Dodaj do ulubionych

Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku ?

08.02.06, 22:19
No wlasnie, tak troche nawiazujac do tematu o cenzorze.
Czy wedlog was widok nagich ludzi moze zaszkodzic np. 9 latkowi ?
Obserwuj wątek
    • abaddon_696 Taaaaa... 08.02.06, 22:21
      Przecież kiedyś ludzie nie ubierali się w ogóle...
      • bleman Nie dogaduj, ja tu powazna "ankiete" robie ;-) 08.02.06, 22:22
        > Przecież kiedyś ludzie nie ubierali się w ogóle...
    • bitch.with.a.brain Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 08.02.06, 22:22
      Nie,jesli dziecko jest przyzwyczajone i traktuje nagosc naturalnie
      • bleman Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 08.02.06, 22:23
        > Nie,jesli dziecko jest przyzwyczajone i traktuje nagosc naturalnie

No ale wlasnie pytanie, czy statystyczny polski 9 latek traktuje nagosc naturalnie ?
      • abaddon_696 Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 08.02.06, 22:24
        Kurcze, chciałbym być chociaż na jeden dzień Twoim dzieckiem:)
        • bitch.with.a.brain Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 08.02.06, 22:25
          ale ja nie chcę mieć dzieci,bo uważam,ze się nie nadaję na matkę:)
          • bleman Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 08.02.06, 22:27
            > ale ja nie chcę mieć dzieci,bo uważam,ze się nie nadaję na matkę:)

Ciekawe ile kobiet ktore twierdzily ze byly by beznadziejnymi matkami okazywalo
            sie swietnymi matkami

A ile takims wiecie przekonanych o swoim "boskim" powolaniu do maciezynstwa
            okazywalo sie okropnymi mamusiami.
            • bitch.with.a.brain Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 08.02.06, 22:28
              chyba jednak moja postawa jest bezpieczniejsza
              • bleman Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 08.02.06, 22:33
                > chyba jednak moja postawa jest bezpieczniejsza

A co na to twoj facet po trzydziestce ? ;-)))
                • bitch.with.a.brain Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 08.02.06, 22:34
                  to jeden z elementów który sprawai,że jestem dla niego ideałem:)
                  • bleman Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 08.02.06, 22:37
                    > to jeden z elementów który sprawai,że jestem dla niego ideałem:)

To pewnie wynika z stereotypowych staro kawalerskich przyzywczajen ;-)
                    • bitch.with.a.brain Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 08.02.06, 22:38
                      z pewnościa:)I na pewno wynika z braku dojrzalosci i strachu przed
                      odpowiedzialnoscia:)
                      • bleman Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 08.02.06, 22:39
                        > z pewnościa:)I na pewno wynika z braku dojrzalosci i strachu przed
                        > odpowiedzialnoscia:)

Jak najbardziej ;-)
          • abaddon_696 Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 08.02.06, 22:29
            No ale może zmienisz zdanie za 10 lat, prawda?
            Ja raczej nie, ale to dlatego, że nie tylko nie nadaję się na oojca, ale
            jeszcze nie cierpię dzieci, zwłaszcza małych chłopców:(
            • bitch.with.a.brain Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 08.02.06, 22:30
              Raczej nie zmienie,choć róznie może być. A dzici ...zalezy,jedne są fajne inne
              nie,ale co innego poprzebywać z takim dzieckiem troche a co innego wziąć na
              siebie odpowiedzialność codzinnej opieki i wychowania
              • abaddon_696 Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 08.02.06, 22:40
                A jeśli Twoja partner(ka) zechce, to co?
                • bitch.with.a.brain Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 08.02.06, 22:41
                  to pewnie dojdzie do zmiany partnera
                  • abaddon_696 Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 08.02.06, 22:43
                    Nie zrozumiałaś pytania. Jesteś biseksualna, więc w przyszłości może zwiążesz
                    się z kobietą (moim zdaniem tak będzie:)))
                    W każdym razie jeśli Twoja partnerka będzie chciała urodzić dziecko, to
                    pomożesz jej w wychowywaniu?
                    • bitch.with.a.brain Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 08.02.06, 22:44
                      nie wiem,na pewno chętniej zgodzę się na to niż na urodzenie dziecka
                      • bleman Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 08.02.06, 22:45
                        > nie wiem,na pewno chętniej zgodzę się na to niż na urodzenie dziecka

Ale przeciez ciaza nie ejst szkodliwa(w wiekszosci przypadkow)
                  • bleman Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 08.02.06, 22:44
                    > to pewnie dojdzie do zmiany partnera

Az tak bardzo(niegdy w zyciu) niechcesz miec dzieci ?

Bo teraz jak masz 22-23 l;ata to rozumiem...ale za 10 lat ;-)
                    Kiedy ebdziesz miala juz dobrze prosperujaca firme zajmujaca sie niewiadomo
                    czym.... ;-)
                    • bitch.with.a.brain Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 08.02.06, 22:45
                      ale to nie jest kwestia pieniędzy.
                      • bleman Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 08.02.06, 22:46
                        A czego ?
                        Strachu rpzed ciaza ?
                        Strachu przed odpowiedzialnoscia ?
                        Obawiasz sie zmiany trybu zycia ?
                        • bitch.with.a.brain Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 08.02.06, 22:48
                          po pierwsze nie chce ciazy,bólu, utraty figury.moglabym znienawidzic dziecko za
                          to,ze gorzej wygladam.A poza tym wiele innych kwestii.
                          • bleman Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 08.02.06, 22:49
                            > po pierwsze nie chce ciazy,bólu, utraty figury.moglabym znienawidzic dziecko za
                            > to,ze gorzej wygladam.

NO ale to nie ejst oczywiste ze utracisz figure
                      • abaddon_696 Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 08.02.06, 22:46
                        Tylko figury:) (Nie dziwię Ci się)
                        • bleman Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 08.02.06, 22:48
                          > Tylko figury:) (Nie dziwię Ci się)

Ale to jest bzdura ze ciaza niszczy(nieodwracalnie) figure
                          !!!!
                          • atropa_belladonna Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 09.02.06, 16:24
                            Nie masz racji, niestety. Pewne rzeczy ciąża niszczy tak, że potem już tylko
                            plastyka zostaje. To fakt.
                            • pavvka Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 09.02.06, 16:25
                              Jakie rzeczy?
                              • bitch.with.a.brain Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 09.02.06, 16:27
                                np robia się rozstępy,a ja mam ich już wystarczająco dużo
                                • pavvka Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 09.02.06, 16:28
                                  Skoro i tak masz, to kilka więcej, kilka mniej, co za różnica?
                                  • bitch.with.a.brain Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 09.02.06, 16:33
                                    dla mnei to jest róznica
                                    • pavvka Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 09.02.06, 16:36
                                      Przecież jest Photoshop ;-)
                                      • bitch.with.a.brain Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 09.02.06, 16:38
                                        ale ja widzę siebie na zywo,bez fotoszopa
                                        • pavvka Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 09.02.06, 16:41
                                          Ale my nie :-)
                                          A rozstępy chyba nie są jedynym powodem, dla którego nie chcesz mieć dzieci?
                                          • bitch.with.a.brain Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 09.02.06, 16:44
                                            ale wlasciwie dlaczego wszyscy tak wnikaja w to,czemu ktos nie chce dziecka,a
                                            nie zadaja pytań typu: "dlaczego ty wlasciwie chcesz miec dziecko?"
                                            • pavvka Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 09.02.06, 16:46
                                              Bo posiadanie dzieci jest uważane za opcję default.
                                              • bitch.with.a.brain Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 09.02.06, 16:47
                                                i moze warto to przemysleć w koncu.To tylko jeden z możliwych wyborów w życiu.
                                              • wasza_bogini dzieci sa super nt. 09.02.06, 17:22

• bleman Wiadomo nie teraz ale kiedys bede chcial 09.02.06, 18:19
                                              a
                                              > nie zadaja pytań typu: "dlaczego ty wlasciwie chcesz miec dziecko?"

Zeby zostawic cos po sobie, zeby miec dla kogos sie starac i pracowac, zeby na
                                              starosc byc troche ebzpieczniejszym.
                                              Zeby po latach patrzec jak rosna, osiagaja sukces, same sie mnoza .
                                              Jestem staroswiecki chce poprostu zalozyc, ród, mieć dziedzica itd.
                                              ;-)))
                                              • wasza_bogini Re: Wiadomo nie teraz ale kiedys bede chcial 09.02.06, 18:38
                                                > mieć dziedzica itd.
                                                > ;-)))

na forum feministycznym dopuszczalna forma jest dziedziczka;)
                                                • bleman Re: Wiadomo nie teraz ale kiedys bede chcial 09.02.06, 19:01
                                                  > na forum feministycznym dopuszczalna forma jest dziedziczka;)

Dziedziczka tez moze byc.
                                                  ;-))
                              • atropa_belladonna Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 09.02.06, 16:30
                                Rozstępy to pół biedy, można im zapobiegać. Skóra brzucha się rozciąga i robi
                                się sflaczały. Biust robi się sflaczały i często się zmniejsza po zakończeniu
                                karmienia.
                                • bitch.with.a.brain Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 09.02.06, 16:32
                                  no to ostatnie u mnie jest niewykonalne:)
                                • wasza_bogini to straszne 09.02.06, 17:21
                                  doprawdy.
                                  • bitch.with.a.brain Re: to straszne 09.02.06, 17:29
                                    też tak uważam
                                    • wasza_bogini Re: to straszne 09.02.06, 17:36
                                      dla kogo starszne??

mowiac szczerze jakies tam rozstepy nie sa tyle warte, zeby nie miec dzieci.
                                      oczywiscie to moja opinia.
                                      • atropa_belladonna Re: to straszne 09.02.06, 17:42
                                        Też tak uważam, dzieci posiadam :)
                                      • bitch.with.a.brain Re: to straszne 10.02.06, 12:39
                                        Oczywiscie jesli te niedogodnosci sa czymś zrekompensowane,np poczuciem
                                        bezpieczenstwa,czy tym,ze przedłuża się ród to warto.Natomiast jesli sie tego
                                        nie potrzebuje to są to tylko kolejne argumenty przeciw
                                • bleman Dlaczego straszysz ? 09.02.06, 18:22
                                  Dlaczego straszysz ze kobieta bedzie miala zniszczone cialo, jak by to bylo
                                  100% pewnie :/

Piszesz tak jakby ciaza oznaczala spadek atrakcyjnosci takiej kobiety do
                                  zera ... :/
                                  • atropa_belladonna Re: Dlaczego straszysz ? 09.02.06, 19:18
                                    bleman napisał:

> Dlaczego straszysz ze kobieta bedzie miala zniszczone cialo, jak by to bylo
                                    > 100% pewnie :/

Bo Ty opowiadasz Bisi bajki, że ciąża nie ma wpływu na wygląd. Tymczasem ma.

> Piszesz tak jakby ciaza oznaczala spadek atrakcyjnosci takiej kobiety do
                                    > zera ... :/

Bez przesady, nie napisałam czegoś takiego. Opisałam konkretne zmiany po ciąży,
                                    to wszystko. Nie straszę, tylko uprzedzam.
                                    • bleman Ale chyba kobieta moze odzyskac forme i wyglad ? 09.02.06, 19:19
                                      jakies cwiczenia ?
                                      czy tylko operacje plastyczne ?
                                      • atropa_belladonna Re: Ale chyba kobieta moze odzyskac forme i wygla 09.02.06, 19:31
                                        Już Cię uświadamiam ;)
                                        Schudnąć można bez problemu (nie do przecenienia jest tu dieta wegetariańska :))))
                                        Sflaczały brzuch, sflaczałe i mniejsze piersi, rozstępy - tu już bez chirurgii
                                        się nie obejdzie. Niestety. Skóra się rozciąga, biust podczas ciąży powiększa
                                        się przeciętnie o dwa rozmiary, potem po zakończeniu karmienia piersią się
                                        zmniejsza i, rzecz oczywista, opada. No.
                                        • bleman Re: Ale chyba kobieta moze odzyskac forme i wygla 09.02.06, 19:33
                                          > Schudnąć można bez problemu (nie do przecenienia jest tu dieta
                                          wegetariańska :)
                                          > )))

ufff ;-)

> Niestety. Skóra się rozciąga, biust podczas ciąży powiększa
                                          > się przeciętnie o dwa rozmiary, potem po zakończeniu karmienia piersią się
                                          > zmniejsza i, rzecz oczywista, opada. No.

A nie da sie czegos zrobic zeby skora sie troche cofnela bez udzialu skalpela ?
                                          • atropa_belladonna Re: Ale chyba kobieta moze odzyskac forme i wygla 09.02.06, 19:37
                                            Wiesz, są różne balsamy ujędrniające, ale raczej mało skuteczne. Skóra świetnie
                                            się rozciąga, ale potem się nie skurczy sama z siebie :/
                                            • bleman Re: Ale chyba kobieta moze odzyskac forme i wygla 09.02.06, 19:39
                                              > Wiesz, są różne balsamy ujędrniające, ale raczej mało skuteczne. Skóra
                                              świetnie
                                              > się rozciąga, ale potem się nie skurczy sama z siebie :/

Wez tak nie pisz bo mi trauma zostanie do 30'tki ;-)
                                              • atropa_belladonna Re: Ale chyba kobieta moze odzyskac forme i wygla 09.02.06, 19:40
                                                Dlaczego trauma? Przecież nie zajdziesz w ciążę i biust Ci nie obwisnie, nie łam
                                                się :))))
                                                • bleman Re: Ale chyba kobieta moze odzyskac forme i wygla 09.02.06, 19:41
                                                  Dlaczego trauma? Przecież nie zajdziesz w ciążę i biust Ci nie obwisnie, nie ła
                                                  > m
                                                  > się :))))

No ale partnerce mojej teoretycznej obwisnie, a ja niechce zeby jej obwisl
                                                  biust i sflaczala skora :/.
                                                  • atropa_belladonna Re: Ale chyba kobieta moze odzyskac forme i wygla 09.02.06, 19:45
                                                    Takie są konsekwencje rozmnażania :) Poza tym, jak będziesz naprawdę kogoś
                                                    kochać, to nie będzie Ci to aż tak przeszkadzało. Ewentualnie pozostaje operacja.
                                                  • bleman Re: Ale chyba kobieta moze odzyskac forme i wygla 09.02.06, 19:47
                                                    > Takie są konsekwencje rozmnażania :)

:((

> Poza tym, jak będziesz naprawdę kogoś
                                                    > kochać, to nie będzie Ci to aż tak przeszkadzało. Ewentualnie pozostaje
                                                    operacj
                                                    > a.

Ale ja jestem skrajnym esteta :/
                                                  • atropa_belladonna Re: Ale chyba kobieta moze odzyskac forme i wygla 09.02.06, 19:54
                                                    To musisz znaleźc taką samą estetkę, której będzie to przeszkadzało i zafundować
                                                    jej po porodzie operację :)
                                                  • bleman Re: Ale chyba kobieta moze odzyskac forme i wygla 09.02.06, 20:12
                                                    To musisz znaleźc taką samą estetkę, której będzie to przeszkadzało i zafundowa
                                                    > ć
                                                    > jej po porodzie operację :)

Najpierw bym wyprobowal metody mniej inwazyjne ;-)

A jak by trzeba bylo...to trudno zafundowal bym :/
                                                  • atropa_belladonna Re: Ale chyba kobieta moze odzyskac forme i wygla 09.02.06, 20:17
                                                    No widzisz, wszystko da sie zrobić, trzeba tylko miec na to kasę, to dosyc droga
                                                    impreza. Masz mejla
                                                  • bleman Masz kolejnego maila. 09.02.06, 20:21
                                    • bleman Przepraszam bisu ze opowiadam ci bajki o ciazy 09.02.06, 19:20
                                      i jej wplywie na wyglad.
                                    • pavvka Re: Dlaczego straszysz ? 09.02.06, 19:33
                                      Ale przesadzasz, kobiety dbające o linię i kondycję fizyczną nie robią się po
                                      urodzeniu dziecka jakieś totalnie obwisłe.
                                      • bleman Re: Dlaczego straszysz ? 09.02.06, 19:34
                                        > Ale przesadzasz, kobiety dbające o linię i kondycję fizyczną nie robią się po
                                        > urodzeniu dziecka jakieś totalnie obwisłe.

No wlasnie, widzialem kiedys taka młoda mamusie ze och ... ach :)
                                      • atropa_belladonna Re: Dlaczego straszysz ? 09.02.06, 19:38
                                        Ale to nie jest kwestia linii i kondycji fizycznej, tylko rozciągnietej skóry,
                                        którą mozna tylko wyciąć :/
                                        • bleman Re: Dlaczego straszysz ? 09.02.06, 19:40
                                          > Ale to nie jest kwestia linii i kondycji fizycznej, tylko rozciągnietej skóry,
                                          > którą mozna tylko wyciąć :/

A mozna ja napakowac miesniami , czy mzoe jest jej tak duzoe, ze wymagalo by to
                                          niesamowitego rpzyrostu masy miesniowej, co u kobiet ejst srednio atrakcyjne?
                                          serio sie pytam

P.S.
                                          Ty sobie wycielas skore ?
                                          • atropa_belladonna Re: Dlaczego straszysz ? 09.02.06, 19:44
                                            bleman napisał:

> > Ale to nie jest kwestia linii i kondycji fizycznej, tylko rozciągnietej s
                                            > kóry,
                                            > > którą mozna tylko wyciąć :/
                                            >
                                            > A mozna ja napakowac miesniami , czy mzoe jest jej tak duzoe, ze wymagalo by to
                                            >
                                            > niesamowitego rpzyrostu masy miesniowej, co u kobiet ejst srednio atrakcyjne?
                                            > serio sie pytam

Raczej nierealne :)

> P.S.
                                            > Ty sobie wycielas skore ?

Ale Ty wścibski jesteś ;) Takie info to tylko na priv i dopiero jak mi prześlesz
                                            fotki swoich włosów. Coś za coś :)))))))))
                                            • bleman Re: Dlaczego straszysz ? 09.02.06, 19:45
                                              Ale Ty wścibski jesteś ;) Takie info to tylko na priv i dopiero jak mi prześles
                                              > z
                                              > fotki swoich włosów. Coś za coś :)))))))))

A to jakiis wstyd ze poddalas sie operacji plastycznej ?
                                              No juz nie rpzesadzaj.
                                              • atropa_belladonna Re: Dlaczego straszysz ? 09.02.06, 19:47
                                                Zaden wstyd, po prostu niedyskretne pytania. Takie rzeczy to tylko mejlem :P
                                                • bleman Masz maila :> 09.02.06, 19:48

• atropa_belladonna Ty też :) 09.02.06, 19:54

• bleman Masz kolejnego maila. 09.02.06, 20:12

• bleman Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 08.02.06, 22:32
              le
              > jeszcze nie cierpię dzieci

Moja matka tez(oprucz mnie oczywiscie), i jakos dzieci ma.
        • bleman Ale ona nie jest pedofilka :( 08.02.06, 22:26
          ;-))))))))))

Skojarzylo is ie to z komentarzem do takiego jednego zdjecia
          Na zdzjeciu atrakcyjna kobieta zaklada buty stawiajac stope na muszli kozetowej

A komentarz
          "teraz juz wiem ze chcial bym byc kiblem'
          ;-))))))))))))))))))))))
    • sokka Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 08.02.06, 22:23
      moim zdaniem nie
    • tad9 Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 08.02.06, 22:25
      bleman napisał:

> No wlasnie, tak troche nawiazujac do tematu o cenzorze.
      > Czy wedlog was widok nagich ludzi moze zaszkodzic np. 9 latkowi ?

Myślę, że tak, skoro, zdaniem feministek, obrazek z elementarza przedstawiający
      zmywającą kobietę może zrujnować dziecku mózg ....
      • sokka Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 08.02.06, 22:29
        > Myślę, że tak, skoro, zdaniem feministek, obrazek z elementarza przedstawiający
        >
        > zmywającą kobietę może zrujnować dziecku mózg ....

niekoniecznie zrójnować mózg, ale na pewno powielać stereotyp. niepotrzebnie.
        • bitch.with.a.brain Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 08.02.06, 22:31
          widok nagiego clzowieka tez sprawi,że dziecko zacznie poweilać stereotyp, np
          taki,że mężczyzna ma penisa:)))
          • bleman Czy to co napisalas wynika 08.02.06, 22:33
            ze stereotypow czy twoich obserwacji ?
            ;-)))))))))))))
            • bitch.with.a.brain Re: Czy to co napisalas wynika 08.02.06, 22:35
              ja raczej nie widywalam nagich ludzi
          • sokka Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 08.02.06, 22:34
            to nie jest stereotyp tylko pierwszorzedowa cecha plciowa. zmywanie talezy, jako
            zajecie, okreslijmy to 'kobiece' jest wylacnie stereotypem.
            • bleman Jesli zmywanie to stereotyp, to dlaczego kobiety 08.02.06, 22:36
              maja mniejsze stopy ?
              hę ?
              ;-)
              • bitch.with.a.brain Re: Jesli zmywanie to stereotyp, to dlaczego kobi 08.02.06, 22:37
                te ktorym nie brakuje 10 cm do ideału zazwyczaj mają duze stopy:)
                • bleman Re: Jesli zmywanie to stereotyp, to dlaczego kobi 08.02.06, 22:39
                  > te ktorym nie brakuje 10 cm do ideału zazwyczaj mają duze stopy:)

Dlatego swojemu idealowi nalezy sprezetowac zmywarke ;-0
                  i nawet od czasu do czasu osobiscie ja napelniac(zmywarke...oczywiscie ;-))

Boze jaki ja oblesny i zberezny sie robie na "starosc"
                  ;-))))
                  • bitch.with.a.brain Re: Jesli zmywanie to stereotyp, to dlaczego kobi 08.02.06, 22:41
                    na razie to jeszcze nic zbereźnego tylko wersja soft:)
                    • bleman Ufff ;-) 08.02.06, 22:42
                      > na razie to jeszcze nic zbereźnego tylko wersja soft:)

Pocieszylas mnie
                      ;-)
              • sokka Re: Jesli zmywanie to stereotyp, to dlaczego kobi 08.02.06, 22:37
                ale za to zwykle maja wieksze cycki
    • kot_behemot8 oczywiście że nie! nt. 08.02.06, 22:26
      • bleman Re: oczywiście że nie! nt. 08.02.06, 22:28
        Ale nie musisz krzyczec, slychac cie dobrze ;-)
    • margot_may Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 08.02.06, 22:28
      pisowi nie chodzi o ogólnie pojetą nagość, tylko o wychowanie młodziezy. mają
      zapędy do wychowywania młodych pokoleń w duchu prawicowym, religijnym,
      patriotycznym. już było jakieś gadanie o powstaniu czegoś o nazwie instytut
      wychowania, czy jakoś tak...
      • sokka Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 08.02.06, 22:31
        o pszebog, a nie mogliby pozostawic tej kwestii rodzicom
    • totalna_apokalipsa Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 08.02.06, 22:33
      Oczywiście , ze nie! Nagośc budzi zazenowanie tylko wtedy kiedy nawciska sie
      komus, ż e jest sprosna, zla, zmysłowa itp.
      Nie maiąłbym najmniejszego oporu , żeby rozebrac się na plazy nudystów i zabrac
      tam dzieci. Wogóle zreszta to zabawne, bo gdybyśmy wszyscy na plazy rozbierali
      sie do rosołu, to plaze nudystów nie budziłyby tak neizdrowej sensacji i barany
      nie siedziałyby w krzaczorach z lornetkami.
      • bleman Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 08.02.06, 22:34
        >zmysłowa

To zmyslowosc jest zla ?

> Nie maiąłbym najmniejszego oporu , żeby rozebrac się na plazy nudystów i zabrac
        > tam dzieci.

Ale dzieci ogolnie sie raczej chetniej rozbieraja.
        • totalna_apokalipsa Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 08.02.06, 22:38
          A nie wiedziałes o tym ? kazdy ksiądz ci to powie :)))))) Mnie siostra na
          religii przed komunią pytała, czy kąpię sie w majtkach.
          • bleman Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 08.02.06, 22:40
            > A nie wiedziałes o tym ? kazdy ksiądz ci to powie :)))))) Mnie siostra na
            > religii przed komunią pytała, czy kąpię sie w majtkach.

NIe pochodze z religijnej rodziny, i z siostrami na religi tylko sie klucilem.
        • pavvka Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 09.02.06, 07:36
          bleman napisał:

> Ale dzieci ogolnie sie raczej chetniej rozbieraja.

Tylko bardzo małe. Jak już się nauczą wstydzić nagości, to wstydzą się dużo
          bardziej niż dorośli.
    • dokowski Nie, a przynajmniej niebezpośrednio. 09.02.06, 09:56
      Dzieciom zaszkodzić mogą reakcje dorosłych na takie zdarzenie, że dziecko
      zobaczyło golasa. Zło tkwi w osobach, które dają dziecku do zrozumienia, że
      widok nagusa jest niestosowny
    • aktsieta "Zachamowania nie rosną na drzewach 09.02.06, 10:26
      -Wymagają cierpliwości,oddanych i pełnych poświęcenia rodziców,no i posłusznego,pracowitego dziecka,a już po kilku latach wyrośnie z niego wiecznie spięty,zablokowany człowiek" /Philip roth-"kompleksPortnoya"/
    • aktsieta zakaz- bo może dojść do tego.? 09.02.06, 11:18
      fakty.interia.pl/gal/galeria?galId=6177&photoId=225908&nxt=7
    • atropa_belladonna Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 09.02.06, 16:29
      bleman napisał:

> No wlasnie, tak troche nawiazujac do tematu o cenzorze.
      > Czy wedlog was widok nagich ludzi moze zaszkodzic np. 9 latkowi ?

Zależy od atmosfery panującej w domu owego 9 latka. Jeśli wychował się w
      rodzinie, w której nagość była czymś naturalnym, to nie. Jeśli jest to dziecko
      moherów i miało od małego wmawiane, że ludzkie ciało, a zwłaszcza pewne jego
      części są brudne, grzeszne i obrzydliwe, to może doznać poważnego szoku.
      • pavvka Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 09.02.06, 16:53
        No np. widok nagiego posła Witaszka mógłby zaszkodzić każdemu.
        • atropa_belladonna Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 09.02.06, 16:58
          Albo naga Sobecka, bleee
      • wasza_bogini Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 09.02.06, 17:23
        od tego drugiego w kulturze zachodniej nie da sie uciec.
        • bleman Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 09.02.06, 18:23
          To chyba ja ucieklem :)
          • wasza_bogini Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 09.02.06, 18:36
            gdybys nie uciekl, to bys mial dwie proby udane, a nie nieudane;)
            • bleman Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 09.02.06, 19:07
              > gdybys nie uciekl, to bys mial dwie proby udane, a nie nieudane;)

Zlosliwa :P

Odreagowujesz te rozstepy i obwisle piersi :P
              • wasza_bogini Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 09.02.06, 19:45
                ja nie mam dzieci;)
                • bleman Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 09.02.06, 19:46
                  > ja nie mam dzieci;)

Acha ty tylko chcesz miec dzieci... ?
                  ;-)
    • pavvka Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 09.02.06, 18:28
      9-latki to już są dawno zdeprawowane. Właśnie przeczytałem, że w Stanach
      ukarano 6-latka za molestowanie seksualne w szkole:
      wave3.com/Global/story.asp?S=4479288
      • bleman To jak z tym 12 latkiem uorawiajacym dojrzaly 09.02.06, 18:30
        dorosly seks z 11 latka ;-)))))
        • bitch.with.a.brain Re: To jak z tym 12 latkiem uorawiajacym dojrzaly 10.02.06, 12:41
          Nue czytales calego tekstu:on nie był jej jedynym ani pierwszym partnerem,a
          dziewczyna wkrotce wybiera sie z mama po pigułki.Na razie nosi w torebce
          różnokolorowe prezerwatywy:)
          • bleman Re: To jak z tym 12 latkiem uorawiajacym dojrzaly 10.02.06, 13:38
            > Nue czytales calego tekstu:on nie był jej jedynym ani pierwszym partnerem,a
            > dziewczyna wkrotce wybiera sie z mama po pigułki.Na razie nosi w torebce
            > różnokolorowe prezerwatywy:)

błehehehehehe

I to napewno nie w afryce sie dzialo ?
            ;-)
            • bitch.with.a.brain Re: To jak z tym 12 latkiem uorawiajacym dojrzaly 10.02.06, 13:40
              chyba to jest made in USA:)))
              • bleman To chyba made in virginia, albo w innym 10.02.06, 13:42
                stani redneck'ow ;-)))
                • bitch.with.a.brain Re: To chyba made in virginia, albo w innym 10.02.06, 13:43
                  a tego nie wiem,ale fajnei sie to czytało:)
                • pavvka Re: To chyba made in virginia, albo w innym 10.02.06, 13:44
                  bleman napisał:

> stani redneck'ow ;-)))

Jeśli tak, to wszystko w normie. Oni tam biorą śluby w wieku 14 lat, więc
                  trochę wcześniej muszą się zacząć wprawiać.
      • evita_duarte Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 09.02.06, 18:32
        Slyszalam o tym wczoraj w informacjach. To juz jest przegiecie moim zdaniem.
        • bleman Chlopakowi bedzie to sie ciagnelo w papierach do 09.02.06, 19:05
          konca zycia, jeszcze za 20 lat rpzez to pracy nie dostanie ;-)
          • lady_pretentious Re: Chlopakowi bedzie to sie ciagnelo w papierach 10.02.06, 08:10
            Chciałam wrócić na moment do tematu obwisłego ciała po ciąży.
            Tak, to prawda, że ciało po ciąży ulega poważnej zmianie na niekorzyść, ale
            dzieje się tak gdy:

1. W ciąży kobieta utyje więcej niż ok. 15kg (to oczywiście zależy od jej
            wyjściowej masy ciała) czyli się przejada.

2. Rodzi pierwsze dziecko po 30tce, kiedy to skóra i ogólnie cały organizm ma
            mniejsze zdolności do regeneracji.

3. Rezygnuje z dłuższego karmienia piersią - katastrofalne dla piersi i w ogóle
            całego ciała jest g w a ł t o w n e schudnięcie, wiedzą o tym doskonale
            wielbicielki diet-cud. Długie karmienie piersią powoduje spowolnienie chudnięcia
            i dopasowanie skóry do szczuplejącego ciała.

4. Nie uprawia sportu, nie mówię tu o ekstremalnej kulturystyce, ale wysiłku
            fizycznym zmierzającym do utrzymania dobrej kondycji fizycznej (3 razy w
            tygodniu ćwiczenia kardio + 3 razy siłowe i stretching)

Ponadto dla wszystkich straszących ciążą jedna generalna uwaga - ryzyko dla
            ciała związane z niezachodzeniem w ciążę jest w porównaniu z paroma rozstępami,
            które ostatecznie można przecież usunąć tak duże, że dyskusja przypomina mi spór
            wielbicielek opalania kontra ostrzeżenia przed czerniakiem. :P
            • bitch.with.a.brain Re: Chlopakowi bedzie to sie ciagnelo w papierach 10.02.06, 12:40
              Dla mnie to bylby szczyt egoizmu i bezmyslności - zdecydowac się na dziecko,żeby
              mieć zdrowy organizm:/
              • bleman Re: Chlopakowi bedzie to sie ciagnelo w papierach 10.02.06, 13:30
                > Dla mnie to bylby szczyt egoizmu i bezmyslności - zdecydowac się na
                dziecko,żeb
                > y
                > mieć zdrowy organizm:/

To jest raczej oczywiste.
              • wasza_bogini Re: Chlopakowi bedzie to sie ciagnelo w papierach 10.02.06, 14:41
                bitch.with.a.brain napisała:

> Dla mnie to bylby szczyt egoizmu i bezmyslności - zdecydowac się na dziecko,żeb
                > y
                > mieć zdrowy organizm:/

czyli na przyklad bez rozstepow.
                • bitch.with.a.brain Re: Chlopakowi bedzie to sie ciagnelo w papierach 10.02.06, 16:42
                  ale przecież dziecko nei uchroni nikogo od rozstepów???
                  • wasza_bogini Re: Chlopakowi bedzie to sie ciagnelo w papierach 10.02.06, 17:25
                    nieposiadanie dziecka, jak sama pisalas, tez nie.
                    • bitch.with.a.brain Re: Chlopakowi bedzie to sie ciagnelo w papierach 10.02.06, 18:54
                      owszem,mozna miec rozstępy nawet bez urodzenia dziecka,ale ciąża je zwiększa.
                      • wasza_bogini Re: Chlopakowi bedzie to sie ciagnelo w papierach 10.02.06, 19:23

> owszem,mozna miec rozstępy nawet bez urodzenia dziecka,ale ciąża je zwiększa.

i rozstepy sa powodem, zeby nie miec dzieci?
                        • bitch.with.a.brain Re: Chlopakowi bedzie to sie ciagnelo w papierach 10.02.06, 19:26
                          jesli komuś bardzo zależy na wyglądzie to mogą być.Akurat u mnie to tylko jeden
                          z argumentów.
                          • wasza_bogini Re: Chlopakowi bedzie to sie ciagnelo w papierach 10.02.06, 19:38
                            nie przesadzaj. kobieta po ciazy nie zmienia sie od razu w potwora.
                            • bleman Re: Chlopakowi bedzie to sie ciagnelo w papierach 10.02.06, 20:07
                              > nie przesadzaj. kobieta po ciazy nie zmienia sie od razu w potwora.

Dokladnie, widzialem tak wygladajace mlode mamy ze.... ech... chetnie bym
                              potatusiowal ich dzieciaczkom ;-)
                              • wasza_bogini Re: Chlopakowi bedzie to sie ciagnelo w papierach 10.02.06, 20:11
                                albo porobil fotki ich mamom;)
                                • wasza_bogini Re: Chlopakowi bedzie to sie ciagnelo w papierach 10.02.06, 20:17
                                  a tak swoja droga, to mysle, ze to jest jakis cholerny stereotyp z tymi
                                  rozstepami po ciazy, a juz te rozstepy po ciazy to jest gwozdz do trumny.

rozstepy = kobieta zuzyta.

• bleman Re: Chlopakowi bedzie to sie ciagnelo w papierach 10.02.06, 20:21
                                  > albo porobil fotki ich mamom;)

O to to ;-)
                            • bitch.with.a.brain Re: Chlopakowi bedzie to sie ciagnelo w papierach 10.02.06, 22:45
                              nie mowię,że kobieta po ciąży zmienia się w potwora.Chodzi mi tylko o pewne
                              zmiany w ciele kobiety ktorych ja u siebie nie chcę mieć (a jednak ciąża na
                              wygląd wpływa,choć u różnych kobiet różnie)
                              • bleman Re: Chlopakowi bedzie to sie ciagnelo w papierach 10.02.06, 22:51
                                Chodzi mi tylko o pewne
                                > zmiany w ciele kobiety ktorych ja u siebie nie chcę mieć (a jednak ciąża na
                                > wygląd wpływa,choć u różnych kobiet różnie)

Ale wiekszosc z nich w ten lub inny sposob da sie zniwelowac.
                                • bitch.with.a.brain Re: Chlopakowi bedzie to sie ciagnelo w papierach 10.02.06, 22:53
                                  Tak,fotoszopem chyba:/
                                  Rorzstepow nie da się w żaden sposob zlikwidować,mozna je tylko troche zmniejszyc.
                                  A rozciągnieta skóra też sama z siebie nie skurczy sie bez śladu.Przytyj 15-20
                                  kg i zobacz co sie bedzie działo
                                  • bleman Re: Chlopakowi bedzie to sie ciagnelo w papierach 10.02.06, 22:57
                                    > A rozciągnieta skóra też sama z siebie nie skurczy sie bez śladu.Przytyj 15-20
                                    > kg i zobacz co sie bedzie działo

Przytylem 10kg
                                    ale juz zchudlem ponad 5 kg, z tego :)
                                    • bitch.with.a.brain Re: Chlopakowi bedzie to sie ciagnelo w papierach 10.02.06, 22:57
                                      i nie masz rozstępow?
                                      • bleman Re: Chlopakowi bedzie to sie ciagnelo w papierach 10.02.06, 23:56
                                        > i nie masz rozstępow?

Mam ale od utycia, zreszta sie nimi nie rpzejmuje.
                                        To tak jakbym panikowal z powodu moich blizn np. na dloniach.

A co do obwisania skory ;-)
                                        To ja poprostu zamieniam tluszcz na inny "wypelniacz" ;-)
                              • wasza_bogini Re: Chlopakowi bedzie to sie ciagnelo w papierach 11.02.06, 10:16

> nie mowię,że kobieta po ciąży zmienia się w potwora.Chodzi mi tylko o pewne
                                > zmiany w ciele kobiety ktorych ja u siebie nie chcę mieć

dlatego, tak jak wczesniej pisalam, te zmiany badz ich brak (ktore mimo
                                wszystko w ktoryms momencie sie pojawia), nie sa warte tego, zeby nie miec
                                dziecka.
                                a juz nienawisc do dziecka z powodu tego, ze po ciazy pojawily sie rozstepy to
                                juz jest chore.
                                • bitch.with.a.brain Re: Chlopakowi bedzie to sie ciagnelo w papierach 11.02.06, 21:29
                                  Owszem,jesli pragnie sie dziecka z takiego powodu nie warto rezygnowac.
                                  Natomiast jeśli się dziecka nie pragnie,a pragnie się pięknego ciała to sytuacja
                                  jest inna.
                                  A nienawisc do dziecka jest chora.A jak wiadomo chorobom lepiej zapobiegać niż
                                  leczyc
                                  • wasza_bogini Re: Chlopakowi bedzie to sie ciagnelo w papierach 11.02.06, 21:57

jesli uznajesz, ze moglabys znienawidzic swoje dziecko za to, ze pojawilo Ci
                                    sie wiecej rozstepow to chyba rzeczywiscie lepiej nie rodzic.
                                    • bitch.with.a.brain Re: Chlopakowi bedzie to sie ciagnelo w papierach 11.02.06, 22:01
                                      tak, mam powazne obawy,że mogłoby tak być.Dlatego nei decyduje sie na
                                      dziecko.Nie chce go krzywdzić.
                                      • wasza_bogini Re: Chlopakowi bedzie to sie ciagnelo w papierach 11.02.06, 22:16
                                        planujesz operacje plastyczne?
                                        • bleman Zapytal bym sie o cos BWAB ale pewnie sie obrazi;) 11.02.06, 22:17

• bitch.with.a.brain pytaj 11.02.06, 22:19

• bleman Re: pytaj 11.02.06, 22:25
                                              Czy lubisz byc adorowana ?
                                              Czy lubisz miec wrazenie ze podobasz sie kazdemu facetowi ?
                                              Lubisz flirtowac ?
                                              O atrakcyjnych facetach odrazu myslisz jak o potencjalnych kochankach ?
                                              Masz potrzebe otrzymywania olbrzymiej dawki czułości ?
                                              • bitch.with.a.brain Re: pytaj 11.02.06, 22:31
                                                Czy lubisz byc adorowana ?
                                                Zależy w jaki sposób.W związku nei oczekuję takiej adoracji w stylu bukiety róż
                                                czy kolacja przy świecach.Uważam,że to bardzo powierzchowne.Ale lubię jakieś
                                                drobiazgi, np kiedy pamieta o moich ulubionych ciastkach, takei zwykłe dowody na
                                                to,że ktoś o mnei myśli.Nie wiem czy to jest adoracja.

Czy lubisz miec wrazenie ze podobasz sie kazdemu facetowi ?
                                                chcialabym miec takie wrażenie,ale oczywiscie to niewykonalne.Ale tak, lubie
                                                widzieć,że się podobam.

Lubisz flirtowac ?
                                                Uwielbiam:)

O atrakcyjnych facetach odrazu myslisz jak o potencjalnych kochankach ?
                                                Raczej moga być bohaterami moich fantazji.Nie myslę jako o potencjalnych
                                                kochankach,bo nie zamierzam zdradzać mojego chłopaka.

Masz potrzebe otrzymywania olbrzymiej dawki czułości ?
                                                Czułości specyficznie pojmowanej tak.ale łatwo mozna mnei zagłaskać.Czaem
                                                potrzebuję samotności i spokoju i nie należy mnie wtedy przytulać,namawiać na
                                                rozmowe.Ale ogoólnie potrzebuję dużo czułości, lubię się przytulać.

A co to za pytania?I dlaczego mialam sie obrazić?
                                                • bleman Re: pytaj 11.02.06, 22:51
                                                  > A co to za pytania?I dlaczego mialam sie obrazić?

a nie nic...czytalem ostatnio artykul o nimfomankach(emocjonalnych)

I tak z ciekawosci sie zapytalem ;-)))
                                                  • bitch.with.a.brain Re: pytaj 11.02.06, 22:51
                                                    i wyszlo ci,ze jestem emocjonalna nimfomanka?Dobrze,że nie wampirem:)
                                                    Ale to co napisales to do wiekszosci ludzi sie stosuje.
                                                  • bleman Re: pytaj 11.02.06, 22:54
                                                    > i wyszlo ci,ze jestem emocjonalna nimfomanka?Dobrze,że nie wampirem:)

Nic nie wyszlo ;-)
                                                    hmm... kobieta Wamp hmm... ;-)))

> Ale to co napisales to do wiekszosci ludzi sie stosuje.
                                                    Wiem wiem zle pytania zadalem, nnie ejstem psychologiem nie znam sie ;-)
                                                  • bitch.with.a.brain Re: pytaj 11.02.06, 22:56
                                                    pytania byly po prostu nieprecyzyjne:)
                                        • bitch.with.a.brain Re: Chlopakowi bedzie to sie ciagnelo w papierach 11.02.06, 22:19
                                          w jakim sensie :planuję? Biore to pod uwagę,ale po pierwsze nie mam tylu
                                          pieniędzy na razie,a poza tym boje się powikłań
            • bleman Ciekawe... 10.02.06, 13:31
              kurcze napalilem sie na wiedze na tema ciazy itd. jak bym sam mial miec dziecko
              za chwile
              LOL
              • pavvka Re: Ciekawe... 10.02.06, 13:33
                Chcesz zajść w ciążę, żeby być zdrowszy?
                • bleman Taaa jasne, przejrzales mnie ,gratuluje ;-))) 10.02.06, 13:34

• wasza_bogini Re: Ciekawe... 10.02.06, 17:27
                lepiej nie zachodz, bo bedziesz mial rozstepy.
                • bleman Postaram sie nie zachodzic ;-) 10.02.06, 17:39

• aktsieta Re: Czy widok faceta w sukience zwanego księdzem 10.02.06, 12:31
      może szkodzić dziecku?
      • lady_pretentious Re: Czy widok faceta w sukience zwanego księdzem 12.02.06, 14:19
        droga bitch - napisałam wyraźnie, że jak kobieta przytyje w ciąży więcej niż
        15kg to znaczy, że się przejada.

Moja znajoma przytyła 11kg, a dziecko było duże - 4.2 kg. W tej chwili znając
        Twoje poglądy podejrzewam, że widząc ją w bikini nie uwierzyłabyś, że jest matką...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka