczy krem to super działa Bogate serum ODYLIQUE Essential Care :-)
    • katarzyna_kilar Re: Sucha skóra 21.03.14, 14:23
      Jeżeli chodzi ci o skórę twarzy to polecam ci ten produkt : krem do twarzy z masłem shea u mnie się sprawdził a mam strasznie suchą skórę zwłaszcza na czole:-)
    • ksuuula Re: Sucha skóra 24.03.14, 17:36
      witam
      polecam złote maski dr Anne Hathway. Maski szybko dziłaja na cerze cera staje nawilżona, co po zimie wymaga stosowania wielu zabiegów najpier oczyszczających, złuszczających i nawilzających. Maski głębiej działają na wszytkie parie naskórak i skóry właściwej, pobudzają do syntezy kolagenu a nasza skóra nie bedzie wiotka, zyskamy jedrnosc cery. Na mnie maski podziłałały. Polecam
    • madziara4u SERUM do suchej skóry 15.05.14, 09:12
      Używam SERUM do skóry i włosów.
      Nogi po goleniu są jak z jedwabiu, rewelcja. Wlosy się nie prztluszczaja. Naprawdę super sprawa polecam firma Silk oil fo morocco a strona to oilofmorocco.pl
    • alis81 Re: Sucha skóra 28.05.14, 15:42
      musisz zaczac stosowac jakies kremy nawilzajace do suchej skory, mi najbardziej pomagaja kremy z Avene: www.aptekagemini.pl/manufacturer/avene
    • wildlikewind Re: Sucha skóra 10.07.14, 12:56
      cześc,
      Ja też mam problemy z suchą skórą, na całym ciele :/ jakiś koszmar, po kąpieli albo umyciu twarzy wodą wszystko wysycha na wiór :-| jak używam kremy nawilżające do twarzy do pojawia się trądzik :(
      Siostra przywozi mi za kilka dni jakieś "super cudotwórcze kosmetyki" z Czech, jak tylko przetestuję to dam znać ;-)
      • wildlikewind Re: Sucha skóra 08.08.14, 12:57
        Hej :D
        Doszły kosmetyki, i są rewelacyjne.
        Na bazie oleju z konopi indyjskiej, mam mleczko, krem do rąk i balsam. Na razie stosuję dopiero 2 tyg ale już widać mega poprawę nawet jak nie smaruję, skóra poprostu jest zdrowsza i bardziej sprężysta. Polecam się zakręcić przy konopnych kosmetykach :-D :brawo:
        • patykali Re: Sucha skóra 25.09.14, 14:12
          oooo ja bym z chęcią spróbowała :)
          podasz nazwe firmy albo linka do sklepu ? :serce:
    • anka_10 Re: Sucha skóra 21.07.14, 13:26
      Polecam masło do ciała z olejkiem arganowym i masłem shea, doskonale nawilża i odżywia skórę, kosztuje 13,00 zł, więc stosunkowo niedrogo jeśli chodzi o naturalne kosmetyki perlynatury.com/odzywcze-maslo-do-ciala-i-masazu-argan-goats
      [img]https://perlynatury.com/content/images/thumbs/0000424_odzywcze-maslo-do-ciala-i-masazu-argan-goats-50-g_300.png[/img]
    • alexsa Re: Sucha skóra 22.07.14, 09:35
      Bardzo fajnie działa ten jedwab supplite.com/ona-63/pielegnacja-twarzy-i-ciala/balsamy-i-kremy/eveline-body-glam-luksusowy-jedwab-do-ciala-245ml.html dość dobrze nawilża i fajnie wygładza skórę. Mają jeszcze taki ze "złocistym pyłem", więc w sam raz na letnią opaleniznę ;)
      • filly Re: Sucha skóra 09.10.14, 23:40
        Dziewczyny La Roche Posay ma taką serię LIPIKAR. Moja siostra smaruje balsamem z tej linii córkę z atopowym zapaleniem skóry. I kiedyś kiedy byłam u nich na weekend posmarowałam się nim dwa razy i moja skóra była tak mięciutka i delikatna jak chyba jeszcze nigdy. Małej też pomaga, bo pamiętam że miała kiedyś, aż takie czerwone suche rany. A teraz prawie nie widać zmian.
      • annna.k Re: Sucha skóra 12.12.14, 10:50
        Ja używam vaseline w słoiczku! Niecałe 10 zł, a efekt rewelacja, szczególnie teraz - zimą :brawo::brawo::brawo:

Do tego właśnie trwa konkurs z super nagrodami: mocvaseline.pl
    • luluska Re: Sucha skóra 04.09.14, 12:34
      Balsam Mixa jest super, ale kosztuje ok. 30zł.
      • dana102 Re: Sucha skóra 23.09.14, 12:00
        Polecam witamię A+E doustnie oraz Balsam Garniera. Pomoże napewno. Po miesiącu zobaczysz duże zmiany.
      • mary354 Re: Sucha skóra 07.10.14, 10:58
        Są takie nowe kremy - Amaderm na jesień ten zielony może być fajny. Próbował ktoś?
    • luluska Re: Sucha skóra 10.10.14, 12:58
      Kup serum firmy Tołpa :)
    • ciapek1111 Re: Sucha skóra 16.10.14, 18:51
      Niedrogim a skutecznym balsamem są balsamy z allerco. Raczej można je dostać w aptekach niż w drogeriach.
    • lenkiewiczhele Re: Sucha skóra 17.11.14, 19:59
      Ja mam skórę naczynkową i arnika mi bardzo pomogła, ogólnie są dobre kosmetyki z tej serii, dla każdego typu skóry. Po prostu musisz wybrać odpowiedni typ.
    • blachostka Re: Sucha skóra 04.12.14, 21:56
      zdecydowanie polecam ten olejek www.topdrogeria.pl/pozostale_2/olejek_do_ciala_roza_japonska_i_geranium_100_naturalny,10849.html -bardzo fajnie działa, dobrze się wchłania, nie wyniszcza skóry
      • lidwina Re: Sucha skóra 03.01.15, 04:21
        Te kosmetyki, które wymieniacie pewnie są bardzo fajne dla każde z Was indywidualnie. Jednak to żadna pewność, że będą dobre i dla założycielki tego wątku. Myślę, że najlepiej doradzi kosmetyczka, która fachowym okiem spojrzy na Twoją twarz, oceni potrzeby skóry i na tej podstawie zaproponuje Ci kremy czy maseczki. Może poszukaj w wyszukiwarce zabiegów ladytime.pl blisko siebie kosmetyczki, sprawdź (też na LadyTime.pl) opinie o niej i zapisz się na nawilżanie skóry. Przez tą wyszukiwarkę może trafisz też na jakieś zniżki cenowe.
    • ciapek1111 Re: Sucha skóra 18.02.15, 21:41
      Warto też wypróbować kosmetyki z AA - są antyalergiczne, w przystępnej cenie i przy regularnym stosowaniu dobrze nawilżają skórę.
    • modna.wygodna Re: Sucha skóra 20.02.15, 08:28
      Nadmiernie sucha skóra może być związana z początkami łuszczycy, więc nie bagatelizowałabym problemu. Na tę chorobę cierpi mój chłopak i doskonale znam jej przebieg, a jedynym leczeniem łuszczycy, które przyniosło pożądane rezultaty było to przy użyciu leków DrMichaels. Jeżeli to nagminny problem powinno się moim zdaniem zgłosić do lekarza i zbadać sprawę.

[img]https://sklep-drmichaels.com.pl/media/products/49f48de7121ba0e9d642ebd0948c0190/images/thumbnail/large_Zestaw_podstawowy_na_luszczyce_krostkowa.jpg[/img]
    • cyntia50ka Re: Sucha skóra 03.03.15, 12:15
      Gość portalu: Skuszynska napisał(a):

> Hej dziewczyny! Problem typowy-poszukuję czegoś na suchą skóre, dobrego i w mia
      > rę
      > niedrogiego. Jakieś sensowne (!!!!) propozycję ? Osobiście polecono mi Nanobase
      > -
      > czekam na opinię, pozdrawiam!

Hmm... A zastanawiałaś się może nad tym dlaczego masz taką suchą skórę? Przyczyną jest nie tylko twarda woda, ale również depilacja woskiem... Z tego co piszą na www.beautymedica.pl/dolegliwosci/wrastanie_wlosow_w_skore/, to depilacja woskiem powoduje nie tylko odrastanie mocniejszych włosków, szybszego ich przyrostu, ale również wzmaga suchość skóry... Jest to dość popularna przypadłość... Jak ją można wyeliminować? Decydujmy się na depilację laserową, które nie dość, że daje trwalsze efekty, to nie powoduje tego typu negatywnych skutków...
      • cyntia50ka Re: Sucha skóra 03.03.15, 12:27
        cyntia50ka napisał(a):

> Gość portalu: Skuszynska napisał(a):
        >
        > > Hej dziewczyny! Problem typowy-poszukuję czegoś na suchą skóre, dobrego i
        > w mia
        > > rę
        > > niedrogiego. Jakieś sensowne (!!!!) propozycję ? Osobiście polecono mi Na
        > nobase
        > > -
        > > czekam na opinię, pozdrawiam!
        >
        > Hmm... A zastanawiałaś się może nad tym dlaczego masz taką suchą skórę? Przyczyną jest nie tylko twarda woda, ale również depilacja woskiem... Z tego co piszą na www.beautymedica.pl/dolegliwosci/wrastanie_wlosow_w_skore/ to depilacja woskiem powoduje nie tylko odrastanie mocniejszych włosków, szybszego ich przyrostu, ale również wzmaga suchość skóry... Jest to dość popularna przypadłość... Jak ją można wyeliminować? Decydujmy się na depilację laserową, które nie dość, że daje trwalsze efekty, to nie powoduje tego typu negatywnych skutków...

Również macie takie pogląd? Czy nadal inwestujecie w kremy, maszynki do golenia, wosk i męczycie się w domu podczas depilacji?
    • malina_12 Re: Sucha skóra 05.03.15, 08:59
      Ja używam mleczka Garniera do cery suchej tego w czerwonej tubie,bardzo dobrze nawilża

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka