Dodaj do ulubionych

Czy polecicie do Tunezji po ostatnich wydarzeniach

20.03.15, 13:44
Mamy wycieczke w 21 maja do Tunezji i zastanawiamy sie nad bezpieczenstwem, czy jechac . Jest ktos w podobnej sytuacji? Macie wykupione wycieczki w najblizszym okresie i postanowiliscie jechac?
Obserwuj wątek
    • inez.krupa Re: Czy polecicie do Tunezji? 20.03.15, 14:47
      Nie. My anulowalismy nasze czteroosobowe wakacje.
      • goldenka100 Re: Czy polecicie do Tunezji? 20.03.15, 19:01
        A ja planowałam wyjazd do Tunezji jak co roku... Niestety JUZ nie w tym.. Obawiam się,ze nawet w hotelach nie jest juz bezpiecznie..Tak mówią ze hotel bezpieczny...Ale jesli wpadłaby taka banda nawiedzonych to tzw.,,niewierni ''sa dla nich niczym ..I zadna policja ,ani ochrona nie pomoże (obsługa zwieje bo nie będzie karku nadstawiać).Z żalem,ale rezygnuje..
    • ishka82 Re: Czy polecicie do Tunezji po ostatnich wydarze 20.03.15, 14:58
      Mam wykupione wczasy w drugiej połowie czerwca, jeszcze nie wiem co zrobię.
      • gregorexon Re: Czy polecicie do Tunezji po ostatnich wydarze 20.03.15, 16:09
        Zmieniłem miejsce wyjazdu na Bułgarię. Nie pojadę w miejsce gdzie wszędzie będą żołnierze z karabinami aby pilnować turystów.
        • ametystowa.pani Re: Czy polecicie do Tunezji po ostatnich wydarze 20.03.15, 16:14
          a mi się wydaje,że właśnie tunezja będzie bezpieczna. Oni atakują co rusz gdzie indziej dla zaskoku. bardziej bym się obawiała miejsc gdzie jeszcze nie było w ostatnim czasie nic, bo oczywiste,że szykują się na następny atak. Równie dobrze może to być gdzieś w europie
          • gregorexon Re: Czy polecicie do Tunezji po ostatnich wydarze 20.03.15, 16:22
            Atak może być wszędzie. Ale siedzieć przez dwa tygodnie w hotelu otoczonym żołnierzami to nie dla mnie. Większość Tunezyjskich miast jest na liście MSZ z zaleceniem aby tam nie jeździć.
            • anunia224 Re: Czy polecicie do Tunezji po ostatnich wydarze 20.03.15, 18:13
              lecimy w lipcu. miejmy nadzieje ze sie sytuacja unormuje:) zreszta decydujac sie na takie kraje jak Egipt Turcja Tunezja itd mozna sie spodziewac wszystkiego.
            • awojtas39 Re: Czy polecicie do Tunezji po ostatnich wydarze 09.05.15, 11:48
              W sezonie turystycznym 2015r należy raczej zrezygnować z wyjazdu do Tunezji ,Egipt też
              jest bezpieczny,Polecam wyjazd do Hiszpanii lub do Chorwacji.
          • tirol1 Re: Czy polecicie do Tunezji po ostatnich wydarze 20.03.15, 20:50
            Osobiscie bym toporem odrabal leby tym popie...nym fanatycznym h...om
            • adidas.abebe Re: Czy polecicie do Tunezji po ostatnich wydarze 21.03.15, 08:58
              tirol1 napisał:

> fanatycznym h...om<

Czas abys wiedzial, ze penis pisze sie przez "ch". To takie lekkie bezbolesne przedluzenie.
              Byc moze przytrafi sie tobie, analfabetyczny ciulu, cos w Tunezji i bedzie o jednego
              analfabete mniej.
              • tirol1 Re: Czy polecicie do Tunezji po ostatnich wydarze 21.03.15, 12:57
                a co Ty jestes islamskim fanatykiem?
                bo dla mnie religia to bajki dla naiwnych
                moja ideologia to laicki republikanizm
                • adidas.abebe Chuyowe pisanie 21.03.15, 15:12
                  tirol1 napisał:

> a co Ty jestes islamskim fanatykiem?
                  > bo dla mnie religia to bajki dla naiwnych
                  > moja ideologia to laicki republikanizm

Twoja religia (lub jej brak) i ideologia to Twoja broszka. Zwrocilem tylko Tobie uwage,
                  ze jezeli przed laty na murze pisales kreda niepoprawnie "hooy" to juz obecnie, gdy
                  interesujesz sie turystyka i jestes starszy piszac o polityce, ktos zyczliwy powinien zwrocic Tobie uwage na poprawna pisownie "chooya". I na mnie wypadlo:) Nie bierz tego osobiscie.
                  Forum Tunezja nie slynie z porawnego pisania. Odnosze wrazenie ze turysci z tanich kierunkow pisza fatalnie. Staraj sie te tego unikac. Pamietaj - "chooj" piszemy tak a nie
                  inaczej.
                  • tirol1 Re: Chuyowe pisanie 21.03.15, 17:46
                    Racja ,bo do tzw tanich kierunków zazwyczaj latają tzw klasy niższe.Ja byłem w Tunezji i Egipcie z ciekawości -Tunezja plaże fajne, ale jedzenie nie bardzo, fatalna obsługa,Egipt- strach wejść do wody np z powodu rekinów, żmij wodnych itp.
          • szuminski80 Re: Czy polecicie do Tunezji po ostatnich wydarze 20.03.15, 21:57
            Również, uważam że teraz będą bardziej uważać na idiotów co mogą cos wywinąć. Wybieram się do Tunezji w czerwcu i nie mam zamiaru rezygnować.
            • wiesia83.1 Re: Czy polecicie do Tunezji po ostatnich wydarze 22.03.15, 17:19
              witam ja lecę w maju i ta panika trochę jest przereklamowana jestem w tunezji co 3 miesiące i mam tam rodzinę , wszędzie na świecie się coś dziej , uważam że teraz na tunezje szybko się nic nowego nie szykuje tym razem uderzą gdzie indziej
              • galon35 Re: Czy polecicie do Tunezji po ostatnich wydarze 22.03.15, 19:17
                teraz Tunezja będzię na pewno bezpieczniejsza niż była, ja lecę w czerwcu i nie rezygnuję
                • kubekfr Re: Czy polecicie do Tunezji po ostatnich wydarze 24.03.15, 08:47
                  Waraszawa na dzien dzisiejszy ma wieksze prawdopodobienstwo ataku niz Tunezja (terorysta w to same miejsce nie wraca ), Prosze sobie pojechac do paryza gdzie aktualnie jest "plan Vigipirate" kolo szkol nie wolno parkowac, na duzych stacjach metra czy dworcach duzo policji i wojskowych .

Ja osobiscie jestem za tym zeby wiekszosc oszolomow zmienily kierunek wyczieczki last minute beda mega tanie .
                  • prefisso Czy polecicie do Tunezji 24.03.15, 17:51
                    kubekfr napisał(a):

> kierunek wyczieczki last minute beda mega tanie "

Jestes mega durniem.
                    • gregorexon Re: Czy polecicie do Tunezji 26.06.15, 16:27
                      Ja zrezygnowałem z Tunezji juz w marcu. Szkoda tych ludzi. Mam nadzieję, że już więcej niewinnych turystów tam nie zginie.
                • glupota.nie.boli Re: Czy polecicie do Tunezji po ostatnich wydarze 26.06.15, 17:08
                  Napisz cos jeszcze durniu.
                  • gregorexon Re: Czy polecicie do Tunezji po ostatnich wydarze 26.06.15, 17:20
                    Na chamstwo i prostactwo nic się nie poradzi. Niestety. Życzę Pani/Panu więcej kultury w życiu i może chwilę skupienia nad tymi którzy zginęli .
    • anunia224 Re: Czy polecicie do Tunezji? 20.03.15, 20:23
      W łódzkim Centrum Podróży "Słoneczne Wakacje" z wyjazdu do Tunezji nikt nie rezygnuje. - Większość rezerwacji dotyczy sezonu letniego, a do tego czasu sytuacja pewnie się unormuje.Po ostatnich zamachach w Paryżu nikt przecież nie odradzał wyjazdów do Francji. od tak pustaczku.
      • glupota.nie.boli Re: Czy polecicie do Tunezji? 26.06.15, 17:09
        Pozdrawiam, pustaczku anuniu. Z takim nickiem powinnas byc blondynka.
    • polak_z_tunezji Re: Czy polecicie do Tunezji po ostatnich wydarze 03.04.15, 06:29
      Widać olbrzymią różnicę w reakcjach na te wydarzenia kiedy porównuje się Polaków z Anglikami. Ilość wejść na stronę o wycieczkach w Tunezji dla Polaków po 18 III (czyli dniu ataku w muzeum Bardo) spadła o 60% i została na tym poziomie. Podczas gdy ilość wejść na podobną stronę dla Anglików spadła o niecałe 20% i powoli wraca do poziomu sprzed zamachu.

Na zachodzie po pierwsze nie było takiej histerii i nikt nie robił "szopki" z pokazową ewakuacją turystów. W Polsce natomiast była to idealna okazja dla niektórych polityków podczas kampanii przedwyborczej żeby pokazać jak bardzo "dbają" o bezpieczeństwo swoich rodaków za granicą.
      • elgry Re: Czy polecicie do Tunezji po ostatnich wydarze 16.04.15, 13:08
        Dokładnie tak. Zamachy bywają wszędzie. Np. po zamachu w Hiszpanii /zginęło 191 osób, a 1858 zostało rannych/ nikt nie ewakuował turystów.
      • bety80 Re: Czy polecicie do Tunezji po ostatnich wydarze 20.05.15, 14:43
        Czy ktoś leci pod koniec maja , bądź właśnie wrócił może jakieś opinie , wrażenia...
        My lecimy 7 czerwca i przyznam że trochę się martwię ...
      • e_cynik Re: Czy polecicie do Tunezji po ostatnich wydarze 26.06.15, 14:39
        Napiszesz jeszcze coś mądrego po dzisiejszym dniu ?
    • paawel2014 Re: Czy polecicie do Tunezji po ostatnich wydarze 16.04.15, 22:22
      Biuro Sun&Fun odwołało loty ze Szczecina więc pomogli nam trochę w trudnej decyzji. Wybieramy się do Turcji
    • ziutk.a Re: Czy polecicie do Tunezji po ostatnich wydarze 04.05.15, 16:03
      My tez lecimy 21.05.2015 z Poznania, cholernie się boje, ale nie mamy już wyjścia :)
      • politiko1976 Re: Czy polecicie do Tunezji po ostatnich wydarze 04.05.15, 21:15
        Nie bój się będzie ok :)
      • staszek_2026 Re: Czy polecicie do Tunezji po ostatnich wydarze 02.06.15, 13:51
        Witam.Nie rezygnuj.Od 9 lat latamy do Tunezji co rok.Zaliczyliśmy Tunis,SUSE,Monastyr .Mahdię Hammamet .Byliśmy przed wojną Tunezyjską w trakcie i po.Widzę ogromne zmiany,porządki itd;W tym roku wybieramy się do Monastyru lub Mahdi we wrześniu.Czujemy się zawsze bezpiecznie,należy się tylko zachowywać jak kulturalny turysta a z tym nie zawsze jest w porządku zwłaszcza u polaków.Dyskretna opieka wojska była i jest nie tylko w Tunezji ale też w Egipcie i prawie we wszystkich krajach Europy.
        Pozdrawiam staszek
        • e_cynik Re: Czy polecicie do Tunezji po ostatnich wydarze 26.06.15, 14:38
          Pewnie że nie rezygnuj Staszku , te trupy na leżakach to nic . Susa jest przecież taka bezpieczna
          • glupota.nie.boli Re: Czy polecicie do Tunezji po ostatnich wydarze 26.06.15, 17:10
            Stasiu, lecisz?
        • fruqo3 Re: Czy polecicie do Tunezji po ostatnich wydarze 27.06.15, 12:03
          @staszek_2026
          Ty debilu...
    • ziutk.a Re: Czy polecicie do Tunezji po ostatnich wydarze 08.05.15, 13:44
      Skąd lecicie ?, my tez lecimy 21 z Poznaniu, międzylądowanie we Wrocławiu. Tez się cholernie boję zwłaszcza że lecimy z dziećmi. Pozzdrawiam
    • leila.ben.ali Spam 25.06.15, 19:15
      Spadaj z tym zalosnym spamem.
    • tu_nia Re: Czy polecicie do Tunezji po ostatnich wydarze 26.06.15, 20:10
      nie polece do zadnego muzulmanskiego kraju, polecilabym moze gdybym byla sama ale mam dziecko i nie moge ryzykowac zycia ani jego ani swojego.pisze te slowa z plazy nad balatonem i [pomimo ze woda ma tylko 19 stopni to moja corka moze biegac jezdzic na rowerze bawic sie na placu zabaw bez obaw ze jakis dzihadysta postanowi spelnic swoj muzlumanski obowiazek swietej wojny akurat na nas.
      • singsing74 Re: Czy polecicie do Tunezji po ostatnich wydarze 27.06.15, 23:30
        tu_nia napisała:

> nie polece do zadnego muzulmanskiego kraju, polecilabym moze gdybym byla sama
        > ale mam dziecko i nie moge ryzykowac zycia ani jego ani swojego.

Czyli gdybyś była sama, to ryzykowałabyś swoje życie? Dla darmowych drinków, czy habibi?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka