e_cynik 18.03.15, 14:41 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114912,17589236,Zamach_w_Tunezji__Polacy_sa_ranni__terrorysci_wzieli.html#MT A planowałem powrót do Tunezji w tym roku , szkoda kraju ...... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
race.camel Re: Zamach w Tunisie 18.03.15, 14:49 Nic sie nie stalo Polacy. Biura obniza ceny i cale hotele beda tylko dla Was. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.art Re: Zamach w Tunisie 18.03.15, 16:00 Debile. Znowu z nasrallahem na gębie mordują, a ich ledwo zipiące gospodarki stracą. Kretyni, średniowiecze w najgorszym wydaniu. Biura powinny same od siebie odwołać oferty, ale wiadomo, ze tak się nie stanie. X % i tak nie wychodzi poza hotel. Ciekawe jak to potoczy się dalej... . Odpowiedz Link Zgłoś
czreq86 Re: Zamach w Tunisie 18.03.15, 16:20 a ja lece na poczatku maja.. mam nadzieje ze monastirze bedzie spokoj.. Odpowiedz Link Zgłoś
dastin20 Re: Zamach w Tunisie 18.03.15, 18:53 Życzę udanego wypoczynku ja tez lece w lipcu. Czy ja polece do Tunezji,Egiptu czy gdziekolwiek to te oszolomy sa wszędzie akurat teraz padlo na Tunezje.Nigdzie nie jestesmy bezpieczni nigdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
fruqo3 Re: Zamach w Tunisie 18.03.15, 16:35 A teraz z niecierpliwością czekam na oświadczenia naszych biur podróży, że "w kurortach jest spokojnie, nie ma zagrożenia dla polskich turystów", itd, itp. Oczywiście biura niemieckie, angielskie, itp przestaną wysyłać swoich turystów, ale nasi na pewno będą bezpieczni. Odpowiedz Link Zgłoś
hanzal Re: Zamach w Tunisie 18.03.15, 16:46 wczasy nie są obowiązkowe, a już szczególnie nikt na siłę nie zmusza do wyboru Tunezji czy innego Egpitu chcesz leć, nie chcesz nie leć, ale nie bądź jak dziecko które zawsze szuka winnych w reklamy proszku do prania co to pranie jest bielsze po upraniu niż przed praniem też wierzysz ? Twoje życie, Twój wybór, Twoja odpowiedzialność Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: Zamach w Tunisie 18.03.15, 16:51 Do egiptu i Tunezji moze i nie namawiaja ale min. Siemoniak i inne drobne pieski dziennikarskie namawiaja na wycieczke do Donbasu , i Krymu . Powodzenia . Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze-w-drodze Re: Zamach w Tunisie 18.03.15, 16:58 Właśnie Itaka zawiesiła do odwołania wycieczki do Tunezji. Jutro wysyła samolot po tych, którzy właśnie są na miejscu. Pięć minut temu przedstawiciel Itaki oświadczył to w TVN24. Odpowiedz Link Zgłoś
zjawa1 Re: fruqo3 18.03.15, 17:17 Nie trawie takich idiotycznych wpisów! Niczego nie wnoszą i są bezsensownym bełkotem! Jak, oszołomy zaatakują Hiszpanie, Włochy itp. to też będzie wina biur podróży? Ja nigdy jeszcze nie usłyszałam od biura podróży, że ,,w Egipcie jest super bezpiecznie", nawet w tym roku, kiedy tam jechałam. Odpowiedz Link Zgłoś
zjawa1 Re: Zal osób, które zginęły i... 18.03.15, 17:20 Bardzo żal mi Polaków, którzy ucierpieli:(, tym bardziej, że po ,,sezonie" na takie wakacje nie jadą bogaci, ale często tacy, którzy aby tam polecieć często oszczędzają latami! I to, jest najprzykrejsze w tym wszystkim. Zal mi tez Tunezyjczyków, oszołomy zniszą im turystykę, z której Tunezja gł. żyje. Odpowiedz Link Zgłoś
gelati Same zale 18.03.15, 19:50 zjawa1 napisała: > tym bardziej, że po ,,sezonie" na takie wakacje nie jadą bogaci, ale często tacy, którzy aby tam polecieć często oszczędzają latami! I to, jest najprzykrejsze w tym wszystkim. Zal mi tez...< Troche pieprzysz od rzeczy. Bogatych tobie nie zal? Do Tunezji lata biedota. Odpowiedz Link Zgłoś
galon35 Re: Same zale 18.03.15, 20:51 to się może zdarzyć w każdym zakątku świata,lecę do Tunezji w czerwcu i mam nadzieje że tamtejsze służby zwiększą bardziej kontrolę nad swoim państwem,by turyści czuli się bezpiecznie za bardzo ufaliśmy żę Tunezja to bezpieczny kraj dla turystów,niestety ten atak obnażył słabość służb bezpieczeństwa tego kraju,myśle że teraz pójdą po rozum do głowy bo inaczej stracą bardzo wiele przecież turystyka to ich podstawowy dochód Odpowiedz Link Zgłoś
zjawa1 Re: gelati 19.03.15, 09:12 Nie przekręcaj wypowiedzi! Okres Marca jest jednym z najtańszych okresow w całym roku! Dotyczy to nie tylko Tunezji, ale i Kanarów, Egiptu, Turcji czy Grecji! Zanim co wybełkoczesz, czytaj ze zrozumieniem jeśli potrafisz! Nikt nie napisał, ze do ,,Tunezji lata biedota! Odpowiedz Link Zgłoś
nattie89 Re: Zamach w Tunisie 18.03.15, 21:29 Jesteśmy w tej chwili na Djerbie w Tunezji. To 600 km od Tunisu. W hotelu nikt nie mówi nic o zamachu wszystko toczy sie jak do tej pory, muzyka, tance itd. Nie odwołali wycieczek fakultatywnych nic tez nie mówią o wcześniejszym powrocie. Jesteśmy tu z niemieckim biurem podróży. Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Zamach w Tunisie 19.03.15, 09:59 Wiem o co chodziło zjawie. Ludzie na forach piep.rzą że "nie szkoda bogatych". Każdego szkoda, to po pierwsze. Po drugie, wyjazd na tydzien do Tunezji w marcu bywa za 900 zł. Po trzecie, Tunezja a Egipt to zawsze była róznica. Tunezja była zawsze bezpieczniejsza i bardziej cywilizowana. Tunezyjczycy zawsze byli przyjaźni wobec Polaków. W żadnym południowym kraju (również Grecja, Włochy, Hiszpania) nie spotkałem się z tak szeroką znajomością języków obcych jak u Tunezyjczyków. Jest mi bardzo przykro z powodu tego zamachu. Byłem w tym muzeum 2 razy... Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: Zamach w Tunisie 19.03.15, 10:50 Cytuje :Tunezja była zawsze bezpieczniejsza i bardziej cywilizowana. Tunezyjczycy zawsze byli przyjaźni wobec Polaków. W żadnym południowym kraju (również Grecja, Włochy, Hiszpania) nie spotkałem się z tak szeroką znajomością języków obcych jak u Tunezyjczyków. Jeszcze Marokańczycy znaja kilka języków obcych i tak jest porzadek i ok . Tyle tylko , ze porządek jest wtedy jak Arabów ich lokalny przywódca trzyma za buzie ... w Tunezji był to Burghiba a potem Ben -Ali , w Maroku nadal oczy Króla widza wszystko w Egipcie Mubarak a teraz obecny dyktator gen Sisi czy jak mu tam , w Libii Kadafii i wszystko działało Libijczycy dostawali pieniadze na nauke na mieszkania itd, w Egipcie rozwijała się turystyka i w Tunezji tez ale tzw cywilizacji zachodniej zachciało sie zmany porzadków - okrzyknieto nienawiśc do tzw dyktatorów i obalono dyktatorów ..... przy okazji zabijajac tysiace Arabów w Iraku za pomoca bomb zrzucanych z samolotów a teraz lepiej z dronów .... Zabijaja Amerykanie regularnie ludzi w wioskach pakistanskich i co ...ok wspaniale ano pomyłka tylko . zabijaja amerykanie i my jako ich sojusznicy tysiace niewinnych dorosłych i dzieci .... a jak jakis Arab zabije z prymitywnego kałacha 10 osób to wrzask na cały świat --nieludzkie , niecywilizowane ... itd . A kto wrzeszczał na Asada jaki on morderca i potwór a teraz co bombardujemy tych co to ponoc mieli byc uciśnieni przez potwora Asada i ok ..... gina niewinne dzieci ale to nie morderstwo tylko operacja lotnicza ale inne dyrdymalstwo słowne . Ano tak jest - terroryści będa zawsze i tu akurat przewrotnie bo arabów nie kocham trzeba uważać i trzymac ich za buzie co czyni obecny dyktator Egiptu i póki co do Egiptu mozna jechac bo jest bezpiecznie a gdzie indziej to kto wie . Odpowiedz Link Zgłoś
xxlxx63 Re: Zamach w Tunisie 19.03.15, 19:21 najlepiej im wychodzi wszystko za 1 dinar Odpowiedz Link Zgłoś
tirol1 Re: Zamach w Tunisie 19.03.15, 20:42 Religia to najwieksze zlo to opium dla ludu zdelegalizowac allaha Odpowiedz Link Zgłoś
zjawa1 Re: Zamach w Tunisie 19.03.15, 21:50 Z tym Egiptem do deoand , kocham ten kraj. Jadąc tam dwa razy w ciągu-od stycznia 2014 do stycznia 2015- faktycznie miałam jakąś tam, świadomość niebezpieczeństwa, o tyle i faktycznie z przy Tunezji te nie całe 5 miesięcy tego nie miałam! Po pierwsze sprawdzam zawsze skrupulatnie strony MSZ i kłamią, twierdząc, że w maju 2014 roku Tunezje umieścili w czerwony alercie, a więc ,,lepiej nie podróżuj tam"!! A media również kłamią! Kiedy sprawdzałam w 2014 roku około czerwca sytuację a propos Tunezji wskakiwała mi tylko jedna informacja z roku 2011!!!! Tuż po ,,rewolucji"! Powiem szczerze,Egipt kocham i nie będę tego ukrywać, natomiast gdyby przy Tunezji wyskoczyłoby, to o czym ściemniają teraz, na pewno wybrałabym Egipt:) Nawet 2 razy w roku. Odpowiedz Link Zgłoś
zjawa1 Re: Zamach w Tunisie 19.03.15, 22:12 A Maraoko, byłam widziałam, powiem Wam szczerze, że z ,,tych krajów Arabskich" ( Mam tutaj na myśli i Turcję)! Wg. mnie Maroko najbezpieczniejsze w chwili obecnej. Odpowiedz Link Zgłoś
tirol1 Re: Zamach w Tunisie 20.03.15, 19:20 Zjawa ma racje turcja staje sie coraz bardziej dzika i islamska Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Zamach w Tunisie 20.03.15, 13:24 tirol1 napisał: > Religia to najwieksze zlo to opium dla ludu.... Stalin tak mówił.. :P Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec z tym zagrożeniem 20.03.15, 10:07 W Tunezji tylko w 2011 było trochę niebezpiecznie, może nie tyle niebezpiecznie, co przez rewolucję znaczni spadła jakość w turystyce, doszła coraz większa bieda itd. Ten zamach w Tunisie był mimo wszystko prawie tak samym zaskoczeniem jak Madryt (2004) Londyn (2005) czy Paryż (2015). Tunezja była bezpieczna, choć mam na uwadze zamach na Dzęrbie w 2002. A z drugiej strony faktycznie trzeba być ostrożnym - 1) w Turcji bywały zamachy nieraz, w dodatku niestety władze są coraz bardziej proislamskie, 2) w Maroku był zamach w Marrakeszu 2011 3) Hiszpania czy Francja (a i Włochy, bo grozili przecież z Rzymem) tez mogą rodzić obawy Stąd najbezpieczniejsza może być Grecja. Odpowiedz Link Zgłoś
tirol1 Re: Polska to kraj protestancki 20.03.15, 19:17 Polska to kraj coraz bardziej protestancki:) Odpowiedz Link Zgłoś