Dodaj do ulubionych

Przyszłość należy do kobiet :)

16.09.05, 22:29
serwisy.gazeta.pl/metro/1,50145,2918738.html
Obserwuj wątek
    • Gość: gotlama Re: Przyszłość należy do kobiet :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 23:30
      Uff, dobrze że nie dożyję;)
    • margot_may Re: Przyszłość należy do kobiet :) 17.09.05, 00:28
      przypomina mi się felieton zanussiego, który zachwalał tajki, a obsobaczał
      niemki. facet nie może się odnaleźć w nowej rzeczywistości. a co będzie kiedy
      tajki się zmienią?
    • patty_vare Re: Przyszłość należy do kobiet :) 17.09.05, 00:29
      Mężczyźni jak dinozaury - wyginą z powodu zbyt wysokiej specjalizacji :D
      Ale dobrze, że tego nie dożyję.
    • abaddon_696 Oby była reinkarnacja:) 17.09.05, 01:36
      Jeśli tak, to w przyszłym wcieleniu będę laską:)))
      • nataan Re: Oby była reinkarnacja:) 17.09.05, 07:54
        abaddon_696 napisał:

> Jeśli tak, to w przyszłym wcieleniu będę laską:)))

Za 120 tys. lat moja pra pra pra pra pra pra pra pra ...pra pra pra wnuczka
        bedzie rzadzic swiatem :):):):)
    • Gość: tut turu Re: Przyszłość należy do kobiet :) IP: *.praganet.pl 17.09.05, 08:59
      Strasznie lubię wypociny naukowców. Jeszcze 50 lat temu przekonywali nas o
      przeludnieniu planety, tymczasem - jak zawsze - natura znajduje równowagę. Tak
      będzie zawsze - natura znajdzie sposób na równowagę.

I to kompletna bzdura, że tylko mężczyźni stają się słabsi... Wszyscy stajemy
      się słabsi. Uzależniamy się od urządzeń elektronicznych. Od technologii, która
      zawsze będzie zawodna, bo jest tylko wytworem człowieka.

Kobiety są lepiej wykształcone i zorganizowane - tego im zazdroszczę. Ale jeśli
      chodzi o prace manualne i fizyczne, to na przestrzeni wieków nie wiele się
      zmieniło. To te prace stały się prostsze za sprawą łątwych w użyciu urządzeń.

Największą jednak bzdurą w tym artykule są mrzonki o tym, jakoby mężczyźni mieli
      problemy z przystosowywaniem się.

Zresztą widać, że artykuł pisany przez feminę (użycie porównać samiec -
      kobieta). Ma on taką samą wartość, co artykuły z cyklu "Deser". Zresztą gazeta
      MEtro do opiniotwórczych nie należy. Ją ma się przyjemnie czytać w tramwaju.
      • nataan Re: Przyszłość należy do kobiet :) 17.09.05, 09:46
        Fakr, ze "Metro to nic innego jak marny tabloid, ale cos w tym artykule jest...
        oczywiscie porownania kobieta - samiec stawiaja autorke w jednum rzedzie z
        debilami ale, badz co badz, odwolywala sie do wiekszych, lub mniejszych
        autorytetow w dziedzinie genetyki i nie tylko......
        A z reszta...pozyjemy zobaczymy...poki co jakos nie moge zauwazyc
        problemow "samcow :)" z adaptacja... :)
        • Gość: tut turu Re: Przyszłość należy do kobiet :) IP: *.praganet.pl 17.09.05, 10:09
          Na dobrą sprawę nie wiemy co to za autorytety. Skoro już "dziennikarkę" można
          posądzić o tendencyjność, to czemu nazwisk nie miałaby wymyśleć? Błędem
          społeczeństwa jest ślepa wiara w słowa dziennikarzy.

A nawet naukowcy lubią gadać bzdury, gdy nie mają o czym. Wystarczy przejrzeć
          magazyn Science, którego zawartość jest coraz słabsza.
          • nataan Re: Przyszłość należy do kobiet :) 17.09.05, 10:13
            Gość portalu: tut turu napisał(a):

> Na dobrą sprawę nie wiemy co to za autorytety. Skoro już "dziennikarkę" można
            > posądzić o tendencyjność, to czemu nazwisk nie miałaby wymyśleć? Błędem
            > społeczeństwa jest ślepa wiara w słowa dziennikarzy.
            >
            > A nawet naukowcy lubią gadać bzdury, gdy nie mają o czym. Wystarczy przejrzeć
            > magazyn Science, którego zawartość jest coraz słabsza.

przekonales mnie........artykul do dupy.......
            znaczy.hrrrrraaaaaaa. bedziemy zyc.... :):)
          • nietakasama Re: Przyszłość należy do kobiet :) 17.09.05, 11:47
            > A nawet naukowcy lubią gadać bzdury, gdy nie mają o czym. Wystarczy przejrzeć
            > magazyn Science, którego zawartość jest coraz słabsza.

Ja bym napisala inaczej- coraz mniej jest dziennikarzy ktorzy potrafią w
            rzetelny sposób zrecenzować badania naukowców. Czasem dochodzi do takich
            absurdów że wierzyć sie nie chce...Naukowiec mowi A, dziennikarz z powodu braku
            zrozumienia pize B, a wynikają z tego wnioski C
        • aelithe Re: Przyszłość należy do kobiet :) 17.09.05, 12:08
          Artykul wyjatkowo kiepsko napisany. Tendencyjny i stronniczy, poza tym wyjatkwo
          plaski. Autorka jest wyjatkowa seksistko co widzac w formach wypowiedzi.
    • edzia-fredzia Niiiiiiiiiiiiiiiiiieeeeeeeeeee... :(((((((((... 17.09.05, 10:02

• nataan Re: Niiiiiiiiiiiiiiiiiieeeeeeeeeee... :(((((((((. 17.09.05, 10:03
        Ciekawe czy beda automaty, ktore beda powtarzac....wez pigolke... :):)
        • edzia-fredzia Re: Niiiiiiiiiiiiiiiiiieeeeeeeeeee... :(((((((((. 17.09.05, 10:10
          hehehehe... na pewno :))))))...
          • nataan Re: Niiiiiiiiiiiiiiiiiieeeeeeeeeee... :(((((((((. 17.09.05, 10:14
            ja pierdziele..... to bedzie zycie.... nawet roboty beda plci pieknej.... czyt.
            Terminator III :):):)
            • edzia-fredzia Re: Niiiiiiiiiiiiiiiiiieeeeeeeeeee... :(((((((((. 17.09.05, 10:15
              I nie bedzie dyskusji czy refundowac tabletki anty czy nie :DDDD...
              • nataan Re: Niiiiiiiiiiiiiiiiiieeeeeeeeeee... :(((((((((. 17.09.05, 10:19
                Chyba,z e moherowe berety z LPR-u tez przezyja.......:):):)
                • nataan Re: Niiiiiiiiiiiiiiiiiieeeeeeeeeee... :(((((((((. 17.09.05, 10:21
                  Ide sie szykowac na wesele.....
                  Bede kozystal z zycia poki moge.. :):):):)
                  • edzia-fredzia Re: Niiiiiiiiiiiiiiiiiieeeeeeeeeee... :(((((((((. 17.09.05, 10:22
                    Pewnie :))))))... Dobrej zabawy :))))...
                  • feel_good_inc Jeżeli szykujesz się na wesele... 17.09.05, 13:27
                    nataan napisał:
                    > Ide sie szykowac na wesele.....
                    > Bede kozystal z zycia poki moge.. :):):):)

...to już Ci niewiele tego życia zostało :D
                  • nietakasama Re: Niiiiiiiiiiiiiiiiiieeeeeeeeeee... :(((((((((. 17.09.05, 13:33
                    > Ide sie szykowac na wesele.....
                    Hehehehe :D
                    To moze się spotkamy :D bo ja też sie na wesele szykuję...
    • Gość: Bleman Re: Przyszłość należy do kobiet :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.05, 14:15
      A co na to miliard muzulmanów ;-)
      • diablica.26 Re: Przyszłość należy do kobiet :) 17.09.05, 18:22
        Beda zdruzgotani, jak to przeczytaja :-)))
    • tad9 Re: Przyszłość należy do kobiet :) 17.09.05, 15:38
      Cóż - nie wykluczam, że za 125 tysięcy lat kobiety wreszcie pokażą co potrafią.
      Czekamy.
      • Gość: Bleman Re: Przyszłość należy do kobiet :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.05, 16:34
        W artykule jest napisane ,ze chromosom Y ulegnie znacznemu osleabieniu.

To jak to sie ma do pozniejszego stwierdzenia o postepie nauki i technologii ?
        Przeciez za paredziesiat lat ludzie beda modyfikowali DNA swoich dzieci, wiec
        ewentulne bledy chromosomy Y beda korygowane, z czasem cala populacja zostanie
        "poprawiona" i gadanie o tym ,ze za ilestam pokolen w sposob "naturany"
        "chromosom Y odpowiadający za brzydką płeć na przestrzeni milionów lat znacznie
        się skracał. W końcu stanie się tak słaby, że cechy męskie zanikną zupełnie i
        będą się rodziły same dziewczynki" jest bez sensu.
        • Gość: Bleman Źle sie podpiąłem :/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.05, 16:35
    • misiu-1 Re: Przyszłość należy do kobiet :) 17.09.05, 17:44
      Nie wiedzieć czemu przypomniał mi się taki kawał:

- Wicie, kumie, my to chyba już do tej Ujni nie wliziemy, ale nasze wnuki tak.
      - I dobrze im tak, huncwotom.
    • szczery80 Re: Przyszłość należy do kobiet ??? 17.09.05, 18:06
      Co za głupi artykół. Co do wkraczania w męski świat, to działa to również i w
      drugą stronę (akurat pracuję z dziećmi niepełnosprawnie intelektualnie - jestem
      terapeutą zajęciowym oraz... przedszkolanką).
      Psychicznie jesteście silniejsze, ale dlatego, że jesteście przystosowane do
      macierzyństwa...
      Co do pani dr Izabeli Kowalczyk (lamus), to jej przesądy tkwią w średniowieczu.
      Tym bardziej jej wypowiedzi mnie dziwią, że jako lekarz, miała napewno taki
      przedmiot jak... psychologia.
      Mi kobiety też nie są potrzebne - potrafię zająć się gospodarstwem domowym jak
      i nareperować samochód.
      Powracając jednak do pani doktor... zapomniała kobiecina o czymś takim jak...
      równowaga psychiczna (miała psychologię i jest lekarzem, ale chyba i...
      nieukiem).
      Bo człowiek to nie tylko ciało, ale również i psychika...
      • Gość: tut turu Brawo. IP: *.praganet.pl 17.09.05, 18:12
        • szczery80 Re: Brawo. 17.09.05, 18:19
          Ojej, i one chcą facetów nazywać gorszymi... :)
      • patty_vare Re: Przyszłość należy do kobiet ??? 17.09.05, 18:31
        szczery80 napisał:

> Co za głupi artykół. Co do wkraczania w męski świat, to działa to również i w
        > drugą stronę (akurat pracuję z dziećmi niepełnosprawnie intelektualnie - jestem
        > terapeutą zajęciowym oraz... przedszkolanką).
        A ktoś temu w artykule zaprzeczył?

> Psychicznie jesteście silniejsze, ale dlatego, że jesteście przystosowane do
        > macierzyństwa...
        Macice też mamy.

> Co do pani dr Izabeli Kowalczyk (lamus), to jej przesądy tkwią w średniowieczu.
        > Tym bardziej jej wypowiedzi mnie dziwią, że jako lekarz, miała napewno taki
        > przedmiot jak... psychologia.
        A gdzie w artykule można znaleźć informację, że dr Izabela Kowalczyk jest
        lekarzem? Słyszałeś kiedyś o takim stopniu naukowym?

> Mi kobiety też nie są potrzebne - potrafię zająć się gospodarstwem domowym jak
        > i nareperować samochód.
        A ktoś każe ci się zadawać z kobietami?

> Powracając jednak do pani doktor... zapomniała kobiecina o czymś takim jak...
        > równowaga psychiczna (miała psychologię i jest lekarzem, ale chyba i...
        > nieukiem).
        > Bo człowiek to nie tylko ciało, ale również i psychika...
        Jasne. Ciekawe co u ciebie bardziej szwankuje?
        • Gość: tut turu Re: Przyszłość należy do kobiet ??? IP: *.praganet.pl 17.09.05, 18:33
          Gdyby więcej było w tboei chęci dialogu, to zrozumiałabyś to, co napisał. Póki
          co udajesz greka, żeby pojeździć.
          • patty_vare Re: Przyszłość należy do kobiet ??? 17.09.05, 18:38

> Gdyby więcej było w tboei chęci dialogu, to zrozumiałabyś to, co napisał. Póki
            > co udajesz greka, żeby pojeździć.

Buchachacha!!! :D

Dawno się tak nie uśmiałam :D
            Przestań, bo się zajadów nabawię. Ty mówisz o dialogu??? TY???
            Buchachacha!!! :D

• zlotoslanos Re: Przyszłość należy do kobiet ??? 17.09.05, 18:41
              Patty spójrz na to tak : gdyby nie dążył do dialogu nie stanąłby w roli
              adwokata.Porozmawiaj z nim ;-)
              • patty_vare Re: Przyszłość należy do kobiet ??? 17.09.05, 18:44
                W ogóle to sobie pomyślalam, że tut turu kolegę na pomoc wezwał i teraz go
                broni. A koleś się na dzień dobry spalił jako "ten, co szuka dialogu":
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=212&w=29178721
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=212&w=29179029
                Wczoraj też było kilka równie fajnych prób zaproszenia do dialogu ze strony
                szczerusia :DDD
                • zlotoslanos Re: Przyszłość należy do kobiet ??? 17.09.05, 18:47
                  A ja pomyślałam o zgrozo,że w końcu się zalogował by zadialogować :-)
                  • patty_vare Re: Przyszłość należy do kobiet ??? 17.09.05, 18:51
                    Aaaaaa! To też możliwe. I teraz sam ze sobą dialoguje. Hmmm... No tak...
                • Gość: tut turu Re: Przyszłość należy do kobiet ??? IP: *.praganet.pl 17.09.05, 18:50
                  I te dwa posty stanowiły taki cios, że dziś dostałaś smiechotoku? Prawie na
                  pewno masz łechtaczkę, więc w czym problem?
                  • patty_vare Re: Przyszłość należy do kobiet ??? 17.09.05, 18:58
                    Śmiechotoku dostałam po twoim poście, ty dialogisto, ty.
                    A jak twój przyjaciej chce podyskutować na temat artykułu, to niech się poprawi,
                    bo walnął kilka kardynalnych głupot, które mu wytknełam i tyle.
                    A tobie mówię PA!
                    • Gość: tut turu Re: Przyszłość należy do kobiet ??? IP: *.praganet.pl 17.09.05, 19:01
                      No i dobrze zrobiłaś. Przecież to twoje ulubione zajecie - wytykac innym błedy.

Pa.
                      • patty_vare Re: Przyszłość należy do kobiet ??? 17.09.05, 19:18

> No i dobrze zrobiłaś. Przecież to twoje ulubione zajecie - wytykac innym błedy.

...powiedział miszczu rzeczowej dyskusji :DDD
                        • szczery80 Re: Przyszłość należy do kobiet ??? 17.09.05, 22:23
                          Poszedłem, bo oprucz rozmów na forum mam jeszcze inne zajęcia - chociażby
                          zrobienie kolacji oraz nakarmienie niepełnosprawnej siostry. A co do Twojego
                          stwierdzenia o błędach, hmm... poprostu nie masz racji.
                          • patty_vare Re: Przyszłość należy do kobiet ??? 17.09.05, 22:50
                            szczery80 napisał:

> A co do Twojego
                            > stwierdzenia o błędach, hmm... poprostu nie masz racji.

W czym nie mam racji? Podeprzyj swoje twierdzenie jakimś argumentem. Np. nazwą
                            uczelni _medycznej_, którą skończyła dr Izabela Kowalczyk, albo linkiem z jej
                            życiorysem.
                            To nie piaskownica, nie wystarczy kogoś łopatką walnąć w głowę, żeby mieć
                            większą rację.
                            • szczery80 Re: Przyszłość należy do kobiet ??? 17.09.05, 22:54
                              patty_vare napisała:

> To nie piaskownica, nie wystarczy kogoś łopatką walnąć w głowę, żeby mieć
                              > większą rację.

Opieram swoją wiedzę na moim wykształceniu (jestem po studiach podyplomowych).
                              Jestem pedagogiem specjalnym, skończyłem studja medyczne, mam uprawnienia do
                              tyflopedagogiki.
                              • kocia_noga Re: Przyszłość należy do kobiet ??? 18.09.05, 08:37
                                szczery80 napisał:

> patty_vare napisała:
                                >
                                > > To nie piaskownica, nie wystarczy kogoś łopatką walnąć w głowę, żeby mieć
                                > > większą rację.
                                >
                                > Opieram swoją wiedzę na moim wykształceniu (jestem po studiach podyplomowych).
                                > Jestem pedagogiem specjalnym, skończyłem studja medyczne, mam uprawnienia do
                                > tyflopedagogiki.

rotfl :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
                              • kocia_noga Re: Przyszłość należy do kobiet ??? 18.09.05, 10:46
                                szczery80 napisał:

>>
                                > Opieram swoją wiedzę na moim wykształceniu (jestem po studiach podyplomowych).
                                > Jestem pedagogiem specjalnym, skończyłem studja medyczne, mam uprawnienia do
                                > tyflopedagogiki.

A swoją drogą to imponujące , jak idziesz na całość.Normalny gimnazjalista
                                napisałby , że jest po maturze, no , najwyżej ,że jest studentem .
                                Dzisiaj jest niedziela , mama już nie każe ci posiedziec z siostrą i będziesz
                                mógł pójść z kolegami , skończy się twoje cierpienie pod uciskiem matriarchatu.
        • szczery80 Re: Przyszłość należy do kobiet ??? 17.09.05, 18:40
          patty_vare napisała:

> Jasne. Ciekawe co u ciebie bardziej szwankuje?

Klawiatura szfankuje, gdy widzę takie wypowiedzi jak Twoja patty_vare.
          • patty_vare Re: Przyszłość należy do kobiet ??? 17.09.05, 19:01
            No właśnie widzę, że szFankuje jak piszesz na temat tego artykÓłu.
            I nie tylko, sądząc po twoim wczorajszym "dzień dobry".

A może się Szczerusiu odniesiesz do mojego postu i twoich pomyłek?
            Nie? No to pa tobie również.
      • boykotka Re: Przyszłość należy do kobiet ??? 17.09.05, 18:57
        No pewnie :) Artykuł jest głupi, bo apeluje byście się zmienili, zresztą dla
        waszego dobra.
        Miesiąc temu GUS podał statystyki wieku dożywalności męzczyzn i kobiet. Kto
        chciał to doczytał: tak wczesną umieralność mezczyźni zawdzięczają tylko i
        wyłącznie temu, że nie dbają o swoje zdrowie.
        Dla mnie to jasne albo zaczniecie dbać o siebie, o swoje zdrowie fizyczne i
        psychiczne albo bedzie dalej tak jak jest. A winę dalej bedziecie zwalać na
        kobiety, bo te zapewne zabraniają wam chodzić do lekarzy :)))
        • zlotoslanos Re: Przyszłość należy do kobiet ??? 17.09.05, 19:03
          Mężczyżni wogóle są stresogenni i aferogenni.Gdzie popatrzeć to pięści w
          ruch ,jakby nie można było załatwić tego polubownie.Adrenalina jest dobra ale
          nie na każdym kroku uzależnia a uzależnieni żyją krócej, a szkoda.
          • zlotoslanos Re: Przyszłość należy do kobiet ??? 17.09.05, 19:05
            Mężczyżni wogóle są stresogenni i aferogenni.Gdzie popatrzeć to pięści w
            ruch ,jakby nie można było załatwić tego polubownie.Adrenalina jest dobra ale
            nie na każdym kroku uzależnia a uzależnieni żyją krócej, a szkoda.Dodam
            jeszcze,że tu jak nigdzie indziej widać to najlepiej.
            • szczery80 Re: Przyszłość należy do kobiet ??? 17.09.05, 22:26
              zlotoslanos napisała:

> Mężczyżni wogóle są stresogenni i aferogenni.Gdzie popatrzeć to pięści w
              > ruch ,jakby nie można było załatwić tego polubownie.Adrenalina jest dobra ale
              > nie na każdym kroku uzależnia a uzależnieni żyją krócej, a szkoda.Dodam
              > jeszcze,że tu jak nigdzie indziej widać to najlepiej.

Mogę ci tylko współczuć takiego myślenia... Poskarż się mamie...
              • patty_vare Re: Przyszłość należy do kobiet ??? 17.09.05, 22:51
                szczery80 napisał:

> Mogę ci tylko współczuć takiego myślenia... Poskarż się mamie...

Wystarczy administrator.
                • szczery80 Re: Przyszłość należy do kobiet ??? 17.09.05, 22:56
                  patty_vare napisała:
                  >
                  > Wystarczy administrator.

Nie denerwuj się - jutro może innego faceta będziesz mogła zeszmacić...
              • zlotoslanos Re: Przyszłość należy do kobiet ??? 18.09.05, 12:18
                Dwa kroki w bok chłopcze od mojej mamy.Ja Twojej nie tykam.
        • szczery80 Re: Przyszłość należy do kobiet ??? 17.09.05, 22:25
          boykotka napisała:

> Miesiąc temu GUS podał statystyki wieku dożywalności męzczyzn i kobiet. Kto
          > chciał to doczytał: tak wczesną umieralność mezczyźni zawdzięczają tylko i
          > wyłącznie temu, że nie dbają o swoje zdrowie.
          > Dla mnie to jasne albo zaczniecie dbać o siebie, o swoje zdrowie fizyczne i
          > psychiczne albo bedzie dalej tak jak jest. A winę dalej bedziecie zwalać na
          > kobiety, bo te zapewne zabraniają wam chodzić do lekarzy :)))

Obym nie był twoim terapeutą...
      • zlotoslanos szczery 17.09.05, 19:20
        Człowiek to przede wszystkim psychika.Z tym,że psychika to tak niepewny
        grunt,tak delikatny,że jak pójdziesz za daleko możesz nie wrócić.Najlepiej
        zachować zdrowy środek ,optymizm,wiara w to,że nic nie dzieje się bez przyczyny
        i ,że nie ma tego złego....A poza tym,przecież inni mają gorzej.Tylko w ten
        sposób można być pogodnym człowiekiem, niezadręczającym najbliższych.Praca z
        niepełnosprawnymi dziećmi dla specjalistów...no cóż w resocjalizacji potrzebni
        są mężczyżni -wychowawcy wzbudzają respekt silnej ręki,ponadto mogą
        podnieść,przenieść.W pogotowiach opiekuńczych,ośrodkach wychowawczych mądrzy
        dyrektorzy poszukują na etaty mężczyzn(patrz dyżury nocne,ekscesy
        niedostosowanej ,trudnej młodzieży)Poza tym licea,gimnazja,zawodówki nawet już
        podstawówki pan nauczyciel się sprawdza-mamy coraz bardziej rozwydrzoną
        młodzież.Natomiast wiesz jestem matką,ba babcią prowadzącą wnusię 2,5 letnią do
        przedszkola i wybacz nie leży mi facet obejmujący ją czule,mówiący " niunia nie
        płacz chodż do pana Rysia"No nie wiem mogę się mylić,możecie mnie posądzić o
        przewrażliwienie ale "pan przedszkolanek" nie w moim przedszkolu.Tu nie jestem
        za równouprawnieniem.
        • Gość: tut turu Re: szczery IP: *.praganet.pl 17.09.05, 19:23
          Jesteś za równouprawnieniem, ale nie jesteś?
          • zlotoslanos Re: szczery 17.09.05, 19:30
            No ,powiedz sczerze ,że nierozumiesz o czym napisałam w ostatnim zdaniu.Dałbyś
            przytulać złotowłosego aniołka obcemu facetowi?
            • Gość: tut turu Re: szczery IP: *.praganet.pl 17.09.05, 19:33
              Nie, ale ja nie jestem za forsowaniem równości. Są rzeczy, którymi powinny
              zajmować się kobiety (dzieci - swoje i nie tylko) i mężczyźni też mają swoje.
              • zlotoslanos Re: szczery 17.09.05, 19:44
                Więc jak sam widzisz nie dziw się,że ktoś pisze "równiejsza równość" czy jakoś
                tak.Są po prostu rzeczy nad ,którymi nie ma co dyskutować bo się nie
                da.Natomiast są tematy,w których kobiety SĄ dyskryminowane i o nich mowa.Różne
                pensje na tych samych stanowiskach ,za tę samą pracę, nieawansowanie kobiet za
                te same lub lepsze wyniki,niedopuszczanie do zawodów,które MOGA i chciałyby
                wykonywać.Polityka to ugór.Ogrodzony zasiekami.Samostanowienie o
                rzeczach,które nas dotyczą np aborcja.Równe prawa i obowiązki w
                domu.Szacunek,partnerstwo.
                • Gość: tut turu Re: szczery IP: *.praganet.pl 17.09.05, 20:02
                  Tak, jak nie popieram mężczyzn w roli przedszkolanek, tak nie popieram kobiet w
                  roli wojskowych.

Z mojego punktu widzenia daje się dostrzec jeszcze jedna cecha zawodów, które
                  chcą uprawiać kobiety. Otóż chcą one robić to, co mężczyźni, ale pod warunkiem
                  uproszczenia tego zawodu. Czyli praca fizyczna (w Biedronce) ale pod warunkiem
                  dźwigania mniejszych ciężarów. To także niekompletne równouprawnie, zatem jestem
                  za tym, by kobiety w ogóle ciężarów nie dźwigały. Inny przykład: wojsko tak, ale
                  koedukacyjne toalety - nie. Ogólnie większe przywileje. (Dotychczasowy podział
                  był super - kobiety w wojsku tak, ale jako sanitariuszki - czyli tam, gdzie
                  najlepiej sprawdzają się ich cechy).

Z tą aborcją, to kurcze jest szeroki temat...

Równe prawa i obowiązki w domu, to sprawa indywidualna kżdej rodziny. Nie róbmy
                  ustaw na temat zmywania naczyć, bo to głupie.

Szacunek i partnerstwo - jak najbardziej. W obie strony.
                  • zlotoslanos Re: szczery 17.09.05, 20:11
                    Nagroda :-) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=384&w=27908154&a=29175800
            • patty_vare Re: szczery 17.09.05, 20:19
              Ja nie do końca rozumiem.
              Tzn. rozumiem obawy, że to może być pedofil, ale czy nie powinno być tak, że
              przedszkolanki płci obojga przechodzą jakieś badania psychologiczne czy się
              nadają do tej pracy? Skłonności pedofilskie mogą wyjść podczas takich badań.
              Poza tym mężczyźni będą osiem razy bardziej pilnowani podczas ich pracy z
              dziećmi, właśnie z powodu tych obaw (stereotypów?).
              I tak jeszcze jedno - córka mojej przyjaciółki chodzi do przedszkola, gdzie
              niedawno wybuchła afera, bo okazało się, że pani bije dzieciaki. Długo sprawa
              nie wychodziła na jaw, bo starała się nie zostawiać śladów, a dzieciom mówiła,
              że jak powiedzą rodzicom, to coś się złego stanie. Działała jak klasyczny
              pedofil, a nikt nie bał sie zostawiać z nią dzieci. Bo jest kobietą?
              • zlotoslanos Re: szczery 17.09.05, 20:26
                Piszesz,że działała jak klasyczny pedofil(?) a nikt nie bał się zostawiać z nią
                dzieci.Odpowiadam nie bał się bo nie wiedział o niczym.Sama piszesz,że bomba
                wybuchła niedawno.A znak zapytania bo pedofil to nie despotka.Chociaż jedno i
                drugie podłe.Zresztą są sprawy ,o których nie śniło się filozofom.Pisałyśmy
                niedawno i powiedziałaś mi,że nie znasz uczucia bólu p.Pamiętasz? Instynkt
                macierzyński odmienia światopoglądy czasami o 180 stopni.Budzisz się w nocy
                zlana potem i wsłuchujesz w oddech dziecka.Masz login więc wyślę Ci fotę małej:)
                • patty_vare Re: szczery 17.09.05, 20:34
                  zlotoslanos napisała:

> Piszesz,że działała jak klasyczny pedofil(?) a nikt nie bał się zostawiać z nią
                  > dzieci.Odpowiadam nie bał się bo nie wiedział o niczym.Sama piszesz,że bomba
                  > wybuchła niedawno.A znak zapytania bo pedofil to nie despotka.
                  Porównałam ją z pedofilem, bo działała podobnie. Z tego co wiem, oni na podobnej
                  zasadzie zastraszają molestowane dzieci. Miała jeszcze jedno wspólne - wybierała
                  dzieci ciche i trochę zagubione. Afera wybuchła, jak któreś dziecko z tych
                  odważniejszych ją przyuważyło. Bo ona tego nie robiła 'publicznie', tylko w
                  swoim pokoju. Echhh... za długo opowiadać, ale rodziców i pozostały personel
                  usprawiedliwia trochę to, że to babsko kilka miesięcy było w tym przedszkolu.

> Chociaż jedno i
                  > drugie podłe.Zresztą są sprawy ,o których nie śniło się filozofom.Pisałyśmy
                  > niedawno i powiedziałaś mi,że nie znasz uczucia bólu p.Pamiętasz? Instynkt
                  > macierzyński odmienia światopoglądy czasami o 180 stopni.Budzisz się w nocy
                  > zlana potem i wsłuchujesz w oddech dziecka.
                  Na pewno. Mam mamę :) Też się o mnie bała, ale starała się być w tym strachu
                  dość racjonalna. Co nie jest zarzutem wobec ciebie czy matek z lekką paranoją :)

> Masz login więc wyślę Ci fotę małej:)
                  Poproszę :)
                  • zlotoslanos Re: szczery 17.09.05, 20:39
                    Zastanawiające jest jak długo tkwimy w tym irracjnalnym lęku.Natura już tak
                    stworzyła by miał kto dbać o potomstwo ale do licha dlaczego bez końca? :-)
                    • patty_vare Re: szczery 17.09.05, 20:41
                      Bo tak nas stworzono na obraz i podobieństwo :)
                      Fajne to twoje wnuczę :)
                      • zlotoslanos Re: szczery 17.09.05, 20:44
                        Babcia jak trza to i wnusio :P
              • szczery80 Re: szczery 17.09.05, 22:32
                patty_vare napisała:

> Ja nie do końca rozumiem.
                > Tzn. rozumiem obawy, że to może być pedofil, ale czy nie powinno być tak, że
                > przedszkolanki płci obojga przechodzą jakieś badania psychologiczne czy się
                > nadają do tej pracy? Skłonności pedofilskie mogą wyjść podczas takich badań.
                > Poza tym mężczyźni będą osiem razy bardziej pilnowani podczas ich pracy z
                > dziećmi, właśnie z powodu tych obaw (stereotypów?).

Nie chodzi o stereotypy, tylko ogólniki - Samson to nie wszyscy terapeuci.
                Feminizm operuje ogólnikami (podobnie jak nazizm, komunizm i liberalizm).
        • kocia_noga Re: szczery 17.09.05, 21:05
          zlotoslanos napisała:

Natomiast wiesz jestem matką,ba babcią prowadzącą wnusię 2,5 letnią do
          >
          > przedszkola i wybacz nie leży mi facet obejmujący ją czule,mówiący " niunia
          nie
          >
          > płacz chodż do pana Rysia"No nie wiem mogę się mylić,możecie mnie posądzić o
          > przewrażliwienie ale "pan przedszkolanek" nie w moim przedszkolu.Tu nie
          jestem
          > za równouprawnieniem.

A ja wręcz przeciwnie . Czytałam już , co napisała Patrycja i sądzę podobnie -
          tzn że nieodpowiednia nauczycielka przedszkolna czy w żłobku robi tyle samo
          złego co pedofil.Mam złe doświadczenie z paniami w żłobku - nawet teraz , a
          minęło ćwierć wieku ,czuję gniew.
          Dla mnie idealna SYTUACJA BYŁABY TAKA ,ŻEBY GRUPĘ PZREDSZKOLNĄ PROWADZIŁY DWIE
          OSOBY - FACET I KOBIETA (sorry za capsa, sam się skubaniec włączył) Odpowiednie
          testy przed objęciem posady , staranne wyszkolenie - no ideał.W przedszkolu
          mojego syna pracowal pan - konserwator , był dosłownie oblepiony dzieciakami ,
          lgnęły do niego.Tylko do tego nie dojdzie , a w każdym razie nie tak szybko ,
          bo się niedocenia wagi tych spraw. Jedną z przyczyn takiego stanu rzeczy jest
          własnie to ,że wychowanie było domeną kobiecą , a więc nie zasługująca na
          uwagę , niepoważną.W wieku żłobkowo przedszkolnym można człowieka bardzo
          skrzywić , mozna też i naprostowac i wzmocnić.Dzieci powinny miec do czynienia
          z przedstawicielami obu płci , jak w rodzinie ! Po pierwsze- wiele dzieci jest
          wychowywanych samotnie przez matkę , albo panne , albo rozwódkę , wdowę czy też
          dlatego że ojciec jest na saksach , wszystko jedno .
          Po drugie - dzieci rodziców skonfliktowanych mogą się przyjrzeć jak mozna się
          dogadywac ,
          po trzecie - mężczyzna wprowadza inną jakość niż kobieta , do wychowania.
          • Gość: Bleman Re: szczery IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.05, 21:11
            Masz sporo racji kocia nogo.
          • zlotoslanos Re: szczery 17.09.05, 21:22
            Kocia trzeżwo myślisz mimo capsloca :-) Jak najbardziej masz rację
            consencus.Musi być wzorzec czy to w postaci dziadka czy wuja.Najlepiej w sposób
            niezauważalny aczkolwiek stale obecny.Jak najbardziej w obecnych cywilizowanych
            czasach jest sporo samotnych matek z wyboru,dla dzieci których do rozwoju
            potrzebna jest obecność mężczyzny.Gdyby była para mieszana w przedszkolu
            potrafiąca przy tym grać rolę doskonałych rodziców?Przecież w przedszkolu
            dziecko spędza większość swych godzin.Gdyby pomysł ten przenieść do szkół?Pani
            i pan razem prowadzący zajęcia,częstujący kanapkami :-)a w pracy,kto z nas nie
            marzy o domowej ,rodzinnej atmosferze,wspólnych z szefostwem kanapkach,może
            wspólnym sprzątaniu i dzieleniu się zyskiem?::D kocia sorry ale wczoraj w
            Angorze czytałam zwierzenia Andrzeja S. ze zdjęciami blee łapy wara od niuni.
            ps.śpiewanie było super :-)
            • kocia_noga Re: szczery 17.09.05, 21:40
              zlotoslanos napisała:

Pani
              > i pan razem prowadzący zajęcia,częstujący kanapkami :-)a w pracy,kto z nas
              nie
              > marzy o domowej ,rodzinnej atmosferze,wspólnych z szefostwem kanapkach,

Zlotko , głodna jesteś? ;-)

może
              > wspólnym sprzątaniu i dzieleniu się zyskiem?::D kocia sorry ale wczoraj w
              > Angorze czytałam zwierzenia Andrzeja S. ze zdjęciami blee łapy wara od niuni.
              > ps.śpiewanie było super :-)

Tak ,żałuj żes nie słyszała...wielki talent mnie męczył.
              • zlotoslanos Re: szczery 17.09.05, 21:45
                Głodna jestem tego zysku pasibrzuchów :D a jeśli mowa o talencie chodż tam.Już
                tam jestem :P
    • Gość: Bleman Re: Przyszłość należy do kobiet :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.05, 19:54
      W artykule jest napisane ,ze chromosom Y ulegnie znacznemu oslabieniu.

