Dodaj do ulubionych

Pytanie o Diane 35

28.02.04, 17:24
Lekarz polecil mi diane jako lek na moje nadmierne owlosienie.Niepokoja mnie
skutki uboczne tego leku,bo czytalam,ze wystepuja czesto.Jak na razie
zauwazylam lekkie obrzmienie piersi.Czy to prawda,ze lek ten musialabym brac
dluzej niz rok zeby zobaczyc efekty?Czy to prawda ,ze moge znacznie utyc?
Jakie moga byc inne niepozadane efekty?
Obserwuj wątek
    • morfa1 Re: Pytanie o Diane 35 28.02.04, 20:14
      hej
      ja tez bralam diane na nadmierne owlosienie ale musialam po 2 cyklach ja
      odstawic i nie moge juz leczyc owlosienia za pomoac tanletek hormonalnych
      nigdy sad

jesli chodzi o efekty to mi lekarka nic nie powiedziala to sie wkurzylam i
      napisalam maila do firmy schering i dostalam odp ze kuracja musi trwac
      conejmniej rok.owlosienie zmiejszy sie nie wiecej niz o 50 % a w poalaczenieu z
      metodami depilacji daje zadowalajace efekty.

eee tam utyc od razusmile owszem w pierwszych cyklach moze utyc 2 kg ale potem
      waga wraca do normy.jest to spowodowane zatrzymaniem wody stad u ciebie
      nabrzmienei piersi - bedzie i bol :] mialam tak przez cale 2 miesiace i tlyko w
      czsie 7 przerwy wrocily do normy a potem znow tongue_out
      nie sugeruj sie jednak tym co ci napisze ktos inny poniewaz na kazdego
      tabletki dziaja inaczejsmile

ale na poacztku nie bedzie za milo bo to sa tabletki o bardzo duzej zawartosci
      hormonow...

jesli masz jeszcze jakies pytania to cchetnie odpowiem jesli bede umialasmile
      • 210977333q Re: Pytanie o Diane 35 28.02.04, 22:03
        Napisz prosze dlaczego zrezygnowalas z diane,bo nie piszesz zeby skutki uboczne
        byly nie do zniesienia.
        • morfa1 Re: Pytanie o Diane 35 29.02.04, 10:09
          no wiec tak bralam je tylko 2 miesiace i efekty uboczne ktore teraz wymienie sa
          w pierwszych 2-3 cyklach raczej dopuszczalne bo organizm sie przystosowuje.tak
          wiec ja u siebie zaobserwowalam: nabrzmienie i bol piersi przez cale 2
          miesiace, nie przytylam a nawet zchudlam o 1 kg tongue_out, bole glowy, bol w dole
          brzucha, ogolne obrzeki cciala lacznie z policzkami zwlaszcza rano,
          swiatlowstret, mdlosci szczegolnie rano, ciagle chcialo mi sie plakac, caly
          czas sie nad soba uzalalam tongue_out itp...hmm co jeszcze?? mysle ze tyle starczysmile
          oczywiscie w kzdym przypadku jest inaczej ty mozesz nie miec zadnego efektu
          ubocznego smile czego Ci szczerze zycze ale ja do diany mam do konca zycia wstret
          a zaraz dowiesz sie czemusmile

musialam odstawic diane poniewaz gdy skonczylam drugie opadkowanie to od
          pierwszego dnia 7dniowej przerwy zaczely sie straaaszne bole nog, doslownie
          wszsytko bolalo poczawszy od kostek na udach konczac.wykluczono na szczescie
          zapalenie zyl i zator ale przez kilka dni nie wiedziano co mi jest i tak sie
          meczylam z bolem przez ponad tydzien, zaczelam 3 opakowanie i po dwoch dniach
          wyladowalam u mojej pani ginekolog ktora kazala natychmiast odstawic.jak sie
          okazalo po wizycie u mojego lekarza 1 kontaktu mam malutkie jak narazie
          zylaki uncertain

a nigdy nie mialama problemu z nogami wiec zaczynaja diane nie moglam wiedziec
          ze moze mi byc ona przecwiskazana....po miesaicu wszystko wrocilo do normy,
          bolow juz nie mam tylko gdy sie troche przeforsuje i gdy idzie zmiana pogodysmile
          smaruje venorutonem i o dianie juz nie chce slyszecsmileale mam gwarancje ze w
          przyszlosci bede miec sliczniutkie zylaczki wink

pozdrawiam i nie bierz sobie wszystkiego do serca nie chcialam Ci tego pisac
          ale skoro prosisz to spelaniam prosbesmile)))))))))))))

• aga_net Re: Pytanie o Diane 35 29.02.04, 12:36
          czesc, ja tez to bralam i mialam okropna depresje - non stop zly humor. ile
          mozna wytrzyma?
    • 210977333q Re: Pytanie o Diane 35 28.02.04, 21:59

Piszesz,ze nie mozesz juz leczyc sie hormonami,czy jest wiec jakas alternatywa?
      • abacosun Re: Pytanie o Diane 35 28.02.04, 23:59
        Witam, moja przyjaciólka stosuje diane-35 już chyba trzeci lub czwarty rok z
        rzędu z jedną półroczną przerwą. Jej lekarz przypisał te tabletki na problemy z
        cerą, głównie z trądzikiem. Na cerę jej pomogły, ale szczerze mówiąc nie za
        wiele... Z efektów ubocznych to mówiła tylko, że trochę piersi jej urosły, o
        zadnych innych nie wspominała. Natomiast ona również jest nadmiernie owłosiona
        i w tej kwestii nie zauważyła żadnych zmian. Sama też chciałam je brać z tego
        powodu, ale szczrze mówiąc u niej nie widziałam efektow.
      • morfa1 Re: Pytanie o Diane 35 29.02.04, 10:01
        tzn moja pani ginekolog powiedziala mi tlyko tyle ze ona nie chce dla mojego
        dobra abym kiedykolwiek jeszcze brala tabletki hormonalne...a o zadnej
        alternatywie nie uslyszalam i sama jestem ciekawa....

• lapis-lazuli Re: Pytanie o Diane 35 29.02.04, 10:09
      Czesc.

Bralam Diane od marca 2000 do lipca 2003 z jedna polroczna przerwa. Dostalam ja
      jako lek na nadmierne owlosienie, nieregularne cykle, fatalna cere. Pomogla mi
      w 100%. Efekty widac bylo (u mnie) po ok 5 miesiacach.

Faktycznie powiekszyla mi piersi (mija po odstawieniu). Badania kontrolne
      (watroba, krew) wyszly ok. Hormony tez ok. Gorzej z cholesterolem - odzywiam
      sie dobrze, a mam 243 przy normie do 200. Jest to jeden ze znanych skutkow
      ubocznych Diane.
      • morfa1 Re: Pytanie o Diane 35 29.02.04, 10:11
        jejq ja tez bym tak chcialasmile))

jeszcze p.s do autorki postu: jesli chodzi o piersi to mi zostaly ciut wieksze
        na co nie narzekam tongue_out

pozdrawiam wszytkichsmile)
    • monika.antepowicz Re: Pytanie o Diane 35 29.02.04, 13:19
      Birąc pod uwage cykl wzrostu i zycia włosa to rzeczywiscie jakikolweke efekt
      stosowqania diane widoczny jest po co najmniej 6 miesiacach- ale nie jest to
      taki efekt ze włosy znikają,. tylko po prostu mniej ich odrasta. Nie jest to
      lek szczególnie niebezpieczny, ale rzeczywisci niekiedy na początku u
      niektórych pań moze powodować wzrost masy ciała, boiłe piersi, i dość często
      migreny- te ostatnie są przeciwskazaniem do kontynuacji stsowania leków, ale
      mozna zastanowic się nad innym prepartem( moze spróbować antykoncepcji w
      plastrach?
    • dosiek Re: Pytanie o Diane 35 29.02.04, 23:23
      Hej, biore Diane od pół roku. Skutki uboczne...mdłości i ból piersi przez
      pierwsze dwa tygodnie plus mała huśtawka nastrojów. Za to efekty...cera jak
      pupa niemowlaka, choć miałam trądzik paskudny, tzn wypryski o wyglądzie
      paskudnych wrzodów, koszmar. Za to teraz, pudru an grama. Nie przytyłam, piersi
      bez zmian, czuję się naprawde super. A drobne włoski na klatce piersiowej
      zniknęły bez śladu smile
    • wanilia33 Re: Pytanie o Diane 35 01.03.04, 00:02
      Hm... a moja lekarka z kolei powiedziala ze nie przepisze mi Diane, bo nie
      chce, zebym w przyszlosci miala problemy, gdy będe chciala zajsc w ciążę. I nie
      chodzilo tu generalnie o pigulki tylko wlasnie o Diane. Poszlam do niej ze
      wzgledu na nadmierne owlosienie i problemy z cera. Na razie jestem w trakcie
      badan, więc nie wiem co ostatecznie mi przepisze, ale napewno beda to jakies
      hormony. Zastanawiam sie czy to jej "prywatne" uprzedzenie do Diane, czy
      rzeczywiscie te tabletki maja tak poważne skutki uboczne. No i czy inne
      tabletki pomoga?
      Obawiam sie ze to nieszczesne nadmierne owlosienie ciezko jest zwalczyc i nie
      ma tak naprawde leku, ktory by zawsze i wszystkim pomagal.
      • beauty_baby Re: Pytanie o Diane 35 01.03.04, 12:26
        Brałam Diane przez 3 lata (podobno dłużej nie mozna) i nie mgę powiedzieć na
        jej temat złego słowa. Zero skutków ubocznych, wyniki wszystkie ok, tłusta cera
        i włosy odeszły w niepamięć, bałam się, że po odstawieniu nastapi nawrót ale
        nic takiego się nie stałosmile)
        • catherrine Re: Pytanie o Diane 35 04.03.04, 15:21
          biore diane juz drugi rok- z polroczna przerwa- i zastanawia mnie jedno- jak
          pozbyc sie tych wszystkich wloskow tak zeby to nie wygladalo tragicznie? bo juz
          zauwazylam ze w miescach ktore depiluje i gole odrastaja jasniejsze i jest ich
          mniej. ale inne okolice ????? przeciez nie mozna depilowac czy traktowac
          woskiem calego ciala....
    • magdalena_s Re: Pytanie o Diane 35 03.03.04, 15:34
      Wiesz, to tak naprawdę zależy od organizmu. Ja przez 3 lata nie miałam żadnych
      problemów, biust mi się nie powiększył, waga nie drgnęła, "dołów" nie miałam.
      Po odstawieniu cykl wrócił do normy bez problemu.
      powodzenia
    • miriammiriam Re: Pytanie o Diane 35 03.03.04, 18:42
      brałam Diane ponad 2 lata; samopoczucie bdb, owłosienie jest jakie było, czyli
      nadmierne uncertain szczerze mówiąc nie słyszałam, aby ten lek pomógł komuś
      zredukować owłosienie, pomaga na problemy z cera, ale nic poza tym.
      • mojopin Re: Pytanie o Diane 35 06.03.04, 15:35
        od niedawna biorę Diane i mam wrażenie,ze zaczynam gorzej czuć się pod względem
        psychicznym-jestem zdenerwowana, smutna, chce mi się płakać..to przejściowe?
    • agnieszka_lll Re: Pytanie o Diane 35 04.03.04, 23:27
      cześć,
      dermatolog polecił mi Diane 35 na łysienie typu męskiego. Endokrynolog po
      obejrzeniu wyników badań hormonów (w normie), powiedziała, że ona mi tego nie
      poleca. Czy w Waszych wynikach testosteron był powyżej normy?
    • mw80 Re: Pytanie o Diane 35 06.03.04, 16:08
      Biorę dianę 35 trzeci miesiąc.Miały mi pomóc w nadmiernym
      owłosieniu,zobaczymy.Narazie przestały mi się prztłuszczać włosy,cera też
      OK,ale niestety POWIĘKSZYŁ mi się strasznie cellulitis!!Nie wiem czy to przez
      Dianę,ale chodzę codziennie na aerobik,wklepuję kremy, więc....sama nie wiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka