grgkh 12.10.05, 19:17 autor Robert A. Haasler czytaliście? książka pobrana ze strony www.ksiazki4u.prv.pl Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grgkh Re: Zbrodnie w imieniu Chrystusa 12.10.05, 19:29 niestety strona, z której kiedyś tę książkę sobie ściągnąłem juz nie istnieje, ale mogę ją przysłać zainteresowanym pocztą mejlową (w formacie pdf) Odpowiedz Link
kociak40 Re: Zbrodnie w imieniu Chrystusa 12.10.05, 23:44 Kupiłem tą książkę na giełdzie Allegro za 14 zł. Bardzo dobry zakup. Odpowiedz Link
cytrynka123 Re: Zbrodnie w imieniu Chrystusa 13.10.05, 00:56 To ja niesmiało poproszę )))))) Odpowiedz Link
cechatehace Re: Zbrodnie w imieniu Chrystusa 13.10.05, 12:09 Ja też chętnie poczytam ) Odpowiedz Link
serhamesar Re: Zbrodnie w imieniu Chrystusa 16.10.05, 11:26 grgkh napisał: > niestety strona, z której kiedyś tę książkę sobie ściągnąłem juz nie istnieje, > ale mogę ją przysłać zainteresowanym pocztą mejlową (w formacie pdf) A mógłbyś podesłać ? Dzieks. Odpowiedz Link
celsusz Re: Zbrodnie w imieniu Chrystusa 16.10.05, 13:21 serhamesar napisał: > grgkh napisał: > > > niestety strona, z której kiedyś tę książkę sobie ściągnąłem juz nie > istnieje, > > ale mogę ją przysłać zainteresowanym pocztą mejlową (w formacie pdf) > > A mógłbyś podesłać ? > Dzieks. Dlaczego nie czytasz postów? ta strona o,której wspomina grgkh nie istnieje prawdopodobnie katolicy zadbali o to.Podałem wam link.Korzystajcie z niego! Kiedy to poczytacie dam wam stronę K.H.Deschnera gdzie,są również ciekawe książki. Odpowiedz Link
antixionc Re: Zbrodnie w imieniu Chrystusa 13.10.05, 10:10 To ja też baaaaaardzo nieśmiało poproszę antixionc@gazeta.pl Odpowiedz Link
vitmik Re: Zbrodnie w imieniu Chrystusa 13.10.05, 10:11 a czytaliscie ksiazki dotyczace zbrodni w imieniu ateizmu? goraco polecam Odpowiedz Link
grgkh Re: Zbrodnie w imieniu Chrystusa 13.10.05, 12:05 vitmik napisał: > a czytaliscie ksiazki dotyczace zbrodni > w imieniu ateizmu? > goraco polecam Zbrodnie "w imieniu ateizmu", jak domniemam, są zapewne zbrodniami w imieniu ludzkości, bo ateizm jest w istocie nieistnieniem religii. Wynikają z samej natury ludzkiej, a gdyby było inaczej, nie byłoby w ogóle problemu dobra i zła, a my musielibyśmy być istotami o anielskich charakterach. Zadziwiające jednak jest i paradoksalne, gdy religia, będąca promowaniem dobra, okazuje się dobro-złą przeciętnością, a CZASEM osiąga maestrię w szerzeniu zła. Przypomnienie o tym ma być przestrogą dla tych wszystkich, którym mogłoby się wydawać, iż instytucjonalny kontakt z Bogiem zabezpiecza ich przed zamnipulowaniem i automatycznie uczyni dobrymi. Do błędów NALEŻY się przyznawać, bo są one cechą ludzi poszukujących, a twierdzenie, że nie wolno o nich mówić (usiłujesz to w podtekscie przemycić), albo usprawiedliwianie ich na zasadzie, że inni też błądzą, jest obrzydliwe. Gorąco Ci tę refleksją polecam. Odpowiedz Link
vitmik Re: Zbrodnie w imieniu Chrystusa 13.10.05, 12:10 słucham? zarzucasz mi ze chce ukryc fakt zbrodni popelnionych w imie chrystusa? chyab kpisz. pewnie ze popelnili,to fakty historyczne. zalezy mi na tym by ludzie dowiedzieli sie ze za najwieksze zbrodnie w historii nie odpowiadaja hiszpanscy zoldacy arcykatolickiej hiszpanii ale ludzie (a raczej zwierzeta) ktorzy odrzucajac religie (katolicyzm,prawoslawie,buddyzm) zostali najwiekszymi zbrodniarzami ludzkosci. o tym chcesz milczec? wyzwoleni z lancuchow religii nie mogli wg ciebie popelnic tych odrazajacych czynow? nie badz hipokryta Odpowiedz Link
grgkh Re: Zbrodnie w imieniu Chrystusa 13.10.05, 12:49 Nie będę się wdawał w pyskówkę. Przeczytaj jeszcze raz mój poprzedni post, a potem swoją odpowiedź i przemyśl sobie wszystko. Powodzenia. Odpowiedz Link
chelseaa Re: Zbrodnie w imieniu Chrystusa 13.10.05, 12:50 Dlaczego miałabym karmić swój umysł taką lekturą ? Odpowiedz Link
grgkh Re: Zbrodnie w imieniu Chrystusa 13.10.05, 13:43 chelseaa napisała: > Dlaczego miałabym karmić swój > umysł taką lekturą ? Nie karm. Jesteś wolna? Wybieraj. Dlaczego mnie o to pytasz? Możesz sobie także zadać pytanie: dlaczego nie mam zobaczyć, co to jest? Prawda się obroni. Człowiek myślący potrafi nieprawdę sam odrzucić. Unikanie prawdy, to droga do zgody na trwanie w niewiedzy. Odpowiedz Link
no_no Re: Zbrodnie w imieniu Chrystusa 13.10.05, 13:53 Mam tę książkę od kilku lat, oprawioną w twarde okładki, stojącą na regale na poczesnym miejscu. Przypomina mi o morzu krwi jakie niosło za sobą chrześcijaństwo. Ta ksiązka powinna stać się obowiązkową lekturą w szkołach, powinna nieść przestrogę całej ludzkości, do czego zdolna jest ślepa wiara w Bogów. Hitler i jego wyznawcy zdaje się czerpali z krwawej historii chrześcijaństwa bardzo obficie, "ulepszając" niektóre metody. Odpowiedz Link
wanda43 Re: Zbrodnie w imieniu Chrystusa 13.10.05, 15:05 grgkh!!!!ja tez poprosze!!!!! Odpowiedz Link
wanda43 Re: Zbrodnie w imieniu Chrystusa 14.10.05, 08:48 grgkh!!Dzieki, ale nie daje sie otworzyc acrobatem,pokazuje blad w wysylaniu. Odpowiedz Link
grgkh Uwagi techniczne 14.10.05, 09:36 wanda43 napisała: > [...] nie daje sie otworzyc acrobatem, > pokazuje blad w wysylaniu. Sprawdzę to po południu, po powrocie do domu i odzyskaniu możliwości otwarcia tej wiadomości w "Wysłanych" w Outlooku (w pracy mam zablokowany bezpośredni dostęp do serwerów pocztowych). Nie rozumiem na czym polega ten błąd. Czy możesz określić na jakim etapie on się pojawia: - czy dotyczy całej wiadomości, czy tylko załącznika, ewentualnie dopiero w momencia jego otwierania, - czy otwierasz bez zapisu na dysku, bezpośrednio z wiadomości, - jaką wersję Acrobata posiadasz i czy przy jego pomocy udaje Ci sie otwierać inne pdfy? Jeśli masz możliwość odczytania jakiegoś komunikatu z błędami, to skopiuj go zaznaczając w całości i wyślij mi. Proponuję kontakt bezpośredni, byśmy nie zaśmiecali sprawami technicznymi tego wątku, możesz również spróbować łapać mnie na GG - 5180321 lub na komunikatorze tlenu - "grgkh", choć rzadko z nich korzystam i może to być niełatwe. Odpowiedz Link
cechatehace Re: Zbrodnie w imieniu Chrystusa 13.10.05, 13:49 Może choćby dlatego, żeby mieć jakieś zdanie na temat tej ksiażki. Piszesz "taką lekturą", ale jaką? skoro jej nie czytałaś, to nie wiesz jaka ona jest. Odpowiedz Link
barnni Re: Zbrodnie w imieniu Chrystusa 14.10.05, 21:34 Jeżeli nie sprawi to trudności to również poprosze na gazetowego!! Odpowiedz Link
celsusz Re: Zbrodnie w imieniu Chrystusa 16.10.05, 09:55 Tu macie link,gdzie znajdziecie wiele ciekawych książek i tekstów m.innymi" Zbrodnie w imieniu Chrystusa" legaba.6te.net/ksiazki.htm Odpowiedz Link
no_no Re: Zbrodnie w imieniu Chrystusa 16.10.05, 11:51 Na rozgrzewkę polecam "Opus diaboli" K.Deschnera. Nie wierzę by po jej przeczytaniu człowiek rozumny chciał dalej brnąć w chrześcijańskie bajki o krasnoludach i niepokalanie poczętej sierotce Marysi Gotowi? No, to alle luja i do przodu. Miłej lektury życzę. Odpowiedz Link
vitmik Re: Zbrodnie w imieniu Chrystusa 16.10.05, 15:24 kurcze jak ten koles jest taki dobry to dlaczego wielce oswiecona kapitula w sztokholmie nie dala mu do tej pory nobla? tylko nie mowcie ze boja sie zemsty watykanu bo jak czytam cos takiego to mnie smiech ogarnia. Odpowiedz Link
celsusz Re: Zbrodnie w imieniu Chrystusa 16.10.05, 16:25 Możesz się śmiać,śmiech jest zdrowy!Wszyscy mają dostać Nobla ? To dlaczego Nobla nie dostał tak dobry koleś jak Jochn Paul II ? dostał,za to taki kretyn jak L.Wałęsa. Odpowiedz Link
kapitan.kirk Re: Zbrodnie w imieniu Chrystusa 22.10.05, 11:23 Zbrodnie są zbrodniami, niezależnie od tego, jak bardzo sprawca chciałby się zasłaniać Bogiem, Ideą czy Filozofią. I za zbrodnie zbrodniarz odpowiadać winien, a nie ten, na którego rad się on powołuje. Pzdr Odpowiedz Link
ghost25 Re: Zbrodnie w imieniu Chrystusa 22.10.05, 11:53 A kto w imieniu Krk odpowiedział ? Stalin,Hitler i inni zostali pociągnięci do odpowiedzialności,ich ideologie legły w gruzach.Kto odpowie za zbrodnie chrześcijan,muzułmanów,żydów ? Należałoby postawić przed Trybunałem samego szefa,...ba, ale jak ustalić jego adres ? Odpowiedz Link
kapitan.kirk Re: Zbrodnie w imieniu Chrystusa 22.10.05, 12:00 Stalin i Hitler zostali pociągnięci do odpowiedzialności?? Kiedy i przez kogo, na litość?? No chyba, że nawróciłeś się po przeczytaniu moich postów i już wierzysz w Sąd Ostateczny Z adresem Szefa sprawa jest o tyle prosta, że nie trzeba mu nic wysyłać nawet na poste restante - wystarczy coś powiedzieć albo i pomyśleć, a na pewno się dowie i tak. Świadomość ta bywa czasami męcząca, ale koniec końców można się przyzwyczaić; no i na telefonach się, było nie było, oszczędza. Poza tym z doręczeniem mógłby być kłopot; bo który listonosz zgodziłby sie polemizować na temat wpuszczenia z cherubinem wyposażonym w miecz ognisty? Co najwyżej zostawiłby awizo. Pzdr Odpowiedz Link
ghost25 Re: Zbrodnie w imieniu Chrystusa 22.10.05, 12:15 Stalin - został najprawdopodobnie zamordowany a system komunistyczny legł w gruzach po 47 latach po jego śmierci.W dowód uznania jego zasług wyrzucono go z mauzoleum w latach 50-tych czy też 60-tych. Hitler sam popełnił samobójstwo,więc również odpowiedział za swoje zbrodnie. Faszyzm został potępiony przez naród niemiecki,zakazana została jego ideologia.Czołowych zbrodniarzy osądzono w Norymberdze i skazano na wyroki śmierci.Goering i Goebels sami wymierzyli sobie sprawidliwość. Pozostali wysocy funkcjonariusze umknęli sprawiedliwości i uciekli do Ameryki Płd. przy wydatnej pomocy Watykanu,co jest tajemnicą poliszynela. Zatem jeszcze raz zadam pytanie,kto odpowie za zbrodnie kościoła.Wszak Jezus nie nakazywał mordować ? Nie wiem czy czytałeś wszystkie moje posty do ciebie w wątku "do kapitana kirka" przeczytaj,jeżeli nie czytałeś.Ma to związek z tą polemiką. Odpowiedz Link
kapitan.kirk Re: Zbrodnie w imieniu Chrystusa 22.10.05, 12:27 Stalin zmarł na wylew, no chyba, że za morderstwo uznać nie wezwanie do niego lekarza przez "semper fidelis" towarzyszy, którzy rozsądnie woleli poczekać sobie aż sam zdechnie i oszczędzi im kłopotu. Czy popełnienie samobójstwa ze strachu przed niewolą można istotnie uznać za wymierzenie sprawiedliwości? Ja wolałbym rozprawę sądową i wyrok; no ale nie ma się co spierać, bo wszak już dawno - jak to mówią - "po ptokach". Nb., akurat system komunistyczny nie tylko nie upadł, ale ma się w najlepsze niestety, a do tego żyje w nim ok. 1/5 ludzkości. Jezus nie nakazywał mordować. Każdy kto mordował (nie zabijał, ale właśnie mordował) powołując się na jego imię powinien za to odpowiedzieć przed ludźmi, a jeżeli to niemożliwe to i tak - jak wierzymy - nie minie go odpowiedzialność przed Bogiem. "Nie każdy, który mi mówi: Panie, Panie!, wejdzie do królestwa niebieskiego, lecz ten, kto spełnia wolę mojego Ojca, który jest w niebie. Wielu powie mi w owym dniu: Panie, Panie, czy nie prorokowaliśmy mocą Twego imienia, i nie wyrzucaliśmy złych duchów mocą Twego imienia, i nie czyniliśmy wielu cudów mocą Twego imienia? Wtedy oświadczę im: Nigdy was nie znałem. Odejdźcie ode Mnie wy, którzy dopuszczacie się nieprawości!" (Mt. 7.21-23) Już kiedys tu pytałem - co to są zbrodnie Kościoła? Zbrodnie popełniane przez Kościół, czy w jego imieniu, czy przez jego członków? Co konkretnie, Twoim zdaniem, zadośćuczynić i w jakiej formie? Pzdr Odpowiedz Link