bleman 08.02.06, 22:19 No wlasnie, tak troche nawiazujac do tematu o cenzorze. Czy wedlog was widok nagich ludzi moze zaszkodzic np. 9 latkowi ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abaddon_696 Taaaaa... 08.02.06, 22:21 Przecież kiedyś ludzie nie ubierali się w ogóle... Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Nie dogaduj, ja tu powazna "ankiete" robie ;-) 08.02.06, 22:22 > Przecież kiedyś ludzie nie ubierali się w ogóle... Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 08.02.06, 22:22 Nie,jesli dziecko jest przyzwyczajone i traktuje nagosc naturalnie Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 08.02.06, 22:23 > Nie,jesli dziecko jest przyzwyczajone i traktuje nagosc naturalnie No ale wlasnie pytanie, czy statystyczny polski 9 latek traktuje nagosc naturalnie ? Odpowiedz Link Zgłoś
abaddon_696 Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 08.02.06, 22:24 Kurcze, chciałbym być chociaż na jeden dzień Twoim dzieckiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 08.02.06, 22:25 ale ja nie chcę mieć dzieci,bo uważam,ze się nie nadaję na matkę:) Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 08.02.06, 22:27 > ale ja nie chcę mieć dzieci,bo uważam,ze się nie nadaję na matkę:) Ciekawe ile kobiet ktore twierdzily ze byly by beznadziejnymi matkami okazywalo sie swietnymi matkami A ile takims wiecie przekonanych o swoim "boskim" powolaniu do maciezynstwa okazywalo sie okropnymi mamusiami. Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 08.02.06, 22:28 chyba jednak moja postawa jest bezpieczniejsza Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 08.02.06, 22:33 > chyba jednak moja postawa jest bezpieczniejsza A co na to twoj facet po trzydziestce ? ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 08.02.06, 22:34 to jeden z elementów który sprawai,że jestem dla niego ideałem:) Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 08.02.06, 22:37 > to jeden z elementów który sprawai,że jestem dla niego ideałem:) To pewnie wynika z stereotypowych staro kawalerskich przyzywczajen ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 08.02.06, 22:38 z pewnościa:)I na pewno wynika z braku dojrzalosci i strachu przed odpowiedzialnoscia:) Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 08.02.06, 22:39 > z pewnościa:)I na pewno wynika z braku dojrzalosci i strachu przed > odpowiedzialnoscia:) Jak najbardziej ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
abaddon_696 Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 08.02.06, 22:29 No ale może zmienisz zdanie za 10 lat, prawda? Ja raczej nie, ale to dlatego, że nie tylko nie nadaję się na oojca, ale jeszcze nie cierpię dzieci, zwłaszcza małych chłopców:( Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 08.02.06, 22:30 Raczej nie zmienie,choć róznie może być. A dzici ...zalezy,jedne są fajne inne nie,ale co innego poprzebywać z takim dzieckiem troche a co innego wziąć na siebie odpowiedzialność codzinnej opieki i wychowania Odpowiedz Link Zgłoś
abaddon_696 Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 08.02.06, 22:40 A jeśli Twoja partner(ka) zechce, to co? Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 08.02.06, 22:41 to pewnie dojdzie do zmiany partnera Odpowiedz Link Zgłoś
abaddon_696 Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 08.02.06, 22:43 Nie zrozumiałaś pytania. Jesteś biseksualna, więc w przyszłości może zwiążesz się z kobietą (moim zdaniem tak będzie:))) W każdym razie jeśli Twoja partnerka będzie chciała urodzić dziecko, to pomożesz jej w wychowywaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 08.02.06, 22:44 nie wiem,na pewno chętniej zgodzę się na to niż na urodzenie dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 08.02.06, 22:45 > nie wiem,na pewno chętniej zgodzę się na to niż na urodzenie dziecka Ale przeciez ciaza nie ejst szkodliwa(w wiekszosci przypadkow) Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 08.02.06, 22:44 > to pewnie dojdzie do zmiany partnera Az tak bardzo(niegdy w zyciu) niechcesz miec dzieci ? Bo teraz jak masz 22-23 l;ata to rozumiem...ale za 10 lat ;-) Kiedy ebdziesz miala juz dobrze prosperujaca firme zajmujaca sie niewiadomo czym.... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 08.02.06, 22:45 ale to nie jest kwestia pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 08.02.06, 22:46 A czego ? Strachu rpzed ciaza ? Strachu przed odpowiedzialnoscia ? Obawiasz sie zmiany trybu zycia ? Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 08.02.06, 22:48 po pierwsze nie chce ciazy,bólu, utraty figury.moglabym znienawidzic dziecko za to,ze gorzej wygladam.A poza tym wiele innych kwestii. Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 08.02.06, 22:49 > po pierwsze nie chce ciazy,bólu, utraty figury.moglabym znienawidzic dziecko za > to,ze gorzej wygladam. NO ale to nie ejst oczywiste ze utracisz figure Odpowiedz Link Zgłoś
abaddon_696 Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 08.02.06, 22:46 Tylko figury:) (Nie dziwię Ci się) Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 08.02.06, 22:48 > Tylko figury:) (Nie dziwię Ci się) Ale to jest bzdura ze ciaza niszczy(nieodwracalnie) figure !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
atropa_belladonna Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 09.02.06, 16:24 Nie masz racji, niestety. Pewne rzeczy ciąża niszczy tak, że potem już tylko plastyka zostaje. To fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 09.02.06, 16:25 Jakie rzeczy? Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 09.02.06, 16:27 np robia się rozstępy,a ja mam ich już wystarczająco dużo Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 09.02.06, 16:28 Skoro i tak masz, to kilka więcej, kilka mniej, co za różnica? Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 09.02.06, 16:33 dla mnei to jest róznica Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 09.02.06, 16:36 Przecież jest Photoshop ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 09.02.06, 16:38 ale ja widzę siebie na zywo,bez fotoszopa Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 09.02.06, 16:41 Ale my nie :-) A rozstępy chyba nie są jedynym powodem, dla którego nie chcesz mieć dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 09.02.06, 16:44 ale wlasciwie dlaczego wszyscy tak wnikaja w to,czemu ktos nie chce dziecka,a nie zadaja pytań typu: "dlaczego ty wlasciwie chcesz miec dziecko?" Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 09.02.06, 16:46 Bo posiadanie dzieci jest uważane za opcję default. Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 09.02.06, 16:47 i moze warto to przemysleć w koncu.To tylko jeden z możliwych wyborów w życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Wiadomo nie teraz ale kiedys bede chcial 09.02.06, 18:19 a > nie zadaja pytań typu: "dlaczego ty wlasciwie chcesz miec dziecko?" Zeby zostawic cos po sobie, zeby miec dla kogos sie starac i pracowac, zeby na starosc byc troche ebzpieczniejszym. Zeby po latach patrzec jak rosna, osiagaja sukces, same sie mnoza . Jestem staroswiecki chce poprostu zalozyc, ród, mieć dziedzica itd. ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
wasza_bogini Re: Wiadomo nie teraz ale kiedys bede chcial 09.02.06, 18:38 > mieć dziedzica itd. > ;-))) na forum feministycznym dopuszczalna forma jest dziedziczka;) Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: Wiadomo nie teraz ale kiedys bede chcial 09.02.06, 19:01 > na forum feministycznym dopuszczalna forma jest dziedziczka;) Dziedziczka tez moze byc. ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
atropa_belladonna Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 09.02.06, 16:30 Rozstępy to pół biedy, można im zapobiegać. Skóra brzucha się rozciąga i robi się sflaczały. Biust robi się sflaczały i często się zmniejsza po zakończeniu karmienia. Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 09.02.06, 16:32 no to ostatnie u mnie jest niewykonalne:) Odpowiedz Link Zgłoś
wasza_bogini Re: to straszne 09.02.06, 17:36 dla kogo starszne?? mowiac szczerze jakies tam rozstepy nie sa tyle warte, zeby nie miec dzieci. oczywiscie to moja opinia. Odpowiedz Link Zgłoś
atropa_belladonna Re: to straszne 09.02.06, 17:42 Też tak uważam, dzieci posiadam :) Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: to straszne 10.02.06, 12:39 Oczywiscie jesli te niedogodnosci sa czymś zrekompensowane,np poczuciem bezpieczenstwa,czy tym,ze przedłuża się ród to warto.Natomiast jesli sie tego nie potrzebuje to są to tylko kolejne argumenty przeciw Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Dlaczego straszysz ? 09.02.06, 18:22 Dlaczego straszysz ze kobieta bedzie miala zniszczone cialo, jak by to bylo 100% pewnie :/ Piszesz tak jakby ciaza oznaczala spadek atrakcyjnosci takiej kobiety do zera ... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
atropa_belladonna Re: Dlaczego straszysz ? 09.02.06, 19:18 bleman napisał: > Dlaczego straszysz ze kobieta bedzie miala zniszczone cialo, jak by to bylo > 100% pewnie :/ Bo Ty opowiadasz Bisi bajki, że ciąża nie ma wpływu na wygląd. Tymczasem ma. > Piszesz tak jakby ciaza oznaczala spadek atrakcyjnosci takiej kobiety do > zera ... :/ Bez przesady, nie napisałam czegoś takiego. Opisałam konkretne zmiany po ciąży, to wszystko. Nie straszę, tylko uprzedzam. Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Ale chyba kobieta moze odzyskac forme i wyglad ? 09.02.06, 19:19 jakies cwiczenia ? czy tylko operacje plastyczne ? Odpowiedz Link Zgłoś
atropa_belladonna Re: Ale chyba kobieta moze odzyskac forme i wygla 09.02.06, 19:31 Już Cię uświadamiam ;) Schudnąć można bez problemu (nie do przecenienia jest tu dieta wegetariańska :)))) Sflaczały brzuch, sflaczałe i mniejsze piersi, rozstępy - tu już bez chirurgii się nie obejdzie. Niestety. Skóra się rozciąga, biust podczas ciąży powiększa się przeciętnie o dwa rozmiary, potem po zakończeniu karmienia piersią się zmniejsza i, rzecz oczywista, opada. No. Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: Ale chyba kobieta moze odzyskac forme i wygla 09.02.06, 19:33 > Schudnąć można bez problemu (nie do przecenienia jest tu dieta wegetariańska :) > ))) ufff ;-) > Niestety. Skóra się rozciąga, biust podczas ciąży powiększa > się przeciętnie o dwa rozmiary, potem po zakończeniu karmienia piersią się > zmniejsza i, rzecz oczywista, opada. No. A nie da sie czegos zrobic zeby skora sie troche cofnela bez udzialu skalpela ? Odpowiedz Link Zgłoś
atropa_belladonna Re: Ale chyba kobieta moze odzyskac forme i wygla 09.02.06, 19:37 Wiesz, są różne balsamy ujędrniające, ale raczej mało skuteczne. Skóra świetnie się rozciąga, ale potem się nie skurczy sama z siebie :/ Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: Ale chyba kobieta moze odzyskac forme i wygla 09.02.06, 19:39 > Wiesz, są różne balsamy ujędrniające, ale raczej mało skuteczne. Skóra świetnie > się rozciąga, ale potem się nie skurczy sama z siebie :/ Wez tak nie pisz bo mi trauma zostanie do 30'tki ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
atropa_belladonna Re: Ale chyba kobieta moze odzyskac forme i wygla 09.02.06, 19:40 Dlaczego trauma? Przecież nie zajdziesz w ciążę i biust Ci nie obwisnie, nie łam się :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: Ale chyba kobieta moze odzyskac forme i wygla 09.02.06, 19:41 Dlaczego trauma? Przecież nie zajdziesz w ciążę i biust Ci nie obwisnie, nie ła > m > się :)))) No ale partnerce mojej teoretycznej obwisnie, a ja niechce zeby jej obwisl biust i sflaczala skora :/. Odpowiedz Link Zgłoś
atropa_belladonna Re: Ale chyba kobieta moze odzyskac forme i wygla 09.02.06, 19:45 Takie są konsekwencje rozmnażania :) Poza tym, jak będziesz naprawdę kogoś kochać, to nie będzie Ci to aż tak przeszkadzało. Ewentualnie pozostaje operacja. Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: Ale chyba kobieta moze odzyskac forme i wygla 09.02.06, 19:47 > Takie są konsekwencje rozmnażania :) :(( > Poza tym, jak będziesz naprawdę kogoś > kochać, to nie będzie Ci to aż tak przeszkadzało. Ewentualnie pozostaje operacj > a. Ale ja jestem skrajnym esteta :/ Odpowiedz Link Zgłoś
atropa_belladonna Re: Ale chyba kobieta moze odzyskac forme i wygla 09.02.06, 19:54 To musisz znaleźc taką samą estetkę, której będzie to przeszkadzało i zafundować jej po porodzie operację :) Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: Ale chyba kobieta moze odzyskac forme i wygla 09.02.06, 20:12 To musisz znaleźc taką samą estetkę, której będzie to przeszkadzało i zafundowa > ć > jej po porodzie operację :) Najpierw bym wyprobowal metody mniej inwazyjne ;-) A jak by trzeba bylo...to trudno zafundowal bym :/ Odpowiedz Link Zgłoś
atropa_belladonna Re: Ale chyba kobieta moze odzyskac forme i wygla 09.02.06, 20:17 No widzisz, wszystko da sie zrobić, trzeba tylko miec na to kasę, to dosyc droga impreza. Masz mejla Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Przepraszam bisu ze opowiadam ci bajki o ciazy 09.02.06, 19:20 i jej wplywie na wyglad. Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Dlaczego straszysz ? 09.02.06, 19:33 Ale przesadzasz, kobiety dbające o linię i kondycję fizyczną nie robią się po urodzeniu dziecka jakieś totalnie obwisłe. Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: Dlaczego straszysz ? 09.02.06, 19:34 > Ale przesadzasz, kobiety dbające o linię i kondycję fizyczną nie robią się po > urodzeniu dziecka jakieś totalnie obwisłe. No wlasnie, widzialem kiedys taka młoda mamusie ze och ... ach :) Odpowiedz Link Zgłoś
atropa_belladonna Re: Dlaczego straszysz ? 09.02.06, 19:38 Ale to nie jest kwestia linii i kondycji fizycznej, tylko rozciągnietej skóry, którą mozna tylko wyciąć :/ Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: Dlaczego straszysz ? 09.02.06, 19:40 > Ale to nie jest kwestia linii i kondycji fizycznej, tylko rozciągnietej skóry, > którą mozna tylko wyciąć :/ A mozna ja napakowac miesniami , czy mzoe jest jej tak duzoe, ze wymagalo by to niesamowitego rpzyrostu masy miesniowej, co u kobiet ejst srednio atrakcyjne? serio sie pytam P.S. Ty sobie wycielas skore ? Odpowiedz Link Zgłoś
atropa_belladonna Re: Dlaczego straszysz ? 09.02.06, 19:44 bleman napisał: > > Ale to nie jest kwestia linii i kondycji fizycznej, tylko rozciągnietej s > kóry, > > którą mozna tylko wyciąć :/ > > A mozna ja napakowac miesniami , czy mzoe jest jej tak duzoe, ze wymagalo by to > > niesamowitego rpzyrostu masy miesniowej, co u kobiet ejst srednio atrakcyjne? > serio sie pytam Raczej nierealne :) > P.S. > Ty sobie wycielas skore ? Ale Ty wścibski jesteś ;) Takie info to tylko na priv i dopiero jak mi prześlesz fotki swoich włosów. Coś za coś :))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: Dlaczego straszysz ? 09.02.06, 19:45 Ale Ty wścibski jesteś ;) Takie info to tylko na priv i dopiero jak mi prześles > z > fotki swoich włosów. Coś za coś :))))))))) A to jakiis wstyd ze poddalas sie operacji plastycznej ? No juz nie rpzesadzaj. Odpowiedz Link Zgłoś
atropa_belladonna Re: Dlaczego straszysz ? 09.02.06, 19:47 Zaden wstyd, po prostu niedyskretne pytania. Takie rzeczy to tylko mejlem :P Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 08.02.06, 22:32 le > jeszcze nie cierpię dzieci Moja matka tez(oprucz mnie oczywiscie), i jakos dzieci ma. Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Ale ona nie jest pedofilka :( 08.02.06, 22:26 ;-)))))))))) Skojarzylo is ie to z komentarzem do takiego jednego zdjecia Na zdzjeciu atrakcyjna kobieta zaklada buty stawiajac stope na muszli kozetowej A komentarz "teraz juz wiem ze chcial bym byc kiblem' ;-)))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
sokka Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 08.02.06, 22:23 moim zdaniem nie Odpowiedz Link Zgłoś
tad9 Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 08.02.06, 22:25 bleman napisał: > No wlasnie, tak troche nawiazujac do tematu o cenzorze. > Czy wedlog was widok nagich ludzi moze zaszkodzic np. 9 latkowi ? Myślę, że tak, skoro, zdaniem feministek, obrazek z elementarza przedstawiający zmywającą kobietę może zrujnować dziecku mózg .... Odpowiedz Link Zgłoś
sokka Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 08.02.06, 22:29 > Myślę, że tak, skoro, zdaniem feministek, obrazek z elementarza przedstawiający > > zmywającą kobietę może zrujnować dziecku mózg .... niekoniecznie zrójnować mózg, ale na pewno powielać stereotyp. niepotrzebnie. Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 08.02.06, 22:31 widok nagiego clzowieka tez sprawi,że dziecko zacznie poweilać stereotyp, np taki,że mężczyzna ma penisa:))) Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Czy to co napisalas wynika 08.02.06, 22:33 ze stereotypow czy twoich obserwacji ? ;-))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Czy to co napisalas wynika 08.02.06, 22:35 ja raczej nie widywalam nagich ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
sokka Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 08.02.06, 22:34 to nie jest stereotyp tylko pierwszorzedowa cecha plciowa. zmywanie talezy, jako zajecie, okreslijmy to 'kobiece' jest wylacnie stereotypem. Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Jesli zmywanie to stereotyp, to dlaczego kobiety 08.02.06, 22:36 maja mniejsze stopy ? hę ? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Jesli zmywanie to stereotyp, to dlaczego kobi 08.02.06, 22:37 te ktorym nie brakuje 10 cm do ideału zazwyczaj mają duze stopy:) Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: Jesli zmywanie to stereotyp, to dlaczego kobi 08.02.06, 22:39 > te ktorym nie brakuje 10 cm do ideału zazwyczaj mają duze stopy:) Dlatego swojemu idealowi nalezy sprezetowac zmywarke ;-0 i nawet od czasu do czasu osobiscie ja napelniac(zmywarke...oczywiscie ;-)) Boze jaki ja oblesny i zberezny sie robie na "starosc" ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Jesli zmywanie to stereotyp, to dlaczego kobi 08.02.06, 22:41 na razie to jeszcze nic zbereźnego tylko wersja soft:) Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Ufff ;-) 08.02.06, 22:42 > na razie to jeszcze nic zbereźnego tylko wersja soft:) Pocieszylas mnie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
sokka Re: Jesli zmywanie to stereotyp, to dlaczego kobi 08.02.06, 22:37 ale za to zwykle maja wieksze cycki Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: oczywiście że nie! nt. 08.02.06, 22:28 Ale nie musisz krzyczec, slychac cie dobrze ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
margot_may Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 08.02.06, 22:28 pisowi nie chodzi o ogólnie pojetą nagość, tylko o wychowanie młodziezy. mają zapędy do wychowywania młodych pokoleń w duchu prawicowym, religijnym, patriotycznym. już było jakieś gadanie o powstaniu czegoś o nazwie instytut wychowania, czy jakoś tak... Odpowiedz Link Zgłoś
sokka Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 08.02.06, 22:31 o pszebog, a nie mogliby pozostawic tej kwestii rodzicom Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 08.02.06, 22:33 Oczywiście , ze nie! Nagośc budzi zazenowanie tylko wtedy kiedy nawciska sie komus, ż e jest sprosna, zla, zmysłowa itp. Nie maiąłbym najmniejszego oporu , żeby rozebrac się na plazy nudystów i zabrac tam dzieci. Wogóle zreszta to zabawne, bo gdybyśmy wszyscy na plazy rozbierali sie do rosołu, to plaze nudystów nie budziłyby tak neizdrowej sensacji i barany nie siedziałyby w krzaczorach z lornetkami. Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 08.02.06, 22:34 >zmysłowa To zmyslowosc jest zla ? > Nie maiąłbym najmniejszego oporu , żeby rozebrac się na plazy nudystów i zabrac > tam dzieci. Ale dzieci ogolnie sie raczej chetniej rozbieraja. Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 08.02.06, 22:38 A nie wiedziałes o tym ? kazdy ksiądz ci to powie :)))))) Mnie siostra na religii przed komunią pytała, czy kąpię sie w majtkach. Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 08.02.06, 22:40 > A nie wiedziałes o tym ? kazdy ksiądz ci to powie :)))))) Mnie siostra na > religii przed komunią pytała, czy kąpię sie w majtkach. NIe pochodze z religijnej rodziny, i z siostrami na religi tylko sie klucilem. Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 09.02.06, 07:36 bleman napisał: > Ale dzieci ogolnie sie raczej chetniej rozbieraja. Tylko bardzo małe. Jak już się nauczą wstydzić nagości, to wstydzą się dużo bardziej niż dorośli. Odpowiedz Link Zgłoś
dokowski Nie, a przynajmniej niebezpośrednio. 09.02.06, 09:56 Dzieciom zaszkodzić mogą reakcje dorosłych na takie zdarzenie, że dziecko zobaczyło golasa. Zło tkwi w osobach, które dają dziecku do zrozumienia, że widok nagusa jest niestosowny Odpowiedz Link Zgłoś
aktsieta "Zachamowania nie rosną na drzewach 09.02.06, 10:26 -Wymagają cierpliwości,oddanych i pełnych poświęcenia rodziców,no i posłusznego,pracowitego dziecka,a już po kilku latach wyrośnie z niego wiecznie spięty,zablokowany człowiek" /Philip roth-"kompleksPortnoya"/ Odpowiedz Link Zgłoś
aktsieta zakaz- bo może dojść do tego.? 09.02.06, 11:18 fakty.interia.pl/gal/galeria?galId=6177&photoId=225908&nxt=7 Odpowiedz Link Zgłoś
atropa_belladonna Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 09.02.06, 16:29 bleman napisał: > No wlasnie, tak troche nawiazujac do tematu o cenzorze. > Czy wedlog was widok nagich ludzi moze zaszkodzic np. 9 latkowi ? Zależy od atmosfery panującej w domu owego 9 latka. Jeśli wychował się w rodzinie, w której nagość była czymś naturalnym, to nie. Jeśli jest to dziecko moherów i miało od małego wmawiane, że ludzkie ciało, a zwłaszcza pewne jego części są brudne, grzeszne i obrzydliwe, to może doznać poważnego szoku. Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 09.02.06, 16:53 No np. widok nagiego posła Witaszka mógłby zaszkodzić każdemu. Odpowiedz Link Zgłoś
atropa_belladonna Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 09.02.06, 16:58 Albo naga Sobecka, bleee Odpowiedz Link Zgłoś
wasza_bogini Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 09.02.06, 17:23 od tego drugiego w kulturze zachodniej nie da sie uciec. Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 09.02.06, 18:23 To chyba ja ucieklem :) Odpowiedz Link Zgłoś
wasza_bogini Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 09.02.06, 18:36 gdybys nie uciekl, to bys mial dwie proby udane, a nie nieudane;) Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 09.02.06, 19:07 > gdybys nie uciekl, to bys mial dwie proby udane, a nie nieudane;) Zlosliwa :P Odreagowujesz te rozstepy i obwisle piersi :P Odpowiedz Link Zgłoś
wasza_bogini Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 09.02.06, 19:45 ja nie mam dzieci;) Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 09.02.06, 19:46 > ja nie mam dzieci;) Acha ty tylko chcesz miec dzieci... ? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 09.02.06, 18:28 9-latki to już są dawno zdeprawowane. Właśnie przeczytałem, że w Stanach ukarano 6-latka za molestowanie seksualne w szkole: wave3.com/Global/story.asp?S=4479288 Odpowiedz Link Zgłoś
bleman To jak z tym 12 latkiem uorawiajacym dojrzaly 09.02.06, 18:30 dorosly seks z 11 latka ;-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: To jak z tym 12 latkiem uorawiajacym dojrzaly 10.02.06, 12:41 Nue czytales calego tekstu:on nie był jej jedynym ani pierwszym partnerem,a dziewczyna wkrotce wybiera sie z mama po pigułki.Na razie nosi w torebce różnokolorowe prezerwatywy:) Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: To jak z tym 12 latkiem uorawiajacym dojrzaly 10.02.06, 13:38 > Nue czytales calego tekstu:on nie był jej jedynym ani pierwszym partnerem,a > dziewczyna wkrotce wybiera sie z mama po pigułki.Na razie nosi w torebce > różnokolorowe prezerwatywy:) błehehehehehe I to napewno nie w afryce sie dzialo ? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: To jak z tym 12 latkiem uorawiajacym dojrzaly 10.02.06, 13:40 chyba to jest made in USA:))) Odpowiedz Link Zgłoś
bleman To chyba made in virginia, albo w innym 10.02.06, 13:42 stani redneck'ow ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: To chyba made in virginia, albo w innym 10.02.06, 13:43 a tego nie wiem,ale fajnei sie to czytało:) Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: To chyba made in virginia, albo w innym 10.02.06, 13:44 bleman napisał: > stani redneck'ow ;-))) Jeśli tak, to wszystko w normie. Oni tam biorą śluby w wieku 14 lat, więc trochę wcześniej muszą się zacząć wprawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
evita_duarte Re: Czy widok nagich ludzi moze szkodzic dziecku 09.02.06, 18:32 Slyszalam o tym wczoraj w informacjach. To juz jest przegiecie moim zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Chlopakowi bedzie to sie ciagnelo w papierach do 09.02.06, 19:05 konca zycia, jeszcze za 20 lat rpzez to pracy nie dostanie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
lady_pretentious Re: Chlopakowi bedzie to sie ciagnelo w papierach 10.02.06, 08:10 Chciałam wrócić na moment do tematu obwisłego ciała po ciąży. Tak, to prawda, że ciało po ciąży ulega poważnej zmianie na niekorzyść, ale dzieje się tak gdy: 1. W ciąży kobieta utyje więcej niż ok. 15kg (to oczywiście zależy od jej wyjściowej masy ciała) czyli się przejada. 2. Rodzi pierwsze dziecko po 30tce, kiedy to skóra i ogólnie cały organizm ma mniejsze zdolności do regeneracji. 3. Rezygnuje z dłuższego karmienia piersią - katastrofalne dla piersi i w ogóle całego ciała jest g w a ł t o w n e schudnięcie, wiedzą o tym doskonale wielbicielki diet-cud. Długie karmienie piersią powoduje spowolnienie chudnięcia i dopasowanie skóry do szczuplejącego ciała. 4. Nie uprawia sportu, nie mówię tu o ekstremalnej kulturystyce, ale wysiłku fizycznym zmierzającym do utrzymania dobrej kondycji fizycznej (3 razy w tygodniu ćwiczenia kardio + 3 razy siłowe i stretching) Ponadto dla wszystkich straszących ciążą jedna generalna uwaga - ryzyko dla ciała związane z niezachodzeniem w ciążę jest w porównaniu z paroma rozstępami, które ostatecznie można przecież usunąć tak duże, że dyskusja przypomina mi spór wielbicielek opalania kontra ostrzeżenia przed czerniakiem. :P Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Chlopakowi bedzie to sie ciagnelo w papierach 10.02.06, 12:40 Dla mnie to bylby szczyt egoizmu i bezmyslności - zdecydowac się na dziecko,żeby mieć zdrowy organizm:/ Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: Chlopakowi bedzie to sie ciagnelo w papierach 10.02.06, 13:30 > Dla mnie to bylby szczyt egoizmu i bezmyslności - zdecydowac się na dziecko,żeb > y > mieć zdrowy organizm:/ To jest raczej oczywiste. Odpowiedz Link Zgłoś
wasza_bogini Re: Chlopakowi bedzie to sie ciagnelo w papierach 10.02.06, 14:41 bitch.with.a.brain napisała: > Dla mnie to bylby szczyt egoizmu i bezmyslności - zdecydowac się na dziecko,żeb > y > mieć zdrowy organizm:/ czyli na przyklad bez rozstepow. Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Chlopakowi bedzie to sie ciagnelo w papierach 10.02.06, 16:42 ale przecież dziecko nei uchroni nikogo od rozstepów??? Odpowiedz Link Zgłoś
wasza_bogini Re: Chlopakowi bedzie to sie ciagnelo w papierach 10.02.06, 17:25 nieposiadanie dziecka, jak sama pisalas, tez nie. Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Chlopakowi bedzie to sie ciagnelo w papierach 10.02.06, 18:54 owszem,mozna miec rozstępy nawet bez urodzenia dziecka,ale ciąża je zwiększa. Odpowiedz Link Zgłoś
wasza_bogini Re: Chlopakowi bedzie to sie ciagnelo w papierach 10.02.06, 19:23 > owszem,mozna miec rozstępy nawet bez urodzenia dziecka,ale ciąża je zwiększa. i rozstepy sa powodem, zeby nie miec dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Chlopakowi bedzie to sie ciagnelo w papierach 10.02.06, 19:26 jesli komuś bardzo zależy na wyglądzie to mogą być.Akurat u mnie to tylko jeden z argumentów. Odpowiedz Link Zgłoś
wasza_bogini Re: Chlopakowi bedzie to sie ciagnelo w papierach 10.02.06, 19:38 nie przesadzaj. kobieta po ciazy nie zmienia sie od razu w potwora. Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: Chlopakowi bedzie to sie ciagnelo w papierach 10.02.06, 20:07 > nie przesadzaj. kobieta po ciazy nie zmienia sie od razu w potwora. Dokladnie, widzialem tak wygladajace mlode mamy ze.... ech... chetnie bym potatusiowal ich dzieciaczkom ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wasza_bogini Re: Chlopakowi bedzie to sie ciagnelo w papierach 10.02.06, 20:11 albo porobil fotki ich mamom;) Odpowiedz Link Zgłoś
wasza_bogini Re: Chlopakowi bedzie to sie ciagnelo w papierach 10.02.06, 20:17 a tak swoja droga, to mysle, ze to jest jakis cholerny stereotyp z tymi rozstepami po ciazy, a juz te rozstepy po ciazy to jest gwozdz do trumny. rozstepy = kobieta zuzyta. Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: Chlopakowi bedzie to sie ciagnelo w papierach 10.02.06, 20:21 > albo porobil fotki ich mamom;) O to to ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Chlopakowi bedzie to sie ciagnelo w papierach 10.02.06, 22:45 nie mowię,że kobieta po ciąży zmienia się w potwora.Chodzi mi tylko o pewne zmiany w ciele kobiety ktorych ja u siebie nie chcę mieć (a jednak ciąża na wygląd wpływa,choć u różnych kobiet różnie) Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: Chlopakowi bedzie to sie ciagnelo w papierach 10.02.06, 22:51 Chodzi mi tylko o pewne > zmiany w ciele kobiety ktorych ja u siebie nie chcę mieć (a jednak ciąża na > wygląd wpływa,choć u różnych kobiet różnie) Ale wiekszosc z nich w ten lub inny sposob da sie zniwelowac. Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Chlopakowi bedzie to sie ciagnelo w papierach 10.02.06, 22:53 Tak,fotoszopem chyba:/ Rorzstepow nie da się w żaden sposob zlikwidować,mozna je tylko troche zmniejszyc. A rozciągnieta skóra też sama z siebie nie skurczy sie bez śladu.Przytyj 15-20 kg i zobacz co sie bedzie działo Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: Chlopakowi bedzie to sie ciagnelo w papierach 10.02.06, 22:57 > A rozciągnieta skóra też sama z siebie nie skurczy sie bez śladu.Przytyj 15-20 > kg i zobacz co sie bedzie działo Przytylem 10kg ale juz zchudlem ponad 5 kg, z tego :) Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Chlopakowi bedzie to sie ciagnelo w papierach 10.02.06, 22:57 i nie masz rozstępow? Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: Chlopakowi bedzie to sie ciagnelo w papierach 10.02.06, 23:56 > i nie masz rozstępow? Mam ale od utycia, zreszta sie nimi nie rpzejmuje. To tak jakbym panikowal z powodu moich blizn np. na dloniach. A co do obwisania skory ;-) To ja poprostu zamieniam tluszcz na inny "wypelniacz" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wasza_bogini Re: Chlopakowi bedzie to sie ciagnelo w papierach 11.02.06, 10:16 > nie mowię,że kobieta po ciąży zmienia się w potwora.Chodzi mi tylko o pewne > zmiany w ciele kobiety ktorych ja u siebie nie chcę mieć dlatego, tak jak wczesniej pisalam, te zmiany badz ich brak (ktore mimo wszystko w ktoryms momencie sie pojawia), nie sa warte tego, zeby nie miec dziecka. a juz nienawisc do dziecka z powodu tego, ze po ciazy pojawily sie rozstepy to juz jest chore. Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Chlopakowi bedzie to sie ciagnelo w papierach 11.02.06, 21:29 Owszem,jesli pragnie sie dziecka z takiego powodu nie warto rezygnowac. Natomiast jeśli się dziecka nie pragnie,a pragnie się pięknego ciała to sytuacja jest inna. A nienawisc do dziecka jest chora.A jak wiadomo chorobom lepiej zapobiegać niż leczyc Odpowiedz Link Zgłoś
wasza_bogini Re: Chlopakowi bedzie to sie ciagnelo w papierach 11.02.06, 21:57 jesli uznajesz, ze moglabys znienawidzic swoje dziecko za to, ze pojawilo Ci sie wiecej rozstepow to chyba rzeczywiscie lepiej nie rodzic. Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Chlopakowi bedzie to sie ciagnelo w papierach 11.02.06, 22:01 tak, mam powazne obawy,że mogłoby tak być.Dlatego nei decyduje sie na dziecko.Nie chce go krzywdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
wasza_bogini Re: Chlopakowi bedzie to sie ciagnelo w papierach 11.02.06, 22:16 planujesz operacje plastyczne? Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: pytaj 11.02.06, 22:25 Czy lubisz byc adorowana ? Czy lubisz miec wrazenie ze podobasz sie kazdemu facetowi ? Lubisz flirtowac ? O atrakcyjnych facetach odrazu myslisz jak o potencjalnych kochankach ? Masz potrzebe otrzymywania olbrzymiej dawki czułości ? Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: pytaj 11.02.06, 22:31 Czy lubisz byc adorowana ? Zależy w jaki sposób.W związku nei oczekuję takiej adoracji w stylu bukiety róż czy kolacja przy świecach.Uważam,że to bardzo powierzchowne.Ale lubię jakieś drobiazgi, np kiedy pamieta o moich ulubionych ciastkach, takei zwykłe dowody na to,że ktoś o mnei myśli.Nie wiem czy to jest adoracja. Czy lubisz miec wrazenie ze podobasz sie kazdemu facetowi ? chcialabym miec takie wrażenie,ale oczywiscie to niewykonalne.Ale tak, lubie widzieć,że się podobam. Lubisz flirtowac ? Uwielbiam:) O atrakcyjnych facetach odrazu myslisz jak o potencjalnych kochankach ? Raczej moga być bohaterami moich fantazji.Nie myslę jako o potencjalnych kochankach,bo nie zamierzam zdradzać mojego chłopaka. Masz potrzebe otrzymywania olbrzymiej dawki czułości ? Czułości specyficznie pojmowanej tak.ale łatwo mozna mnei zagłaskać.Czaem potrzebuję samotności i spokoju i nie należy mnie wtedy przytulać,namawiać na rozmowe.Ale ogoólnie potrzebuję dużo czułości, lubię się przytulać. A co to za pytania?I dlaczego mialam sie obrazić? Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: pytaj 11.02.06, 22:51 > A co to za pytania?I dlaczego mialam sie obrazić? a nie nic...czytalem ostatnio artykul o nimfomankach(emocjonalnych) I tak z ciekawosci sie zapytalem ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: pytaj 11.02.06, 22:51 i wyszlo ci,ze jestem emocjonalna nimfomanka?Dobrze,że nie wampirem:) Ale to co napisales to do wiekszosci ludzi sie stosuje. Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: pytaj 11.02.06, 22:54 > i wyszlo ci,ze jestem emocjonalna nimfomanka?Dobrze,że nie wampirem:) Nic nie wyszlo ;-) hmm... kobieta Wamp hmm... ;-))) > Ale to co napisales to do wiekszosci ludzi sie stosuje. Wiem wiem zle pytania zadalem, nnie ejstem psychologiem nie znam sie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: pytaj 11.02.06, 22:56 pytania byly po prostu nieprecyzyjne:) Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Chlopakowi bedzie to sie ciagnelo w papierach 11.02.06, 22:19 w jakim sensie :planuję? Biore to pod uwagę,ale po pierwsze nie mam tylu pieniędzy na razie,a poza tym boje się powikłań Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Ciekawe... 10.02.06, 13:31 kurcze napalilem sie na wiedze na tema ciazy itd. jak bym sam mial miec dziecko za chwile LOL Odpowiedz Link Zgłoś
wasza_bogini Re: Ciekawe... 10.02.06, 17:27 lepiej nie zachodz, bo bedziesz mial rozstepy. Odpowiedz Link Zgłoś
aktsieta Re: Czy widok faceta w sukience zwanego księdzem 10.02.06, 12:31 może szkodzić dziecku? Odpowiedz Link Zgłoś
lady_pretentious Re: Czy widok faceta w sukience zwanego księdzem 12.02.06, 14:19 droga bitch - napisałam wyraźnie, że jak kobieta przytyje w ciąży więcej niż 15kg to znaczy, że się przejada. Moja znajoma przytyła 11kg, a dziecko było duże - 4.2 kg. W tej chwili znając Twoje poglądy podejrzewam, że widząc ją w bikini nie uwierzyłabyś, że jest matką... Odpowiedz Link Zgłoś