kocia_noga 02.02.06, 13:12 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=212&w=30071023&a=30102747 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=212&w=30071023&a=30101938 Tak, trzeba obserwować, trwac i czuwac. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tad9 pederaści też mają oko... 02.02.06, 17:28 ciekawe, że "GW" nie biła na alarm, gdy organizacje sodomitów zapowiadały "demaskowanie" homoseksualistów w partiach prawicowych, i zapowiadały tworzenie list homofobów .... Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: pederaści też mają oko... 02.02.06, 18:11 Sodomita współżyje ze zwierzętami i jest to przestępstwo z paragrafu znęcanie się. Propagowanie faszyzmu jest karalne i ścigane z oskarżenia publicznego, podobnie jak szerzenie nienawiści i nawoływanie do waśni na tle narodowościowym. Odpowiedz Link Zgłoś
tad9 Re: pederaści też mają oko... 02.02.06, 18:29 triss_merigold6 napisała: > Sodomita współżyje ze zwierzętami i jest to przestępstwo z paragrafu znęcanie > się. Być może od niedawna tak jest to rozumiane tu i tam, generalnie jednak rzecz biorąc sodomita to homoseksualista. Przy okazji - proszę o zacytowanie paragrafu zakazującego współrzycia ze zwierzętami. Współżycie NIE równa się znęcanie. > Propagowanie faszyzmu jest karalne i ścigane z oskarżenia publicznego, >podobnie jak szerzenie nienawiści i nawoływanie do waśni na tle >narodowościowym. Wię .....? Wszak nie o propagowaniu tu mowa, lecz o tworzeniu list wrogów. Sodomici robili to samo. Czy zboczeńcom wolno więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: pederaści też mają oko... 02.02.06, 18:39 Czytałeś teksty na tej stronie ze wstępnym włącznie? Ja przeczytałam. Są to treści karalne. Tworzenie list odbywa się pod konkretnymi hasłami + zapowiedź rewanżu w przyszłości. Ujawnione zostały tzw. dane wrażliwe i w ogóle ustawa o ochronie danych osobowych została naruszona wielokrotnie. Wskaż proszę gdzie i kiedy homoseksualiści opublikowali listy osób o tej orientacji funkcjonujących np. w PiS-ie czy LPR, dokładne ze zdjęciami i numerami telefonów. Homoseksualizm nie jest zboczeniem i przez WHO został skreślony z listychorób, wiesz o tym doskonale ale nie przyznasz się. D Subiektywnie oczywiście możesz nazywać to zboczeniem. Dla mnie subiektywnie zboczeniem jest np. słuchanie Radia MaRyja, góralskiej muzyki, czytanie wierszy poprzedniego papieża i dobrowolne jedzenie sushi. Odpowiedz Link Zgłoś
abaddon_696 Re: pederaści też mają oko... 02.02.06, 18:42 > Subiektywnie oczywiście możesz nazywać to zboczeniem. Dla mnie subiektywnie > zboczeniem jest np. słuchanie Radia MaRyja, góralskiej muzyki, czytanie wierszy > > poprzedniego papieża i dobrowolne jedzenie sushi. Łączę się z Tobą w kwestii subiektywizmu:) Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: pederaści też mają oko... 02.02.06, 18:45 Co do sushi się subiektywnie nie mogę zgodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
kociamama Re: pederaści też mają oko... 02.02.06, 19:57 Ja rowniez, ale za wyjatkim sushi. Labo dobra, niech bedzie, zboczona jestem;) ZPdr, Kociamama. Odpowiedz Link Zgłoś
tad9 Re: pederaści też mają oko... 02.02.06, 18:46 triss_merigold6 napisała: > Wskaż proszę gdzie i kiedy homoseksualiści opublikowali listy osób o tej > orientacji funkcjonujących np. w PiS-ie czy LPR, dokładne ze zdjęciami i > numerami telefonów. To właśnie zapowiadali aktywiści organizacji gejowskich - ujawinianie homoseksualistów w partiach prawicowych i tworzenie list "homofobów". O ile pamiętam była o tym mowa na tym forum, lub na forum "Kraj". Jeżeli pokręcisz się po archiwach stron internetowych prowadzonych przez sodomitów, trafisz na tą sprawę. > Homoseksualizm nie jest zboczeniem i przez WHO został skreślony z >listychorób, wiesz o tym doskonale ale nie przyznasz się. D Pederastia jest zboczeniem niezależnie od głosowań takiego czy innego gremium. Rozumiem, że uważasz, iż do 1973 sodomoci byli zboczeni, a od 1973 przestali? > Subiektywnie oczywiście możesz nazywać to zboczeniem. Dla mnie subiektywnie > zboczeniem jest np. słuchanie Radia MaRyja, góralskiej muzyki, czytanie wierszy > > poprzedniego papieża i dobrowolne jedzenie sushi. Ależ jest wręcz odwrotnie - subiektywnie można homoseksualizmu za zboczenie nie uważać. Obiektywinie homoseksualizm zboczeniem jest. Popęd seksualny skierowany ku własnej płci to popęd zboczony. I nie zmieni tego nawet głosowanie 100% lekarzy świata, tak, jak głosowanie 100% lekarzy świata nie zmieni faktu, że grypa to choroba. Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: pederaści też mają oko... 02.02.06, 18:49 tad9 napisał: > Rozumiem, że uważasz, iż do 1973 sodomoci byli zboczeni, a od 1973 przestali? Zgodnie z tą logiką należałoby uważać, że do XVIw. Słońce krążyło wokół Ziemi, a potem się odwrociło. Odpowiedz Link Zgłoś
abaddon_696 Re: pederaści też mają oko... 02.02.06, 18:51 Celna riposta:) Tylko małe "ale": nikt na temat krążenia Ziemi wokół Słońca nie głosował. Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: pederaści też mają oko... 02.02.06, 19:02 > Celna riposta:) > Tylko małe "ale": nikt na temat krążenia Ziemi wokół Słońca nie głosował. Za to bardzo wielu umarło w dziwnych okolicznosciach za głoszenie tej tezy:) Odpowiedz Link Zgłoś
tad9 Re: pederaści też mają oko... 02.02.06, 19:03 totalna_apokalipsa napisała: > Za to bardzo wielu umarło w dziwnych okolicznosciach za głoszenie tej tezy:) Kto na przykład? Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: pederaści też mają oko... 02.02.06, 19:07 No Tad, dopraawdy rozczarowujesz mnie...Czy Giordano Bruno nic Ci nie mówi? I prosze nie powołuj się na Wikipedię więcej, bo to jest słownik dla idiotów i każdy kto korzysta i kto nie korzysta z internetu o tym wie. Tylu nbłędów rzeczowych ile ma Wikipedia , nei ma żadnen słownik normatywny. Takze słowniki to lepiej w realu niż wirtualnie. Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: pederaści też mają oko... 02.02.06, 19:09 No o Galileuszu nie wspomnę przez szacunek, bo tortury pozwalaja dioametralnie zmienić zdanie:P Odpowiedz Link Zgłoś
tad9 Re: pederaści też mają oko... 02.02.06, 19:10 totalna_apokalipsa napisała: > No o Galileuszu nie wspomnę przez szacunek, bo tortury pozwalaja dioametralnie > zmienić zdanie:P Galileusza torturowano? Proszę o szczegóły... Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: pederaści też mają oko... 02.02.06, 19:15 I znów Twoja ulubiona Wikipedia: pl.wikipedia.org/wiki/Galileusz#Konflikt_z_ko.C5.9Bcio.C5.82em Nie trzeba połamać kołem , żeby zademonstrować łamanie kołem. Odpowiedz Link Zgłoś
tad9 Re: pederaści też mają oko... 02.02.06, 19:16 totalna_apokalipsa napisała: > I znów Twoja ulubiona Wikipedia: > pl.wikipedia.org/wiki/Galileusz#Konflikt_z_ko.C5.9Bcio.C5.82ema > Nie trzeba połamać kołem , żeby zademonstrować łamanie kołem. No wybacz, ale tam stoi "w OBLICZU tortur" .... Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: pederaści też mają oko... 02.02.06, 19:21 A ty w obliczu tortur w stylu łamania kołem, rozdarcie ścięgien , przypiekanie itp dalej broniłbyś swojej teorii, że homoseksualizm jest zboczeniem? Nawet jeśli obcęgami zmiazdzono by ci jadra? Wątpie. I nie pisz, żeto nei ma nic do rzeczy, bo ma. Wystarczy pooglądać narzedzia do tych tortur w muzeach, żeby wiedziec dlaczego ludzie przyznawali się do spólkowania z 435 diabłami mniejszymi i Lucyferem raz w roku. W obliczu lub w trakcie. Odpowiedz Link Zgłoś
tad9 Re: pederaści też mają oko... 02.02.06, 19:25 totalna_apokalipsa napisała: > A ty w obliczu tortur w stylu łamania kołem, rozdarcie ścięgien , przypiekanie > > itp dalej broniłbyś swojej teorii, że homoseksualizm jest zboczeniem? Dalej broniłbym tezy, że "w obliczu tortur" nie znaczy "torturowany". Powiedz mi proszę: czy Galileusz był torturowany? Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: pederaści też mają oko... 02.02.06, 19:49 Aha i od razu napisze resztę Twojej starej jak świat techniki.:) Powiedz mi proszę, czy fakt, ż e ktoś napisał o Galileuszu, świadczy w jakikolwiek sposób o tym, ze on w ogóle istniał? Czy mamy jakieś dowody? Czy możemy to potwierdzić? Może zatem Galileusz w ogóle nie istniał i nie stworzył swojej teorii? Tak, to możliwe, a nawet pewne. Jego ksiegi i poglądy sfabrykowano, aby zaszkodzić kosciołowi:)))))Zatem piszemy o postaci , której nigdy nie było. Ależ to farsa! Dziękuję:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
tad9 Re: pederaści też mają oko... 02.02.06, 19:54 totalna_apokalipsa napisała: > > Aha i od razu napisze resztę Twojej starej jak świat techniki.:) (....) Nie zajmuj się moją "techniką". Powiedz po prostu: czy Galileusz był torturowany? Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: pederaści też mają oko... 02.02.06, 20:01 Zagrożono mu sądem i torturami. Jak tortury wyglądają pokazano. Zmianił zdanei na temat swojej teorii. Nie torturowano go, bo nie musiano. Uweięziono na pare lat. A teraz udowadniaj mi dalej, że w związku z tym, ż ego nie torturowano, a jedynie zagrożono, to za pewne po prostu sam zmienił zdanie na temat rzeczy nad którą pracował całe zycie:))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
tad9 Re: pederaści też mają oko... 02.02.06, 20:02 totalna_apokalipsa napisała: > Nie torturowano go Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
tad9 Re: pederaści też mają oko... 02.02.06, 19:09 totalna_apokalipsa napisała: > No Tad, dopraawdy rozczarowujesz mnie...Czy Giordano Bruno nic Ci nie mówi? Ależ mówi, proszę jednak o jakieś szczegóły na temat tego, że został spalony za to, za co sugerujsz, że został spalony. Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: pederaści też mają oko... 02.02.06, 19:18 Wystarczy tyle? "W swoim dziele De immenso, innumerbilibus et infigurabili uważa, że Ziemia jest tylko maleńkim punktem zagubionym w przestrzeniach międzygwiezdnych, że obraca się wokół własnej osi i wokół Słońca, że Słońce jest jednś z miliardów gwiazd, że świat jest nieskończony, że składa się z nieskończonej liczby maleńkich ciał, atomów, że jest w nim mnóstwo światów podobnych do naszego, oddzielonych od siebie ogromna pustkś, że gdyby ludzie unieśli się w kosmos, ujrzeliby najpierw Ziemię jako rozpalonś kulę, a potem jako punkcik, że gwiazdy to ogromne kule ognia, że komety kreślś w przestrzeni elipsy, że cały świat jest z tej samej substancji. " Oczywiście teraz napiszesz, że to nieprawda. Zdaje sie Tad, że ponoć skończyleś historię? No to ci coś napiszę - miałeś cholernie łaskawych profesorów, bo o tym za co Bruno spalili, to nawet w liceum uczą. Za herezję negującą prawdy objawione. Odpowiedz Link Zgłoś
tad9 Re: pederaści też mają oko... 02.02.06, 19:28 totalna_apokalipsa napisała: > Wystarczy tyle? > "W swoim dziele De immenso, innumerbilibus et infigurabili uważa, że Ziemia > jest tylko maleńkim punktem zagubionym w przestrzeniach międzygwiezdnych, że > obraca się wokół własnej osi i wokół Słońca, że Słońce jest jednś z miliardów > gwiazd, że świat jest nieskończony, że składa się z nieskończonej liczby > maleńkich ciał, atomów, że jest w nim mnóstwo światów podobnych do naszego, > oddzielonych od siebie ogromna pustkś, że gdyby ludzie unieśli się w kosmos, > ujrzeliby najpierw Ziemię jako rozpalonś kulę, a potem jako punkcik, że gwiazdy > > to ogromne kule ognia, że komety kreślś w przestrzeni elipsy, że cały świat > jest z tej samej substancji. " > > Oczywiście teraz napiszesz, że to nieprawda. Zdaje sie Tad, że ponoć skończyleś > > historię? No to ci coś napiszę - miałeś cholernie łaskawych profesorów, bo o > tym za co Bruno spalili, to nawet w liceum uczą. Za herezję negującą prawdy > objawione. Jest tu mowa o tym, co Bruno napisał w pewnym dziele, nie znajduję natomiast ni słowa o tym, za co go spalono. Właśnie dlatego, że skończyłem historię wiem, że nie należy ufać wszystkiemu, czego uczą w liceach. Historia na poziomie liceum nie jest zbyt - jakby to ująć - głęboka. Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: pederaści też mają oko... 02.02.06, 19:35 No więc za co spalono Giordano Bruno na poziomie głębokim> ? Odpowiedz Link Zgłoś
tad9 Re: pederaści też mają oko... 02.02.06, 19:37 totalna_apokalipsa napisała: > No więc za co spalono Giordano Bruno na poziomie głębokim> ? Sprawdź, poczytaj, pogrzeb głębiej .... Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: pederaści też mają oko... 02.02.06, 19:45 No prosze Tad, teraz polecasz mi czytać, a dałabym sobie reke odciąć , że kilka postów wyżej nie miałeś pojęcia o istnieniu tego faceta, którego pomnik stoi na Campo di fiori:))))) Nie Drogi Tadzie, nie wyjdzie ci nic z tworzenia alternatywnej historii. Nawet indeks ksiąg zakazanych jest pzreciwko Tobie.Po prostu nie wiesz, co mozna by wymyślec na poczekaniu... Ksiązki Bruno były dowodami herezji w procesie przeciiwko nimu. Poczytaj , prosze, poczytaj i sprawdz, ile lat trwał jego proces i o co go oskarżono. W internecie tego nei znajdziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
tad9 Re: pederaści też mają oko... 02.02.06, 19:50 totalna_apokalipsa napisała: > Nie Drogi Tadzie, nie wyjdzie ci nic z tworzenia alternatywnej historii. Nawet > > indeks ksiąg zakazanych jest pzreciwko Tobie.Po prostu nie wiesz, co mozna by > wymyślec na poczekaniu... Ksiązki Bruno były dowodami herezji w procesie > przeciiwko nimu. Poczytaj , prosze, poczytaj i sprawdz, ile lat trwał jego > proces i o co go oskarżono. W internecie tego nei znajdziesz. Nie droga Apokalipso, to TY twierdzisz, że Bruna spalono AKURAT za twierdzenie o krążeniu Ziemi wokół Słońca, Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: pederaści też mają oko... 02.02.06, 19:55 Tak,bo to twierdzenie to było nr jeden na liście HEREZJI. Jasno wynikało z tego, ze prawda objawiona przez kosciół to kłamstwo, a zatem podwazało się nieomylnośc koscioła. Możesz z tym polemizowac, ale polemizujesz z faktem, wiec to już twój problem nie mój. Odpowiedz Link Zgłoś
tad9 Re: pederaści też mają oko... 02.02.06, 19:57 totalna_apokalipsa napisała: > Tak,bo to twierdzenie to było nr jeden na liście HEREZJI. Na jakiej liście herezji? ? Jasno wynikało z > tego, ze prawda objawiona przez kosciół to kłamstwo, a zatem podwazało się > nieomylnośc koscioła. ???? Proszę o szczegóły. > Możesz z tym polemizowac, ale polemizujesz z faktem, wiec to już twój problem > nie mój. Z jakim faktem? Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: pederaści też mają oko... 02.02.06, 20:06 >Na jakiej liście herezji? Czemu na końcu zdania jest znak zapytania? ???? Proszę o szczegóły. A cztery znaki zapytania, to chyba jakaś mania? > Z jakim faktem? Styl rozmawiania godny zakończenia pisania:))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
abaddon_696 Re: pederaści też mają oko... 02.02.06, 19:12 > I prosze nie powołuj się na Wikipedię więcej, bo to jest słownik dla idiotów i > każdy kto korzysta i kto nie korzysta z internetu o tym wie. Być może to prawda co do polskiej Wikipedii, jednak angielska jest naprawdę dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: pederaści też mają oko... 02.02.06, 19:16 abaddon_696 napisał: > Być może to prawda co do polskiej Wikipedii, jednak angielska jest naprawdę > dobra. Jeden mój angielski znajomy przyznał się, że wpisał kiedyś do Wikipedii zupełnie fikcyjną, wymyśloną przez siebie biografię kogośtam, która wisi już tam już dość długo, więc też bym nie przesadzał z ufaniem temu źródłu. Odpowiedz Link Zgłoś
abaddon_696 Re: pederaści też mają oko... 02.02.06, 19:17 Wandal:) Ale mi się wydaje, że już tej fikcyjnej osoby nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: pederaści też mają oko... 02.02.06, 19:26 abaddon_696 napisał: > Wandal:) > > Ale mi się wydaje, że już tej fikcyjnej osoby nie ma... Jest: en.wikipedia.org/wiki/Rustie_Lee Odpowiedz Link Zgłoś
abaddon_696 Re: pederaści też mają oko... 02.02.06, 19:29 A co Ty na to: www.expressandstar.com/cgi-bin/artman/exec/view.cgi?archive=19&num=59782 :) Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: pederaści też mają oko... 02.02.06, 19:33 Chyba masz rację. Poprzednio w tym artykule były jakieś głupoty wymyślone przez mojego znajomego, a teraz już jest prawda (chociaż też brzmi głupio ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: pederaści też mają oko... 02.02.06, 19:34 A może to taka postać jak Józef Tkaczuk? Wszyscy go szukają ...:))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: pederaści też mają oko... 10.02.06, 12:42 W temacie Wikipedii i fikcyjnych biografii: serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34317,3154677.html Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Znacznie lepsza jest uncyclopedia :)) 02.02.06, 20:28 uncyclopedia.org/wiki/Main_Page uncyclopedia.org/wiki/Anarchism ;-))))))))))))))))))) uncyclopedia.org/wiki/Communism Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Re: pederaści też mają oko... 02.02.06, 20:37 abaddon_696 napisał: > Celna riposta:) > Tylko małe "ale": nikt na temat krążenia Ziemi wokół Słońca nie głosował. > Bo nie było międzynarodowej organizacji astronomów.A zwolennicy teorii heliocentrycznej zyli, pisywali i kłócili się jeszcze długie lata.Większośc astronomów uznała nową koncepcję za lepszą. Odpowiedz Link Zgłoś
tad9 Re: pederaści też mają oko... 02.02.06, 18:55 pavvka napisał: > Zgodnie z tą logiką należałoby uważać, że do XVIw. Słońce krążyło wokół Ziemi, > a potem się odwrociło. Masz zupełną rację - tak właśnie wygląda rzecz, gdy uzależnimy ją od subiektywnych opinii. Skoro do XVI wieku specjaliści wierzyli, że Słońce krąży wokół Ziemi, to znaczy, że krążyło, skoro do 1973 specjaliści wierzyli, że homoseksualizm to zboczenie, to był zboczeniem, skoro po XVI wieku specjaliści oglosili, że Słońce nie krąży wokół Ziemi, to znaczy, że nie krąży, skoro w 1973 roku przegłosowano, że homoseksualizm to nie zboczenie, to znaczy, że nie jest to zboczenie .... . A ja twierdzę: Słońce nie krązy wokół Ziemi a homoseksualizm to jest zboczenie NIEZALEŻMNIE od opinii powszechnej w tym czy owym czasie. Po prostu: popęd seksualny skierowany ku własnej płci to popęd zboczony. Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: pederaści też mają oko... 02.02.06, 18:56 Nie zrozumiałeś, ale nic to. Niektórzy jeszcze dzisiaj twierdzą, że Ziemia jest płaska. Odpowiedz Link Zgłoś
tad9 Re: pederaści też mają oko... 02.02.06, 18:58 pavvka napisał: > Nie zrozumiałeś, ale nic to. Niezrozumiałem czego? > Niektórzy jeszcze dzisiaj twierdzą, że Ziemia jest płaska. I sporo jest takich, co mówią, że homoseksualizm zboczeniem nie jest ... Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: pederaści też mają oko... 02.02.06, 18:51 tad9 napisał: > triss_merigold6 napisała: > > > Sodomita współżyje ze zwierzętami i jest to przestępstwo z paragrafu znęc > anie > > się. > > Być może od niedawna tak jest to rozumiane tu i tam, generalnie jednak rzecz > biorąc sodomita to homoseksualista. Definicja ze słownika: sjp.pwn.pl/haslo.php?id=57681 Odpowiedz Link Zgłoś
tad9 Re: pederaści też mają oko... 02.02.06, 18:57 pavvka napisał: > Definicja ze słownika: sjp.pwn.pl/haslo.php?id=57681 A w wikpedii piszą, że tak nazywano homoseksualistów. Termin wywodzi się z Biblii, od mieszkańców Sodomy, którzy chcieli sobie poigrać homoseksualnie z gośćmi pewnego tubylca... Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: pederaści też mają oko... 02.02.06, 18:59 Pokaż mi ten fregment Biblii, w którym napisane jest, że "chcieli poigrać homoseksualnie"? Sodoma została potępiona, bo nikt tam nie wierzył w Boga, a jednocześnie wszyscy ciumkali sie ze wszystkimi, nie mieszkało tam wielu gejów, którzy napalili się na aniołki:P Odpowiedz Link Zgłoś
tad9 Re: pederaści też mają oko... 02.02.06, 19:02 totalna_apokalipsa napisała: > Pokaż mi ten fregment Biblii, w którym napisane jest, że "chcieli poigrać > homoseksualnie"? Sodoma została potępiona, bo nikt tam nie wierzył w Boga, a > jednocześnie wszyscy ciumkali sie ze wszystkimi, nie mieszkało tam wielu gejów, > > którzy napalili się na aniołki:P Ależ właśnie sama piszesz o tym fragmencie, chodzi o owo napalenie się na aniołki. To od tego epizodu wzięła swą nazwę sodomia, jako synonim stosunku homoseksualnego. Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: pederaści też mają oko... 02.02.06, 19:12 Nie, ja prosze Cię o wskazanie mi tego wersetu z Biblii, a ty twierdzisz, że to iz o nim mówię , znaczy, coś innego. Cytujac Twoją ulubionę Wikipedię, której nie cierpię: "Przyczyną zagłady Sodomy i Gomory były niegodziwości i nieokiełznana rozpusta ich mieszkańców oraz przejawiany przez nich cyniczny brak szacunku i pogarda dla prawa i autorytetów, a w szczególności wobec Boga." Nie homoseksualizm. Odpowiedz Link Zgłoś
tad9 Re: pederaści też mają oko... 02.02.06, 19:15 totalna_apokalipsa napisała: > Nie, ja prosze Cię o wskazanie mi tego wersetu z Biblii, a ty twierdzisz, że to > > iz o nim mówię , znaczy, coś innego. > Cytujac Twoją ulubionę Wikipedię, której nie cierpię: > "Przyczyną zagłady Sodomy i Gomory były niegodziwości i nieokiełznana rozpusta > ich mieszkańców oraz przejawiany przez nich cyniczny brak szacunku i pogarda > dla prawa i autorytetów, a w szczególności wobec Boga." > Nie homoseksualizm. Nie mówię o tym, co było przyczyną zagłady Sodomy, lecz o tym, skąd wziął się termin sodomia... Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: pederaści też mają oko... 02.02.06, 19:25 No a termin sodomia ponoć wziął się z tego wersetu,bo tylko ten jeden jedyny werset mówi o Sodomie, więc napisz mi jak to brzmi. Odpowiedz Link Zgłoś
tad9 Re: pederaści też mają oko... 02.02.06, 19:31 totalna_apokalipsa napisała: > No a termin sodomia ponoć wziął się z tego wersetu,bo tylko ten jeden jedyny > werset mówi o Sodomie, więc napisz mi jak to brzmi. Jak co brzmi? Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: pederaści też mają oko... 02.02.06, 19:32 Jak brzmi w Biblii ten werset, w którym mieszkańcy Sodomy okresleni sa jako homoseksualiści i napisane jest, ze za to Bóg ich potepia. Odpowiedz Link Zgłoś
tad9 Re: pederaści też mają oko... 02.02.06, 19:36 totalna_apokalipsa napisała: > Jak brzmi w Biblii ten werset, w którym mieszkańcy Sodomy okresleni sa jako > homoseksualiści i napisane jest, ze za to Bóg ich potepia. Pisałem o tym skąd wziął się termin "sodomita" i jak go rozumiano, nie zaś o tym, co jest napisane w Biblii. Onan np. praktykował coś w rodzaju stosunku przerywanego, a termin onanizm od Onana się wywodzący znaczy zgoła coś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: pederaści też mają oko... 02.02.06, 19:53 aha, intrygujące:)))))) To znaczy, że termin sodomia oznacza homoseksualizm, choc nie ma nic wspólnego z Sodomą? w takim razie dlaczego twierdzisz, ze mieszkańcy Sodomy chcieli zmusić do stosunków homoseksualnych przybyszów, skoro nie jest to napisane w Biblii? Zaraz zacytuję: Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: pederaści też mają oko... 02.02.06, 19:56 Tad napisal: "Ależ właśnie sama piszesz o tym fragmencie, chodzi o owo napalenie się na aniołki. To od tego epizodu wzięła swą nazwę sodomia, jako synonim stosunku homoseksualnego. " Tylko, ze ja napisałam, że chhodzi o rozpustę ogólną, nie homoseksualizm:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
tad9 Re: pederaści też mają oko... 02.02.06, 19:59 totalna_apokalipsa napisała: > Tylko, ze ja napisałam, że chhodzi o rozpustę ogólną, nie homoseksualizm:))))) Napisałaś, że chodzi o chęć poswawolenia sobie z aniołkami. Tak to właśnie wygląda w opowieści biblijnej. U Lota (?) pojawiają się goście, mieszkańcy Sodomy zbierają się i chcą z nimi poswawolić, Lot(?) odmawia, oferując nawet w zamian córki ... Być może mylę się pisząc, że chodzi o Lota. Nie znam biblii na pamięc. Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: pederaści też mają oko... 02.02.06, 20:11 Jak to wygląda w opowieści biblijnej, skoro jej nie zacytowałeś? A dlaczego jak mieszkańcy Sodomy chcą poswawolić to są homoseksualistami? A czemu raz piszesz, ż e Sodoma i sodomia nie mają ze soba nic wspólnego, a za drugim razem inaczej? Czemu sodomia raz oznacza homoseksualizm, jak w Sodomie a za drugim razem jest czymś odłegłym jak Onan i jego działanie i onanizm? Odpowiedz Link Zgłoś
tad9 Re: pederaści też mają oko... 02.02.06, 20:15 totalna_apokalipsa napisała: > Jak to wygląda w opowieści biblijnej, skoro jej nie zacytowałeś? Biblia to dość popularna książka, możesz sobie zerkną. > A dlaczego jak mieszkańcy Sodomy chcą poswawolić to są homoseksualistami? Skoro chcą z mężczyznami (bo ci przybysze to mężczyźni byli) > A czemu raz piszesz, ż e Sodoma i sodomia nie mają ze soba nic wspólnego, a >za drugim razem inaczej? Jak to nic wspólnego? Nazwa "sodomia" bierze się od pewnego incydentu, który miał miejsce w Sodomie. > Czemu sodomia raz oznacza homoseksualizm, jak w Sodomie a za drugim razem >jest czymś odłegłym jak Onan i jego działanie i onanizm? Nie rozumiem... Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: pederaści też mają oko... 02.02.06, 19:00 tad9 napisał: > > Definicja ze słownika: sjp.pwn.pl/haslo.php?id=57681 > > A w wikpedii piszą, że tak nazywano homoseksualistów Owszem, w średniowieczu, wtedy kiedy wierzono, że Słońce krąży wokół Ziemi pl.wikipedia.org/wiki/Sodomia Odpowiedz Link Zgłoś
tad9 do moich oponentów 02.02.06, 19:07 Twierdzicie, że homoseksualizm zboczeniem nie jest, ponieważ wykreślono go z listy zboczeń. Stało się to w 1973 roku. Wcześniej na owej liście figurował. Czy to znaczy, że wcześniej zboczeniem był? Weźmy coś takiego: niejaki profesor Dunbar postuluje, by na liście chorób i zaburzeń psychicznych umieścić "homofobię". Póki co, "homofobii" na owej liście nie ma. Czy nie jest w związku z tym zaburzeniem, i czy stanie się nim z chwilą wpisania na listę? Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: do moich oponentów 02.02.06, 19:10 tad9 napisał: > Twierdzicie, że homoseksualizm zboczeniem nie jest, ponieważ wykreślono go z > listy zboczeń. Stało się to w 1973 roku. Wcześniej na owej liście figurował. > Czy to znaczy, że wcześniej zboczeniem był? Zgodnie z obecnym stanem wiedzy nie jest i nigdy nie był. Podobnie jak zgodnie z obecnym stanem wiedzy Ziemia zawsze krążyła wokół Słońca, chociaż kiedyś uważano inaczej. Jeśli stan wiedzy w którejkolwiek z tych kwestii się zmieni, nie omieszkam cię powiadomić. Odpowiedz Link Zgłoś
tad9 Re: do moich oponentów 02.02.06, 19:14 pavvka napisał: > Zgodnie z obecnym stanem wiedzy nie jest i nigdy nie był. Jak to nie był, skoro był na liście? Czy aby dziś nie jest, dlatego, że spadł z listy? A jeśli jutro wróci? Fakty wyglądają tak: popęd płciowy związany jest z prokreacją, popęd skierowany ku własnej płci jest zboczony. Nic tego nie zmieni. Żadne głosowanie. >Podobnie jak >zgodnie z obecnym stanem wiedzy Ziemia zawsze krążyła wokół >Słońca, chociaż kiedyś > uważano inaczej. Homoseksualizm to zboczenie, chociaż wielu uważa dziś inaczej. > Jeśli stan wiedzy w którejkolwiek z tych kwestii się zmieni, nie omieszkam >cię powiadomić. Homoseksualizm przestanie być zboczeniem mniej więcej w tym czasie, gdy słońce zacznie krążyć wokół ziemi.... Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: do moich oponentów 02.02.06, 19:19 tad9 napisał: > pavvka napisał: > > > Zgodnie z obecnym stanem wiedzy nie jest i nigdy nie był. > > Jak to nie był, skoro był na liście? Jak to Słońce do XVI w. nie krążyło wokół Ziemi, skoro taka była wówczas zgodna opinia naukowców? Odpowiedz Link Zgłoś
tad9 Re: do moich oponentów 02.02.06, 19:30 pavvka napisał: > Jak to Słońce do XVI w. nie krążyło wokół Ziemi, skoro taka była wówczas zgodna > > opinia naukowców? Ty mi to wytłumacz. To ty wszak twierdzisz, że OPINIA naukowców decyduje o tym, co jest a co nie jest zjawiskiem obiektywnym. W 1973 jakieś gremium uznało, że homoseksualizm nie jest zboczeniem, więc mówisz, że nie jest ... Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: do moich oponentów 02.02.06, 19:37 tad9 napisał: > To ty wszak twierdzisz, że OPINIA naukowców decyduje o tym, > > co jest a co nie jest zjawiskiem obiektywnym. W którym miejscu tak twierdzę? Odpowiedz Link Zgłoś
tad9 Re: do moich oponentów 02.02.06, 19:38 pavvka napisał: > W którym miejscu tak twierdzę? Co więc twierdzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: do moich oponentów 02.02.06, 19:41 Skoro nie wiesz co twierdzę, to na jakiej podstawie ze mną polemizujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
tad9 Re: do moich oponentów 02.02.06, 19:55 pavvka napisał: > Skoro nie wiesz co twierdzę, to na jakiej podstawie ze mną polemizujesz? Na podstawie interpretacji tego, co piszesz. Jeśli jest to interpretacja błędna - wyjaśnij na czym polega mój błąd. Odpowiedz Link Zgłoś
eze2 Re: do moich oponentów 02.02.06, 20:03 W sierpniu sąd rejonowy w Elblągu wlepił panu Robertowi Biedroniowi grzywnę w wysokości 600 zł. Biedroń jest szefem tworu o nazwie: Ogólnopolska Kampania przeciw Homofobii. Onegdaj, w dyskusji z działaczką katolickiego Stowarzyszenia Rodzin Polskich, zaczął pomstować na „faszystowsko-nacjonalistyczno-katolicką nagonkę na środowisko homoseksualistów”. Sąd uznał to za znieważenie osób wyznania rzymskokatolickiego. Stąd i grzywna. Osobiście wątpię, by skazany zapłacił te sześć stówek. Pan Biedroń jest politykiem, a politycy miewają mocarnych przyjaciół. Już w parę dni po ogłoszeniu wyroku obudzili się prawnicy z Helsińskiej Fundacji Praw Człowieka, protestując w obronie praw Roberta Biedronia. Ciekawe, że kiedy Biedroń znieważał katolików (jakby nie patrzeć – naruszając ich prawa), Helsińska Fundacja milczała jak grób. Intryguje mnie, czy zdaniem Fundacji naubliżanie komuś od „faszystów” nie jest przestępstwem...? A może nie jest przestępstwem ubliżanie samym tylko katolikom...? „Panowie rasy panów” Co do faszystów (których w Polsce przywykło się utożsamiać z nazistami), prawdą jest, że wielu homoseksualistów cierpiało prześladowania w hitlerowskich Niemczech i na terenach przez Niemcy okupowanych. W samym tylko KL Auschwitz więziono ich 48, spośród których zginęło 12 (słownie: dwunastu). Jednak byłbym wdzięczny, gdyby pan Biedroń łaskawie porównał sobie, ilu faszyści (bądź naziści) zamordowali katolików? Czy „faszystowsko-katolicka” zbitka nie obraża pamięci ofiar? A przy okazji, może Robert Biedroń doczytałby sobie o roli, jaką odegrał w zainstalowaniu nazizmu w Niemczech sodomita Ernst Röhm, wszechpotężny szef bojówkarzy SA, jedyny człowiek, który miał prawo zwracać się do Hitlera po imieniu (a nie „mein Führer”). Ten sam Röhm, który zachęcał do pederastii swych podwładnych, opowiadając wszem i wobec, że kiedyś homoseksualizm stanie się „chlubnym wzorem zachowania”... Który na prominentnych stanowiskach w SA osadzał swoich kochanków. (jednego z nich, Edmunda Heinesa, uczynił swoim zastępcą - osobnik ten bardzo lubił strzelać swym ofiarom w twarz z walthera 7,65 mm lub katować je do śmierci...). A może pana Biedronia zaintrygowałyby inicjatywy współczesnych tzw. „gejów”, udzielających się w ruchach neofaszystowskich? W takich, jak Geje przeciw Semityzmowi, albo Aryjski Korpus Oporu (który głosi, że homoseksualiści to „panowie rasy panów”). Czyżby Robert Biedroń nigdy nie słyszał o niemieckim neonaziście Michaelu Kühnenie (pederasta, sławił potęgę Hitlera – ale wirus HIV okazał się mocniejszy), czy Francuzie Edouardzie Pfeifferze (kolejny zboczeniec, a przy tym sekretarz generalny tzw. Partii Radykalno- Socjalistycznej), albo Brytyjczyku Nicku Crane’ie (skinhead, wielbiciel faszyzmu i tzw. Gejowskiej Dumy, występował w homo-pornosach, zmarł na AIDS)... Czerwone i brunatne Nie posądzam pana Roberta Biedronia o faszystowskie zboczenie, skądże znowu! W naszym kraju politycznie aktywni homoseksualiści preferują środowiska postkomunistycznej lewicy. Nic dziwnego, wszak młodzieżówka Sojuszu Lewicy Demokratycznej, takoż Klub Parlamentarny tej partii wspierały konkubinaty pederastów. Gejowsko-feministyczna partia Zieloni 2004 szła do wyborów w sojuszu z Socjaldemokracją Polską – ofiarując szefowi tej partii, Markowi Borowskiemu okazały rower (wyposażony, jak to rower, w parę solidnych pedałów). Nie śmiem nawet dociekać powodów, dla których homoseksualiści są tak bliscy sercom aktywu SLD i SDPL...? Jednakowoż, zważywszy na faszystowskie inklinacje wielu wymienionych tu, sławnych „gejów” z Europy Zachodniej - czy aby lewicowe sympatie pana Biedronia, Zielonych 2004 i im podobnych, czy nie są ciut demode...? Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: do moich oponentów 03.02.06, 05:49 tad9 napisał: > pavvka napisał: > > > Skoro nie wiesz co twierdzę, to na jakiej podstawie ze mną polemizujesz? > > Na podstawie interpretacji tego, co piszesz. Jeśli jest to interpretacja > błędna - wyjaśnij na czym polega mój błąd. A powiedz tadzie na jakiej podstawie uważasz, że krążenie Ziemi wokół Słońca jest faktem obiektywnym. Odpowiedz Link Zgłoś
tad9 Re: do moich oponentów 03.02.06, 19:41 pavvka napisał: > A powiedz tadzie na jakiej podstawie uważasz, że krążenie Ziemi wokół Słońca > jest faktem obiektywnym. Nie odpowiadaj proszę pytaniem na moją prośbę... Odpowiedz Link Zgłoś