Dodaj do ulubionych

Napady gorąca oraz...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.10, 00:03
Mimo stałej temperatury w mieszkaniu, siedzeniu w tej samej pozycji w tych samych warunkach (tj. np. pod kołdrą z laptopem na kolanach) mam cholernie uciążliwe napady gorąca (plus nadmierną potliwość w tych momentach) na przemian z napadami zimna. Siedzę sobie normalnie, i w ciągu godziny jest mi kilka razy albo gorąco albo zimno. Jest to niezależne od pory dnia, zdarza się codziennie, a wieczorami dochodzą do tego jeszcze bóle głowy i zaburzenia widzenia (zamazany, zamglony obraz).
Jak jakaś menopauza, a mam przecież 23 lata! :o

Proszę, pomóżcie mi, nie wiem, co to jest, i co mogę z tym zrobić, bardzo mi to utrudnia normalną codzienność uncertain
Obserwuj wątek
    • Gość: Zośka Re: Napady gorąca oraz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.10, 00:28
      A, i do tego jeszcze cały czas mam po prostu lodowate stopy (big_grin)
      • Gość: gosc Re: Napady gorąca oraz... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.01.10, 08:24
        no, a jakie masz np. wyniki badań podstawowych?
        • Gość: fela Re: Napady gorąca oraz... IP: 94.75.121.* 25.01.10, 09:42
          oprocz badan podstawowych zrob koniecznie hormony tarczycy, ale
          najlepiej nie dzialaj na wlasna reke. objawy sa troche niepokojace,
          biorac pod uwage twoj wiek. poza tym te zaburzenia widzenia swiadcza,
          ze cos sie dzieje niedobrego i lepiej dzialac szybko. udaj sie do
          lekarza pierwszego kontaktu, a on juz dalej(jesli bedzie trzeba)
          skieruje cie do specjalisty. oczywiscie nie wpadaj w panike, bo to
          moga byc zaburzenia, ktore da sie latwo wyleczyc ale czasem wazny jest
          czas. zdrowkasmile
          • Gość: Zośka Re: Napady gorąca oraz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.10, 16:28
            Przyznaję, że nie robiłam żadnych badań podstawowych, jakoś nigdy nie sądziłam,
            że muszę takowe robić...

Czyli uważacie, że powinnam po prostu iść do internisty?
            Nie chcę wyjść na hipochondryczkę, nie wiem, czy z czymś takim się do lekarza
            chodzi... uncertain
            • Gość: ??? Re: Napady gorąca oraz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.10, 16:40
              a z czym się twoim zdaniem chodzi do lekarza jak nie ze złym samopoczuciem?
              • Gość: Zośka Re: Napady gorąca oraz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.10, 17:17
                Gdyby każdy chodził do lekarza przy "złym samopoczuciu", to ci biedacy
                siedzieliby w gabinetach 24/7, a umówienie się na wizytę graniczyłoby z cudem,
                nawet w prywatnych przychodniach. smile

A wracając do mnie... Chodzi mi o to, że nie sądziłam, iż moje objawy mogą
                kwalifikować mnie do odwiedzenia lekarza.
                • Gość: ??? Re: Napady gorąca oraz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.10, 17:32
                  a więc jakie objawy, twoim zdaniem, kwalifikowałyby cię do odwiedzenia lekarza?
                  • Gość: Zośka Re: Napady gorąca oraz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.10, 17:48
                    Powtarzające się co wieczorne omdlenia plus krwotoki z nosa.

Siusianie na czerwono.

Rozcięcie brzuszne o dł. 15cm.

Opuchlizna stopy zwiększająca jej (stopy) wielkość 2-krotnie.

Wymieniać dalej nie ma sensu. Napadów gorąca nie traktuję (nie traktowałam) jako
                    coś poważnego. I z przyjemnością dowiem się od lekarza, że się myliłam.

Jakie obawy, Twoim zdaniem, kwalifikowałyby Cię do odwiedzenia lekarza?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka