iit2 06.06.09, 13:05 Jak wygląda w Tunezji. np. w Sousse ? Czy jest lekarz na terenie hotelu, czy ewentualnie jakaś klinika? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bc-ns Re: opieka medyczna 06.06.09, 14:23 My bylismy co prawda w Hammamecie, ale mogę powiedzieć że opieka jest świetna. Jak się ciężko pochorowałam, mąż poszedł na recepcję, zadzwoniono po lekarza. w ciągu pół godziny był u mnie w pokoju, zapisał leki, a następne pół godzinki później był juz u mnie aptekarz z woreczkiem leków. oczywiście chcieli za to troszkę pieniędzy, ale komfort nawet dla osoby samotnej jest :-)) Znajomy trafił do szpitala i był zachwycony tamtejszą opieka zdrowotną - nawet zrobili mu na koszt ubezpieczenia badania o jakich mógłby tyko pomarzyć w naszych szpitalach. Dokładnie odmienne opinie słyszałam o opiece w Egipcie - tam lepiej nie chorować.... ------------------ bpe.geoblog.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: opieka medyczna IP: *.blt.pl 06.06.09, 17:22 Zgadzam się. Opieka medyczna jest bardzo dobra. Gdy ja zachorowałam, to w hotelu był sanitariusz. W ciągu pól godziny przyszedł do mie z lekarzem, który zapisał mi leki. Lekarstwa także zostały mi dostarczone do hotelu. Za to trzeba było zapłacić (niezbyt dużo). Póżniej firmy ubezpieczeniowe zwracaja pieniądze. Musze dodać, że w Tunezji są bardzo tanie leki (tańsze niż w Polsce)a dobre - najczęściej pochodzące z Francji. Recepty i rachunki są często wystawiane na zwykłej kartce z podpisem. Firma ubezpieczeniowa uznała mi taki racunek, który wygladał jakby ktoś podliczał coś "na brudno". Odpowiedz Link Zgłoś
iit2 Re: opieka medyczna 07.06.09, 12:28 A orientuje się ktoś jak jest z opieką medyczną w hotelu Karthagon ElKsar w Sousse ? Odpowiedz Link Zgłoś