To jak to sie ma do pozniejszego stwierdzenia o postepie nauki i technologii ?
      Przeciez za paredziesiat lat ludzie beda modyfikowali DNA swoich dzieci, wiec
      ewentulne bledy chromosomy Y beda korygowane, z czasem cala populacja zostanie
      "poprawiona" i gadanie o tym ,ze za ilestam pokolen w sposob "naturany"
      "chromosom Y odpowiadający za brzydką płeć na przestrzeni milionów lat znacznie
      się skracał. W końcu stanie się tak słaby, że cechy męskie zanikną zupełnie i
      będą się rodziły same dziewczynki" jest bez sensu.

• Gość: szczery80 Głupie jesteście !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.05, 22:19
      Nie znam tego waszego kolesia ! A co do mojego artykułu o łechtaczce, to
      poprostu zniżyłem się do waszego poziomu.
      • szczery80 Re: Głupie jesteście !!! 17.09.05, 22:49
        To, że nie brałem udziału po pewnym czasie, to nie z powodu braku argumentów.
        Pewnie wam jest obce, mieć siostrę niepełnosprawną (dlatego zaintersowałem się
        tą tematyką, jeśli chodzi o moje wykształcenie i pracę). Pewnie nie wiecie, co
        to znaczy opiekować się taką osobą. Tak wygląda ta wasza feministyczna
        kobiecość ??? Widzę, że potrafię więcej od tak zwanego "kobiecego betonu".
        Wstydzcie się !!!
        Co do pedofili - jeden terapeuta (Samson) to nie wszyscy terapeuci. Opieracie
        się na ogólnikach !!!
        • patty_vare Re: Głupie jesteście !!! 17.09.05, 22:55
          To ty się powinieneś wstydzić.
          Wiesz co zrobiłeś? Wlazłeś do czyjegoś mieszkania i zrobiłeś wielką kupę na
          środku salonu i jeszcze jęczysz, że stali bywalcy nie głaszczą cię za to po główce.
          Wczorajsze twoje posty zostały szybko skasowane, ale takiego popisu to chyba na
          zadnym forum jeszcze nie widziałam.
          plonk!
          • szczery80 Re: Głupie jesteście !!! 17.09.05, 22:57
            Na początku chciałem podyskutować (po to jest forum i wolność słowa, aby
            wyrażać swoją opinię), a Ty aferę robisz. Tak pozatym to miejsce nie jest Twoją
            własnością prywatną, więc będę dalej pisać...
            • szczery80 Re: Głupie jesteście !!! 17.09.05, 22:59
              szczery80 napisał:

> Na początku chciałem podyskutować (po to jest forum i wolność słowa, aby
              > wyrażać swoją opinię), a Ty aferę robisz. Tak pozatym to miejsce nie jest
              Twoją
              >
              > własnością prywatną, więc będę dalej pisać.

Sorry, zapomniałem, że jesteś feministką - obce są Tobie pewnie
              pojęcia "wolność słowa oraz wyrażanie swojej opinii" !!!
            • patty_vare A, odpowiem ci ostatni raz, a co tam 17.09.05, 23:15
              szczery80 napisał:

> Na początku chciałem podyskutować (po to jest forum i wolność słowa, aby
              > wyrażać swoją opinię), a Ty aferę robisz. Tak pozatym to miejsce nie jest Twoją
              > własnością prywatną, więc będę dalej pisać...
              Na tym forum, jak na każdym innym obowiązują pewne zasady zawarte w netykiecie:
              forum.gazeta.pl/forum/1904849,62605,1617503.html
              Ty złamałeś wczoraj i dzisiaj jej zasady. I dalej usiłujesz przekonać, że
              chciałeś _tylko_ podyskutować.
              Każdy ma prawo powiedzieć co mu się podoba, nie obrażając przy tym innych. A jak
              już obraża, to niech się spodziewa odpowiedniej reakcji albo ignorowania. Bo tu
              nie piaskownica i siła mięśni na niewiele się zda.
              EOT
              • szczery80 Re: A, odpowiem ci ostatni raz, a co tam 17.09.05, 23:29
                Co Ty tak z tą piaskownicą ? Jak Ci się nie podoba artykół, to kasuj ! Pomyśl,
                dwa artykóły głupie, które zostały napisane też w pewnym celu. Chodziło mi o
                to, że stosujecie ogólniki, które mogą prowokować. Na każdą reakcję jest
                kontrreakcja. Chociażby słowa o terapeutach. Możesz obrażać Samsona, że był
                pedofilem, możesz mnie obrażać, że piszę głupie notki, ale nie resztę
                terapeutów, bo Ci nic nie zrobili. W tym temacie, na którym teraz piszemy
                staram się byc kulturalny. Mogę was przeprosić, ale pamiętaj - nie piszcie
                ogólników, bo to powoduje ataki na wasz feministyczny ruch !!!
                • patty_vare Re: A, odpowiem ci ostatni raz, a co tam 17.09.05, 23:59
                  szczery80 napisał:

> Co Ty tak z tą piaskownicą ?
                  Bo się tak zachowujesz.

> Jak Ci się nie podoba artykół, to kasuj !
                  Nie jestem adminem. Mogę ewentualnie ładnie poprosić.

> Pomyśl,
                  > dwa artykóły głupie, które zostały napisane też w pewnym celu. Chodziło mi o
                  > to, że stosujecie ogólniki, które mogą prowokować.
                  Ojej, taki z ciebie terapeuta, a nie potrafisz powstrzymać się od chamstwa?
                  Poza tym, cóż cię tak strasznie sprowokowało? I skąd znasz takie słówka jak
                  "hail"? W krew ci weszło?

> Na każdą reakcję jest
                  > kontrreakcja.
                  No właśnie. I tak nie powinnam ci odpowiadać, boś zaczął od trollowania, ale
                  jestem chora i się nudzę. Mam nadzieję, że reszta mi wybaczy.

> Chociażby słowa o terapeutach. Możesz obrażać Samsona, że był
                  > pedofilem,
                  Słowa o Samsonie nie powiedziałam.

> możesz mnie obrażać, że piszę głupie notki, ale nie resztę
                  > terapeutów, bo Ci nic nie zrobili.
                  Obraziłam cię jako terapeutę??? W którym miejscu?

> W tym temacie, na którym teraz piszemy
                  > staram się byc kulturalny.
                  Fakt, starasz się. Ale początek miałeś fatalny i niesmak pozostał.

> Mogę was przeprosić,
                  Koniecznie. Publicznie. Jeśli oczywiście chcesz dalej _dyskutować_.
                  Załóż nowy wątek w temacie zapisując 'Przepraszam wszystkich obecnych na forum
                  feminizm'. I ja wcale nie kpię sobie z ciebie.

> ale pamiętaj - nie piszcie
                  > ogólników, bo to powoduje ataki na wasz feministyczny ruch !!!
                  Będę robiła co będę chciała. Jak to feministki mają w zwyczaju. Na tym to polega
                  - grzeczne dziewczynki idą do nieba, niegrzeczne tam gdzie chcą.
                  A negatywny obraz feminizmu wiesz skąd się bierze? Stąd, że przychodzą takie
                  różne misie i wkurzają niepokorne kobiety chamstwem i seksizmem, a te zamiast
                  grzecznie schylić główkę i się ukorzyć, krzyczą głośno - spadaj! A to niektórym
                  nie pasuje, jak widać.

Jeśli chcesz dalej podyskutować na temat artykułu to pomachaj do mnie łapką, ale
                  najpierw przeproś. Ok?
                  • szczery80 Re: A, odpowiem ci ostatni raz, a co tam 18.09.05, 00:27
                    Jak patrzę na takie forum, to nie mogę... Poprostu za dużo tu ogólników.
                    Przegiołem, ale aż mnie łapy zaczeły swędzieć, żeby wyrazić swoje odczucia.
                    A co do mojego oddziaływania terapeutycznego - czasem trzeba napisać komuś, co
                    się o nim sądzi (możesz to nazwać również chamoterapia...).
                    O mojej osobie napisałyście dużo i się nie gniewam za to, ale wkurzają mnie te
                    wasze ogólniki... (chociażby te z terapeutami).
                    • krolewna_angina rada 18.09.05, 12:38
                      > Jak patrzę na takie forum, to nie mogę... Poprostu za dużo tu ogólników.

Przyganiał kocioł garnkowi... Jeśli chcesz komuś zarzucać, że posługuje się
                      ogólnikami, to sam tego nie rób - przede wszystkim zacznij od zaprzestania
                      zwracania się do swojej rozmówczyni w liczbie mnogiej i wytykania jej (im?)
                      wszelkich możliwych win, łącznie z pakowaniem do jednego wora feminizmu,
                      komunizmu i nazizmu. Ty przecież cały czas "dyskutujesz" wyłącznie za pomocą
                      ogólników, ja w ogóle nie zauważyłam w twoich postach niczego co nie byłoby
                      ogólnikiem! (poza opisami własnej osoby które akurat nikogo tutaj nie
                      interesują i które mógłbyś sobie darować)
                      Jeśli naprawdę chcesz tutaj z kimś rozmawiać, to dam ci dobrą rade. Zmień nick
                      i zrób drugie podejście. Ale tym razem bez chamstwa, bez agresji, bez jałowego
                      wyzłośliwiania i bez prowokowania. Warto też przestać udawać kogoś kim się nie
                      jest, bo ty np lekarzem na pewno nie jesteś.
                      Bez urazy, ale trzeba być kompletnie bezmyślnym by wyobrażać sobie że po takim
                      wejściu smoka jak twoje można liczyć na to, że ktoś zechce z tobą rozmawiać jak
                      z normalnym człowiekiem.
                      Możesz to przy okazji przekazać swojemu kumplowi tut turowi i krytykowi2;)
                      EOT
      • patty_vare Re: Głupie jesteście !!! 17.09.05, 22:52
        Gość portalu: szczery80 napisał(a):

> Nie znam tego waszego kolesia ! A co do mojego artykułu o łechtaczce, to
        > poprostu zniżyłem się do waszego poziomu.
        Schlebiasz sobie, niżej nie dasz rady się zniżyć.
        • zlotoslanos Re: Głupie jesteście !!! 18.09.05, 12:22
          Kurde aleś podjechała temat .Da radę niżej :-) Dostałam ostatnio taką pocztę" I
          nagroda w kategorii Romantyk Roku" uśmiejesz się jak nisko mogą się zniżyć :-)
          Jeśli nie miałaś poślę Ci.
          • zlotoslanos A do szczerego 18.09.05, 12:30
            Zacytuj o co chodzi z tymi terapeutami "wkurzają mnie te
            wasze ogólniki... (chociażby te z terapeutami)." Bo kilka razy o tym piszesz a
            my nie wiemy o co chodzi :-)
          • patty_vare Re: Głupie jesteście !!! 18.09.05, 13:21
            O ŁAAA! Niezłe to było :DDD
            Dzięki :)
            • zlotoslanos Re: Głupie jesteście !!! 18.09.05, 13:24
              :D:D:D Niezłe to mało powiedziane" 1 nagroda w kategorii Jak nisko można się
              zniżyć" :D:D:D mnie to te bezpańskie psy przypomina co po śmietnikach
              latają :D:D
      • nietakasama Re: Głupie jesteście !!! 18.09.05, 22:36
        --------------------------------------------------------------------------------
        forum.gazeta.pl/forum/1904849,62605,1617503.html
        Postaraj się nie obrażac rozmówcow.
        To się może zdarzyć każdemu, ale jeśli uczynisz z tego cechę charakterystyczną
        swoich postów, wkroczą moderatorzy.
        Postaraj się nie iść w tym kiedrunku.
    • Gość: trevik Re: Przyszłość należy do kobiet :) IP: *.dip.t-dialin.net 19.09.05, 14:12
      Otoz jak ostatnio czytalem zdajsie w Ozonie ta teoria slabosci chromosomu Y i
      wyginiecia mezczyzn zostala przynajmniej solidnie poddana w watpliwosc. Jesli
      wierzyc genetyce i ewolucjonistom, to podobny problem maja m.in. orangutany i
      stad mozna zakladac, ze jesli czlowiek ma z nimi wspolne ogniwo to ono tez ten
      problem mialo a faceci dzisiaj po swiecie chodza.

Gruss, T.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka