boykotka 16.09.05, 22:29 serwisy.gazeta.pl/metro/1,50145,2918738.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gotlama Re: Przyszłość należy do kobiet :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 23:30 Uff, dobrze że nie dożyję;) Odpowiedz Link Zgłoś
margot_may Re: Przyszłość należy do kobiet :) 17.09.05, 00:28 przypomina mi się felieton zanussiego, który zachwalał tajki, a obsobaczał niemki. facet nie może się odnaleźć w nowej rzeczywistości. a co będzie kiedy tajki się zmienią? Odpowiedz Link Zgłoś
patty_vare Re: Przyszłość należy do kobiet :) 17.09.05, 00:29 Mężczyźni jak dinozaury - wyginą z powodu zbyt wysokiej specjalizacji :D Ale dobrze, że tego nie dożyję. Odpowiedz Link Zgłoś
abaddon_696 Oby była reinkarnacja:) 17.09.05, 01:36 Jeśli tak, to w przyszłym wcieleniu będę laską:))) Odpowiedz Link Zgłoś
nataan Re: Oby była reinkarnacja:) 17.09.05, 07:54 abaddon_696 napisał: > Jeśli tak, to w przyszłym wcieleniu będę laską:))) Za 120 tys. lat moja pra pra pra pra pra pra pra pra ...pra pra pra wnuczka bedzie rzadzic swiatem :):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tut turu Re: Przyszłość należy do kobiet :) IP: *.praganet.pl 17.09.05, 08:59 Strasznie lubię wypociny naukowców. Jeszcze 50 lat temu przekonywali nas o przeludnieniu planety, tymczasem - jak zawsze - natura znajduje równowagę. Tak będzie zawsze - natura znajdzie sposób na równowagę. I to kompletna bzdura, że tylko mężczyźni stają się słabsi... Wszyscy stajemy się słabsi. Uzależniamy się od urządzeń elektronicznych. Od technologii, która zawsze będzie zawodna, bo jest tylko wytworem człowieka. Kobiety są lepiej wykształcone i zorganizowane - tego im zazdroszczę. Ale jeśli chodzi o prace manualne i fizyczne, to na przestrzeni wieków nie wiele się zmieniło. To te prace stały się prostsze za sprawą łątwych w użyciu urządzeń. Największą jednak bzdurą w tym artykule są mrzonki o tym, jakoby mężczyźni mieli problemy z przystosowywaniem się. Zresztą widać, że artykuł pisany przez feminę (użycie porównać samiec - kobieta). Ma on taką samą wartość, co artykuły z cyklu "Deser". Zresztą gazeta MEtro do opiniotwórczych nie należy. Ją ma się przyjemnie czytać w tramwaju. Odpowiedz Link Zgłoś
nataan Re: Przyszłość należy do kobiet :) 17.09.05, 09:46 Fakr, ze "Metro to nic innego jak marny tabloid, ale cos w tym artykule jest... oczywiscie porownania kobieta - samiec stawiaja autorke w jednum rzedzie z debilami ale, badz co badz, odwolywala sie do wiekszych, lub mniejszych autorytetow w dziedzinie genetyki i nie tylko...... A z reszta...pozyjemy zobaczymy...poki co jakos nie moge zauwazyc problemow "samcow :)" z adaptacja... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tut turu Re: Przyszłość należy do kobiet :) IP: *.praganet.pl 17.09.05, 10:09 Na dobrą sprawę nie wiemy co to za autorytety. Skoro już "dziennikarkę" można posądzić o tendencyjność, to czemu nazwisk nie miałaby wymyśleć? Błędem społeczeństwa jest ślepa wiara w słowa dziennikarzy. A nawet naukowcy lubią gadać bzdury, gdy nie mają o czym. Wystarczy przejrzeć magazyn Science, którego zawartość jest coraz słabsza. Odpowiedz Link Zgłoś
nataan Re: Przyszłość należy do kobiet :) 17.09.05, 10:13 Gość portalu: tut turu napisał(a): > Na dobrą sprawę nie wiemy co to za autorytety. Skoro już "dziennikarkę" można > posądzić o tendencyjność, to czemu nazwisk nie miałaby wymyśleć? Błędem > społeczeństwa jest ślepa wiara w słowa dziennikarzy. > > A nawet naukowcy lubią gadać bzdury, gdy nie mają o czym. Wystarczy przejrzeć > magazyn Science, którego zawartość jest coraz słabsza. przekonales mnie........artykul do dupy....... znaczy.hrrrrraaaaaaa. bedziemy zyc.... :):) Odpowiedz Link Zgłoś
nietakasama Re: Przyszłość należy do kobiet :) 17.09.05, 11:47 > A nawet naukowcy lubią gadać bzdury, gdy nie mają o czym. Wystarczy przejrzeć > magazyn Science, którego zawartość jest coraz słabsza. Ja bym napisala inaczej- coraz mniej jest dziennikarzy ktorzy potrafią w rzetelny sposób zrecenzować badania naukowców. Czasem dochodzi do takich absurdów że wierzyć sie nie chce...Naukowiec mowi A, dziennikarz z powodu braku zrozumienia pize B, a wynikają z tego wnioski C Odpowiedz Link Zgłoś
aelithe Re: Przyszłość należy do kobiet :) 17.09.05, 12:08 Artykul wyjatkowo kiepsko napisany. Tendencyjny i stronniczy, poza tym wyjatkwo plaski. Autorka jest wyjatkowa seksistko co widzac w formach wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
nataan Re: Niiiiiiiiiiiiiiiiiieeeeeeeeeee... :(((((((((. 17.09.05, 10:03 Ciekawe czy beda automaty, ktore beda powtarzac....wez pigolke... :):) Odpowiedz Link Zgłoś
edzia-fredzia Re: Niiiiiiiiiiiiiiiiiieeeeeeeeeee... :(((((((((. 17.09.05, 10:10 hehehehe... na pewno :))))))... Odpowiedz Link Zgłoś
nataan Re: Niiiiiiiiiiiiiiiiiieeeeeeeeeee... :(((((((((. 17.09.05, 10:14 ja pierdziele..... to bedzie zycie.... nawet roboty beda plci pieknej.... czyt. Terminator III :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
edzia-fredzia Re: Niiiiiiiiiiiiiiiiiieeeeeeeeeee... :(((((((((. 17.09.05, 10:15 I nie bedzie dyskusji czy refundowac tabletki anty czy nie :DDDD... Odpowiedz Link Zgłoś
nataan Re: Niiiiiiiiiiiiiiiiiieeeeeeeeeee... :(((((((((. 17.09.05, 10:19 Chyba,z e moherowe berety z LPR-u tez przezyja.......:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
nataan Re: Niiiiiiiiiiiiiiiiiieeeeeeeeeee... :(((((((((. 17.09.05, 10:21 Ide sie szykowac na wesele..... Bede kozystal z zycia poki moge.. :):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
edzia-fredzia Re: Niiiiiiiiiiiiiiiiiieeeeeeeeeee... :(((((((((. 17.09.05, 10:22 Pewnie :))))))... Dobrej zabawy :))))... Odpowiedz Link Zgłoś
feel_good_inc Jeżeli szykujesz się na wesele... 17.09.05, 13:27 nataan napisał: > Ide sie szykowac na wesele..... > Bede kozystal z zycia poki moge.. :):):):) ...to już Ci niewiele tego życia zostało :D Odpowiedz Link Zgłoś
nietakasama Re: Niiiiiiiiiiiiiiiiiieeeeeeeeeee... :(((((((((. 17.09.05, 13:33 > Ide sie szykowac na wesele..... Hehehehe :D To moze się spotkamy :D bo ja też sie na wesele szykuję... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bleman Re: Przyszłość należy do kobiet :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.05, 14:15 A co na to miliard muzulmanów ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
diablica.26 Re: Przyszłość należy do kobiet :) 17.09.05, 18:22 Beda zdruzgotani, jak to przeczytaja :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
tad9 Re: Przyszłość należy do kobiet :) 17.09.05, 15:38 Cóż - nie wykluczam, że za 125 tysięcy lat kobiety wreszcie pokażą co potrafią. Czekamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bleman Re: Przyszłość należy do kobiet :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.05, 16:34 W artykule jest napisane ,ze chromosom Y ulegnie znacznemu osleabieniu. To jak to sie ma do pozniejszego stwierdzenia o postepie nauki i technologii ? Przeciez za paredziesiat lat ludzie beda modyfikowali DNA swoich dzieci, wiec ewentulne bledy chromosomy Y beda korygowane, z czasem cala populacja zostanie "poprawiona" i gadanie o tym ,ze za ilestam pokolen w sposob "naturany" "chromosom Y odpowiadający za brzydką płeć na przestrzeni milionów lat znacznie się skracał. W końcu stanie się tak słaby, że cechy męskie zanikną zupełnie i będą się rodziły same dziewczynki" jest bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: Przyszłość należy do kobiet :) 17.09.05, 17:44 Nie wiedzieć czemu przypomniał mi się taki kawał: - Wicie, kumie, my to chyba już do tej Ujni nie wliziemy, ale nasze wnuki tak. - I dobrze im tak, huncwotom. Odpowiedz Link Zgłoś
szczery80 Re: Przyszłość należy do kobiet ??? 17.09.05, 18:06 Co za głupi artykół. Co do wkraczania w męski świat, to działa to również i w drugą stronę (akurat pracuję z dziećmi niepełnosprawnie intelektualnie - jestem terapeutą zajęciowym oraz... przedszkolanką). Psychicznie jesteście silniejsze, ale dlatego, że jesteście przystosowane do macierzyństwa... Co do pani dr Izabeli Kowalczyk (lamus), to jej przesądy tkwią w średniowieczu. Tym bardziej jej wypowiedzi mnie dziwią, że jako lekarz, miała napewno taki przedmiot jak... psychologia. Mi kobiety też nie są potrzebne - potrafię zająć się gospodarstwem domowym jak i nareperować samochód. Powracając jednak do pani doktor... zapomniała kobiecina o czymś takim jak... równowaga psychiczna (miała psychologię i jest lekarzem, ale chyba i... nieukiem). Bo człowiek to nie tylko ciało, ale również i psychika... Odpowiedz Link Zgłoś
szczery80 Re: Brawo. 17.09.05, 18:19 Ojej, i one chcą facetów nazywać gorszymi... :) Odpowiedz Link Zgłoś
patty_vare Re: Przyszłość należy do kobiet ??? 17.09.05, 18:31 szczery80 napisał: > Co za głupi artykół. Co do wkraczania w męski świat, to działa to również i w > drugą stronę (akurat pracuję z dziećmi niepełnosprawnie intelektualnie - jestem > terapeutą zajęciowym oraz... przedszkolanką). A ktoś temu w artykule zaprzeczył? > Psychicznie jesteście silniejsze, ale dlatego, że jesteście przystosowane do > macierzyństwa... Macice też mamy. > Co do pani dr Izabeli Kowalczyk (lamus), to jej przesądy tkwią w średniowieczu. > Tym bardziej jej wypowiedzi mnie dziwią, że jako lekarz, miała napewno taki > przedmiot jak... psychologia. A gdzie w artykule można znaleźć informację, że dr Izabela Kowalczyk jest lekarzem? Słyszałeś kiedyś o takim stopniu naukowym? > Mi kobiety też nie są potrzebne - potrafię zająć się gospodarstwem domowym jak > i nareperować samochód. A ktoś każe ci się zadawać z kobietami? > Powracając jednak do pani doktor... zapomniała kobiecina o czymś takim jak... > równowaga psychiczna (miała psychologię i jest lekarzem, ale chyba i... > nieukiem). > Bo człowiek to nie tylko ciało, ale również i psychika... Jasne. Ciekawe co u ciebie bardziej szwankuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tut turu Re: Przyszłość należy do kobiet ??? IP: *.praganet.pl 17.09.05, 18:33 Gdyby więcej było w tboei chęci dialogu, to zrozumiałabyś to, co napisał. Póki co udajesz greka, żeby pojeździć. Odpowiedz Link Zgłoś
patty_vare Re: Przyszłość należy do kobiet ??? 17.09.05, 18:38 Gość portalu: tut turu napisał(a): > Gdyby więcej było w tboei chęci dialogu, to zrozumiałabyś to, co napisał. Póki > co udajesz greka, żeby pojeździć. Buchachacha!!! :D Dawno się tak nie uśmiałam :D Przestań, bo się zajadów nabawię. Ty mówisz o dialogu??? TY??? Buchachacha!!! :D Odpowiedz Link Zgłoś
zlotoslanos Re: Przyszłość należy do kobiet ??? 17.09.05, 18:41 Patty spójrz na to tak : gdyby nie dążył do dialogu nie stanąłby w roli adwokata.Porozmawiaj z nim ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
patty_vare Re: Przyszłość należy do kobiet ??? 17.09.05, 18:44 W ogóle to sobie pomyślalam, że tut turu kolegę na pomoc wezwał i teraz go broni. A koleś się na dzień dobry spalił jako "ten, co szuka dialogu": forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=212&w=29178721 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=212&w=29179029 Wczoraj też było kilka równie fajnych prób zaproszenia do dialogu ze strony szczerusia :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
zlotoslanos Re: Przyszłość należy do kobiet ??? 17.09.05, 18:47 A ja pomyślałam o zgrozo,że w końcu się zalogował by zadialogować :-) Odpowiedz Link Zgłoś
patty_vare Re: Przyszłość należy do kobiet ??? 17.09.05, 18:51 Aaaaaa! To też możliwe. I teraz sam ze sobą dialoguje. Hmmm... No tak... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tut turu Re: Przyszłość należy do kobiet ??? IP: *.praganet.pl 17.09.05, 18:50 I te dwa posty stanowiły taki cios, że dziś dostałaś smiechotoku? Prawie na pewno masz łechtaczkę, więc w czym problem? Odpowiedz Link Zgłoś
patty_vare Re: Przyszłość należy do kobiet ??? 17.09.05, 18:58 Śmiechotoku dostałam po twoim poście, ty dialogisto, ty. A jak twój przyjaciej chce podyskutować na temat artykułu, to niech się poprawi, bo walnął kilka kardynalnych głupot, które mu wytknełam i tyle. A tobie mówię PA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tut turu Re: Przyszłość należy do kobiet ??? IP: *.praganet.pl 17.09.05, 19:01 No i dobrze zrobiłaś. Przecież to twoje ulubione zajecie - wytykac innym błedy. Pa. Odpowiedz Link Zgłoś
patty_vare Re: Przyszłość należy do kobiet ??? 17.09.05, 19:18 Gość portalu: tut turu napisał(a): > No i dobrze zrobiłaś. Przecież to twoje ulubione zajecie - wytykac innym błedy. ...powiedział miszczu rzeczowej dyskusji :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
szczery80 Re: Przyszłość należy do kobiet ??? 17.09.05, 22:23 Poszedłem, bo oprucz rozmów na forum mam jeszcze inne zajęcia - chociażby zrobienie kolacji oraz nakarmienie niepełnosprawnej siostry. A co do Twojego stwierdzenia o błędach, hmm... poprostu nie masz racji. Odpowiedz Link Zgłoś
patty_vare Re: Przyszłość należy do kobiet ??? 17.09.05, 22:50 szczery80 napisał: > A co do Twojego > stwierdzenia o błędach, hmm... poprostu nie masz racji. W czym nie mam racji? Podeprzyj swoje twierdzenie jakimś argumentem. Np. nazwą uczelni _medycznej_, którą skończyła dr Izabela Kowalczyk, albo linkiem z jej życiorysem. To nie piaskownica, nie wystarczy kogoś łopatką walnąć w głowę, żeby mieć większą rację. Odpowiedz Link Zgłoś
szczery80 Re: Przyszłość należy do kobiet ??? 17.09.05, 22:54 patty_vare napisała: > To nie piaskownica, nie wystarczy kogoś łopatką walnąć w głowę, żeby mieć > większą rację. Opieram swoją wiedzę na moim wykształceniu (jestem po studiach podyplomowych). Jestem pedagogiem specjalnym, skończyłem studja medyczne, mam uprawnienia do tyflopedagogiki. Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Re: Przyszłość należy do kobiet ??? 18.09.05, 08:37 szczery80 napisał: > patty_vare napisała: > > > To nie piaskownica, nie wystarczy kogoś łopatką walnąć w głowę, żeby mieć > > większą rację. > > Opieram swoją wiedzę na moim wykształceniu (jestem po studiach podyplomowych). > Jestem pedagogiem specjalnym, skończyłem studja medyczne, mam uprawnienia do > tyflopedagogiki. rotfl :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Re: Przyszłość należy do kobiet ??? 18.09.05, 10:46 szczery80 napisał: >> > Opieram swoją wiedzę na moim wykształceniu (jestem po studiach podyplomowych). > Jestem pedagogiem specjalnym, skończyłem studja medyczne, mam uprawnienia do > tyflopedagogiki. A swoją drogą to imponujące , jak idziesz na całość.Normalny gimnazjalista napisałby , że jest po maturze, no , najwyżej ,że jest studentem . Dzisiaj jest niedziela , mama już nie każe ci posiedziec z siostrą i będziesz mógł pójść z kolegami , skończy się twoje cierpienie pod uciskiem matriarchatu. Odpowiedz Link Zgłoś
szczery80 Re: Przyszłość należy do kobiet ??? 17.09.05, 18:40 patty_vare napisała: > Jasne. Ciekawe co u ciebie bardziej szwankuje? Klawiatura szfankuje, gdy widzę takie wypowiedzi jak Twoja patty_vare. Odpowiedz Link Zgłoś
patty_vare Re: Przyszłość należy do kobiet ??? 17.09.05, 19:01 No właśnie widzę, że szFankuje jak piszesz na temat tego artykÓłu. I nie tylko, sądząc po twoim wczorajszym "dzień dobry". A może się Szczerusiu odniesiesz do mojego postu i twoich pomyłek? Nie? No to pa tobie również. Odpowiedz Link Zgłoś
boykotka Re: Przyszłość należy do kobiet ??? 17.09.05, 18:57 No pewnie :) Artykuł jest głupi, bo apeluje byście się zmienili, zresztą dla waszego dobra. Miesiąc temu GUS podał statystyki wieku dożywalności męzczyzn i kobiet. Kto chciał to doczytał: tak wczesną umieralność mezczyźni zawdzięczają tylko i wyłącznie temu, że nie dbają o swoje zdrowie. Dla mnie to jasne albo zaczniecie dbać o siebie, o swoje zdrowie fizyczne i psychiczne albo bedzie dalej tak jak jest. A winę dalej bedziecie zwalać na kobiety, bo te zapewne zabraniają wam chodzić do lekarzy :))) Odpowiedz Link Zgłoś
zlotoslanos Re: Przyszłość należy do kobiet ??? 17.09.05, 19:03 Mężczyżni wogóle są stresogenni i aferogenni.Gdzie popatrzeć to pięści w ruch ,jakby nie można było załatwić tego polubownie.Adrenalina jest dobra ale nie na każdym kroku uzależnia a uzależnieni żyją krócej, a szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotoslanos Re: Przyszłość należy do kobiet ??? 17.09.05, 19:05 Mężczyżni wogóle są stresogenni i aferogenni.Gdzie popatrzeć to pięści w ruch ,jakby nie można było załatwić tego polubownie.Adrenalina jest dobra ale nie na każdym kroku uzależnia a uzależnieni żyją krócej, a szkoda.Dodam jeszcze,że tu jak nigdzie indziej widać to najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
szczery80 Re: Przyszłość należy do kobiet ??? 17.09.05, 22:26 zlotoslanos napisała: > Mężczyżni wogóle są stresogenni i aferogenni.Gdzie popatrzeć to pięści w > ruch ,jakby nie można było załatwić tego polubownie.Adrenalina jest dobra ale > nie na każdym kroku uzależnia a uzależnieni żyją krócej, a szkoda.Dodam > jeszcze,że tu jak nigdzie indziej widać to najlepiej. Mogę ci tylko współczuć takiego myślenia... Poskarż się mamie... Odpowiedz Link Zgłoś
patty_vare Re: Przyszłość należy do kobiet ??? 17.09.05, 22:51 szczery80 napisał: > Mogę ci tylko współczuć takiego myślenia... Poskarż się mamie... Wystarczy administrator. Odpowiedz Link Zgłoś
szczery80 Re: Przyszłość należy do kobiet ??? 17.09.05, 22:56 patty_vare napisała: > > Wystarczy administrator. Nie denerwuj się - jutro może innego faceta będziesz mogła zeszmacić... Odpowiedz Link Zgłoś
zlotoslanos Re: Przyszłość należy do kobiet ??? 18.09.05, 12:18 Dwa kroki w bok chłopcze od mojej mamy.Ja Twojej nie tykam. Odpowiedz Link Zgłoś
szczery80 Re: Przyszłość należy do kobiet ??? 17.09.05, 22:25 boykotka napisała: > Miesiąc temu GUS podał statystyki wieku dożywalności męzczyzn i kobiet. Kto > chciał to doczytał: tak wczesną umieralność mezczyźni zawdzięczają tylko i > wyłącznie temu, że nie dbają o swoje zdrowie. > Dla mnie to jasne albo zaczniecie dbać o siebie, o swoje zdrowie fizyczne i > psychiczne albo bedzie dalej tak jak jest. A winę dalej bedziecie zwalać na > kobiety, bo te zapewne zabraniają wam chodzić do lekarzy :))) Obym nie był twoim terapeutą... Odpowiedz Link Zgłoś
zlotoslanos szczery 17.09.05, 19:20 Człowiek to przede wszystkim psychika.Z tym,że psychika to tak niepewny grunt,tak delikatny,że jak pójdziesz za daleko możesz nie wrócić.Najlepiej zachować zdrowy środek ,optymizm,wiara w to,że nic nie dzieje się bez przyczyny i ,że nie ma tego złego....A poza tym,przecież inni mają gorzej.Tylko w ten sposób można być pogodnym człowiekiem, niezadręczającym najbliższych.Praca z niepełnosprawnymi dziećmi dla specjalistów...no cóż w resocjalizacji potrzebni są mężczyżni -wychowawcy wzbudzają respekt silnej ręki,ponadto mogą podnieść,przenieść.W pogotowiach opiekuńczych,ośrodkach wychowawczych mądrzy dyrektorzy poszukują na etaty mężczyzn(patrz dyżury nocne,ekscesy niedostosowanej ,trudnej młodzieży)Poza tym licea,gimnazja,zawodówki nawet już podstawówki pan nauczyciel się sprawdza-mamy coraz bardziej rozwydrzoną młodzież.Natomiast wiesz jestem matką,ba babcią prowadzącą wnusię 2,5 letnią do przedszkola i wybacz nie leży mi facet obejmujący ją czule,mówiący " niunia nie płacz chodż do pana Rysia"No nie wiem mogę się mylić,możecie mnie posądzić o przewrażliwienie ale "pan przedszkolanek" nie w moim przedszkolu.Tu nie jestem za równouprawnieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tut turu Re: szczery IP: *.praganet.pl 17.09.05, 19:23 Jesteś za równouprawnieniem, ale nie jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
zlotoslanos Re: szczery 17.09.05, 19:30 No ,powiedz sczerze ,że nierozumiesz o czym napisałam w ostatnim zdaniu.Dałbyś przytulać złotowłosego aniołka obcemu facetowi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tut turu Re: szczery IP: *.praganet.pl 17.09.05, 19:33 Nie, ale ja nie jestem za forsowaniem równości. Są rzeczy, którymi powinny zajmować się kobiety (dzieci - swoje i nie tylko) i mężczyźni też mają swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotoslanos Re: szczery 17.09.05, 19:44 Więc jak sam widzisz nie dziw się,że ktoś pisze "równiejsza równość" czy jakoś tak.Są po prostu rzeczy nad ,którymi nie ma co dyskutować bo się nie da.Natomiast są tematy,w których kobiety SĄ dyskryminowane i o nich mowa.Różne pensje na tych samych stanowiskach ,za tę samą pracę, nieawansowanie kobiet za te same lub lepsze wyniki,niedopuszczanie do zawodów,które MOGA i chciałyby wykonywać.Polityka to ugór.Ogrodzony zasiekami.Samostanowienie o rzeczach,które nas dotyczą np aborcja.Równe prawa i obowiązki w domu.Szacunek,partnerstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tut turu Re: szczery IP: *.praganet.pl 17.09.05, 20:02 Tak, jak nie popieram mężczyzn w roli przedszkolanek, tak nie popieram kobiet w roli wojskowych. Z mojego punktu widzenia daje się dostrzec jeszcze jedna cecha zawodów, które chcą uprawiać kobiety. Otóż chcą one robić to, co mężczyźni, ale pod warunkiem uproszczenia tego zawodu. Czyli praca fizyczna (w Biedronce) ale pod warunkiem dźwigania mniejszych ciężarów. To także niekompletne równouprawnie, zatem jestem za tym, by kobiety w ogóle ciężarów nie dźwigały. Inny przykład: wojsko tak, ale koedukacyjne toalety - nie. Ogólnie większe przywileje. (Dotychczasowy podział był super - kobiety w wojsku tak, ale jako sanitariuszki - czyli tam, gdzie najlepiej sprawdzają się ich cechy). Z tą aborcją, to kurcze jest szeroki temat... Równe prawa i obowiązki w domu, to sprawa indywidualna kżdej rodziny. Nie róbmy ustaw na temat zmywania naczyć, bo to głupie. Szacunek i partnerstwo - jak najbardziej. W obie strony. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotoslanos Re: szczery 17.09.05, 20:11 Nagroda :-) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=384&w=27908154&a=29175800 Odpowiedz Link Zgłoś
patty_vare Re: szczery 17.09.05, 20:19 Ja nie do końca rozumiem. Tzn. rozumiem obawy, że to może być pedofil, ale czy nie powinno być tak, że przedszkolanki płci obojga przechodzą jakieś badania psychologiczne czy się nadają do tej pracy? Skłonności pedofilskie mogą wyjść podczas takich badań. Poza tym mężczyźni będą osiem razy bardziej pilnowani podczas ich pracy z dziećmi, właśnie z powodu tych obaw (stereotypów?). I tak jeszcze jedno - córka mojej przyjaciółki chodzi do przedszkola, gdzie niedawno wybuchła afera, bo okazało się, że pani bije dzieciaki. Długo sprawa nie wychodziła na jaw, bo starała się nie zostawiać śladów, a dzieciom mówiła, że jak powiedzą rodzicom, to coś się złego stanie. Działała jak klasyczny pedofil, a nikt nie bał sie zostawiać z nią dzieci. Bo jest kobietą? Odpowiedz Link Zgłoś
zlotoslanos Re: szczery 17.09.05, 20:26 Piszesz,że działała jak klasyczny pedofil(?) a nikt nie bał się zostawiać z nią dzieci.Odpowiadam nie bał się bo nie wiedział o niczym.Sama piszesz,że bomba wybuchła niedawno.A znak zapytania bo pedofil to nie despotka.Chociaż jedno i drugie podłe.Zresztą są sprawy ,o których nie śniło się filozofom.Pisałyśmy niedawno i powiedziałaś mi,że nie znasz uczucia bólu p.Pamiętasz? Instynkt macierzyński odmienia światopoglądy czasami o 180 stopni.Budzisz się w nocy zlana potem i wsłuchujesz w oddech dziecka.Masz login więc wyślę Ci fotę małej:) Odpowiedz Link Zgłoś
patty_vare Re: szczery 17.09.05, 20:34 zlotoslanos napisała: > Piszesz,że działała jak klasyczny pedofil(?) a nikt nie bał się zostawiać z nią > dzieci.Odpowiadam nie bał się bo nie wiedział o niczym.Sama piszesz,że bomba > wybuchła niedawno.A znak zapytania bo pedofil to nie despotka. Porównałam ją z pedofilem, bo działała podobnie. Z tego co wiem, oni na podobnej zasadzie zastraszają molestowane dzieci. Miała jeszcze jedno wspólne - wybierała dzieci ciche i trochę zagubione. Afera wybuchła, jak któreś dziecko z tych odważniejszych ją przyuważyło. Bo ona tego nie robiła 'publicznie', tylko w swoim pokoju. Echhh... za długo opowiadać, ale rodziców i pozostały personel usprawiedliwia trochę to, że to babsko kilka miesięcy było w tym przedszkolu. > Chociaż jedno i > drugie podłe.Zresztą są sprawy ,o których nie śniło się filozofom.Pisałyśmy > niedawno i powiedziałaś mi,że nie znasz uczucia bólu p.Pamiętasz? Instynkt > macierzyński odmienia światopoglądy czasami o 180 stopni.Budzisz się w nocy > zlana potem i wsłuchujesz w oddech dziecka. Na pewno. Mam mamę :) Też się o mnie bała, ale starała się być w tym strachu dość racjonalna. Co nie jest zarzutem wobec ciebie czy matek z lekką paranoją :) > Masz login więc wyślę Ci fotę małej:) Poproszę :) Odpowiedz Link Zgłoś
zlotoslanos Re: szczery 17.09.05, 20:39 Zastanawiające jest jak długo tkwimy w tym irracjnalnym lęku.Natura już tak stworzyła by miał kto dbać o potomstwo ale do licha dlaczego bez końca? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
patty_vare Re: szczery 17.09.05, 20:41 Bo tak nas stworzono na obraz i podobieństwo :) Fajne to twoje wnuczę :) Odpowiedz Link Zgłoś
szczery80 Re: szczery 17.09.05, 22:32 patty_vare napisała: > Ja nie do końca rozumiem. > Tzn. rozumiem obawy, że to może być pedofil, ale czy nie powinno być tak, że > przedszkolanki płci obojga przechodzą jakieś badania psychologiczne czy się > nadają do tej pracy? Skłonności pedofilskie mogą wyjść podczas takich badań. > Poza tym mężczyźni będą osiem razy bardziej pilnowani podczas ich pracy z > dziećmi, właśnie z powodu tych obaw (stereotypów?). Nie chodzi o stereotypy, tylko ogólniki - Samson to nie wszyscy terapeuci. Feminizm operuje ogólnikami (podobnie jak nazizm, komunizm i liberalizm). Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Re: szczery 17.09.05, 21:05 zlotoslanos napisała: Natomiast wiesz jestem matką,ba babcią prowadzącą wnusię 2,5 letnią do > > przedszkola i wybacz nie leży mi facet obejmujący ją czule,mówiący " niunia nie > > płacz chodż do pana Rysia"No nie wiem mogę się mylić,możecie mnie posądzić o > przewrażliwienie ale "pan przedszkolanek" nie w moim przedszkolu.Tu nie jestem > za równouprawnieniem. A ja wręcz przeciwnie . Czytałam już , co napisała Patrycja i sądzę podobnie - tzn że nieodpowiednia nauczycielka przedszkolna czy w żłobku robi tyle samo złego co pedofil.Mam złe doświadczenie z paniami w żłobku - nawet teraz , a minęło ćwierć wieku ,czuję gniew. Dla mnie idealna SYTUACJA BYŁABY TAKA ,ŻEBY GRUPĘ PZREDSZKOLNĄ PROWADZIŁY DWIE OSOBY - FACET I KOBIETA (sorry za capsa, sam się skubaniec włączył) Odpowiednie testy przed objęciem posady , staranne wyszkolenie - no ideał.W przedszkolu mojego syna pracowal pan - konserwator , był dosłownie oblepiony dzieciakami , lgnęły do niego.Tylko do tego nie dojdzie , a w każdym razie nie tak szybko , bo się niedocenia wagi tych spraw. Jedną z przyczyn takiego stanu rzeczy jest własnie to ,że wychowanie było domeną kobiecą , a więc nie zasługująca na uwagę , niepoważną.W wieku żłobkowo przedszkolnym można człowieka bardzo skrzywić , mozna też i naprostowac i wzmocnić.Dzieci powinny miec do czynienia z przedstawicielami obu płci , jak w rodzinie ! Po pierwsze- wiele dzieci jest wychowywanych samotnie przez matkę , albo panne , albo rozwódkę , wdowę czy też dlatego że ojciec jest na saksach , wszystko jedno . Po drugie - dzieci rodziców skonfliktowanych mogą się przyjrzeć jak mozna się dogadywac , po trzecie - mężczyzna wprowadza inną jakość niż kobieta , do wychowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bleman Re: szczery IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.05, 21:11 Masz sporo racji kocia nogo. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotoslanos Re: szczery 17.09.05, 21:22 Kocia trzeżwo myślisz mimo capsloca :-) Jak najbardziej masz rację consencus.Musi być wzorzec czy to w postaci dziadka czy wuja.Najlepiej w sposób niezauważalny aczkolwiek stale obecny.Jak najbardziej w obecnych cywilizowanych czasach jest sporo samotnych matek z wyboru,dla dzieci których do rozwoju potrzebna jest obecność mężczyzny.Gdyby była para mieszana w przedszkolu potrafiąca przy tym grać rolę doskonałych rodziców?Przecież w przedszkolu dziecko spędza większość swych godzin.Gdyby pomysł ten przenieść do szkół?Pani i pan razem prowadzący zajęcia,częstujący kanapkami :-)a w pracy,kto z nas nie marzy o domowej ,rodzinnej atmosferze,wspólnych z szefostwem kanapkach,może wspólnym sprzątaniu i dzieleniu się zyskiem?::D kocia sorry ale wczoraj w Angorze czytałam zwierzenia Andrzeja S. ze zdjęciami blee łapy wara od niuni. ps.śpiewanie było super :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Re: szczery 17.09.05, 21:40 zlotoslanos napisała: Pani > i pan razem prowadzący zajęcia,częstujący kanapkami :-)a w pracy,kto z nas nie > marzy o domowej ,rodzinnej atmosferze,wspólnych z szefostwem kanapkach, Zlotko , głodna jesteś? ;-) może > wspólnym sprzątaniu i dzieleniu się zyskiem?::D kocia sorry ale wczoraj w > Angorze czytałam zwierzenia Andrzeja S. ze zdjęciami blee łapy wara od niuni. > ps.śpiewanie było super :-) Tak ,żałuj żes nie słyszała...wielki talent mnie męczył. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotoslanos Re: szczery 17.09.05, 21:45 Głodna jestem tego zysku pasibrzuchów :D a jeśli mowa o talencie chodż tam.Już tam jestem :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bleman Re: Przyszłość należy do kobiet :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.05, 19:54 W artykule jest napisane ,ze chromosom Y ulegnie znacznemu oslabieniu. To jak to sie ma do pozniejszego stwierdzenia o postepie nauki i technologii ? Przeciez za paredziesiat lat ludzie beda modyfikowali DNA swoich dzieci, wiec ewentulne bledy chromosomy Y beda korygowane, z czasem cala populacja zostanie "poprawiona" i gadanie o tym ,ze za ilestam pokolen w sposob "naturany" "chromosom Y odpowiadający za brzydką płeć na przestrzeni milionów lat znacznie się skracał. W końcu stanie się tak słaby, że cechy męskie zanikną zupełnie i będą się rodziły same dziewczynki" jest bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczery80 Głupie jesteście !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.05, 22:19 Nie znam tego waszego kolesia ! A co do mojego artykułu o łechtaczce, to poprostu zniżyłem się do waszego poziomu. Odpowiedz Link Zgłoś
szczery80 Re: Głupie jesteście !!! 17.09.05, 22:49 To, że nie brałem udziału po pewnym czasie, to nie z powodu braku argumentów. Pewnie wam jest obce, mieć siostrę niepełnosprawną (dlatego zaintersowałem się tą tematyką, jeśli chodzi o moje wykształcenie i pracę). Pewnie nie wiecie, co to znaczy opiekować się taką osobą. Tak wygląda ta wasza feministyczna kobiecość ??? Widzę, że potrafię więcej od tak zwanego "kobiecego betonu". Wstydzcie się !!! Co do pedofili - jeden terapeuta (Samson) to nie wszyscy terapeuci. Opieracie się na ogólnikach !!! Odpowiedz Link Zgłoś
patty_vare Re: Głupie jesteście !!! 17.09.05, 22:55 To ty się powinieneś wstydzić. Wiesz co zrobiłeś? Wlazłeś do czyjegoś mieszkania i zrobiłeś wielką kupę na środku salonu i jeszcze jęczysz, że stali bywalcy nie głaszczą cię za to po główce. Wczorajsze twoje posty zostały szybko skasowane, ale takiego popisu to chyba na zadnym forum jeszcze nie widziałam. plonk! Odpowiedz Link Zgłoś
szczery80 Re: Głupie jesteście !!! 17.09.05, 22:57 Na początku chciałem podyskutować (po to jest forum i wolność słowa, aby wyrażać swoją opinię), a Ty aferę robisz. Tak pozatym to miejsce nie jest Twoją własnością prywatną, więc będę dalej pisać... Odpowiedz Link Zgłoś
szczery80 Re: Głupie jesteście !!! 17.09.05, 22:59 szczery80 napisał: > Na początku chciałem podyskutować (po to jest forum i wolność słowa, aby > wyrażać swoją opinię), a Ty aferę robisz. Tak pozatym to miejsce nie jest Twoją > > własnością prywatną, więc będę dalej pisać. Sorry, zapomniałem, że jesteś feministką - obce są Tobie pewnie pojęcia "wolność słowa oraz wyrażanie swojej opinii" !!! Odpowiedz Link Zgłoś
patty_vare A, odpowiem ci ostatni raz, a co tam 17.09.05, 23:15 szczery80 napisał: > Na początku chciałem podyskutować (po to jest forum i wolność słowa, aby > wyrażać swoją opinię), a Ty aferę robisz. Tak pozatym to miejsce nie jest Twoją > własnością prywatną, więc będę dalej pisać... Na tym forum, jak na każdym innym obowiązują pewne zasady zawarte w netykiecie: forum.gazeta.pl/forum/1904849,62605,1617503.html Ty złamałeś wczoraj i dzisiaj jej zasady. I dalej usiłujesz przekonać, że chciałeś _tylko_ podyskutować. Każdy ma prawo powiedzieć co mu się podoba, nie obrażając przy tym innych. A jak już obraża, to niech się spodziewa odpowiedniej reakcji albo ignorowania. Bo tu nie piaskownica i siła mięśni na niewiele się zda. EOT Odpowiedz Link Zgłoś
szczery80 Re: A, odpowiem ci ostatni raz, a co tam 17.09.05, 23:29 Co Ty tak z tą piaskownicą ? Jak Ci się nie podoba artykół, to kasuj ! Pomyśl, dwa artykóły głupie, które zostały napisane też w pewnym celu. Chodziło mi o to, że stosujecie ogólniki, które mogą prowokować. Na każdą reakcję jest kontrreakcja. Chociażby słowa o terapeutach. Możesz obrażać Samsona, że był pedofilem, możesz mnie obrażać, że piszę głupie notki, ale nie resztę terapeutów, bo Ci nic nie zrobili. W tym temacie, na którym teraz piszemy staram się byc kulturalny. Mogę was przeprosić, ale pamiętaj - nie piszcie ogólników, bo to powoduje ataki na wasz feministyczny ruch !!! Odpowiedz Link Zgłoś
patty_vare Re: A, odpowiem ci ostatni raz, a co tam 17.09.05, 23:59 szczery80 napisał: > Co Ty tak z tą piaskownicą ? Bo się tak zachowujesz. > Jak Ci się nie podoba artykół, to kasuj ! Nie jestem adminem. Mogę ewentualnie ładnie poprosić. > Pomyśl, > dwa artykóły głupie, które zostały napisane też w pewnym celu. Chodziło mi o > to, że stosujecie ogólniki, które mogą prowokować. Ojej, taki z ciebie terapeuta, a nie potrafisz powstrzymać się od chamstwa? Poza tym, cóż cię tak strasznie sprowokowało? I skąd znasz takie słówka jak "hail"? W krew ci weszło? > Na każdą reakcję jest > kontrreakcja. No właśnie. I tak nie powinnam ci odpowiadać, boś zaczął od trollowania, ale jestem chora i się nudzę. Mam nadzieję, że reszta mi wybaczy. > Chociażby słowa o terapeutach. Możesz obrażać Samsona, że był > pedofilem, Słowa o Samsonie nie powiedziałam. > możesz mnie obrażać, że piszę głupie notki, ale nie resztę > terapeutów, bo Ci nic nie zrobili. Obraziłam cię jako terapeutę??? W którym miejscu? > W tym temacie, na którym teraz piszemy > staram się byc kulturalny. Fakt, starasz się. Ale początek miałeś fatalny i niesmak pozostał. > Mogę was przeprosić, Koniecznie. Publicznie. Jeśli oczywiście chcesz dalej _dyskutować_. Załóż nowy wątek w temacie zapisując 'Przepraszam wszystkich obecnych na forum feminizm'. I ja wcale nie kpię sobie z ciebie. > ale pamiętaj - nie piszcie > ogólników, bo to powoduje ataki na wasz feministyczny ruch !!! Będę robiła co będę chciała. Jak to feministki mają w zwyczaju. Na tym to polega - grzeczne dziewczynki idą do nieba, niegrzeczne tam gdzie chcą. A negatywny obraz feminizmu wiesz skąd się bierze? Stąd, że przychodzą takie różne misie i wkurzają niepokorne kobiety chamstwem i seksizmem, a te zamiast grzecznie schylić główkę i się ukorzyć, krzyczą głośno - spadaj! A to niektórym nie pasuje, jak widać. Jeśli chcesz dalej podyskutować na temat artykułu to pomachaj do mnie łapką, ale najpierw przeproś. Ok? Odpowiedz Link Zgłoś
szczery80 Re: A, odpowiem ci ostatni raz, a co tam 18.09.05, 00:27 Jak patrzę na takie forum, to nie mogę... Poprostu za dużo tu ogólników. Przegiołem, ale aż mnie łapy zaczeły swędzieć, żeby wyrazić swoje odczucia. A co do mojego oddziaływania terapeutycznego - czasem trzeba napisać komuś, co się o nim sądzi (możesz to nazwać również chamoterapia...). O mojej osobie napisałyście dużo i się nie gniewam za to, ale wkurzają mnie te wasze ogólniki... (chociażby te z terapeutami). Odpowiedz Link Zgłoś
krolewna_angina rada 18.09.05, 12:38 > Jak patrzę na takie forum, to nie mogę... Poprostu za dużo tu ogólników. Przyganiał kocioł garnkowi... Jeśli chcesz komuś zarzucać, że posługuje się ogólnikami, to sam tego nie rób - przede wszystkim zacznij od zaprzestania zwracania się do swojej rozmówczyni w liczbie mnogiej i wytykania jej (im?) wszelkich możliwych win, łącznie z pakowaniem do jednego wora feminizmu, komunizmu i nazizmu. Ty przecież cały czas "dyskutujesz" wyłącznie za pomocą ogólników, ja w ogóle nie zauważyłam w twoich postach niczego co nie byłoby ogólnikiem! (poza opisami własnej osoby które akurat nikogo tutaj nie interesują i które mógłbyś sobie darować) Jeśli naprawdę chcesz tutaj z kimś rozmawiać, to dam ci dobrą rade. Zmień nick i zrób drugie podejście. Ale tym razem bez chamstwa, bez agresji, bez jałowego wyzłośliwiania i bez prowokowania. Warto też przestać udawać kogoś kim się nie jest, bo ty np lekarzem na pewno nie jesteś. Bez urazy, ale trzeba być kompletnie bezmyślnym by wyobrażać sobie że po takim wejściu smoka jak twoje można liczyć na to, że ktoś zechce z tobą rozmawiać jak z normalnym człowiekiem. Możesz to przy okazji przekazać swojemu kumplowi tut turowi i krytykowi2;) EOT Odpowiedz Link Zgłoś
patty_vare Re: Głupie jesteście !!! 17.09.05, 22:52 Gość portalu: szczery80 napisał(a): > Nie znam tego waszego kolesia ! A co do mojego artykułu o łechtaczce, to > poprostu zniżyłem się do waszego poziomu. Schlebiasz sobie, niżej nie dasz rady się zniżyć. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotoslanos Re: Głupie jesteście !!! 18.09.05, 12:22 Kurde aleś podjechała temat .Da radę niżej :-) Dostałam ostatnio taką pocztę" I nagroda w kategorii Romantyk Roku" uśmiejesz się jak nisko mogą się zniżyć :-) Jeśli nie miałaś poślę Ci. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotoslanos A do szczerego 18.09.05, 12:30 Zacytuj o co chodzi z tymi terapeutami "wkurzają mnie te wasze ogólniki... (chociażby te z terapeutami)." Bo kilka razy o tym piszesz a my nie wiemy o co chodzi :-) Odpowiedz Link Zgłoś
patty_vare Re: Głupie jesteście !!! 18.09.05, 13:21 O ŁAAA! Niezłe to było :DDD Dzięki :) Odpowiedz Link Zgłoś
zlotoslanos Re: Głupie jesteście !!! 18.09.05, 13:24 :D:D:D Niezłe to mało powiedziane" 1 nagroda w kategorii Jak nisko można się zniżyć" :D:D:D mnie to te bezpańskie psy przypomina co po śmietnikach latają :D:D Odpowiedz Link Zgłoś
nietakasama Re: Głupie jesteście !!! 18.09.05, 22:36 -------------------------------------------------------------------------------- forum.gazeta.pl/forum/1904849,62605,1617503.html Postaraj się nie obrażac rozmówcow. To się może zdarzyć każdemu, ale jeśli uczynisz z tego cechę charakterystyczną swoich postów, wkroczą moderatorzy. Postaraj się nie iść w tym kiedrunku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trevik Re: Przyszłość należy do kobiet :) IP: *.dip.t-dialin.net 19.09.05, 14:12 Otoz jak ostatnio czytalem zdajsie w Ozonie ta teoria slabosci chromosomu Y i wyginiecia mezczyzn zostala przynajmniej solidnie poddana w watpliwosc. Jesli wierzyc genetyce i ewolucjonistom, to podobny problem maja m.in. orangutany i stad mozna zakladac, ze jesli czlowiek ma z nimi wspolne ogniwo to ono tez ten problem mialo a faceci dzisiaj po swiecie chodza. Gruss, T. Odpowiedz Link Zgłoś