Dodaj do ulubionych

To chyba koniec na jakiś czas...

26.06.15, 14:06
Własnie zarezerwowałam hotel w Susie, last minut, wylot 18 lipca.
Na szczęście- jeszcze nie zdążyłam przelać pieniędzy...

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,18256181,Atak_na_hotel_w_kurorcie_w_Tunezji__Mozliwe__ze_zgineli.html#MT
Szkoda.
Bywałam tam co dwa lata, ale teraz mam pietra i na pewno w najbliższym czasie, bez pokonania ISIS, nic mnie tam nie zaciągnie :/
Tyle zostało mi jeszcze do zwiedzenia, szlag.
Obserwuj wątek
    • e_cynik Re: To chyba koniec na jakiś czas... 26.06.15, 14:31
      To koniec i to definitywny , jeżeli strzelają w resortach to oznacza że celują w turystów
    • fruqo3 Re: To chyba koniec na jakiś czas... 26.06.15, 15:03
      To koniec Tunezji, Maroka, Egiptu i za jakiś czas Turcji jako kierunków tursytycznych.
    • kasia_p45 Re: To chyba koniec na jakiś czas... 26.06.15, 15:53
      Wygląda na to, że hotele nie są już bezpieczne. I to w ramadanie!! O zgrozo!!
      • volvo74 Re: To chyba koniec na jakiś czas... 26.06.15, 15:55
        w Francji 1 w Kuweicie ponad 10 to zorganizowany atak nigdzie nie bedzie bezpiecznie
        • singsing74 Re: To chyba koniec na jakiś czas... 26.06.15, 23:26
          Jeżeli w kolorowej Europie nadal będzie się dopuszczać do władzy ciepłych bolków typu Biedroń czy dziwoląg Bęgowski, to wakacje bezpiecznie będziemy spędzać jedynie we własnych piwnicach. TWARDĄ RĘKĄ WYRWAĆ CHWASTY (razem z tymi degeneratami) !!!
          • safcia.1 Re: To chyba koniec na jakiś czas... 27.06.15, 11:31
            singsing litości....
            • singsing74 Re: To chyba koniec na jakiś czas... 27.06.15, 12:00
              Niestety takie są fakty. Moda na źle pojmowaną tolerancję doprowadziła do tego, że do rządzenia państwami dostają się osoby, które jeszcze niedawno pokazywano w cyrkach. Jak skutecznie walczyć z bezwzględnym "państwem islamskim" skoro brakuje prawdziwych przywódców? Na ciężkie czasy potrzeba silnych polityków, a nie takie ciepłe p e d a l s k i e kluchy.
              • safcia.1 Re: To chyba koniec na jakiś czas... 27.06.15, 12:05
                Jasne, bohaterski Macierewicz z Kaczyńskim staną na czele naszej militarnej potęgi i zmiotą terrorystów z powierzchni ziemi. HAHAHAHA umrę ze śmiechu.
                • safcia.1 do singsing: 27.06.15, 12:07
                  a Tobie proponuje udział w wojnie krzyżowej przeciwko niewiernym. Wojska poprowadzi Ojciec Dyrektor :)
                  • singsing74 To chyba koniec na jakiś czas... 27.06.15, 12:18
                    Co za paradny dowcip. PeNkłem ze śmiechu.
                    • safcia.1 Re: To chyba koniec na jakiś czas... 27.06.15, 12:22
                      próbuję dostosować się do poziomu interlokutora.
                      • singsing74 Re: To chyba koniec na jakiś czas... 27.06.15, 12:28
                        Próbuj. Zamiast jednak szukać w słownikach "mądrych" wyrazów zacznij może od wielkiej litery na początku zdania ;)
                        • safcia.1 Re: To chyba koniec na jakiś czas... 27.06.15, 12:34
                          piszę jak mi się podoba. na szczęście dysponuje takim zasobem słów, że nie muszę wertować słowników.jako że merytorycznej dyskusji bra,k temat uważam za zamknięty. bo.
                          • singsing74 Re: To chyba koniec na jakiś czas... 27.06.15, 12:41
                            Każdy pisze jak potrafi.
                          • leila.ben.ali Re: To chyba koniec na jakiś czas... 27.06.15, 12:48
                            safcia.1 napisała:

> piszę jak mi się podoba... słowników.jako że merytorycznej dyskusji bra,k...<

Lekko sie wtrace stylistyczno-merytorycznie tylko. Safciu, zwroc uwage na definicje spacji.
                            Mozesz razic czyjes wyczucie ortografii. I z uprzejmosci podpowiem: mozesz zarzucic mi brak znakow diakrytycznych:)
                            • safcia.1 Re: To chyba koniec na jakiś czas... 27.06.15, 13:02
                              leila: elegancki post, że tak powiem :)
                              • leila.ben.ali Re: To chyba koniec na jakiś czas... 27.06.15, 13:22
                                Mialam nadzieje, ze Ciebie nie urazi:)

Pozdrowienia - L.
                                • safcia.1 Re: To chyba koniec na jakiś czas... 27.06.15, 13:26
                                  absolutnie :)
                          • singsing74 Re: To chyba koniec na jakiś czas... 27.06.15, 23:17
                            safcia.1 napisała:
                            .jako że merytorycznej dyskusji bra,k temat uważam za zamknięty. bo.

A te cztery kolejne posty to w temacie?
                            Tylko brakowało, żebyście się umówiły na mizianie dupciami.
    • goldenka100 Re: To chyba koniec na jakiś czas... 28.06.15, 14:57
      Nie tylko Francja.We Włoszech tez udaremnili atak terrorystyczny.Włochy ,Francja a i Hiszpania,Londyn podnoszą alert antyterrorystyczny...Tylko czekac az nad nasze morze to dojdzie.. Jestesmy przeciez tacy miłosierni i przyjmiemy tych ,,uchodźców''.Nigdzie nie można czuc sie bezpiecznie
    • marek.dumle Re: To chyba koniec na jakiś czas... 28.06.15, 16:00
      "Jest mała obawa, ale lecimy". Polscy turyści wylecieli do Tunezji
      Po piątkowym zamachu na hotele w Susie wiele polskich biur podróży wycofało ze swojej oferty wyjazdy do Tunezji. Dla tych którzy wykupili już wycieczki, biura proponują zamianę i ostrzegają przed sytuacją w kraju. Są jednak turyści, którzy mimo wszystko zdecydowali się lecieć do Tunezji na urlop. - Jest mała obawa, ale lecimy na ryzyko. Mamy nadzieję, że już się tam uspokoiło - powiedziała jedna z wylatujących turystek.

Niby dlaczego miałoby się od piątku uspokoić?!
      • easym Re: To chyba koniec na jakiś czas... 28.06.15, 19:38
        uspokoiło się. Oni na jakiś czas odpuszczą, odpuszczą by uśpić czujność wszystkich. A potem być może znów zaatakują. Ale nie teraz. Jeśli komuś nie przeszkadza wojsko z karabinami na plaży to proszę jechać, sama bym pojechałam ale mam rezerwację gdzie indziej. Tunezja jest piękna, piękne i ciepłe morze, piękne błękitne niebo i te zachęcające ceny :)
        • marek.dumle Re: To chyba koniec na jakiś czas... 28.06.15, 20:12
          www.tvn24.pl/pyrzowice-kolejni-turysci-leca-do-tunezji,555471,s.html

W niedzielę z pyrzowickiego lotniska wystartował samolot, którym na wakacje poleciało osiem osób. - Nie możemy dać się zastraszyć. Staramy się myśleć pozytywnie ? mówią. Zdecydowana większość jednak zrezygnowała. Tylko tym lotem do Tunezji lecieć miało 160 osób.

wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Dziennikarka-WP-z-Tunezji-brakuje-ochrony-w-hotelach,wid,17668787,wiadomosc.html

Dziennikarka WP z Tunezji: brakuje ochrony w hotelach
          - Zaostrzona ochrona hoteli zapowiadana wczoraj przez premiera Tunezji to pieśń przyszłości. Na razie na plażę hotelową wchodzi, kto chce - relacjonuje z Tunezji dziennikarka WP Marta Klimczak. Grupa pięciu osób z polskich mediów została tam zaproszona przez Biuro Turystyki Tunezji, które planowało pokazać, że w kraju jest bezpiecznie. Na plażę hotelową może wejść każdy, kto chce. Plażą można iść wzdłuż morza od hotelu do hotelu. Mogą też tak zrobić miejscowi. Nikt ich nie kontroluje, nie sprawdza. W Egipcie jest to niemożliwe - mówi nam nasza dziennikarka.
          • aqua_frigida Re: To chyba koniec na jakiś czas... 28.06.15, 23:28
            No, to może jeszcze ten news:
            - Po zamachu w muzeum Bardo wydawało się, że władze sporo robiły w kwestii bezpieczeństwa i walki z terroryzmem. Co chwila słyszało się o kolejnych aresztach i udaremnionych planach zamachowców. ? mówi WP Ewa Wicik Ben Zid, polska prawniczka mieszkająca w Tunezji. Jednak zdaniem przebywającej w Tunezji dziennikarki WP Marty Klimczak, tunezyjskie hotele nie były dobrze zabezpieczone i przygotowane na kolejny zamach na turystyczne obiekty.

wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Dziennikarka-WP-z-Tunezji-hotele-byly-zupelnie-nieprzygotowane,wid,17666272,wiadomosc.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka