czekoladaiorzechy 08.03.17, 01:35 Wybiera się ktoś do Tuezji w tym roku? Byliśmy w ub, bo fajny last się trafił i nie ukrywam spodobało mi się ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
staszek_2026 Re: Tunezja 2017 10.03.17, 13:55 Witam.Owszem mamy takie plany.Problem że byliśmy wielokrotnie w Tunezji.Zeszły rok w Mahdia Thalassa nie udany.Szukamy hoteli bez szarańczy Rosyjskiej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kkk Re: Tunezja 2017 14.03.17, 12:35 mmhmm, zastanawiam się na objazdówką z RT - Tunezja i Algieria - Róża pustyni Odpowiedz Link Zgłoś
j.pawelkiewicz Re: Tunezja 2017 19.03.17, 19:04 w pażdzierniku miałm to samo, sami rosjanie, koszmar Odpowiedz Link Zgłoś
j.pawelkiewicz Re: Tunezja 2017 19.03.17, 19:03 27 kwietnia wybieram się do Sousse - hotel Riadh Palms Odpowiedz Link Zgłoś
staszek_2026 Re: Tunezja 2017 08.05.17, 11:22 Witaj. Po powrocie bardzo proszę o informacje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ziutazkrosna Re: Tunezja 2017 08.05.17, 20:26 Halo. I jakie wrażenia po wypoczynku w Riadh Palms ? Właśnie dopycham walizkę kolanem i już się cieszę na myśl o słonecznej plaży od 11 maja br. Odpowiedz Link Zgłoś
vie.tka Re: Tunezja 2017 04.05.17, 22:12 My się wybieramy :) W ogóle nie myślałam wcześniej o Tunezji jako o letniej destynacji, ale znajomy w zeszłym roku był i zachwycił się no i nas namówił. Jedziemy z dzieciakami, mamy zamiar wypocząć trochę w Hammamet, a potem udać się w kraj. W planie: Tunis razem z Sidi Bou Said i Kartaginą, Sousse, El-Dżem, Park Ichkeul, oazy Chebika, Tamerza i Mides, Jezioro słone Szott no i Wyprawa na Saharę i do Berberów :) Odpowiedz Link Zgłoś
idfov12345 Re: Tunezja 2017 08.05.17, 11:09 tez sie wybieramy do Hammamet! tak strasza zamachami i tymi oswiadczeniami na MSZ, a wy co uwazacie? chuba bardziej balabym sie leciec do Paryza.. Odpowiedz Link Zgłoś
staszek_2026 Re: Tunezja 2017 08.05.17, 11:15 Witam, Do jakiego hotelu w Hammamecie i jaki termin. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marta-2315m Re: Tunezja 2017 22.05.17, 22:19 O my też 22 czerwca tylko inny hotel Odpowiedz Link Zgłoś
kkk Re: Tunezja 2017 23.05.17, 08:25 a czego tu sie bać? E\uropa jest niebezpieczna! ciagle wybuchy, bomby, zamachy...słyszycie chyba co sie dzieje...? ja sie dziwi eze ludzie boja soe krajów arabskich, afryki... ja sie boje jezdzic po europie bo nigdy nie wiadomo gdzie znowu bombe podłożą. Chwale sobie te ,dzikie' spokojne afrykańskie kraje, przynajmniej można odpoczac bezpiecznie z dala od cywilizacji... \dziisaj znowu...Menczester..:/:/ ehhhhhhhhhh Odpowiedz Link Zgłoś
bvernadetka Re: Tunezja 2017 23.05.17, 23:31 No dokładnie! Ataki są straszne, ale nic tak chyba nie nakręca strachu i paniki jak one. Nie ważne, że prawdopodobieństwo, że staniesz się ofiarą ataku jest bliskie zeru, i tak się boisz. Bardziej niż zawału, bardziej niż raka, bardziej niż przegrzania, odwodnienia czy wypadku samochodowego. Ludzie, nie dajmy się zwariować! Odpowiedz Link Zgłoś
budovnicka Re: Tunezja 2017 02.06.17, 13:19 Prawda jest taka, że strach ma wielkie oczy. Jesteśmy trochę cywilizacją strachu. Pragniemy symulacji ekstremalnie bezpiecznego życia, podczas gdy nie jesteśmy w stanie uchronić się przed banalnym, zdawałoby się, potrąceniem przez samochód. Stąd też te lęki. Mam wrażenie, że boimy się tej Tunezji jako społeczeństwo jak ptaki stracha na wróble. Gdy tylko podlecą bliżej orientują się, że w ogóle nie ma się czego obawiać. No bo spójrzmy prawdzie w oczy - nie ma w Tunezji realnych zagrożeń na ten moment. Odpowiedz Link Zgłoś
madziunia0129 Re: Tunezja 2017 18.05.18, 08:04 Jak wrażenia z pobytu w tym hotelu? my się wybieramy w tym roku i jestem ciekawa. a czy w hotelu dało się odczuć że był ramadan? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bvernadetka Re: Tunezja 2017 11.05.17, 11:22 Pytanie stare jak świat, ale że mamy sezon 2017 to ponawiam i proszę o opinie szczególnie osoby, które w Tunezji były nie dalej niż rok temu. Który region na wypoczynek wybrać? Hammamet, Sousse, Monastir? Chodzi mi też po głowie ostatnio szalony pomysł, że być może Tabarka by się najlepiej nadała. W wyborze chodzi mi o takie kwestie jak: czysta plażai przejrzysta woda, względnie rozbudowane zaplecze turystyczne, ale niekoniecznie turystyka kosztem lokalności, zabytki i autentyczne urocze miasto, targi i meczety, fajne miejsce do snurkowania, względnie łatwe przemieszczanie się po kraju celem jego zwiedzania. Będę wdzięczna za opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
vie.tka Re: Tunezja 2017 23.06.17, 00:27 My jedziemy do Hammamet, wiec nie powiem Ci jeszcze jak tam jest, ale słyszałam bardzo wiele bardzo dobrych opinii na temat tego miejsca. Ponoć jedne z najpiękniejszych plaż, a kolor wody wymiata. Podobno Monastir też jest super. Pooglądaj sobie zdjęcia, my na tej podstawie podjęliśmy decyzję. Jak wrócę (w sierpniu) to mogę powiedzieć coś więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
kkk Re: Tunezja 2017 23.06.17, 08:12 wszystko to widziałam ;) Skanes jest pomiędzy Hammametem a Monastirem, jezdzilismy z hotelu i tu i tu do miasta autobusem, taxówka. Plaza jestt ładna, piaszczysta, taki grubszy beżowy piasek a woda, no cóż morze śródziemne jest fajne ale teraz mam porównanie do innej wody, innego mora i... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bvernadetka Re: Tunezja 2017 01.07.17, 18:57 Skanes jest pomiędzy Hammamet a Susą, tak? Właśnie poczytałam opinie ludzi i podobno w samym Skanes jest dość mało atrakcji i faktycznie trzeba dojechać do Hammamet lub do Susy. Więc może faktycznie lepiej się ulokować w którymś z tych ośrodków, żeby atrakcje były na miejscu? Jest też taka kwestia że raczej chcielibyśmy z Rainbow, a tam w ofercie jest kilka miejsc, ale Skanes nie zauważyłam (chyba że to miejsce ma jeszcze inną nazwę?), tak najbardziej to właśnie Susa albo Hammamet. Z planu pod tytułem Tabarka już zrezygnowaliśmy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kkk Re: Tunezja 2017 03.07.17, 09:04 a jakie chcesz mieć atrakcje, jakiego typu? lepiej wybrac kurorty turystyczne w Tunezji, spokojne, oddalone od entrum, żeby plażq była hotelowa prywatna, broń Boże publiczna...brrrr To jest kraj muzulmański, atrakcje hhmm, zalezy czego oczekujesz, zabawiac się na mieście? Z każdej tej miejscowości jest blisko dojechac taxówką czy autobusem, połazic po mieście, po sukach, pojsc od sklepów itd itp. Poza tym Tunezja jest piekna ciekawa jesli się zwieddza, polecam :) mase miejsc do zwiedzania, do ogladania, zabytki, naturalne twory z listy UNESCO, pustynia, słone jezioro itd... Odpowiedz Link Zgłoś
yaasienka Re: Tunezja 2017 10.07.17, 19:40 Zgadzam się w stu procentach, Tunezja jest fantastycznym, ciepłym, barwnym miejscem z mnóstwem atrakcji i zabytków oraz piękną przyrodą. Ale nie do końca zgadzam się co do publicznych plaż. My mieliśmy wykupiony hotel z hotelową plażą, ale bardzo dużo czasu spędziliśmy włócząc się po wybrzeżu i korzystając właśnie z plaż publicznych i może z raz się zdarzyło, że plaża była faktycznie brudna i nieprzyjemna. Poza tym jednym przypadkiem - super. Oczywiście w większości miejsc tłoczno, ale tego w sezonie nie da się za bardzo uniknąć w żadnym z turystycznych miejsc. Odpowiedz Link Zgłoś
darkoo00 Re: Tunezja 2017 21.07.17, 22:19 Jestem jeszcze przed wyjazdem, ale sam wybieram się do Susy, z Rainbow właśnie, na wypoczynek poprzecinany zwiedzaniem Sahary i (mam nadzieję) wypadami skuterowymi wzdłuż wybrzeża. Przegrzebałem wcześniej internet i szukałem opinii na temat wszystkich tych ośrodków i Susa, wydaje mi się, bardzo dobrze wypada. W sensie jest tam wszystko co potrzeba do szczęścia takim jak ja, czyli takich którzy chcą wypocząć aktywnie i liznąć kultury i przyrody. Odpowiedz Link Zgłoś
rosespana Re: Tunezja 2017 23.07.17, 21:34 Tak naprawdę ciężko coś doradzić, zależy co się komu podoba. Dla mnie trzy ośrodki: hammamet, Sousse i Monastir są na równi. Każde z tych miejsc ma w sobie coś fajnego. W Hammamet najbardziej podobała mi się promenada nadmorska, w Sousse medyna a w Monastirze formy skalne na plaży. Natomiast pod względem infrastruktury wygląda to we wszystkich tych trzech przypadkach podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
iwonkkaa17 Re: Tunezja 2017 11.05.17, 13:22 Witam, wybiera się ktoś w terminie 20 lipca do Sousse? Odpowiedz Link Zgłoś
30pepitoaa Re: Tunezja 2017 10.07.17, 19:55 Witam, my wybieramy się 2+1 dziecko 20.07 do Riadh Palms. Odpowiedz Link Zgłoś
mytykr1 Re: Tunezja 2017 16.05.17, 12:57 Hotel Marhaba Royal Salem Witam na koniec czerwca jedziemy do tego hotelu, jakieś opinie? może ktoś też w tym czasie leci tam? troszkę strach bo na stronie msz jest nie podróżuj:/ co myslicie?? Odpowiedz Link Zgłoś
bvernadetka Re: Tunezja 2017 18.05.17, 23:01 Ja się nie przejmuję tymi ostrzeżeniami za bardzo, jeśli nie ma działań wojennych na terenie danego kraju. MSZ odradza też Filipiny i Turcję na przykład, a nikt chyba nie pomyślał o tym, by sobie te kraje odpuścić ze względu na to ostrzeżenie. Dziwnym trafem nikt nie ostrzega przed Berlinem po ostatnim ataku terrorystycznym na jarmarku bożonarodzeniowym, a mógłby. Odpowiedz Link Zgłoś
akinomakcagor Re: Tunezja 2017 11.06.17, 09:08 My wybieramy się z Mężem i dwójką dzieci do Tunezji od 7września.Przyznam że teraz kilka dni temu widziałam reportarz w Dzień Dobry TVN gdzie NIE jechać na wakacje i była wymieniona Tunezja i Egipt jako najbardziej niebezpieczne i teraz teoche sie obawiam a zaliczka wpłacona. Odpowiedz Link Zgłoś
staszek_2026 Re: Tunezja 2017 30.06.17, 21:44 Witam,Jaki hotel ,miejsce wylotu i BP.My wybieramy się 14 września i byliśmy wielokrotnie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
akinomakcagor Re: Tunezja 2017 02.07.17, 13:11 Lecimy z Warszawy w terminie 7-14Wrzesień do Sousse Hotel Thalassa Sousse Resort & Aquapark z Biura Podróży Oasis Tour Odpowiedz Link Zgłoś
staszek_2026 Re: Tunezja 2017 20.07.17, 12:14 Witam.W tym hotelu była moja córa z rodziną.Zależ czego oczekujesz po ośrodku i samej Tunezji,trzeba tam być i trochę się przyzwyczaić do ich kultury i zachowań.Ja osobiście byłem w sąsiednim hotelu Palace 5 gwiazdek,wspaniały moloch i drogi.Plaża ta sama wspólna.Obawiam się że będziecie mieć towarzystwo Rosjan jeżeli tak można powiedzieć delikatnie(szarańcza) we wrześniu 2016 roku,oby było inaczej w tym.My lecimy 14 września na 2 tyg. do Thalassa Mahdia. Pozdrawiam i oczekuję jakiś opisów z pobytu.Miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
idfov12345 Re: Tunezja 2017 01.07.17, 22:57 Wrocilismy z Hammametu w piatek i wakacje zaloczylismy do jak najbardziej udanych. Pogoda super, cieplutko, hotel Vincci Marilla czysty, pokoje sprzatane codziennie, jedzenia duzo lokalnego, ale mi osobiscie smakowalo i bylo w czym wybierac. Minusem byly ogromne ilosci muzulmanow, ktorzy najechali po zakonczeniu ramadanu. Ogolnie 10/10 :) Odpowiedz Link Zgłoś
staszek_2026 Re: Tunezja 2017 20.07.17, 12:18 Witam.To jest typowe i zawsze po zakończeniu ramadanu jest masa muzułmanów,lecz w porównaniu do Rosjan to pestka gdyż oni i w zachowaniu są jak szarańcza. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladaiorzechy Re: Tunezja 2017 21.06.17, 19:55 Mieliśmy leciec pod koniec maja do One resort, ale........... prognozy pogody nie były najlepsze ;) więc zmieniliśmy na Egipt, ale......no jakos po tym ub rocznym pobycie ciągnie, więc lecimy na koniec miesiąca :D One resort aquapark&spa Monasir ktoś leci w tym terminie? pozdrwiam Odpowiedz Link Zgłoś
kkk Re: Tunezja 2017 22.06.17, 08:05 Mam ogromny sentyment do tego hotelu :) kiedyś kiedyś nazywała się Thalaassa Village Skanes, na pewno teraz jets wyremontowany, wiem ze ma jakis aquapark itd.... Wtedy tez był bardzo bardzo OK. Sympatycznie, dużo zieleni, duzaa powierzchnia, ładnie położone przestronne bungalowy z tarasami, przy plaży gdzie jest restauracyjka, amfiteatr itd... I była wspaniała kuchnia, wręcz fenomenalna, bardzo urozmaicona, tunezyjska ale tak ana bogato, ehhh... Pewnie teraz i włascieciel i wszystko sie pozmieniało ale uśmiecham sie jak patrze na ten hotel gdzies w katalogach :) Pamiętam że byo tam sporo francuzów, niemców, bardzo kulturalnie i sympatycznie a do tego niesamowita ekipa animtorów! to były wakacje. Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladaiorzechy Re: Tunezja 2017 21.07.17, 23:01 Niewiele się zminilo zatem z Twojego opisu, kuchnia wspaniała, rożnorodna, naprawde na wysokim poziomie! Jesteśmy bardzo zadowoleni z wyjazdu! Hotel bardzo fajny, szkoda że na naszym wybrzeżu wciąż krolują domki "z dykty"... Przy plaży rzeczywiście amfiteatr ale teraz wszelkie animacje są w amfiteatrze przy aquaparku. Sporo gości zza wschodniej granicy, ale naprawdę spokojnie! było tez sporo Francuzow, troszkę Czechow, Holendrow, i nas ok 30, w dzien naszego wylotu do hotelu miała przylecieć ok 100 osobowa grupa rodakow, juz w porze obiadu bylo widac spore natężenie ruchu w recepcji :) jesteśmy w 99% zadowoleni, ten 1% to mały minus za baaaardzo słabe alkohole ;) chyba piwo było najmocniejszym alkoholem serwowanym w hotelu ;) Myslimy nad powrotem do Tunezji jeszcze w tym roku, zatem piszcie jak Wam się podobało i skrobnijcie kilka slow o hotelu, latwiej bedzie coś wybrac na kolejny pobyt pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
marabout2017summer Re: Tunezja 2017 10.07.17, 00:12 Ja się wybieram 17.08.2017 do sousse hotel marabout :) a Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladaiorzechy Re: Tunezja 2017 21.07.17, 23:02 napisz parę słow o hotelu po powrocie udanego wypoczynku :) Odpowiedz Link Zgłoś
mnichadam Re: Tunezja 2017 31.07.17, 07:17 OOO będzie ktoś mówiący po polsku ...pozdrawiam my również 17-08 Odpowiedz Link Zgłoś
darkoo00 Re: Tunezja 2017 24.07.17, 21:17 Mam jedno pytanie, bardziej techniczne. Jak z kwestią dostępności wifi? Byłem w kilku krajach, któe totalnie zaskoczyły, wifi było dostępne niemalże w kurnikach. Jak to wygląda w Tunezji, głównie w Sousse? Czy na ulicy, w knajpach jest dostępne wifi? Odpowiedz Link Zgłoś
opoleopolskie Re: Tunezja 2017 14.10.17, 20:10 Czy ktoś leci do hotelu Sangho Club Zarzis -Djerba? My lecimy na początku wakacji 2018r. Może ktoś był? Wątek poruszany w temacie Djerba. Odpowiedz Link Zgłoś