kociak40
17.04.18, 04:51
Na konkurencyjnym forum religijnym - "Chrześcijaństwo" jakiś uczestnik na tamtym forum zadał dość ciekawe pytanie, które zacytuję:
"Czy byliście kiedyś świadkami zjawisk nadprzyrodzonych ? Czy widzieliście lub doświadczyliście osobiście uzdrowienia , wskrzeszenia , uwolnienia od opętania ?"
Może na tym forum są osoby, które były osobistym świadkiem jakiegoś wskrzeszenia, uzdrowienia itd. Chodzi o zjawiska nadprzyrodzone. Ciekawy temat.
Ja byłem tylko jakby osobistym świadkiem wpływu modlitwy na rzeczywistość, co można uznać za cud. Ten wypadek znam dokładnie z opowiadania pewnej znajomej pani, której można wierzyć. Jest to samotna kobieta, tak z "oka" ~ 40-50 lat, nigdzie nie pracowała, była tz. gospodynią domową przy mężu. Mąż jej zmarł i ona obecnie ma bardzo małą rentę po mężu, ten brak finansowy do egzystencji powoduje u niej stały stres i chroniczny ból głowy.
Jest wierząca, katoliczka, ale niepraktykująca. Twierdzi, że na praktyki religijne ma jeszcze czas. Z pewnych powodów została wybrana przez dalszą swoją rodzinę na chrzestną. Tego odmówić nie można ale wiąże się to z koniecznością spowiedzi, komunii, rekolekcji itd. Wszystko to zaliczyła i pomyślała sobie, że jeżeli już jest jakby bezgrzeszna na daną chwilę, może to wykorzystać także dla siebie. Jak wiadomo, na ból głowy jest najlepszy przybytek, od którego głowa nie boli. Postanowiła poprzez modlitwy uprosić jakąś dla siebie wygraną w lotto.
Nigdy w to nie grała. Przez 2 tygodnie codziennie chodziła do kościoła, modliła się, w domu odmawiała różańce, koronki i wszystko co tylko możliwe. Tak mnie poinformowała o tej swojej sprawie i sam byłem ciekaw dalszego efektu. W końcu poszła do kolektury i nie mając pieniędzy wykupiła tylko jeden zakład i to na "chybił-trafił". I trafiła !!!, trójkę. Wydała 3 zł dostała 10 zł. Widać jej modlitwy wystarczyły tylko na tyle, ale cud był. Wynika z tego, że jakby intensywnie modliła się np. przez 1/2 roku każdego dnia, to może 4 by trafiła.
O 5 i 6 nie ma co myśleć, życia by nie starczyło na modlitwy. Niebo jest dość chytre na pieniądze.